Bu bakış açısına da katılıyorum. Yarısı gerçekten işsiz ise yarısı da iş beğenmeyen kesim. En kötü ihtimalle bile bu şekilde. Buraya bile konu açıyorlar, daha çok yeni oldu. Birisi konu açmış, mühendislik okumuş, yabancı dil yok vs. Dil öğren gibi tavsiyeler verildi, "dil bilmeden de iyi para alan mühendisler var ama" diyor. Şimdi en kötü işte bile ortanın üstü seviyede İngilizce isteniyor. Bir de o arkadaşın sektörü için 2. bir dil daha lazımmış meğer, tabi o da yok. Sen 4 sene ne yaptın? Evet tecrübelerin çoğunluğu işe başladığın zaman kazanılıyor ama insanın kendi imkanlarıyla kendine katabileceği birşeyler varken katmayınca ortada kalıyorlar. Geçenlerde birisi konu açmış, beraber çalıştığı insanlar kar nedeniyle gelememişler. Olabilir, İzmir'e de geçen gün kar yağdı, okullar tatil edildi yollar felç oldu. Kardeşimi okuldan zar zor alıp eve getirebildik. Yani kar nedeniyle gelemeyebilir insan ama bir telefon açıp haber bile vermemişler, biz gelemiyoruz diye. Sonra da herkes konuyu açan üyeye yüklendi "sana ne?" diye. İlginç yani.
Senin gibi 'nerede ne konuşacağını bilmeyeni' başvursa almam mesela.
Yaşadığım bölgede vergi sıralamasına giren bir firmayız.Ben köle aramıyorum, yaşadığı topraklarda istihdam sağlayan biriyim.
Senin gibi 'nerede ne konuşacağını bilmeyeni' başvursa almam mesela.
Yaşadığım bölgede vergi sıralamasına giren bir firmayız.Ben köle aramıyorum, yaşadığı topraklarda istihdam sağlayan biriyim.
Şu yoruma kadar sizi haklı buluyordum ama şuan değil .
Durumunuz o kadar zorsa daha iyi bir iş bulana kadar asgari ücretle çalışabilirsiniz .
Kimseye gökten yağmıyor .
Gelen garip yorumlar arasında 'sizin adil ve anlayışlı yorumunuz' beni sevindirdi.
Yiğidi öldür, hakkını yeme. Çalışana ekmek vardır. Ama sen 10 yıl okuyup, kendini geliştirmediysen, insan iletişim 0'sa, sanal alemde takılmaktan asosyal okduysan, okumadıysan, imkanın varken okumadıysan sana saygım 'sadece insan' olduğun için olur.
Ne öğrenciler biliyorum, destek olduğumuz. Bizim yaptığımız destekle, hayır yapıyor, kendi kıt kanaat geçiniyor, tüm bunlara karşın ilim, bilim neredeyse gidip cımbızla yerinden çıkartıyor. Ben bu kıza, erkeğe saygı duyarım. Onların başımın üstünde yeri var.
o iş beğenmeyenlerden biri de benim.
beğenmeyeceğim tabi, işsizim ama işsiz olmam değersiz olduğum anlamına gelmez, gelmemeli.
eğitimimi, deneyimimi geçtim, karşımdaki adam bir iş görüşmesinde nasıl konuşulur bilmiyorsa ben o adamla çalışmam.
geçen ay manyağın teki bana gevşek gevşek pelinciğim dedi mesela, yahu sen kimsin? 5 dk da nası cik cik olduk biz seninle, gel bi de enseme şaplak at sonra karpuz keselim. reddettim, iyi yaptım.
biri kalkıyor haftada 6 gün, günde 11 saat mesai yapıyoruz diyor, gerekli durumlarda pazar günü de çalışıyoruz. servis tabi ki yok, şirket de dağ başında.
başka biri yazılım yapabilir misin diyor, evet kod yazarım, ilik açarım, overlok çekerim, apandist alırım, white choclate moca yaparım, çünkü işe alınmayı haketmek bunu gerektirir.
