İşyerinde canım kelimesi

nerede çalıştığına bağlı :D hangi kesimden insanlar ile muhatap olduğuna göre değişir mesele büyük bir holding de çalışsan kimse abes karşılamaz ama küçük aile şirketinde canım dediğin kişinin kafasında aaaa bu kız bana yazılıyor mu diye ışık yanar

Ben diyorum. Ama iş yerine bağlıdır biz göt göteyiz 24 saat o yüzden problem olmuyor hepimiz birbirimize diyoruz😅

Konu sahibi okuyorsunuz yorum yapmıyorsunuz. Kim bu canım diyen?

ben anlam yüklemem, kendim de söylemem. yersiz buluyorum. hiçbir zaman iş arkadaşıma canım deme ihtiyacı hissetmedim, söyleyenler neden söyler bunu da anlamıyorum açıkçası.

Yani tabi canım bı kereden bişey olmaz 😅 evde kahve içmek güzel mi onu denemişlerdir
aman sen de, bi kahve olmuş 30 lira dışarıda, neden para versinler ki? :KK53: bence ehonominin çok iyi olmadığını kanıtlamak için yapmış olabilirler hemen art niyet aramasak mı? :dondurma:

Whitelite Whitelite ev kahvesinin akışkanlığını merak etmiştir adam, ne var ki...

Duruma göre değişir. Ben disaridaki samimi kiz arkadaşlarimla bile canim cicim diyerek konuşmuyorum pek huyum değil. Ama bazisi agzina dolamiş oluyor sadece. 🤷

aman sen de, bi kahve olmuş 30 lira dışarıda, neden para versinler ki? :KK53: bence ehonominin çok iyi olmadığını kanıtlamak için yapmış olabilirler hemen art niyet aramasak mı? :dondurma:

Whitelite Whitelite ev kahvesinin akışkanlığını merak etmiştir adam, ne var ki...
Evet adam tutumlu bir ev erkeği belki de 😅

Ben sürekli canım şekerim filan diyordum herkese kadın erkek ayırmadan. Sanirim bunları kullanmazsam soğuk veya mesafeli dururum gibi düşünüyordum ama bu sefer de bu zorlama samimiyetin biraz itici geldiğini fark ettim insanlara. Şimdi bu tür yavşak olarak algılanmaya açık hitaplari o kişiyle aramızdaki samimiyetten yüzde yüz emin olmadan kullanmıyorum. Samimiyetimi göstermek için biraz başka yollar tercih ediyorum mesela gülümsemek dinlemek kişisel ayrıntıları hatırlamak vs. Bazen insanın kendisine disardan bakıp biraz ayar çekmesi gerekebiliyor. Yani kişisel fikrim canım denebilir yanlış anlamayan ve normal karşılayan kişiler de olabilir ama herkese denmez.

Ben normalde de canım,hayatım diye konuşan bir insan değilim, iş yerinde deme potansiyelim hiç yok, bana alakasız birinin canım demesinden de nefret ediyorum.ve izin de vermem. İş yerinde de hiç hoş görünmüyor bence. Bir de bazı zincir marketlerin çalışanlarında çok görüyorum bu tavrı, istisnasız müşterilere canım diye uzatarak konuşuyorlar, bir de butik mağazalar da falan. o kadar itici geliyor ki sürekli gitmek zorunda olduğum bir yerse tepki gösterip söylenmemesini sağlıyorum, çünkü hiç istemediğim bir samimiyet düzeyine çekilmek beni mutsuz ediyor.

Bi salak var kargon gelmiş diyorum tamam canım diyor. Deli oluyorum. İş yerinde erkeklere bey diyerek konuşmayı tercih ederim ya da ismiyle. Canım diyecek kadar canım değiller 😀

Back
X