- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Çok sagolun bır arastıracagım kesınlıkleTamam bunlari yapmayin ama su guvenli baglanma ve uzman yardimi konusunu es gecmeyin. Mutlu aksamlar.
Haklısınız ama o derece kafamda kuruyorum. Yanı elımde degılDoğmamış bebeğe don biçmesen mi ?
İşte karışamazsınız mesela buna. Sizin ailenizle ilişkiniz sizi bağlar onunki kendini Benim fe dört yaşında evladım var. Ayaklarını öpüyorum ensesi kokluyorum hala sanki yenidoğan bebek gibi. Bundan 30 sene sonra bir başkası ilişkimizin dinamiğind karışamaz. İzin de vermem. Oğlumun da izin vermesini istememEşim 35 yasında kocaman adam. Tuhafıma gıdıyor.
Evet herkes özler de ben eşime görüntülü konus dıyorum. Cok abartıyolar benceHer erkek ayni değidir ama çoğunluğuna malesef herseyi detayına kadar anlatmamak gerek.
Mesela bugün hastaneye gittik eşimle, annesiyle telefonda konuşmuşlar ne ara bilmiyorum, annem yemek yapmış kapıdan alıp geliyim dedi. Kapıda ağlamış kadin görüşemiyoruz diye. Alala benim ailem napsın kızları ayri şehirde uzun zamandır göremiyoruz siz en azindan kapıdansa olsa görüşüyorsunuz. Yani diyeceğim o ki, bazı anneler böyle
Gözardı etmeye calısıcam. Gözüme batıyor umursamamaya takmamaya calısıcam artıkİşte karışamazsınız mesela buna. Sizin ailenizle ilişkiniz sizi bağlar onunki sizi. Benim fe dört yaşında evladım var. Ayaklarını öpüyorum ensesi kokluyorum hala sanki yenidoğan bebek gibi. Bundan 30 sene sonra bir başkası ilişkimizin dinamiğind karışamaz. İzin de vermem. Oğlumun da izin vermesini istemem
Ben Bi konu açmış olsam cümlelerini tek tek yazardımGene derdim kv degil. Sadece sizce iyi mi. Bazı kv kere bakıyorum bizimki genel olarak iyi gibi. Bana göre kötü olan huyları aşırı meraklı. Her kv böyle mi acaba. Yani evimizde ne oldu ne bitti, ne yedik, kaçta yattık herşeyi merak eder. Bize elektriklı battanıye vermisti. Ertesı gün eşimi aramış ve kullandınız mı naptınız diye sormuş.
Bana sizin aileniz bir tuhaf, aile baglarınız yok anlamadım ben nasıl aılesıni demıstı. Kırıldım o zaman gercekten. Herkes anlatma basına kalkar derdi haklıymış. Ama yüzüne vurcam. Başıma kalktın bidaha tövbe anlatmam diycem. Biz birbirimize çok baglıyız der.Eşim yeni ile başlayacaktı sabaha kadar uyuyamamış kv. Eşim yeni işini sevmemiş, kv oturup aglamış.Baglılık degilde bagımlılık gibi bu. Ve bu kadarı beni rahatsız ediyor. Yasaklar var zaten. Evde 90 yaşında yaşlıları var. Ki ben kendi anneme de hiç gitmiyorum. 1 saatte olsa gelin diyor. Korona ölmek falan umrunda degil, yeter ki oglunu görsün. Şapur şupur boynunu yangını öper eşimin paşam diye sever.
Arkadaşıma kv kınamda anne kız gibiyiz demiş ama degil tabiki. Eşim ailesine yakın olayım mıç mıç olayım istiyor. Dün soruyor annemle konustun mu. Hayır dedim. Diyecektim zaten herkes evde ne konusucaz sürekli. Bu kadar baglılık beni rahatsız ediyor. Ben aile sevgisi görmedim. Babama bile baba diyemem. Eşimin annesine babasına baba anne derken zorlanıyorum. Eşimde onları anne baba olarak görmüyorsun diyor.Ben mesafelıyım kendi annemı bıle hergun aramam gıtmem. Ama eşimin tarafı mıç mıç olalım ister. Herşeyi bilmek ister. Eve kim geldi kim gitti. Sadece içimi dökmek istedim. Gereksiz takıyorsun diyen olabilir. Yaşadığım şehri çok seviyorum. Ama artık başka şehirde yaşama hayalim var. Uzak olmak istiyorum.