özetle, 10 yıllık kurumsal şirket geçmişim, yüksek lisansım, 2 iyi, 2 orta yabancı dilimle, bana insani koşullar sunsunlar her rakama razıyım derken, çalışan değil köle arayan bir işverenin eline bakmaktansa o işverenlerin tabiriyle koca eline bakmayı tercih ederim.
o iş beğenmeyenlerden biri de benim.
beğenmeyeceğim tabi, işsizim ama işsiz olmam değersiz olduğum anlamına gelmez, gelmemeli.
eğitimimi, deneyimimi geçtim, karşımdaki adam bir iş görüşmesinde nasıl konuşulur bilmiyorsa ben o adamla çalışmam.
geçen ay manyağın teki bana gevşek gevşek pelinciğim dedi mesela, yahu sen kimsin? 5 dk da nası cik cik olduk biz seninle, gel bi de enseme şaplak at sonra karpuz keselim. reddettim, iyi yaptım.
biri kalkıyor haftada 6 gün, günde 11 saat mesai yapıyoruz diyor, gerekli durumlarda pazar günü de çalışıyoruz. servis tabi ki yok, şirket de dağ başında.
başka biri yazılım yapabilir misin diyor, evet kod yazarım, ilik açarım, overlok çekerim, apandist alırım, white choclate moca yaparım, çünkü işe alınmayı haketmek bunu gerektirir.
özetle, 10 yıllık kurumsal şirket geçmişim, yüksek lisansım, 2 iyi, 2 orta yabancı dilimle, bana insani koşullar sunsunlar her rakama razıyım derken, çalışan değil köle arayan bir işverenin eline bakmaktansa o işverenlerin tabiriyle koca eline bakmayı tercih ederim.
Ben sizi ve sirketinizi anladim siz aman biz Cok kurumsaliz diyen ama kurumsalligin k sinden haberi olmayan kurumsalligi cizgili gomlek kiravat sansnlardansiniz size sizin gibi insanlar gerek agzi laf yapan iyi yalan soyleyen yaptigi 3 kurusluk isi atom parcalama sanan insan gerek alin teri dokecek insan aramiyosunuz siz
Ülkemizdeki çalışma şartları gerçekten berbat , ciddi çalışmak isteyen bile yeteneklerine uygun iş bulamıyor.
Böyle insanlara karşı iyi yapıyorsunuz.
Bence ufak ufak kendi işinizi yapabilseniz keşke.
Sizin gibi deneyim sahibi biri, piyasadaki birçok işverenden daha donanımlı.
çok çok kötü hem de, zaten şu sıra iş yok, bundan bir 7-8 yıl önce ilanları takip edemezdim, her gün yüzlerce yeni ilan çıkardı, şimdi aynıları dönüp duruyor.
teşekkür ederim, sonunda yapacağım o olacak gibi görünüyor.
sermayem az, cesaretim yok, ama yakında kaybedecek bir şeyim de yok moduna geçip bir işe girişebilirim bakalım :)
Çok iyi analiz edip, belirli bir süre işi döndürecek sermayeniz varsa durmayın derim.
Ama şu dönem sıkıntılı, piyasa biraz durulsun! Ekonomi kendine gelsin öyle, çünkü bu ara para dönüşü zor.
Tam bunu yazmaya gelmiştim. İşsizlik yok siz beğenmiyorsunuz nasıl bir analiz sonucu çıkıyor acaba. Kişi elbette ki kendi eğitimine ve yeteneklerine uygun işi arayacak. Bir ülkede kişiler uzmanliklarina ve yeteneklerine göre istihdam edilemiyorsa evet işsizlik vardır orda. Genel tanımıyla işsizlik yoktur belki ama sorun sana uygun iş olmaması. Yani bu tıp mezunu birinin doktor olarak iş bulamamasina cevaben aaa nasıl is yok, insaatta sıva yapacak adam aranıyor bak iş var sen begenmiyorsun demek gibi bir şey.Issizlik yok yeaa is begenmeyenler var diyenlere acayip kılım. Herkes kendine uygun is ariyormus. Bak ya ne kadar büyük bir hata. Asgari ücrete haftanın 6 günü 11 saat çalışıp sağlığından olup cocuklarina esine kendisine vakit ayıramamasi gerekiyor herkesin. Çünkü mecbursun köle devam et
Tam bunu yazmaya gelmiştim. İşsizlik yok siz beğenmiyorsunuz nasıl bir analiz sonucu çıkıyor acaba. Kişi elbette ki kendi eğitimine ve yeteneklerine uygun işi arayacak. Bir ülkede kişiler uzmanliklarina ve yeteneklerine göre istihdam edilemiyorsa evet işsizlik vardır orda. Genel tanımıyla işsizlik yoktur belki ama sorun sana uygun iş olmaması. Yani bu tıp mezunu birinin doktor olarak iş bulamamasina cevaben aaa nasıl is yok, insaatta sıva yapacak adam aranıyor bak iş var sen begenmiyorsun demek gibi bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?