İşsiz eş

Hee bak ne güzel fikir.Size gelelim mi?Kalacak yerimiz yokda iş bulana kadar bakarsınız artık.Tabii canım biz çalışmak istemiyoruz biz sanal ortamda işsizlikten yakınmayı seviyoruz.

verdiginiz cevaba bak. istanbulda yasamiyorum, ama sizin gibi agresif biriyle evimi saniyorum paylasamazdim.
ideallerinize uygun bulmadiginiz tv satma isinde bir sure calissaniz pansiyon parasi cikarirdiniz, ama ben sizde ne pansiyon da kalacak ne de calisacak bir isik gormuyorum. insallah armut piser agziniza duser.

Is arayanin ne cektigini iyi bilirim hele bir de bu ev gecindirmesi gereken bir erkekse sorumlulugu daha fazla. Bir arkadas da belirtmis eger sorumsuzca davraniyorsa kilini kipirdatmiyorsa evet biraz rest cekmekte fayda vardir ancak elinden gelen sadece basvuru yaptigi yerlerden cevap beklemekse yapabilecegi de birsey yok. Bu durumda sizin ona destek olmaniz cok onemli issizligini yuzune vurmadan bunlari da asacagiz umudumuzu kaybetmemeliyiz vs gibi cumleler kurun ki o da kendini iyi hissetsin.

Ah bu is aramalar yok mu maddi manevi yipratiyor insani bir de gercekten kismet meselesi. Iki yil evvel basvuru yaptigim hep hayalini kurdugum yerden arandim ki basvuru yaptigimi bile unutmustum dusunun 2 yil olmus neyse o sehirden tasinip baska sehire geldikten bir ay sonra arandim bir de gorusmeye de gittim olumlu da gecti maasta bile anlastik ayaklarim yerden kesildi sanki ancak sartlar elvermedi icim hala sizlar ve suan issizim hala umudumu kaybetmiyorum o ayri. Beklemek gerekiyor iste. Dilerim tez zamanda esiniz gonlune gore is bulur dara dusmezsiniz...

Siz önce yazdığınız yazıya bakın.Ben sizin gibi hiç düşünmeden konuşan biri ile aynı evi paylaşmak ister miydim acaba?
Bu konu hakkında 121 adet yazışma olmuş an itibari ile siz hala bizim çalışmak istemediğimizi ima ediyorsunuz.
Bu yaşa kadar siz mi baktınız bizede bu kadar rahat yargıya varıyorsunuz.
Sen bana neden yazıyorsun ki amacın ne?Işık görmüyorum demek mi?İnsan derdi olan birine neden yanıt yazar moral bozmak için mi?
İdeallere uygunluk değil konu.Zararlı bulduğun bir şeyi nasıl satarsın?

Bence önce yazılanlara bir bak sonrada yaptığın hatayı gör.

O zaman her işsiz kalan İstanbul'a gitsin.Ne mantık!!!!!!!!!!!!

Nasreddin hoca damdan düşmüşte doktor getirelim demişler yok damdan düşen birini getirin demiş.

Elbette en iyi yaşayan anlıyor.Hala işsizim demişsiniz ya,ben yazınızda daha mutlu bir son bekliyordum,üzüldüm.

Ben Banu Avar'ın kitaplarını okudum yakın zamanda ,gittiği yerlerdeki yoksulluğu öyle bir anlatmış ki.İnanın şu an bile tüylerim ürperiyor.Sokakta yaşayanlar,açlık.... dışardaki insanlar eğitimli kişler.Çok şükür bizim ülkemiz nispeten daha iyi durumda ama iş olmayınca eğitimin olsa ne olur.?

İş arama yıpratıcı bir sürece dönüştü.İnsanlar çalışmayanın tembel olduğunu ve iş bulmak istemediğini düşünüyor,çalışmayana saygı duymuyor,önyargılı yaklaşıyor.

Paran olmadıkça eve kapanıyorsun.Dışarı adımını atsan para.

