İssizim iş bulamıyorum

bır de işssizlik azaldı derler( bence gıtgıde artıyor
İşsizlik nerde azalmış hanımefendi? Yüzde 11 falan şu an. Yüzde 11. Az mı? ÇOK! Ama "egonomi çoh iyi, dolar 4 TL olmuş euro 4'ü geçmiş bize ne, amarigalılar düşünsün" diyen basını takip ediyorsanız evet,

Ekonomi çok iyi, yeni köprüler, tüneller yapıyoruz
Kurların yükselmesi tamamen bir oyun, bizi çekemeyen FETÖ'nün oyunu,
İşsizlik azaldı evet, 25 sene öncesine göre az tabi. Ne de olsa bir zamanlar işsizlik yüzde 50'ydi.
Enflasyonu biz düşürdük biz, 30 sene önce yüzde 80 enflasyon vardı. 30 sene önce.

bu tarz şeyler duyabilirsiniz.

Kimse işsizim diye üzülmesin, sorun sizde değil. Bugünler de geçer elbet ama hep birşeyler eksiltiyor da öyle geçiyor.

1- Ofiste çalışıcak eleman arıyorum, iş arayan Yok!
2- Evde çocuk bakımına ve ev işlerine yardımcı bayan arıyorum, o da Yok!

3 yasında çocuklu Hanımefendi başvuru yapıyor, baştan şartı da var, 'kendi evimde bakarım'
Ülkede işsizlik Yok, kendine uygun olan işi arayan kişiler var.

Herkes kendi rahatının peşinde! KPSS ile bir tarafını yırtıp devlete girer sonra mesai saatinde bilgisayarında oyun oynar, hafta bitsin diye paylaşımlar yapar, hafta başlayınca da 'lanet pazartesi, bitmeyen gün' der.

Ben çok insan çalıştırdım, hiç dışarıdan göründüğü gibi değil. Önceden özel bir şirkette çalışırken sinirlenirdim, aslında gayet normalmiş. Çalışana yüz ver, astarını ister.

Sonuç çalışmak isteyen, kendini geliştirir, okur, yazar, çizer. Başta asgari ücretle başlayabilirsiniz ama işvereniniz sizde şayet yüksek çalışma azmi görürse işinizde gayet güzel bir şekilde yükselebilirsiniz.

hakkında hayırlısı olsun torpil yoksa iş de yok. bende işsizim 1.5 senedir

işkura başvurun.Karamsar olmayın biyerlerde nasibiniz sizi bekliyordur mutlaka.Yaz aylarında eleman arayanlar çoğalabilir.Çocuğunuza kim bakıcak.

Cnm bnm lutfen sakın ol iş kura falan basvursan

Ve evet kendini yetiştirmiş arkandan güveneceğin elaman bulmak zor.
Bir işi tamamlayamacak kapasitede olmuyorlar genelde. Ki çok şaşırıyoruz biz . Faceden bile ilan veriyoruz elaman aranıyor diye. Tlf numarası veriyoruz arayın görüleşim diye adam oradan yazıyor ücret ne kadar diye. gel de bu adamı işe al.

Bir işe hakim olmaya çalışın , işe gönülle çalışacağınıza dair izlenim vermelisiniz görüşmelerde.
Çocuğum var ama haberiniz olsun dersen evde bakarım diyen bakıcı gibi olursunuz baştan su koy vermiş olursunuz.

Çocuklu kadınlara elbette iş verilir. Biz 2 yaşındki cocuğu olan kadına iş vermiştik ofiste bebek bakıyordu sesimizi çıkarmıyorduk.

Sonra işten çıktı ki hiç bir işi doğru dürüst yapmamış, arkasını topladık.

demem o ki işe sahip çıkacağınızı göstermeniz gerek.

Ben şunu iyi yaparım diyeceğin birşey olmalı sende!

