- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
Hee bak ne güzel fikir.Size gelelim mi?Kalacak yerimiz yokda iş bulana kadar bakarsınız artık.Tabii canım biz çalışmak istemiyoruz biz sanal ortamda işsizlikten yakınmayı seviyoruz.
verdiginiz cevaba bak. istanbulda yasamiyorum, ama sizin gibi agresif biriyle evimi saniyorum paylasamazdim.
ideallerinize uygun bulmadiginiz tv satma isinde bir sure calissaniz pansiyon parasi cikarirdiniz, ama ben sizde ne pansiyon da kalacak ne de calisacak bir isik gormuyorum. insallah armut piser agziniza duser.
Is arayanin ne cektigini iyi bilirim hele bir de bu ev gecindirmesi gereken bir erkekse sorumlulugu daha fazla. Bir arkadas da belirtmis eger sorumsuzca davraniyorsa kilini kipirdatmiyorsa evet biraz rest cekmekte fayda vardir ancak elinden gelen sadece basvuru yaptigi yerlerden cevap beklemekse yapabilecegi de birsey yok. Bu durumda sizin ona destek olmaniz cok onemli issizligini yuzune vurmadan bunlari da asacagiz umudumuzu kaybetmemeliyiz vs gibi cumleler kurun ki o da kendini iyi hissetsin.
Ah bu is aramalar yok mu maddi manevi yipratiyor insani bir de gercekten kismet meselesi. Iki yil evvel basvuru yaptigim hep hayalini kurdugum yerden arandim ki basvuru yaptigimi bile unutmustum dusunun 2 yil olmus neyse o sehirden tasinip baska sehire geldikten bir ay sonra arandim bir de gorusmeye de gittim olumlu da gecti maasta bile anlastik ayaklarim yerden kesildi sanki ancak sartlar elvermedi icim hala sizlar ve suan issizim hala umudumu kaybetmiyorum o ayri. Beklemek gerekiyor iste. Dilerim tez zamanda esiniz gonlune gore is bulur dara dusmezsiniz...
Siz önce yazdığınız yazıya bakın.Ben sizin gibi hiç düşünmeden konuşan biri ile aynı evi paylaşmak ister miydim acaba?
Bu konu hakkında 121 adet yazışma olmuş an itibari ile siz hala bizim çalışmak istemediğimizi ima ediyorsunuz.
Bu yaşa kadar siz mi baktınız bizede bu kadar rahat yargıya varıyorsunuz.
Sen bana neden yazıyorsun ki amacın ne?Işık görmüyorum demek mi?İnsan derdi olan birine neden yanıt yazar moral bozmak için mi?
İdeallere uygunluk değil konu.Zararlı bulduğun bir şeyi nasıl satarsın?
Bence önce yazılanlara bir bak sonrada yaptığın hatayı gör.
O zaman her işsiz kalan İstanbul'a gitsin.Ne mantık!!!!!!!!!!!!
hic polemige giremeyecegim havamda degilimsunu bilin yeter yazmaktaki amacim yillar once borc batagindayken istanbula gidip calisarak kendimizi feraha ermis olmamizdi. belki bir yardimi olur diye yazmistim ama isitmedigim laf kalmadi. size kolay gelsin. valla oyle cok unlemli cumleler yazacak halim yok.
Madem örnek olacaksınız,aynı şeyleri yaşamışsınız neden bizi küçümser bir tarzdasınız.
Hani bak biz çalışmak istedik yaptık ama siz çalışmak istermisiniz ki ,yapabilirmisiniz ki düşüncesindesiniz.
Siz İstanbul'a gidip terminalde mi kaldınız?Bakalım bizim kalacak yerimiz var mı?Hiç düşünmeden etiketle geç.Bu tembel.
Madem örnek olacaksınız,aynı şeyleri yaşamışsınız neden bizi küçümser bir tarzdasınız.
Hani bak biz çalışmak istedik yaptık ama siz çalışmak istermisiniz ki ,yapabilirmisiniz ki düşüncesindesiniz.