Değer verdiğim kişilerin bana öğütleri şöyle :"Bir yetenek geliştir.Para kazanmayı sağlayan diplomalar,sertifikalar değil yetenektir."Aslında internet para kazanmak için sınırsız olanaklar sunuyor.

Birileri çıksada keşke bize örnek olsa.

Fotoğraf çekip yüklüyorsun eğer satılırsa para kazanıyorsun....vb.

Yani ben bu yaştan sonra 40'ı geçtim artık bir iş yerinde iş bulabileceğimi düşünmüyorum.

Maalesef derler ya çoluk çocuğa malzeme oluyorsun.Yıllarca canını dişine takıp çalışmışsın ama birileri sana çıkıp sende ışık yok diyebiliyor.

Umarım sizde içinize sinecek işi bulursunuz ve tüm koşullar uygun olur.

Son düzenleme:

hic polemige giremeyecegim havamda degilim sunu bilin yeter yazmaktaki amacim yillar once borc batagindayken istanbula gidip calisarak kendimizi feraha ermis olmamizdi. belki bir yardimi olur diye yazmistim ama isitmedigim laf kalmadi. size kolay gelsin. valla oyle cok unlemli cumleler yazacak halim yok.

Madem örnek olacaksınız,aynı şeyleri yaşamışsınız neden bizi küçümser bir tarzdasınız.?

Hani bak biz çalışmak istedik yaptık ama siz çalışmak istermisiniz ki ,yapabilirmisiniz ki düşüncesindesiniz.?

Siz İstanbul'a gidip terminalde mi kaldınız?Bakalım bizim kalacak yerimiz var mı?Hiç düşünmeden etiketle geç.Bu tembel.

Son düzenleme:

ilk mesajda kucumser birsey demis miyim, kalacak biryerimiz yok demek zor mu ki, alayli cevap veriyorsunuz? calismak istemiyorsaniz derken esinizi degil tek sizi kastetmistim, cunku istanbul fikri tek calisan icin mumkun olmazdi, gecim zor olur tek maasla diye. yoksa calismak istemeye de bilirsiniz. beni ilgilendirmez.

hayatta hic mi 1000 tl borc alacak tanidiklariniz yok, biz buraz borc biraz da bir kac gun milletin tarlasinda calisarak kazandigimiz gunubirlik yevmiyeyle gittik. Allah yardimci oldu cabucak is bulup herseyimiZi once yavas yavas ikinci el sonra da sifir aldik.

ornegin istanbulda villa bekleme isleri vardir bavulunuzu alip gidebilirsiniz, kalacak yere de ihtiyaciniz olmaz. para biriktirince daha uygun bir is bulursunuz.

bunlara da tepkili cevap yazacaksaniz gormezden gelin. hic cevaplamayin

ornegin istanbulda villa bekleme isleri vardir bavulunuzu alip gidebilirsiniz, kalacak yere de ihtiyaciniz olmaz. para biriktirince daha uygun bir is bulursunuz.

bunlara da tepkili cevap yazacaksaniz gormezden gelin. hic cevaplamayin

Yok bunlara tepki vermeyeceğim:)))

Arkadaşımızın ablası eşi ile burda bir villada bakım işlerini yapıyorlar.Çok memnunlardı.

İnanın bunlarıda düşündük.İstanbul çok pahalı bir şehir.Biz burda kendi evimizdeyiz zaten onun için işsiz olsakta idare etmeye çalışıyoruz yani birde kira sorunu olsa biz bitmiştik.Burası bir ilçe ucuz.

Zaten biz ev alırken kredi çektik ya bence bizi o mahvetti.Hem ödemesi zor, hemde kredi,faiz günah.Kimin ile konuştuysam kredi ile birşey alan hayrını görmüyor.O kredi borcu insanın üzerine yazılıyor ve çıkana kadar rahat edemiyorsun.

Son düzenleme:

Bu mesajınızı şimdi gördüm.Kardeş kusura bakma ben yanlış anlamışım

Lütfen kusuruma bakmayın kırdıysam çok özür dilerim.

Ne diyeceğimi bilemedim.Allah kalbinize göre vermiş.İnşallah hep yolunuz açık olur,işleriniz rast gider.

