İşin içinden çıkamadım!

KArdeşimle kıyaslanıyorum o 2 haftada bir gidiyor ev hanımı. O her gittiğinde bize laflar tripler. Hadi bizimkilere gittik hallettik bi şekilde bu sefer eşimin tarafı bekliyor. Valla bir iki denedik bahane ama huzur bırakmadılar. Torunumuza hasret çekiyoruz bu yüzden mi okuttuk vs vs
 
ihtiyaç ve konut olarak 2 kredi çekmiştik. Ama ummadığımız şeyler çıktı tayin taşınma vs. Altından kalkamadık.
Anladığım kadarıyla genelde ayağınızı yorganınıza göre uzatamıyorsunuz ve yanlış hesaplarla hareket ediyosunuz.. Bu durumda ilk yapmanız gereken şey de arabayı satmakken siz son çare olarak görüyosunuz. Arabayı satın borcunuzu kapatın ve bence bi daha borçla değil de biriktirerek bişeyler sahibi olmaya çalışın.. Çünkü bir muhasebeci olarak biliyorumki o kredilerin 1 yılda sadece faizini ödediniz ve anaparanız olduğu gibi kaldı borç olarak.. Yani boşu boşuna faiz ödemekten başka hiçbişey yapmamış oldunuz ve eviniz de artık yok.. Bu tarz yanlış hesaplar sizi zarardan başka bişeye sokmaz. Bir de ekleyeyim bir krediyi ya da borcu alırken ödeme planınızı ucu ucuna yapmayın en azından aylık 1000-2000 TL boşta kalacak şekilde yapın ki ummadığınız şeyler çıktığında (ki hepimizin her ay ne ummadığı ödemeler masraflar çıkıyo) böyle zararlı bi dönüş yapmak zorunda kalmayın.
 
Koca koca insanlarsınız yaptırmayın psikolojik baskıyı.

Anne baba olmuşsunuz ama hala anne-babanızın lafıyla hareket ediyorsunuz.

Çok tuhaf.
Bundan kurtulmak için ne hastaneler ne ilaçlar ama bi evlat olarak sürekli aşağılanmaktan bıktım. KEndimi resmen onlara beğendirmeye adadım. Düştüğüm hal ortada.
 
Çok haklısınız bundan sonra tövbe. Peki arabayı sizce hemen satıp borcu kapatmalımıyım yoksa 6 ay bekleyip birikim yaptıktan sonra mı satmalıyım
 
he oldu.
kendileri gelsin bide sicakta çıocuk hasta olsada eşinde hasta olsa niye gitmek zorundasin
torunu özlüyorsa evinize gelsin siz gitmek mi zorundasin bacim...
kardeşinle ayni yer olabilir gitsin onla niye kıyaslaniyor ki.
torunu özlüyorsa kardeşinin çocuğunu sevsin.
herşeyzorla mi?
anne baba agzina bakma sizde koca insanlarsiniz.
 
Hiç sıkıntı etmeyin...7.000 tl geliriniz varmış çok şükür temel masraflarınızdan hariç ne kadar biriktirebilirseniz biriktirin onu verirsiniz alacaklı kişiye...Ölüm yok ya ucunda hiç ödemeyecek de değilsiniz nekadar ödeyebilirseniz o kadarını ödeyin...Şu ekonomik şartlarda borçsuz insan da yok borcunu günüde ödeyen de yok hiç kafanıza takmayın....Allahtan düzenli geliriniz var er geç ödersiniz
 
Çok haklısınız bundan sonra tövbe. Peki arabayı sizce hemen satıp borcu kapatmalımıyım yoksa 6 ay bekleyip birikim yaptıktan sonra mı satmalıyım
Borcunuz faizliyse tabiki hemen kapatın en azından ordan biraz kar etmiş olursunuz. Yok faizli değilse bikaç ay bekleyin eşinize söyleyin 2. el piyasasını sürekli takip etsin çünkü bazen çok düşük bazen çok yüksek olabiliyo. Yüksek olduğu bi zamanda satın son ana kadar beklemeyin. Bi taraftan da elden geldiğince para biriktirin.. 6 ay olmaz belki ama 9-10 ay sonra aynı koşullarda bir arabayı alma imkanınız olabilir böylece.
 

her ay şehir dışında bekleyen dogurdugun çocugun değil
o yuzden 1 yıl ara verin gidip gelmeyi , bir süre kendinizi sıkarsanız ödenmeyecek borç değil ,
ama harcamalara dikkat
 
Bundan sonra öyle olacak emin ol yoksa ben mahvolup gideceğim.
 
İnşallah kardeşim rabbimden umut kesilmez ama şeytan çok dürtüyo çok uğraşıyo çok bunlaıyorum . Bir an önce ferahlamak istiyorum.
 
E peki siz 27.000 tl diyorsunuz ama siz altın olarak almışsınız borcu...Alacaklı kişi para olarak kabul etmez ki altın verdim altın isterim der
 
Fakir gururu Haklısın canım çok haklısın olan hep bana oldu herkesin keyfi yerinde
Bence siz arabayı falan satmayın onun parasını da borç ödemeden bitirme ihtimaliniz çok yüzsek yazık arabada elden gitmiş olmasın...Seyahatlerinizi yapmayın harcamalardan kısın nakit biriktirebildiğiniz kadarını ödemeye çalışın yavaş yavaş ödersiniz
 

Ama neden cevap vermiyorsunuz

Valla darlanırım öyle iki haftada bir hiçbir yere gidemem

O gelsin hep der susarım torununa hasretse o gelsin arada

Bu arada çocuklar büyüyünce zaten gidemezsiniz kursları etkinlikleri vs
 
Ama neden cevap vermiyorsunuz

Valla darlanırım öyle iki haftada bir hiçbir yere gidemem

O gelsin hep der susarım torununa hasretse o gelsin arada

Bu arada çocuklar büyüyünce zaten gidemezsiniz kursları etkinlikleri vs
Ay vermedim mi özür dilerim. Aynen mecburen öyle yapıcam canım
 
İnşallah canım bi süre geçssin bakalım nolacak
 
arabayı 20.000 e sattınız, ayda 1500 kenara attınız 6 ayda 9 bin. 27.000 elden borcunuzu ödersiniz. krediniz 18 ay kalmış oluyor 2700+1500=4200 tl her ay yine dişinizi sıkıp kredinizi ödersiniz. 12 ayda kredi de bitmiş olur. sonrasında bakarsınız arabasızlık çok zorsa yine alırsınız.
 

Yani o kadar borcu nasıl yaptınız, kendinizi bu kadar derdin içine nasıl soktunuz anlayamıyorum. Yapacak bir şey yok zaten elinize 3000 kalıyor. Artı çocukların masrafı, giderler derken kenara ne kadar atacaksınız.

Araba sizden daha mı önemli hem büyük stres altındayım diyorsunuz hem de arabayı en son satacağım diyorsunuz. Satın arabayı en azından üstüne 7000 koyuğ dostunuzun borcunu ödeyin biraz içiniz rahatlasın.
 
Doğru söylüyorsunuz satınca alamam diye çok korkuyorum. Zaten elde kredi borcu var bide araba için ekstra çekmem gerekecek.


O kadr borcunuz var, siz krediye tövbe edeceğinize daha yeniden kredi çekmek zorunda kalacağım diyorsunuz PEs...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…