İssizim iş bulamıyorum

Gelen garip yorumlar arasında 'sizin adil ve anlayışlı yorumunuz' beni sevindirdi.

Yiğidi öldür, hakkını yeme. Çalışana ekmek vardır. Ama sen 10 yıl okuyup, kendini geliştirmediysen, insan iletişim 0'sa, sanal alemde takılmaktan asosyal okduysan, okumadıysan, imkanın varken okumadıysan sana saygım 'sadece insan' olduğun için olur.

Ne öğrenciler biliyorum, destek olduğumuz. Bizim yaptığımız destekle, hayır yapıyor, kendi kıt kanaat geçiniyor, tüm bunlara karşın ilim, bilim neredeyse gidip cımbızla yerinden çıkartıyor. Ben bu kıza, erkeğe saygı duyarım. Onların başımın üstünde yeri var.

Birinci paragraf tamamen boş konuşmanızdan ibaret.Geçiyorum.Hakaret ederek üste çıkma çabası.
Diğer kısma gelirsek ,nasıl bir patron olduğunuzu bilmiyorum umrumda da değil İşçilerin bu kadar hakkının yendiği sömürüldüğü bir ülkede "ya kimse iş beğenmiyor yeaa" diye genelleme yapamazsınız.

Formideacım sen değil ama çoğu patron köle arıyor. Parasını verdik diye çalışanın canını istiyorlar. Patron = çoğunlukla sömürücü bu bir gerçek.

Ben de taze patronum :) ve ortaklarımdan bu konuda nefret ettim. Kafayı birine taktılar mı saat kaçta gelip gidiyor diye yanında oturanlara soruyorlar. Giitim bu nedir yaptığın dedim beriki de kızdı soramaz mıyım ne var bunda diye ben de dellendim tabi. Patron da olsam işçi de olsam artık bu sömürü düzeninden yeminle nefret ettim.

o iş beğenmeyenlerden biri de benim.
beğenmeyeceğim tabi, işsizim ama işsiz olmam değersiz olduğum anlamına gelmez, gelmemeli.
eğitimimi, deneyimimi geçtim, karşımdaki adam bir iş görüşmesinde nasıl konuşulur bilmiyorsa ben o adamla çalışmam.
geçen ay manyağın teki bana gevşek gevşek pelinciğim dedi mesela, yahu sen kimsin? 5 dk da nası cik cik olduk biz seninle, gel bi de enseme şaplak at sonra karpuz keselim. reddettim, iyi yaptım.
biri kalkıyor haftada 6 gün, günde 11 saat mesai yapıyoruz diyor, gerekli durumlarda pazar günü de çalışıyoruz. servis tabi ki yok, şirket de dağ başında.
başka biri yazılım yapabilir misin diyor, evet kod yazarım, ilik açarım, overlok çekerim, apandist alırım, white choclate moca yaparım, çünkü işe alınmayı haketmek bunu gerektirir.
özetle, 10 yıllık kurumsal şirket geçmişim, yüksek lisansım, 2 iyi, 2 orta yabancı dilimle, bana insani koşullar sunsunlar her rakama razıyım derken, çalışan değil köle arayan bir işverenin eline bakmaktansa o işverenlerin tabiriyle koca eline bakmayı tercih ederim.

Şu yoruma kadar sizi haklı buluyordum ama şuan değil .
Durumunuz o kadar zorsa daha iyi bir iş bulana kadar asgari ücretle çalışabilirsiniz .
Kimseye gökten yağmıyor .

Ben sizi ve sirketinizi anladim siz aman biz Cok kurumsaliz diyen ama kurumsalligin k sinden haberi olmayan kurumsalligi cizgili gomlek kiravat sansnlardansiniz size sizin gibi insanlar gerek agzi laf yapan iyi yalan soyleyen yaptigi 3 kurusluk isi atom parcalama sanan insan gerek alin teri dokecek insan aramiyosunuz siz

Ülkemizdeki çalışma şartları gerçekten berbat , ciddi çalışmak isteyen bile yeteneklerine uygun iş bulamıyor.

Böyle insanlara karşı iyi yapıyorsunuz.

Bence ufak ufak kendi işinizi yapabilseniz keşke.

Sizin gibi deneyim sahibi biri, piyasadaki birçok işverenden daha donanımlı.

