İşsizlik nerde azalmış hanımefendi? Yüzde 11 falan şu an. Yüzde 11. Az mı? ÇOK! Ama "egonomi çoh iyi, dolar 4 TL olmuş euro 4'ü geçmiş bize ne, amarigalılar düşünsün" diyen basını takip ediyorsanız evet,bır de işssizlik azaldı derler( bence gıtgıde artıyor
hakkında hayırlısı olsun torpil yoksa iş de yok. bende işsizim 1.5 senedirArtık delirme noktasındayım.yok kac yere denedim olmuyo ilkokul mezunu arkadaşım belediyede yazı işlerinde ben bulamıyorum nerde adalet . Kira oducez diye kartlar patlıcak.küçük çocuğunuz var teşekkür ederiz biz sizi aricaz resmen hayattan biktim.
Cnm bnm lutfen sakın ol iş kura falan basvursanArtık delirme noktasındayım.yok kac yere denedim olmuyo ilkokul mezunu arkadaşım belediyede yazı işlerinde ben bulamıyorum nerde adalet . Kira oducez diye kartlar patlıcak.küçük çocuğunuz var teşekkür ederiz biz sizi aricaz resmen hayattan biktim.
1- Ofiste çalışıcak eleman arıyorum, iş arayan Yok!
2- Evde çocuk bakımına ve ev işlerine yardımcı bayan arıyorum, o da Yok!
3 yasında çocuklu Hanımefendi başvuru yapıyor, baştan şartı da var, 'kendi evimde bakarım'
Ülkede işsizlik Yok, kendine uygun olan işi arayan kişiler var.
Herkes kendi rahatının peşinde! KPSS ile bir tarafını yırtıp devlete girer sonra mesai saatinde bilgisayarında oyun oynar, hafta bitsin diye paylaşımlar yapar, hafta başlayınca da 'lanet pazartesi, bitmeyen gün' der.
Ben çok insan çalıştırdım, hiç dışarıdan göründüğü gibi değil. Önceden özel bir şirkette çalışırken sinirlenirdim, aslında gayet normalmiş. Çalışana yüz ver, astarını ister.
Sonuç çalışmak isteyen, kendini geliştirir, okur, yazar, çizer. Başta asgari ücretle başlayabilirsiniz ama işvereniniz sizde şayet yüksek çalışma azmi görürse işinizde gayet güzel bir şekilde yükselebilirsiniz.
Artık delirme noktasındayım.yok kac yere denedim olmuyo ilkokul mezunu arkadaşım belediyede yazı işlerinde ben bulamıyorum nerde adalet . Kira oducez diye kartlar patlıcak.küçük çocuğunuz var teşekkür ederiz biz sizi aricaz resmen hayattan biktim.
Adalet okudum dedin doğru anladım dimi, icra katipliği başvuruları başladı, pazartesi son gün hemen netten araştır bul.Valla arkadasim universite mezunu öğretmen manav esim edebiyat mezunu kasap bende adalet okudum kasiyerlik işi bile bulamıyorum delircem
3 yasında çocuklu Hanımefendi başvuru yapıyor, baştan şartı da var, 'kendi evimde bakarım'
Herkes kendi rahatının peşinde! KPSS ile bir tarafını yırtıp devlete girer sonra mesai saatinde bilgisayarında oyun oynar, hafta bitsin diye paylaşımlar yapar, hafta başlayınca da 'lanet pazartesi, bitmeyen gün' der.
Ben çok insan çalıştırdım, hiç dışarıdan göründüğü gibi değil. Önceden özel bir şirkette çalışırken sinirlenirdim, aslında gayet normalmiş. Çalışana yüz ver, astarını ister.
Sonuç çalışmak isteyen, kendini geliştirir, okur, yazar, çizer. Başta asgari ücretle başlayabilirsiniz ama işvereniniz sizde şayet yüksek çalışma azmi görürse işinizde gayet güzel bir şekilde yükselebilirsiniz.
İşsizlik nerde azalmış hanımefendi? Yüzde 11 falan şu an. Yüzde 11. Az mı? ÇOK! Ama "egonomi çoh iyi, dolar 4 TL olmuş euro 4'ü geçmiş bize ne, amarigalılar düşünsün" diyen basını takip ediyorsanız evet,
Ekonomi çok iyi, yeni köprüler, tüneller yapıyoruz
Kurların yükselmesi tamamen bir oyun, bizi çekemeyen FETÖ'nün oyunu,
İşsizlik azaldı evet, 25 sene öncesine göre az tabi. Ne de olsa bir zamanlar işsizlik yüzde 50'ydi.
