• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İsteme söz nişan olmadan evlenmek

İsteme söz nişan olmadan direk evlenmek olmaz mı aileler birbirini tanıyor ama şartlarım buna uygun değil direk evlenmek olmaz mı
Olur neden olmasın. Ama maalesef elalem denen şey yüzünden günümüzde pek yaygın bir yöntem değil 🤣

İsteme söz nişan olmadan direk evlenmek olmaz mı aileler birbirini tanıyor ama şartlarım buna uygun değil direk evlenmek olmaz mı
İsteme olmadan nasıl olur yahu, durumunuza gore yapılır ılla bısey nısan zaten cok gereksız bısey soz dedıgınde ısteme anında yuzukte takılır olır bıter

Tam olarak anlatmak istediğiniz nedir ? Aileler hiç bir araya gelmeden,tanışmadan erkek arkadaşınızla direkt nikah kıymak mı istiyorsunuz ? Yoksa salon tutup, büyük çaplı bir şey yapmamaktan mı bahsediyorsunuz ?

Ailelerinizin tanışması veya karşı tarafın ailesi yoksa gelip kendisinin ailenizle tanışması, evlenme isteğinizi ifade etmesi isteme oluyor ; geldiklerinde yüzüklerinizi de takarsanız , bu da söz ve nişan olmuş oluyor. Söz ve nişanı herkes salon tutup, davetliler eşliğinde yapmıyor neticede.

Tam olarak anlatmak istediğiniz nedir ? Aileler hiç bir araya gelmeden,tanışmadan erkek arkadaşınızla direkt nikah kıymak mı istiyorsunuz ? Yoksa salon tutup, büyük çaplı bir şey yapmamaktan mı bahsediyorsunuz ?

Ailelerinizin tanışması veya karşı tarafın ailesi yoksa gelip kendisinin ailenizle tanışması, evlenme isteğinizi ifade etmesi isteme oluyor ; geldiklerinde yüzüklerinizi de takarsanız , bu da söz ve nişan olmuş oluyor. Söz ve nişanı herkes salon tutup, davetliler eşliğinde yapmıyor neticede.
Aileler tanışıyor bir araya da geldiler yanı

Olur niye olmasın bana bu tarz şeyler hep fuzuli gelmiştir zaten. Örf adet yerini bulsun diye diye yeterince tükendik.

Çok da güzel olur çok daha güzel olur hatta.Eğer şimdiki aklım olsa asla söz kına saçmalıklarını yapmazdım direkt nikah ve sonrası yakınlarımla ve ailemle sade bi kutlama yapardım. Stresi de masrafı da eziyet bence

Çünkü evim buna müsait değil gerginlik çıkar diye korkuyorum

Evinizin müsait olmamasıyla ilgili ne gerginlik çıkacak? Maddi durumlar arasında fark var diye çekiniyor musunuz tam anlamadım ama bu tip durumları kompleks yapmaz gizlemek yerine tam aksine eş ailesine karşı gururla gösterin. Orası sizin büyüdüğünüz ev. Siz böyle bir insansınız. Kendinizi gizlemeyin. Abartılı törenlere lüzum yok ama aileler bir kez en azından bir araya gelmeli ev ortamlarında.

Back
X