Abartıyorsunuz çünkü.Gözardı etmeye calısıcam. Gözüme batıyor umursamamaya takmamaya calısıcam artık
Takacak birşey yok ama gerçekten. Başta da söylediğiniz gibi siz kendi ailenizde bunları görmediğiniz için size batıyor.. Akışına bırakn. Kendi ailenizden görmediğiniz ilgiyi eşinizin ailesi size gösterirken fırsat verin şans tanıyın. Belki de çok mutlu olacaksınız. Karışma konusuna gelince insanın annesi bile yeri geliyor karışıyor.. Kayınvalide nasıl karışmasın kiHaklısınız ama o derece kafamda kuruyorum. Yanı elımde degıl
Biz kadınlar ne yazık ki erkekler gibi rahat değiliz eş ailesi konusunda.Takacak birşey yok ama gerçekten. Başta da söylediğiniz gibi siz kendi ailenizde bunları görmediğiniz için size batıyor.. Akışına bırakn. Kendi ailenizden görmediğiniz ilgiyi eşinizin ailesi size gösterirken fırsat verin şans tanıyın. Belki de çok mutlu olacaksınız. Karışma konusuna gelince insanın annesi bile yeri geliyor karışıyor.. Kayınvalide nasıl karışmasın ki
Benim annem hayatı boyunca hiç kimseye karışmamıştır. Yengemin çocuğuna, çocuk yetiştirmesine hiç karışmamıştır yengem birşey anlatınca sen daha iyi bilirsin kızım okumuşsun sonuçta falan der.. Bana da karışmaz ama kayınvalidem karışırdı. İlk başlarda gerçekten çok çok batıyordu.. Sonra zaman geçtikçe oğlum hareketlendikçe bana daha çok düşkün olunca,Herşeyden önce onu düşünmeye başlayınca bi dur ya dedm kendime. Ben de anneyim o da anne.. Herkes aynı olmak zorunda mı ? Evine, yuvana, huzuruna karışmıyorsa neden herşeyi gözüme batırayım dedim ve böyle deyince aslında kayınvalidemin bana ne kadar yardımcı olduğunu gördüm.. Şimdi iyi ki diyebiliyorum.. Görüyorum burada başta çok önyargı ile.yaklaşılıyor eş ailesine. Halbuki o da bir anne... (gerçekten kötü kaynanaları tenzih ederimBiz kadınlar ne yazık ki erkekler gibi rahat değiliz eş ailesi konusunda.
Benim annem babam biraz iyi niyetli de olsa karışırlar mesela. Ay ince giydirmişsiniz, aman düşürdünüz çocupu dikkat etmediniz gibi şeyleri çok yaparlar. Eşin takmıyor, damatlar bunu umursamıyor. Ama aynı büyükanne bunu oğlundan olan toruna yapsa ohoo ben annesiyim benden iyi mi bilecek, çok karışıyor diye bilenirdik. Ben bu kısmı oğlumdan sonra empati yaptım. Düzeltmeye gayret ediyorum mesela
Kız ailesi hem karışmıyor hem yardimciZor geldik uzun uzun kalalım da diyebilirler.
Ama şunu unutmayın, siz samimiyet sevmiyorsanız eşiniz seviyorsa aradaki samimiyete de karışamazsınız. Adamın ilişkilerini düzenleyemezsiniz.
Ben sıcak ailede büyüdüm, araya mesafe sokturmam.
İyi yanı da çok. Hiç unutmam oğlum bir gece öksürük krizine girdi doktorunu aradım, adam soğuk buhar veren cihaz alın dedi, ben aile grubuna yazdım. 15 dk sonra cihaz ablam tarafından getirildi. Bi akşam eşim nöbetçi araba da onda, oğlum rahatsızlandı. O saatte yine babamı aradım atladı beni aldı bıraktı. Sıcak aileden zarar gelmiyorsa mesafe koymayın
Haklısınız. Ben etrafımda hıc böyle görmedim ondan bana cok tuhaf geliyor. Annemde erkek kardesım eve geldıgınde nasıl heyecanlı etrafinda dönuyor. Bende anneme kızardım. Tüm anneler aynı sanırımAbartıyorsunuz çünkü.