Bu bana güzel örnek oldu.Sağolasın.İnsan yaradana güvenip cesaret etmeli.Senin yazdıklarından kendime bunu çıkardım.

onemli degil siz de zor gunler geciriyorsunuz. telden yazdigim icin biraz duz yaziyorum. insallah hersey yoluna girer. esiniz uygun bir is bulur.

Ben yurtdisinda yasiyorum, dediginiz cok dogru. Burada yastan, cinsiyetten, kilodan (obezite gibi), kiyafetinizden dolayi ayrimcilik yapamiyorlar genelde. Hic olmuyordur demiyorum ama Turkiye`yle kiyaslanmaz bile. Kimse de 65 yasinda is basvurus yapani yadirgamiyor.

Maalesef ulke sartlarindaki ise alimdaki ayrimcilik icin bizim yapabilecegimiz bir sey yok. Sizin derdiniz icin; esiniz o yapidaysa zaten ekmegini tastan cikariyor. Ama degilse siz ne kadar konusursaniz konusun olmuyor. Bazilari cok gururlu mesela, pazarda limon sat desen adama kufur gibi geliyor. Esinizin meslegi nedir? Siz sadece onun cevresiyle musteri bulabilirim demeyin, mesleginiz cok guzel. Bilmiyorum bi internet sitesi acin, eski musterilerinize referans verin. Bununla ilgili forumlar varsa orada yazisin. Ayni meslekten birilerinden tavsiye isteyin. Esinizin meslegini gozden kacirmis olabilirim, onun icin de boyle alternatifler olabilir.

Allah yardimciniz olsun. Issizlik zor. Bir arastirma vardi, depresyona neden olan faktorler icinde 1. sirada geliyordu. Surekli bir arayis icerisinde olun, moraliniz yuksek olsun insallah.

Öğretmen olmadıgınızı biliyorum ablacım abla dedim kızmasınız umarımbilgisayar bölümü mezunu oldugunuz ve kursa gittiginiz için sertifikanız olur o yüzden halk egit.başvuru yapabilirsiniz dedim ayrıca iş yeri bile açabilirsiniz bilgisayar üzerine, eger büyük şehirlerden birinde yaşamış olsaydınız zaten bilgisayar bölümü için işi çabuk bulurdunuz.Hangi şehirde yaşıyorsunuz denize giriliyor dediginize göre adana-mersin tarafımı.Birde unutmadan söyliyeyim yaşadıgınız şehirdeki üniversite birimlerinde teknopark diye birimler olur orada bilgisayar ve yazılım üzerine iş yapan firmalar olur oralarada başvuru yapabilirsiniz.Kaç yaşındasınız eger memurluk sınavına girerseniz bilgisayar bölümü üzerine atamanız olabilir.

Çok sağolun.Size Türkiyeden selamlar.

Ben 40 yaşını geçtim.İş arıyorum dediğimde bile insanlar bana hafif dudak bükerek bakıyor.Onları da anlıyorum çünkü bu ülkede gençler işsiz ama ben kariyer peşinde değilim ki ,mesela part-time çalışma imkanı Türkiye'de çok sınırlı,genellikle öğrencilere yönelik ama ev hanımları da part-time çalışıp para kazanabilse ne güzel olur.Ama maalesef ev hanımlarına el işi,çocuk bakımı,temizliğe gitme....dışında fazla alternatif üretilemiyor.

Ben bu durumda kendimi eleştiriyorum eğer şu an şakır şakır bir dili konuşuyor olsaydım belki farklı olurdu diyorum sonra düşünüyorum dil bilen kuyumcuda çalışan ve çok para kazananlar var ama benim gördüklerim fıstık gibiler ve gençler.Burda özellikle satış gibi işlere genç,güzel hatta uzun boyluları arıyorlar.

Bu arada eşimin mesleği satış.Aktif iş aramaya başladı.Konu ekmek parası olunca namusu ile insan her işi yapar ama önce elbette kendi mesleğinde iş aramak daha doğru herkes kendi bildiği işi daha iyi yapar.