Siz İstanbul'a gidip terminalde mi kaldınız?Bakalım bizim kalacak yerimiz var mı?Hiç düşünmeden etiketle geç.Bu tembel.
ornegin istanbulda villa bekleme isleri vardir bavulunuzu alip gidebilirsiniz, kalacak yere de ihtiyaciniz olmaz. para biriktirince daha uygun bir is bulursunuz.
bunlara da tepkili cevap yazacaksaniz gormezden gelin. hic cevaplamayin
ilk mesajda kucumser birsey demis miyim, kalacak biryerimiz yok demek zor mu ki, alayli cevap veriyorsunuz? calismak istemiyorsaniz derken esinizi degil tek sizi kastetmistim, cunku istanbul fikri tek calisan icin mumkun olmazdi, gecim zor olur tek maasla diye. yoksa calismak istemeye de bilirsiniz. beni ilgilendirmez.
hayatta hic mi 1000 tl borc alacak tanidiklariniz yok, biz buraz borc biraz da bir kac gun milletin tarlasinda calisarak kazandigimiz gunubirlik yevmiyeyle gittik. Allah yardimci oldu cabucak is bulup herseyimiZi once yavas yavas ikinci el sonra da sifir aldik.
Bu mesajınızı şimdi gördüm.Kardeş kusura bakma ben yanlış anlamışım
Lütfen kusuruma bakmayın kırdıysam çok özür dilerim.
Ne diyeceğimi bilemedim.Allah kalbinize göre vermiş.İnşallah hep yolunuz açık olur,işleriniz rast gider.
Bu bana güzel örnek oldu.Sağolasın.İnsan yaradana güvenip cesaret etmeli.Senin yazdıklarından kendime bunu çıkardım.
turkuaz8,çok teşekkür ederim.
hybris,haklısınız.
Ben T.V.'de üniversite mezunu olup taksicilik yapan kişiler ile ilgili yayınlar hatırlıyorum.Hatta benim en çok aklımda kalan Hollanda'da bir üniversite öğretim görevlisi yazın Postane'de gişe memurluğu yapıyormuş,evini de göstermişlerdi çok küçük ama sevimli.
Aslında ben hep aynı konuya dönüyorum ama bakıyorsun(internetten :))) yurtdışında insanlar 60-65 yaşında aktif iş hayatının içinde.Yine T.V.'de yurtdışında dialize giren ve sanırım 60 yaş civarı bir bayan bir kahve zincirinde serviste çalışabiliyor biz burda 40'lı yaşlardan sonra iş başvurusu yaparken utanıyoruz.
Öne çıkabilecek bir yetenek lazım.Çok iyi dil bilmek,bir konuda uzman olmak....
Canım benim çok güzel bir düşünce.Amaaa
Görüşmüştüm.8 kişi yeterliydi.Ben web tasarım için başvurdum 1 kişi bile çıkmadı sonra bilgisayar temel eğitimi için açıldı başka bir eğitmen ile sabah-öğle-akşam kurs doldu-taştı.
Bu düşünce benim hep aklımda var.Çok az para veriyorlar ama eğitim ortamlarını çok seviyorum.
Fakat ben yapacağım işlerde çok fazla sorumluluk hissediyorum.Ben şunları düşünürken zaten işi kaçırmış oldum.Ben öğretmenlik eğitimi almadım.Bilmek ayrı öğretmek ayrı...vb.
Oysa ben gene iş bulmak için burdaki halk eğitime bilgisayarlı muhasebe kursuna gitmiştim(2 ay sonra bıraktım)bir mali müşavir bayan, hoca olarak geldi ,başta çok güzel başladı sonra tıkandı,ardından bir süre espri,sohbet,muhabbet idare etti ve bıraktı gitti.(Kurs süresi 7 aydı)
Ben böyle olmasından korktuğum için dikkatli hareket edeyim diyorum ama tren kaçıyor.Hayat hızlı.
Ben yurtdisinda yasiyorum, dediginiz cok dogru. Burada yastan, cinsiyetten, kilodan (obezite gibi), kiyafetinizden dolayi ayrimcilik yapamiyorlar genelde. Hic olmuyordur demiyorum ama Turkiye`yle kiyaslanmaz bile. Kimse de 65 yasinda is basvurus yapani yadirgamiyor.