Abim bekar, 40 küsur yaşında. Yurtdışında, tatile geldiğinde kadının yüzü ayrı gülüyor. Özlemini görmeniz lazım. Gelince pırpır döner çevresinde. Bir ay kalır bir ay boyunca sadece onun sevidği yemekler yapılır. Akşamları dizinde yatırır saçını okşar, çaktırmadan koklar. Kadın doğurmuş, emzirmiş, uykusuz kalmış, abim kafasını yarıp dikiş attırdığında aklı çıkmış, ağaçta düştüğünde günlerce kabus görmüş, hastalandığında günlerce bir saat uyumadan beklemiş. Şimdi biri gelip buna karışma haddini kendine nasıl bulabilir? Evlat çok kıymetli.
Benimkiler karışıyor vallahi. Onu öyle yapmasaydınız, ay ordan o mu alınır derler.Kız ailesi hem karışmıyor hem yardimci
Ayni benim ailem
İkiaksam önce bebegim hastalandı ablam ben babam gittik esim gorev yerindeydi
Hallettik şükür
Ama ailem bundan dolayi beklenti içine girmez
Ama nedense erkek aileleri istisnialar haric karşılık bekliyor
Bende sizi çözemedim. Bu aralar burda daha sık takılır oldum ve sürekli sizin konularınıza denk geliyorum.Gene derdim kv degil. Sadece sizce iyi mi. Bazı kv kere bakıyorum bizimki genel olarak iyi gibi. Bana göre kötü olan huyları aşırı meraklı. Her kv böyle mi acaba. Yani evimizde ne oldu ne bitti, ne yedik, kaçta yattık herşeyi merak eder. Bize elektriklı battanıye vermisti. Ertesı gün eşimi aramış ve kullandınız mı naptınız diye sormuş.
Bana sizin aileniz bir tuhaf, aile baglarınız yok anlamadım ben nasıl aılesıni demıstı. Kırıldım o zaman gercekten. Herkes anlatma basına kalkar derdi haklıymış. Ama yüzüne vurcam. Başıma kalktın bidaha tövbe anlatmam diycem. Biz birbirimize çok baglıyız der.Eşim yeni ile başlayacaktı sabaha kadar uyuyamamış kv. Eşim yeni işini sevmemiş, kv oturup aglamış.Baglılık degilde bagımlılık gibi bu. Ve bu kadarı beni rahatsız ediyor. Yasaklar var zaten. Evde 90 yaşında yaşlıları var. Ki ben kendi anneme de hiç gitmiyorum. 1 saatte olsa gelin diyor. Korona ölmek falan umrunda degil, yeter ki oglunu görsün. Şapur şupur boynunu yangını öper eşimin paşam diye sever.
Arkadaşıma kv kınamda anne kız gibiyiz demiş ama degil tabiki. Eşim ailesine yakın olayım mıç mıç olayım istiyor. Dün soruyor annemle konustun mu. Hayır dedim. Diyecektim zaten herkes evde ne konusucaz sürekli. Bu kadar baglılık beni rahatsız ediyor. Ben aile sevgisi görmedim. Babama bile baba diyemem. Eşimin annesine babasına baba anne derken zorlanıyorum. Eşimde onları anne baba olarak görmüyorsun diyor.Ben mesafelıyım kendi annemı bıle hergun aramam gıtmem. Ama eşimin tarafı mıç mıç olalım ister. Herşeyi bilmek ister. Eve kim geldi kim gitti. Sadece içimi dökmek istedim. Gereksiz takıyorsun diyen olabilir. Yaşadığım şehri çok seviyorum. Ama artık başka şehirde yaşama hayalim var. Uzak olmak istiyorum.
O kadar abartıyor ki, keşke olmasalar bile diyebiliyor eşinin ailesi için.Abartıyorsunuz çünkü.
