İssizim iş bulamıyorum

Gerçekten iş bulamayanlar var, bir de bulup beğenmeyenler.. o yüzden tartısmaya gerek yok.

Konu sahibi eger bu zamana kadar kendinizi gelistirmediyseniz cok da iyi meblağlarda iş bulacağınızı düşünmeyin. Sürekli yeni mezunlar geliyor ve her yeni nesilde en azından yabancı dil olarak ingilizce bilmek daha da olağanlasıyor artık daha baska bir dil de bekleniyor..

Simdi cok zor durumdaysanız benim size tavsiyem bir işe girin elinize bir para gecsin bir yandan da is aramaya devam edersiniz. Akmasa da damlar neticede

Gelen garip yorumları bilmiyorum ama bir fikir ayrılığı olmuş, "işsizlik var değil iş beğenmeyenler var" diyenlere yönelik. Benim yorumum tamamen kendini geliştirmeyen, kendi niteliklerinin üzerindeki işlere girmek isteyip de giremeyince "işsizim" diyenlere yöneliktir. Evet bu ülkede sadece lisans mezunu birine başlangıç olarak asgari ücret verilmesinde sakınca görmüyorum. Tecrübe, işin gerektirdiği bilgi-belge donanımları, yabancı dil, bilgisayar bilgisi falan filan gibi şeyleri sağlayamayıp sadece diploma almakla 4 senesini doldurmuş olan kişiler asgari ücrete layık. Ancak sadece diploma almak yerine dil vs öğrenmiş, mesleğine yönelik sertifika vs. almış, bilgili, akıllı yani gerçek anlamda nitelikli ve tecrübe kazandıkça işinde daha iyi noktalara gelme potansiyeli olan arkadaşlarımızın hakettiği ücret elbette asgari ücret değildir. Bu konuda bir yanlış anlaşılma olmasın benim fikrimle alakalı.

Bu ülkede kimse asgari ücrete layık değildir.Çünkü en düşük hayat şartı için bile yeterli bir miktar değil.
Bir de yabancı dil, sertifika gerekliliği bunlar meslek alanlarının ihtiyaçlarına göre değişir.

O belgeler zaten meslek ihtiyaçlarına göre değişiyor, ben örnek olarak söyledim, anlamadıysanız benim sorunum değil. Asgari ücret meselesine girmeyeceğim, bu tartışmaya açık bir konu.
Ben başka düşünürüm öteki başka düşünür, anlaşma sağlayamayız. Bana göre kamu kurumunda iş yapmayıp bütün gün vakit öldüren memurlardan kesilip asgari ücretliye, işçiye falan verilmeli ama öyle yapmıyorlar. Şöyle olmalı, böyle olmalı diye boğaz patlatırız ama kontrol başkalarının elinde, onların istediği oluyor. Halk da bunu yıllardır destekliyor beğensek de beğenmesek de.

lise mezunuyum diyorsunuz,asgari ücreti beğenmiyorsunuz. 1.400 tl az para değil. hiç yoktan iyidir en azından. şu an ünv mezunu asgari ücretle çalışan bir sürü insan varken iş beğenmemezlik yapmayın bence. ben de ünv mezunuyum 12 yıllık tecrübem var. 1.500 tl ye çalışıyorum. şartlar böyle ya işsizlik ya da az ücret yapacak birşey yok. devir böyle biz de ayak uydurmak zorundayız.

artık coğu şirket almıyor. hatta benim insan kaynaklarında calısan bir arkadasım işci aramadıkları halde kariyer sitelerine ilan acıyolar. Sebebi ise issizlik oranının düşük olduğunu hssetrmek içinmiş. Cok acınası bir duruma geldik.

Bu agresif tavrınızı anlamadım. Örnek vermemişsiniz , bir genelleme yapmışsınız ve ben de bunun yanlış olduğunu söyledim.Asgari ücretle ilgili tartışmaya açık bir konu görmüyorum.
Çünkü komik bir miktar olduğunu aptal değilse herkes anlar.Ayrıca neden birilerine birşey verilmesi için birilerinden kesmek gerek onu hiç anlamadım.Vakit öldüren devlet memuru varsa devlet ihtiyacı olduğu alanlara personel alsın.Ondan alalım buna verelim falan nedir , kahvehane siyaseti yapmıyoruz burada.

Mune bu üye ısrarla beninle polemiğe girmeye çalışıyor, gördüğünüz gibi burada olayı siyasi tartışmaya götürüp bir de hakaret ediyor. Aptal değilse herkes anlar, gibi. Ben konuyu kapatmaya çalıştım önceki mesajımda, ama ısrarcı tavrı görüyorsunuz. Düşünceye saygısı yok. Lütfen yönetim olarak gerekeni yapar mısınız? Başka bir üyeyle de polemiğe girmiş, kib'ledim haberiniz olsun.

Sizinle polemiğe girmeye çalışmıyorum.İstiyorsunuz ki bol keseden sallayayım sonra da kimse itiraz etmesin.Mantıklı şeyler yazarsanız kimse itiraz etmez.
Bana ilk hakaret eden de sizsinizAnlamadıysanız sizin sorununuz gibi bir şeydi sanırım.Üslubunuzdan zaten kimin polemiğe yatkın olduğu anlaşılıyor.Ayrıca evet asgari ücretin iyi olduğunu savunan varsa akıl sağlığından şüphe etme hakkım var.Bir markete bir pazara gidin , ev kiralarına bakın.
Ayrıca siyasi bir tartışmaya girmedim.
Son olarak ben seni kiblemedim çünkü ilkokulda değilim öğretmene şikayet eder gibi paragraf döşeyemem Bay.

Başka üyeye yazdığım mesajı alıntılayarak ısrarla cevap yazıp, kendi çalıp kendi söyleyen bir de utanmadan özel mesajla taciz eden üyelerin konuları sabote etmesinden bıktık. Ben x derim sen y dersin, niye ısrar hayır benimki doğru kafasına giriyor insanlar? 2015'te üye olduğumda burası çok daha nezih bir ortamdı, şimdiki hali içler acısı.

Kriz var demek yasak!

Siyaset konuşmaya hevesiniz varsa burada yasak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…