- 1 Ekim 2018
- 4.348
- 3.219
- 63
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
İyi de annelerin gözünde çocukları büyümez ki.Öper de sever de anne o.Hem hangi yaşta olursak olalım hoşumuza gidiyor annenin sarılması öpmesi.Kıskanıyor olabilir misin?Ama o onun 35 senelik annesi.Valla hamilelik ve toplasan 2 aylık evliyim.Daha şimdiden anneliğin nasıl fedakarlık istediğini anlıyorum.Otuuuz beeeş senee.Elin kadını oğlumu öptüm diye kurtlanacak.Yohhh yaaa daha çok öperim vallaEşim 35 yasında kocaman adam. Tuhafıma gıdıyor.
Off haklısınız bir de o var. Şehir dısı da sıkıntı şehir içi de ikisinin ucu da... Evet mesafeli durmaya çalışıyorum aslında. Zaten yapı olarak mic mic hıc sevmıyorumBiz de durum tam tersi. Benim aile bağlarım kuvvetlidir. Kuzenler dayılar teyzeler her özel günü kutlar, coronadan önce sık görüşürdük.
Eşimin ailesi de uzak, çekirdek aile hariç görüşmezler.
Eşim bundan rahatsız oluyor bazen, mesela doğumgünlerine ilka toplanıp hediye alınması rahatsız ediyormuş. Onlarda hediye olayo olmadığından çekiniyor, utanıyor. Gereksiz görüyor. Bizimkiler ama bunj değer görmek olarak görürler. Kusura bakmayacak yılda bir kaç kere idare edecek. Ha annemi babamı ara diyr darlamam. Hiç aramaz o da. Kendi annesini ne kadar aradığına da ben karışmam.
Kayınvalidem ama mesela bizim evin iç işlerine karışacak oldu, gayet kesin önünü kestim. Artıl sormaz. Mesafeliyimdir ben.
Kısacası samimiyetlerine karışamazsınız. Ama siz samimiyet kurmak zorunda değilsiniz.
Şehirdışına taşınırsanız da yatılı kalmaları hesaba katın derim. Tadıyla gidip görüşme olayınız biter
Ama işte bunu degsitirmezsinKonusunca bana da sorar. Ama eşim sormasada en ayrıntısına kadar anlatır. Mıç mıç anne evınde de degıldım. Akrabalara falan gıtmezdım. Görüştügüm sabit insanlar var. Eşim zaten sık sık gel demiyor. Çünkü aramız bozuluyor. Hatta bi ara hıc gelme dedı. 2haftada bır gıdıyorum ancak ben. Şimdi sınava calısıyorum dıye telefonu da kapatacagım. Sınav sonrası ınsallah ıse gırecegım. O zaman daha az takarım herhalde. Kardeşimde dıyor aşırı anneci, kv ogluna cok duskun,sen cok sıkıntı cekeceksın dıyor. Arkadaşım takma bende aynısını yasadım azalır dıyor. Eşime kesınlıkle yansıtmıyorum. Eşime her detayı anlatma demıyorum. Ama ben kendimle ılgılı her detayı anlatmıyorum. Mesela bu sene sınırda kaldım. Kv ye ben bırsey demedım. Eşim söylemıs. Yanı hersey den haberı var. Bu da bana batıyor bıraz. Sonucta burası bızım evımız. Hanı bı ınsanın elektrık battaniyesi kullanıp kullanmadığını nıye sorarsın. Fazla meraklı ve ısrarcı.
Bagimlilik degil ki bu normal anne cocuk iliskisi. Bence sizin normal anne cocuk baglanmasi konusunda bilincaltinuzda yanlis dusunceler var. Bi uzmanla gorusseniz keske. Adam 35 yasinda olabilir ama hala annesinin cocugu ve omur boyu oyle kalacak. 28 yasindayim anneme yaptigim sebeklikleri gorsrniz sasarsiniz. Etrafimdaki cogu insanda boyle.Kıskanmıyorum da gözüme batıyor sadece. Ben etrafımda da görmedim bu kadar bagımlı olanları. Kafama takmamaya calısıcam ama.
Şehir dısında olsakta hep gelemezler ki. Baya uzak şehirleri yazmayı dusunuyorum. Insallah duzgun bırsey alayım. Atanıp gıdeyım. Uzun sure bu sehre gelmek ıstemıyorum.Biz de durum tam tersi. Benim aile bağlarım kuvvetlidir. Kuzenler dayılar teyzeler her özel günü kutlar, coronadan önce sık görüşürdük.
Eşimin ailesi de uzak, çekirdek aile hariç görüşmezler.