Kurumsal firma değiliz :)) ama siz komiksiniz

Ülkemizdeki çalışma şartları gerçekten berbat , ciddi çalışmak isteyen bile yeteneklerine uygun iş bulamıyor.

çok çok kötü hem de, zaten şu sıra iş yok, bundan bir 7-8 yıl önce ilanları takip edemezdim, her gün yüzlerce yeni ilan çıkardı, şimdi aynıları dönüp duruyor.

Böyle insanlara karşı iyi yapıyorsunuz.

Bence ufak ufak kendi işinizi yapabilseniz keşke.

Sizin gibi deneyim sahibi biri, piyasadaki birçok işverenden daha donanımlı.

teşekkür ederim, sonunda yapacağım o olacak gibi görünüyor.
sermayem az, cesaretim yok, ama yakında kaybedecek bir şeyim de yok moduna geçip bir işe girişebilirim bakalım :)

Çok iyi analiz edip, belirli bir süre işi döndürecek sermayeniz varsa durmayın derim.

Ama şu dönem sıkıntılı, piyasa biraz durulsun! Ekonomi kendine gelsin öyle, çünkü bu ara para dönüşü zor.

şu sıra hiç düşünmem zaten, yaza doğru bakacağım durumlara...

Issizlik yok yeaa is begenmeyenler var diyenlere acayip kılım. Herkes kendine uygun is ariyormus. Bak ya ne kadar büyük bir hata. Asgari ücrete haftanın 6 günü 11 saat çalışıp sağlığından olup cocuklarina esine kendisine vakit ayıramamasi gerekiyor herkesin. Çünkü mecbursun köle devam et

Hanımlar sakin olalım mı? Çalışan kadın-Evkadını, mesleği olan-olmayan tartışmalarından sonra site literatürüne birde işveren-çalışan tartışması eklenmesin.

Bir yerde "zamanla yükselirsin" diye bir şey okudum, o zamanla yükselenecek şirket Türkiye de değil mi Norveçte falan değil? hayır yani ilkokul mezunu bir tanıdığım yanında çalıştırdığı yüksek lisanslı, 2 dil bilen adamlara asgari ücret vermesiyle övünüyordu.. bir de yine bu ilkokul mezunu tanıdığım, kendisine itiraz edenleri yükseltmek şöyle dursun şutlamasıyla ünlüydü.. Tam bir TR klasiği.. bu ülkede işini iyi yapınca rakip görünür, işten atılırsın.. o yüzden iş bulamayan bir çok arkadaşıma cv'lerinden aldıkları sertifikaları çıkartmalarını öneriyorum.. malum elinde parayı tutan eğitimsiz bir kesim var, eğitimlileri ezmeye bayılan..

iş beğenilmemesi diye bir olay da yok, izin verin de okuduğu zaman harcadığı parayı da çıakrtsın insanlar çalışırken.. Asgari ücret, bu ücrette insanları çalıştırabilirsin demek değil, en az bu ücreti verebilirsin demek.. neyse ya, ne anlatıyorsam..

Ekonominin bu dibe doğru son hız gidişiyle toplu işten çıkarmalar, vergiler, zamlar (daha bugün benzin üstelik bu kadar kısa aralıklarla iki zam!?), yumurtaya zam, ete zam, domatese zam, zam zam zam

Biraz zor doğrulur ülkecek belimiz bu gidişatla

Resmen ekonomik krizdeyiz

İş her daim var, ama isteklerine ters düşüyorsa bulamazsın.
Seçme şansının olmadığı bir noktaya geldiğinde bak bakalım nerelerde ne işler var.
Yinede gönlüne göre versin rabbim

Tam bunu yazmaya gelmiştim. İşsizlik yok siz beğenmiyorsunuz nasıl bir analiz sonucu çıkıyor acaba. Kişi elbette ki kendi eğitimine ve yeteneklerine uygun işi arayacak. Bir ülkede kişiler uzmanliklarina ve yeteneklerine göre istihdam edilemiyorsa evet işsizlik vardır orda. Genel tanımıyla işsizlik yoktur belki ama sorun sana uygun iş olmaması. Yani bu tıp mezunu birinin doktor olarak iş bulamamasina cevaben aaa nasıl is yok, insaatta sıva yapacak adam aranıyor bak iş var sen begenmiyorsun demek gibi bir şey.

aynen.. çünkü bizde iş= ekmek parası, bu da "ne iş olsa yaparım"cılığı getiriyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…