Kendimi eleştirdiğim bir diğer konu da ben bir iş yapacaksam o konuya tam hakim olmalıyım diye düşündüğüm için web tasarımı konusunda çok girişken davranmadım bugüne kadar ama duyuyorum ki sadece bir sayfa tasarlamış renkerini değiştirip değiştirip pazarlayanlar var ve onlar ben uzmanım diyerek piyasada para kazanıyorlar.

Sizin yazınızda beni en çok etkileyen kısım ,gerçekten iş arama sürecinde moralini bozmayacaksın ve sürekli arayacaksın bence anahtar bu.Ancak insan yapısı sürekli reddedilmeyi kaldırmakta zorlanıyor:)))

Hayır canım kızarmıyım teyze demediğin için sevinirim

Çok güzel fikirleriniz var belli ki genç bir beyinsiniz.
Eğer izin verirsen nerde yaşadığımı yazmayayım sanal ortamda çok bilgi vermek beni huzursuz ediyor.Ama bulunduğumuz yer bir ilçe üniversite yok(

Yaşım 40'ı geçti bu yaştan sonra memurluk sınavı olmaz diye biliyorum.Öğretmenlik için yaş sınırı getirilmişti.Sizin net bilginiz var mı?

Ama senin sayende Halk Eğitim konusunu tekrar hatırladım,araştıracağım,teşekkür ederim.

Ne yazıkki yaş konusunda bir fikrim yok en son 35 diye biliyordum ama bir düzenleme olacak diye duydum. Halk egitimde yaş sınırı olmayabilir.Bilgisayardan az çok bende anlıyorum kardeşim sağolsun o ögretti biraz tasarım işlerini falan ama kodlama ve programlara çok zor biraz yukarıda tasarım hakkında birşey demişsiniz ya aynı tasarımı başkalarına veriyorlar renklerini değiştirerek kardeşimde demişti bir ara aynı tasarımı farklı renkleri kullanarak yapıyorlar diye.
Aslında kendinize bir web sitesi açıp tasarımlarınızı orada tanıtabilirsiniz en azından evden olur tabi işin vergi boyutuda var tabi artık maliye sanal ortamıda takip ediyorne diyelim inş en kısa zamanda iş bulursunuz hem siz hemde eşiniz.

Evet canım benim hazırlıklara başladım inşallah Ekim ayında kendi sitemi açmayı istiyorum.
Sana birşey söyleyeyim mi?Bence kodlama çok zevkli.Ben henüz html,css gibi çok basit kodlamaları biliyorum ama eğer ilgin varsa kodlama öğrenmek istersen şunu farkedeceksin ki başta zor ama sonra tüm programlar birbirine benziyor çünkü temel mantık aynı.

Şu an freelance tasarım yapanlar çok var ve mali bir sorumlulukları yok diye biliyorum şirket olmadıkları için ama bu konu önemli araştırılmalı.

Güzel dileklerin için çok sağol.

tamam iyi niyetli yaklaşıyorsunuz da öyle duayla dilekle iş bulunsaydı ülkede işsizlik diye bir sorun olmazdı o yüzden konu sahibine gerçekçi çözümler üretmek lazım...

ben açık konuşacağım fazla umutlanıp üzülmemeniz için.
40'ından sonra iş bulma ihtimaliniz çok düşük. firma önünde 20li yaşlarda zıpkın gibi delikanlılar varken eşiniz gibi orta yaşlı birini seçmez sonuçta iş hayatında gençlik ve dinamizm önemli.

e ne yapalım açlıktan ölelimmi diye sorarsanız tabii ki hayır küçük bir butik mağaza açarsınız mesela finansmanını da kosgeb gibi devlet kurumlarından sağlayabilirisiniz bunları araştırın şartlarını.. emin olun burada duayla okuyup üflemeyle uğraşmaktan daha yararlı iş yapmış olursunuz...

Güzel kardeşim,

Benim için dua eden herkesten Allah razı olsun.
Akıl,gayret...vb yetmediğinde ne olacak?
Siz benim ve eşimin sadece dua edip boş oturduğumuzu mu düşünüyorsunuz?
Bize burdan dua gönderen kişiler sizce bana destek omuyor mu?