Eşim bundan rahatsız oluyor bazen, mesela doğumgünlerine ilka toplanıp hediye alınması rahatsız ediyormuş. Onlarda hediye olayo olmadığından çekiniyor, utanıyor. Gereksiz görüyor. Bizimkiler ama bunj değer görmek olarak görürler. Kusura bakmayacak yılda bir kaç kere idare edecek. Ha annemi babamı ara diyr darlamam. Hiç aramaz o da. Kendi annesini ne kadar aradığına da ben karışmam.
Kayınvalidem ama mesela bizim evin iç işlerine karışacak oldu, gayet kesin önünü kestim. Artıl sormaz. Mesafeliyimdir ben.
Kısacası samimiyetlerine karışamazsınız. Ama siz samimiyet kurmak zorunda değilsiniz.
Şehirdışına taşınırsanız da yatılı kalmaları hesaba katın derim. Tadıyla gidip görüşme olayınız biter
Ozaman kaynanan yatılı kalacak uzaktaGelirim dıyor cunku işinden nefret ediyor. Gelcem dıyor. Gelmezse de kendı bılır. Ama gelır gıbı
35 yasında. Şimdi şunu da dusunuyorum. Mesela aynı sehırdeyız. Cocugum oldu. Ben kv ye baktırmak ıstemıyorum. Cunku daha cok mic mic olcaz. Bızı eve göndermez kalın der. Baska sehirde olursam cocuk ıstıyorum o derece. Kres ıcın en az kac yasında olmak gerek ki.Kv karısmaya meraklı. Onu yap bunu yap. Aşırı cok konusuyor, 1 dk susmaz. Bazen dınlerım cevap vermem. Sürekli bırseyler anlatır ve sorar. Cocuk olsa Sureklı şöyle yap böyle yap. Eşimde annem herseyı en ıyı bılır kafasındaAma işte bunu degsitirmezsin
Benim kaynanamdan ziyade esim meraklı anlatmaya
Saçma sapan anlatma hevesi var
Biraz torpuledim ama şimdi gizligizli anlatıyordur yine
Konuşmaya meraklı adamlarda var bu durum
Çok değişmiyorlar takmamayi ogreneceksin yada buyuzden ayrılacaksın baska yolu yok
Eşiniz tahminimce 30yas vardır bu saatten sonra çok değişmez
O da Sureklı gelemez ıste. Kv kendı yatalak kvsıne bakıyor. Sureklı yatılı gelse eşimle kavga ederiz. Bılıyor uzun sure yatılı misafir ıstemedıgımı. Ki eşimde ıstemıyorOzaman kaynanan yatılı kalacak uzakta
Ben kımseye baglı degılım aslında belkı bundandırBagimlilik degil ki bu normal anne cocuk iliskisi. Bence sizin normal anne cocuk baglanmasi konusunda bilincaltinuzda yanlis dusunceler var. Bi uzmanla gorusseniz keske. Adam 35 yasinda olabilir ama hala annesinin cocugu ve omur boyu oyle kalacak. 28 yasindayim anneme yaptigim sebeklikleri gorsrniz sasarsiniz. Etrafimdaki cogu insanda boyle.
kurtulman lazım35 yasında. Şimdi şunu da dusunuyorum. Mesela aynı sehırdeyız. Cocugum oldu. Ben kv ye baktırmak ıstemıyorum. Cunku daha cok mic mic olcaz. Bızı eve göndermez kalın der. Baska sehirde olursam cocuk ıstıyorum o derece. Kres ıcın en az kac yasında olmak gerek ki.Kv karısmaya meraklı. Onu yap bunu yap. Aşırı cok konusuyor, 1 dk susmaz. Bazen dınlerım cevap vermem. Sürekli bırseyler anlatır ve sorar. Cocuk olsa Sureklı şöyle yap böyle yap. Eşimde annem herseyı en ıyı bılır kafasında
Haklısınız. Nasıl kurtulcam bılmıyorum. Evlendıkten sonra cıktı bu bende. Ilerde bı destek almayı kesınlıkle dusunuyorum. Böyle olmazKaynana takintisindan kurt
kurtulman lazım
Kaynana takintisindan kurtulman lazim
Baska yolu yok
Onu bosverde halinin üzerinde ki yollukları naptın?Gene derdim kv degil. Sadece sizce iyi mi. Bazı kv kere bakıyorum bizimki genel olarak iyi gibi. Bana göre kötü olan huyları aşırı meraklı. Her kv böyle mi acaba. Yani evimizde ne oldu ne bitti, ne yedik, kaçta yattık herşeyi merak eder. Bize elektriklı battanıye vermisti. Ertesı gün eşimi aramış ve kullandınız mı naptınız diye sormuş.