Aradıktan sonra bulmak çokta zor değil asla 4/4lük bir yer bulamayacağını düşünerek hareket etmelisin. Hangi şehirdesin? taşeron çağrı merkezi işi yapan yerler var buradan bankalara/sigorta şirketlerine vs.. geçiş yapılabiliyor araştırmanı tavsiye ederim.

Allah yardımcınız olsun işsizlik çok zor gercekten bende 2 aydır falan issizim basvurmadigim yer kalmadı ama donus yapan yok siz hangi sehirdesiniz ora nasıl bilmiyorum ama bizim burda kışin pek eleman alınmıyor ve alınsada ücret 600 700 zor veriyorlar çok iş az para mantığı var ve bende Ünv mezunuyum bicok işte tecrubemde var ama bulamıyorum çünki torpilim tanıdığım yok zor inşaallah en kisa zamanda bulursunuz

İnsanlar çalışmak istiyor birilerine kölelik yapmak değil.Sizin gibiler olduktan sonra orta sınıf bi gıdım ilerleyemez patronların elinde sürünür.
3 kurusa bakici ya da temizlikçi calistirmak istiyorsunuz , üstelik sigortasız.İnsanlar kabul etmeyince iş beğenmiyor bilmem ne.

Keske bu toplum bunu gorseydi sadece kuru ekmeklevkarinlarini doyurmaya xalisan insanlari gorneyen insanlar herkesin elinde akilli telefon herkesin kapisinda 2 araba var tuekusu tutturmuslar

Gecen annem doyledi icim parcalandi bir aile koyden ilceye tasinmislar tere serecek halilari yokmus karton sermisler yerlere boyle bi dolu ornek

Bumuymus zenginlik yemisim boyle zenginligi Allah akil fikir versin

hay ağzınıza sağlık tamda bunları yazacaktım devletin verdiği agi ye göz diker bunlar maaş ne kadar diye sorarsınız diyolar birde tabi sorucam hilali ahmere mi çalışıcam alın teri dökücem sen ne diyosun 1 528 tl neden devletin verdiğinide kendi veriyo sanıyo beyimiz hanımefendimiz çalışan olmakta kolay değil iş veren olmakta ben çalışıcam alın terimi dökücem sen asgari ücretle beni başlatıcaksın tamam acemiyim asgari ücret olsun ee 6 ay sonra ne vireceksin zam 100 tl bide kendini geliştirsinciler var yemin ediyorum boğasım geliyor ya arkadaş sana çay getirerek yer silerek kendimi nasıl geliştirebilirim bunu bana anlatın bi haa kendini geliştirmek istiyorsanda hem temizlik yapıcaksın hem çay getiriceksin hem muhasebeye bakıcaksın kenidini geliştirceksin birde ilk yanlışta sen nasıl geliştiriyosun kendini bilmem ne sen olmıcaksın falan filan bu kafalarla olmaz patronlara diyorum bunu sen beni önce bi insan yerine koy yaptığım işe saygı duy molada oturduğumda sanki cebinden para çalıyomuşum gibi gözüme bakma bende sana elimden ne geliyorsa vereyim haa bi zahmet hak ettiğim maaşıda zamanında öde ev sahibi faturalar senin keyfini beklemiyor

tamam haklı olabilirsinde şu çalışandaki çalışma azmi derken neyi kastediyorsunuz onu çözemiyorum çalışma azmi gören atron görmedimde hi onun için soruyorum sizden yüz falan isteyen yok hanımefendi alnımızın terini istiyoruz zam zamanı gelince iş mi yapıyosunuz yatıyosunuz bilmem ne diye kükrüyorsun değilmi o zaman işçi bulamassın tabi bende biliyorum çalışacak adam bulamayan yerleri işsiz olsamda çalışmam zaten orda sabahtan akşama kadar anasını ağlat insanların bide mesai yaz mecburi maaş zamanı geldiğinde işçinin yüzüne karşı paramı alamadım benimde çocuklarım var bilmem ne diye ağla bu şartlarda ben sana çalışma azmi göstermem hatta yüzümü bile göstermem günlüğe giderim daha iyi