20'li yaşlarındaki zıpkın gibi delikanlıları da gördük iş hayatında.Akılları bir karış havada,ellerinde cep sürekli mesajlaşıyorlar,akşam kimi götürsem derdindeler(Bu şekild olmayanları tenzih ederim)

Bakın gençler her zaman zıpkın gibi oldukları için değil az paraya her işi yaptıkları ve ağızlarını açıp haklarını savunamadıkları içinde tercih ediliyor.

Yaş ile gelen bilgelik,tecrübe,sakinlik,olayları değerlendirebilme yeteneği sizce önemli değil mi?

Genel sizin gibi düşünüyor.Burda zaten bunları konuştuk.

Şimdi sizin önerilerinizi değerlendirelim.Ayrıca bize değer verip görüşlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim.

Kosgeb'den kredi alıp butik açmak.Araştırın diyorsunuz.

Araştırdık geçen senelerde.Kosgeb her alana kredi vermiyor sayfasında kredi verebileceği yatırım alanları var ve bunlar genelde çok yatırım yapılmayan alanlar bizim yapabileceğimiz bir iş bulamadık.

Ayrıca Kosgeb'de önce siz yatırım yapıyorsunuz,fatura alıyorsunuz sonra onlar size ödeme yapıyor yani başta sizin sermayeniz olacak.

Ayrıca diyelim butik açtın ve kazanamadın,battın.Bak yine işsizsin ve pek çok borcun var.Allah korusun.
Bizim ülkemizde sanki iş bulamayan herkes kendi işini yapabilir gibi bir düşünce var galiba.İyi fikir de kendi işini yapmak için gerekli alt yapı sende var mı?Yani sadece iş bulamadım diye iş yeri açmak,kurtuluş mu?İflas diye birşey var?

Ben dua konusuna dönceğim.Ben sadece 3-4 gündür bu formdayım.Yıllarımı burda harcamadım.İzniniz ile biraz rahatlamaya ve genel durumu görüp,akıl almaya çalışıyorum.

Dua konusunda size bir örnek vererek satırlarıma son vermk istiyorum:)))

Üniversite sınavına gece gündüz çalışan ama sınav günü hastalanıp sınava giremeyen bir öğrenci düşünün.

Ama sınava birçok engeller nedeni ile çalışamayan,kalbi çalışma isteği ile dolu olan ve sınav sorularını(üniversite sınavı değil) rüyasında görüp girdiği sınavı geçen birini ben biliyorum.Anlatırken "Bana çok dua etmişlerdi" diye anlatır.

Oturup duranı Allah'ta sevmez.Eğer çaban varsa dua imkansızları mümkün kılar.

Size göre bizim gayretimiz belki yetersiz o zaman sizde bize daha çok gayret edelim diye dua edin lütfen.

Sizin kendi işiniz üzerinden bişeyler yapmaya çalışsanız.
Web tasarlıyordunuz değil mi.Eşiniz de sizin yaptığınız işleri firmalara tanıtır vs. olmaz mı.
Kısa vadede bi çözüm olabilir.
Açıkcası ben sizin burda tam olarak bize ne sorduğunuzu anlamadım.
Eşiniz boş durmasın gayret etsin diyenlere de alınmayın ama hemen eşinizi savunur cevaplar verdiniz.
Hem işsiz eş diye başlık atıyorsunuz, biz de burada bu başlıktan eşinizin işsizliğini sorun ettiğinizi anlıyoruz.
Gayret etsin -iş seçmesin diyoruz ,gayret ediyor dediniz ,o kadar az para teklif edilen işlere de gidemez dediniz.
Ben mi algılayamadım ki sorunu
Sonuçta eşinizin yaşı var ve kalifiye bir eleman değil.
Bunlar da eşinizin işini zorlaştırıyor malesef.
Bu arada forumda yeni olduğunuzu biliyorum :))ben eskiyim ama kolay kolay da eleştirisel mesaj yazmam:))
alınmayın tamam mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…