Maalesef ulke sartlarindaki ise alimdaki ayrimcilik icin bizim yapabilecegimiz bir sey yok. Sizin derdiniz icin; esiniz o yapidaysa zaten ekmegini tastan cikariyor. Ama degilse siz ne kadar konusursaniz konusun olmuyor. Bazilari cok gururlu mesela, pazarda limon sat desen adama kufur gibi geliyor. Esinizin meslegi nedir? Siz sadece onun cevresiyle musteri bulabilirim demeyin, mesleginiz cok guzel. Bilmiyorum bi internet sitesi acin, eski musterilerinize referans verin. Bununla ilgili forumlar varsa orada yazisin. Ayni meslekten birilerinden tavsiye isteyin. Esinizin meslegini gozden kacirmis olabilirim, onun icin de boyle alternatifler olabilir.
Allah yardimciniz olsun. Issizlik zor. Bir arastirma vardi, depresyona neden olan faktorler icinde 1. sirada geliyordu. Surekli bir arayis icerisinde olun, moraliniz yuksek olsun insallah.
Öğretmen olmadıgınızı biliyorum ablacım abla dedim kızmasınız umarımbilgisayar bölümü mezunu oldugunuz ve kursa gittiginiz için sertifikanız olur o yüzden halk egit.başvuru yapabilirsiniz dedim ayrıca iş yeri bile açabilirsiniz bilgisayar üzerine, eger büyük şehirlerden birinde yaşamış olsaydınız zaten bilgisayar bölümü için işi çabuk bulurdunuz.Hangi şehirde yaşıyorsunuz denize giriliyor dediginize göre adana-mersin tarafımı.Birde unutmadan söyliyeyim yaşadıgınız şehirdeki üniversite birimlerinde teknopark diye birimler olur orada bilgisayar ve yazılım üzerine iş yapan firmalar olur oralarada başvuru yapabilirsiniz.Kaç yaşındasınız eger memurluk sınavına girerseniz bilgisayar bölümü üzerine atamanız olabilir.
Hayır canım kızarmıyım teyze demediğin için sevinirim
Çok güzel fikirleriniz var belli ki genç bir beyinsiniz.
Eğer izin verirsen nerde yaşadığımı yazmayayım sanal ortamda çok bilgi vermek beni huzursuz ediyor.Ama bulunduğumuz yer bir ilçe üniversite yok(
Yaşım 40'ı geçti bu yaştan sonra memurluk sınavı olmaz diye biliyorum.Öğretmenlik için yaş sınırı getirilmişti.Sizin net bilginiz var mı?
Ama senin sayende Halk Eğitim konusunu tekrar hatırladım,araştıracağım,teşekkür ederim.
Ne yazıkki yaş konusunda bir fikrim yok en son 35 diye biliyordum ama bir düzenleme olacak diye duydum. Halk egitimde yaş sınırı olmayabilir.Bilgisayardan az çok bende anlıyorum kardeşim sağolsun o ögretti biraz tasarım işlerini falan ama kodlama ve programlara çok zor biraz yukarıda tasarım hakkında birşey demişsiniz ya aynı tasarımı başkalarına veriyorlar renklerini değiştirerek kardeşimde demişti bir ara aynı tasarımı farklı renkleri kullanarak yapıyorlar diye.
Aslında kendinize bir web sitesi açıp tasarımlarınızı orada tanıtabilirsiniz en azından evden olur tabi işin vergi boyutuda var tabi artık maliye sanal ortamıda takip ediyorne diyelim inş en kısa zamanda iş bulursunuz hem siz hemde eşiniz.
tamam iyi niyetli yaklaşıyorsunuz da öyle duayla dilekle iş bulunsaydı ülkede işsizlik diye bir sorun olmazdı o yüzden konu sahibine gerçekçi çözümler üretmek lazım...
ben açık konuşacağım fazla umutlanıp üzülmemeniz için.
40'ından sonra iş bulma ihtimaliniz çok düşük. firma önünde 20li yaşlarda zıpkın gibi delikanlılar varken eşiniz gibi orta yaşlı birini seçmez sonuçta iş hayatında gençlik ve dinamizm önemli.
e ne yapalım açlıktan ölelimmi diye sorarsanız tabii ki hayır küçük bir butik mağaza açarsınız mesela finansmanını da kosgeb gibi devlet kurumlarından sağlayabilirisiniz bunları araştırın şartlarını.. emin olun burada duayla okuyup üflemeyle uğraşmaktan daha yararlı iş yapmış olursunuz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?