Enflasyonu biz düşürdük biz, 30 sene önce yüzde 80 enflasyon vardı. 30 sene önce.
bu tarz şeyler duyabilirsiniz.
Kimse işsizim diye üzülmesin, sorun sizde değil. Bugünler de geçer elbet ama hep birşeyler eksiltiyor da öyle geçiyor.
İnsanlar çalışmak istiyor birilerine kölelik yapmak değil.Sizin gibiler olduktan sonra orta sınıf bi gıdım ilerleyemez patronların elinde sürünür.
3 kurusa bakici ya da temizlikçi calistirmak istiyorsunuz , üstelik sigortasız.İnsanlar kabul etmeyince iş beğenmiyor bilmem ne.
Gittim yok canım adam asgari ücret veriyo sabah 8 akşam 10 diyo muhasebe sekreter cay yemek temizlik
Bu bakış açısına da katılıyorum. Yarısı gerçekten işsiz ise yarısı da iş beğenmeyen kesim. En kötü ihtimalle bile bu şekilde. Buraya bile konu açıyorlar, daha çok yeni oldu. Birisi konu açmış, mühendislik okumuş, yabancı dil yok vs. Dil öğren gibi tavsiyeler verildi, "dil bilmeden de iyi para alan mühendisler var ama" diyor. Şimdi en kötü işte bile ortanın üstü seviyede İngilizce isteniyor. Bir de o arkadaşın sektörü için 2. bir dil daha lazımmış meğer, tabi o da yok. Sen 4 sene ne yaptın? Evet tecrübelerin çoğunluğu işe başladığın zaman kazanılıyor ama insanın kendi imkanlarıyla kendine katabileceği birşeyler varken katmayınca ortada kalıyorlar. Geçenlerde birisi konu açmış, beraber çalıştığı insanlar kar nedeniyle gelememişler. Olabilir, İzmir'e de geçen gün kar yağdı, okullar tatil edildi yollar felç oldu. Kardeşimi okuldan zar zor alıp eve getirebildik. Yani kar nedeniyle gelemeyebilir insan ama bir telefon açıp haber bile vermemişler, biz gelemiyoruz diye. Sonra da herkes konuyu açan üyeye yüklendi "sana ne?" diye. İlginç yani.1- Ofiste çalışıcak eleman arıyorum, iş arayan Yok!
İnsanlar çalışmak istiyor birilerine kölelik yapmak değil.Sizin gibiler olduktan sonra orta sınıf bi gıdım ilerleyemez patronların elinde sürünür.
3 kurusa bakici ya da temizlikçi calistirmak istiyorsunuz , üstelik sigortasız.İnsanlar kabul etmeyince iş beğenmiyor bilmem ne.
tamam haklı olabilirsinde şu çalışandaki çalışma azmi derken neyi kastediyorsunuz onu çözemiyorum çalışma azmi gören atron görmedimde hi onun için soruyorum sizden yüz falan isteyen yok hanımefendi alnımızın terini istiyoruz zam zamanı gelince iş mi yapıyosunuz yatıyosunuz bilmem ne diye kükrüyorsun değilmi o zaman işçi bulamassın tabi bende biliyorum çalışacak adam bulamayan yerleri işsiz olsamda çalışmam zaten orda sabahtan akşama kadar anasını ağlat insanların bide mesai yaz mecburi maaş zamanı geldiğinde işçinin yüzüne karşı paramı alamadım benimde çocuklarım var bilmem ne diye ağla bu şartlarda ben sana çalışma azmi göstermem hatta yüzümü bile göstermem günlüğe giderim daha iyi
Asgari Ücret sigorta yapiliyorsa sonradan artiririz deniyorsa iyi tabi daha ne bizim burda bu dediginiz islere en fazla 700 tl veriyorlar ve sigorta yok saatler belli değil ofis işi diye çay temizlik yemek bütün is yükleniyor çocuk bakım desen hem çocuk baksın hem evi temizle sin hem yemek yapsın istiyorlar bulundugunuz yere göre de değişiyor yani calisanin hakkini vermek lazım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?