Bana sizin aileniz bir tuhaf, aile baglarınız yok anlamadım ben nasıl aılesıni demıstı. Kırıldım o zaman gercekten. Herkes anlatma basına kalkar derdi haklıymış. Ama yüzüne vurcam. Başıma kalktın bidaha tövbe anlatmam diycem. Biz birbirimize çok baglıyız der.Eşim yeni ile başlayacaktı sabaha kadar uyuyamamış kv. Eşim yeni işini sevmemiş, kv oturup aglamış.Baglılık degilde bagımlılık gibi bu. Ve bu kadarı beni rahatsız ediyor. Yasaklar var zaten. Evde 90 yaşında yaşlıları var. Ki ben kendi anneme de hiç gitmiyorum. 1 saatte olsa gelin diyor. Korona ölmek falan umrunda degil, yeter ki oglunu görsün. Şapur şupur boynunu yangını öper eşimin paşam diye sever.
Arkadaşıma kv kınamda anne kız gibiyiz demiş ama degil tabiki. Eşim ailesine yakın olayım mıç mıç olayım istiyor. Dün soruyor annemle konustun mu. Hayır dedim. Diyecektim zaten herkes evde ne konusucaz sürekli. Bu kadar baglılık beni rahatsız ediyor. Ben aile sevgisi görmedim. Babama bile baba diyemem. Eşimin annesine babasına baba anne derken zorlanıyorum. Eşimde onları anne baba olarak görmüyorsun diyor.Ben mesafelıyım kendi annemı bıle hergun aramam gıtmem. Ama eşimin tarafı mıç mıç olalım ister. Herşeyi bilmek ister. Eve kim geldi kim gitti. Sadece içimi dökmek istedim. Gereksiz takıyorsun diyen olabilir. Yaşadığım şehri çok seviyorum. Ama artık başka şehirde yaşama hayalim var. Uzak olmak istiyorum.
Hepsını kaldırdım eşim bırsey demedı. Dese kavga cıkacak. Cunku takınca takıyorumOnu bosverde halinin üzerinde ki yollukları naptın?
Psikologlar surekli bahsediyo guvenli baglanma diye. Bu tarz seyleri arastirin bence sizin sorununuz kendinizle. Biraz koyverseniz kendinizi kvnizi cok seveceksiniz siz sureklu gitmek isteyeceksiniz annenizle kuramadiginiz bagi onunla kuracaksiniz gibi duruyo burdan bakinca. Lutfen uzman yaridimi alin baglanma konusunda bu sizin hayat kalitenizi etkiliyor.Ben kımseye baglı degılım aslında belkı bundandır
Ben sevsemde sürekli gıdıp gelmek ıstemıyorum. Hep bı mesafe olsun aramızda. Yoksa cok karısma potansiyeli varPsikologlar surekli bahsediyo guvenli baglanma diye. Bu tarz seyleri arastirin bence sizin sorununuz kendinizle. Biraz koyverseniz kendinizi kvnizi cok seveceksiniz siz sureklu gitmek isteyeceksiniz annenizle kuramadiginiz bagi onunla kuracaksiniz gibi duruyo burdan bakinca. Lutfen uzman yaridimi alin baglanma konusunda bu sizin hayat kalitenizi etkiliyor.
Zor geldik uzun uzun kalalım da diyebilirler.Şehir dısında olsakta hep gelemezler ki. Baya uzak şehirleri yazmayı dusunuyorum. Insallah duzgun bırsey alayım. Atanıp gıdeyım. Uzun sure bu sehre gelmek ıstemıyorum.
Tamam bunlari yapmayin ama su guvenli baglanma ve uzman yardimi konusunu es gecmeyin. Mutlu aksamlar.Ben sevsemde sürekli gıdıp gelmek ıstemıyorum. Hep bı mesafe olsun aramızda. Yoksa cok karısma potansiyeli var
Doğmamış bebeğe don biçmesen mi ?35 yasında. Şimdi şunu da dusunuyorum. Mesela aynı sehırdeyız. Cocugum oldu. Ben kv ye baktırmak ıstemıyorum. Cunku daha cok mic mic olcaz. Bızı eve göndermez kalın der. Baska sehirde olursam cocuk ıstıyorum o derece. Kres ıcın en az kac yasında olmak gerek ki.Kv karısmaya meraklı. Onu yap bunu yap. Aşırı cok konusuyor, 1 dk susmaz. Bazen dınlerım cevap vermem. Sürekli bırseyler anlatır ve sorar. Cocuk olsa Sureklı şöyle yap böyle yap. Eşimde annem herseyı en ıyı bılır kafasında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?