Abim bekar, 40 küsur yaşında. Yurtdışında, tatile geldiğinde kadının yüzü ayrı gülüyor. Özlemini görmeniz lazım. Gelince pırpır döner çevresinde. Bir ay kalır bir ay boyunca sadece onun sevidği yemekler yapılır. Akşamları dizinde yatırır saçını okşar, çaktırmadan koklar. Kadın doğurmuş, emzirmiş, uykusuz kalmış, abim kafasını yarıp dikiş attırdığında aklı çıkmış, ağaçta düştüğünde günlerce kabus görmüş, hastalandığında günlerce bir saat uyumadan beklemiş. Şimdi biri gelip buna karışma haddini kendine nasıl bulabilir? Evlat çok kıymetli.
Bem kayınvalidem de lahana sarması sarar verir illa. Ben lahana sevmem ama memnuniyetle alırım. Oğlu seviyor biliyor ona veriyor çünkü. Anne işte.O kadar abartıyor ki, keşke olmasalar bile diyebiliyor eşinin ailesi için.
Bu kadar mesaj da konuda yazılıyor maalesef.
Çünkü sessizasla, takacak birşey mutlaka bulur. Kadının yaprak sarması yapması bile rahatsız etmiş düşünebiliyor musun?
Herkes bu şekil bi aile yapısına sahip değil sizi rahatsız etmiyor olabilirsiniz ama konu sahibini ediyor demek ki. Ki benim de hiç hoşnut olacağım bisey değil gerçekten bunun adı mıç mıç. Seni o kadar iyi anlıyorum ki P Portakalli ordek çekmeyen bilmez bu durumu. Oğlunu bırakamamış oğlu da anasının memesinden ayrılamamış gelini darlayan aile sendromu. Size de huzur vermezler bilirim ama inşallah eşiniz onlara uymaz Allah sabır versinHafta da bi iki kez kv ye gitmek bu kadar zor olmamalı. Eşinizle annesinin bu kadar birbirine bağlı olması sorun olmamalı. Ana oğul sonuçta.
8 yıllık evliyim, eşim gün içinde benden çok annesini arar. Ben hergun mutlaka kv 'yi ararım. Aramadigim gün olursa o beni arar iyi misin diye.
Pandemi öncesi eşim mutlaka hergun annesine babasına uğrayıp öyle gelirdi eve. Kv herşeyimizi bilir oğlu değil ben anlatırım gerektiği yerde akıl alırım ondan. Yani demem o ki, sen iyiysen herkes iyi. Sana zararı olmadığı sürece arasan yada gidip 1 2 saat otursan,gönül alsan ne olur ki. Isimden dolayı tanıyorum artık sizi ve kv konularınızı. Herşeyi bu kadar önemsemeyin. Canınıza yazık. Yarın anne olacaksın belki, evladının sesini duymak için can atacaksın, sende belki kv olacaksın. Ister mısın herseyini problem eden gelin yada damadının olmasını.
İste ölmüş olmalarını isteyecek kadar takmış bu konuya, sağlıklı düşünemiyor.Bem kayınvalidem de lahana sarması sarar verir illa. Ben lahana sevmem ama memnuniyetle alırım. Oğlu seviyor biliyor ona veriyor çünkü. Anne işte.
Ki kayınvalidem ölse en çok eşim üzülecek neden bunu isteyeyim
Ben fikrimi soyledim zaten, onu yap bunu yapma demedim, evet beni rahatsiz etmiyor kv kp yada 5 gorumce. Rahatsiz olmak isteyen de zaten en ufak seyi bahane eder. Bazilari istiyor ki kocam evlendi. Anasini babasini silsin. Aramasin gorusmesin. Gelmesin gitmesin. Allah oylelerinden korusun..Herkes bu şekil bi aile yapısına sahip değil sizi rahatsız etmiyor olabilirsiniz ama konu sahibini ediyor demek ki. Ki benim de hiç hoşnut olacağım bisey değil gerçekten bunun adı mıç mıç. Seni o kadar iyi anlıyorum ki P Portakalli ordek çekmeyen bilmez bu durumu. Oğlunu bırakamamış oğlu da anasının memesinden ayrılamamış gelini darlayan aile sendromu. Size de huzur vermezler bilirim ama inşallah eşiniz onlara uymaz Allah sabır versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?