Asgari Ücret sigorta yapiliyorsa sonradan artiririz deniyorsa iyi tabi daha ne bizim burda bu dediginiz islere en fazla 700 tl veriyorlar ve sigorta yok saatler belli değil ofis işi diye çay temizlik yemek bütün is yükleniyor çocuk bakım desen hem çocuk baksın hem evi temizle sin hem yemek yapsın istiyorlar bulundugunuz yere göre de değişiyor yani calisanin hakkini vermek lazım

Gittim yok canım adam asgari ücret veriyo sabah 8 akşam 10 diyo muhasebe sekreter cay yemek temizlik

Şu yoruma kadar sizi haklı buluyordum ama şuan değil .
Durumunuz o kadar zorsa daha iyi bir iş bulana kadar asgari ücretle çalışabilirsiniz .
Kimseye gökten yağmıyor .

Bu bakış açısına da katılıyorum. Yarısı gerçekten işsiz ise yarısı da iş beğenmeyen kesim. En kötü ihtimalle bile bu şekilde. Buraya bile konu açıyorlar, daha çok yeni oldu. Birisi konu açmış, mühendislik okumuş, yabancı dil yok vs. Dil öğren gibi tavsiyeler verildi, "dil bilmeden de iyi para alan mühendisler var ama" diyor. Şimdi en kötü işte bile ortanın üstü seviyede İngilizce isteniyor. Bir de o arkadaşın sektörü için 2. bir dil daha lazımmış meğer, tabi o da yok. Sen 4 sene ne yaptın? Evet tecrübelerin çoğunluğu işe başladığın zaman kazanılıyor ama insanın kendi imkanlarıyla kendine katabileceği birşeyler varken katmayınca ortada kalıyorlar. Geçenlerde birisi konu açmış, beraber çalıştığı insanlar kar nedeniyle gelememişler. Olabilir, İzmir'e de geçen gün kar yağdı, okullar tatil edildi yollar felç oldu. Kardeşimi okuldan zar zor alıp eve getirebildik. Yani kar nedeniyle gelemeyebilir insan ama bir telefon açıp haber bile vermemişler, biz gelemiyoruz diye. Sonra da herkes konuyu açan üyeye yüklendi "sana ne?" diye. İlginç yani.

Senin gibi 'nerede ne konuşacağını bilmeyeni' başvursa almam mesela.

Yaşadığım bölgede vergi sıralamasına giren bir firmayız.Ben köle aramıyorum, yaşadığı topraklarda istihdam sağlayan biriyim.

Bence de günlüğe gidin siz. Yanımızdaki işçiler kendi isteğiyle dahi çıksa 'tazminatı veren' bir firmayız. Kaldı ki 'gündeliğe giderim' diyecek biri de çalışmıyor.

Ne kötü düşüncelisiniz! Ne kadar kinci!

Yeğenimin bakıcısı ilk günden beri sigortalı. Yaşadığım bölgede en iyi maaş alan yardımcı!

Bunu kendisi de söylüyor. Ama ona helali hoş olsun, verilen rakamı hakediyor. Alın teri akıtıyor. Biz ona yabancı gibi davranmayız aksine ailenin bir ferdi gibi değer veririz. Güvenimiz de sonsuzdur. Ama gel gör ki, benim aradığım yardımcı için başvuruların hepsinde birşey çıktı.

Biri 2 yaşındaki bebeğiyle Benim evimde bakmak istedi. Kabul edemezdim.
Birisi kendi evine götürmemi istedi ki, böyle birşeyi asla istemem.
Birisi gün-saat verip görüşmeye bile gelmedi. Telefonları kapadı.
Biri bakmak istediğini söyledi, onu ben kabul etmedim. Çok yüksek sesle konuşan, kahkahalarıyla sinir bozan biriydi.

Genel itibariyle konu bunlardan ibaret...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…