İşyeri ihtarneme verdi

Mor hayaller

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Ekim 2015
136
64
98
34
Bugün yeniden üniversite sınavına girmek için başvuru yapmaya gittim bir önce ki gün de müdürden izin almıştım ama sınav kayıt merkezi çok kalabalıkdı ve bana sıra gelene kadar saat baya geç oldu is arkadaşima haber verdim geç gelicem dedim üstüne müdür aradı nerdesin sen iki saatlik izin aldın saat kaç oldu dedi böyle böyle bir durum var dedim zaten gün içinde sinirliymis herkesi odasına çağrıp tek tek konuşup uyarmis.
Benim de masam da benim dışımda sebeplerden dolayi biriken işler vardı bu durum sıkıntı çıkartmış gelince savunma aldı benden ve ihtar verdi imzaladım mecburen ama savunmada herseyi yazdım benle ilgisi olmayan sebeplerle bekleyen işleri isguzar insanların yüzünden sinir oldum sizce bu ihtarla ne yapabilir

En basiti işten atar neden imzaladin sen de haklı degil ki adam senin dısında gelisen bir sebep bu

İzin aldığınıza dair izin kağıdı imzalamış mıydınız ? Birde ihtarname nin içeriği konusu nedir ?

Benim çalıştığım şirkette de ihtarname imzalatılır. Geç gelme durumu sıklaştığında, tartışma ortamı olduğunda vs..
Tek ihtarname ile bir şey yapamaz bence. İmzaladığın sözleşmede belirtilmiştir tazminatsız işte çıkarılma hakkı doğar işverene.

Iscinin hakli nedenle fesih sebeplerine dayanarak ileride sizi isten cikarirsa bu ihtarnameyi delil olarak kullanabilir. Ama tek basina bu ihtar kuvvetli bir delil degil. Diger calisanlar da sizin aleyhinize taniklik ederse sorun olabilir.

Yani benim anladigim kadariyla işten çıkarmak değilde uyarı amacıyla sabah geç geleceğimi sözlü olarak izin almıştım ihtari o sebeple verdi diğer konu ile ilgili sadece savunma yazdım

Başka bilgisi olanda yazabilir mi.acaba rica etsem uyku tutmadı beni gece gece

İşten atarlarsa her şeyi usulüne göre yapmaya çalışıyorlar gibi geldi zira mahkemeye verdiğin zaman uyarma ve savunma var mı ona bakıyorlar. Adamlar işi ogrenmis
'''

Tek ihtarla bir sey olmaz. Dosyana girer sadece. Ileride baska seyler de olursa islerine yarar.

3 tutanak la işveren işten atabilir 1 tutanaktan bişey olmaz

Yani benim anladigim kadariyla işten çıkarmak değilde uyarı amacıyla sabah geç geleceğimi sözlü olarak izin almıştım ihtari o sebeple verdi diğer konu ile ilgili sadece savunma yazdım
izin kagıdı ımzalamanız gerekıyor ızne cıkarken yasal olarak

ihtar vermesi çok saçma olmuş.
sonuçta izin almışsınız şu kadr ssat demişsiniz ama
bazen saat şaşar.
bundan sonra izin alırken bir gün evvelden izin kağıdını doldurup dönüş kısmını boş bırakın
imzalatın ama siz imzalamayın .
geliş saati vermeyin.
tamamen egosundan yapmış.
o ihtra bile sayılmaz kanunlarda.

doktorda oldugu zamanları da ispatlayabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…