Oncelikle hasta kuzulara cok gecmis olsun diyim. Benim 18 aylik kizim var Buca tarafinda oturuyoruz. Ve topik cok hos olmus eger oyun grubunuz varsa bizde katilmak isteriz.
semacım çok geçmiş olsun tatlım...inan 40 ları görünce gözüm açıldı,ben ateşten çok korkuyorum,rabbim senin kuzununda şifasını versin bi an evvel inşallah...
banuşum benim kuzununda bu hafta hep burnu aktı hafif hafif ama çok şükür ateş olmadı,hemen önlemeye gayret ettim bitkisel yollarla...
çıtırım çok geçmiş olsun iklime..şimdi nasıl durumu...
ben de korkarım ateşten valla.bizimki ciddi boğaz enfeksiyonu olduğunda,hastanede hemen 1 penisilin yapmışlardı.Sabaha karşı 4-5 civarı parka gidip ateşini düşürmüştük.Buz gibi havada anca düşmüştü ateşiinş iyi gelir artık ve toparlar simaycım ya kıyamam ona ateşi çok yükselmiş.:18:,ben çok korkarım ateşten aman dikkat et canım.bilincini özellikle takip et.sorular falan sor,yokla.allaha emanet hepsi..
evt canım öyle malesef..acaba diyorum okula götürdüm yine oradan mı kaptı?her okula götürüşümden sonra hasta oldu çocuk muhakkak
siz naptınız gittiniz mi tiyatroyaa?
Ateşi yükselen çocuklarda ve özellikle bebeklerde, aşağıdaki belirtilerden bir veya birkaçı ateşe eşlik ediyorsa zaman kaybetmeden bir doktora başvurulmalıdır. Çünkü ciddi bir hastalığın da belirtisi olabilen ateşe aşağıdaki belirtiler de eklenebilir:
•Ateş özellikle 2 yaş altındaki bebeklerde görülüyorsa
•Ateş bebek ve çocuklarda 40°C'nin üzerinde görülüyorsa
•Bebek ve çocuklarda ağlama, inleme ve dokunulduğunda huzursuzlaşma varsa
•Ateşin yanında uyku eğilimi varsa
•Ciltte döküntüler oluşuyorsa
•Zor nefes alıp verme başlıyorsa
•Yutkunma güçlüğü çekiliyorsa
•Daha önce "havale" geçirmişse
•Genel görünümünde kötüye gitme varsa
•Boyun kısmında sertleşme varsa
•Devamlı kusma, diyare (ishal) oluyorsa
merhaba,senin minnoş bizimkilere göre pek küçükmüş canım :))Oncelikle hasta kuzulara cok gecmis olsun diyim. Benim 18 aylik kizim var Buca tarafinda oturuyoruz. Ve topik cok hos olmus eger oyun grubunuz varsa bizde katilmak isteriz.
off caınm benim yaa kıyamamsürekli takipteyip çıtırım artık simayda sıkıldı ''anne yok ateşiiiim'' diye kızıyo bana.durmadan elleyip duruyorum vücudunu,belli saat aralıklarındada ölçüp yazıyoruz dr.un isteği üzerine.çocuğa fenalık geldi.gerçi vücutta alıştı heralde 38,5larda yerinden kalkamazdı eskiden,gözler kapanırdı falan şimdi ayakta geziyo.sapişim bende delircem nasıl yapcam napcam,sürekli dr. değiştirince düzelceği varsada düzelmiyo diyolar, çünkü başka dra gitsem kullandığı ilacı yine değiştircek.gerçi eveli akşam tvde bi dr. konuşuyodu ateşli hastalıklarla ilgili.eğer bi antibiyotik kullanılmaya başlandıktan sonra 3. günde hala ateş devam ediyosa o antibiyotik vücuttaki mikrobun antibiyotiği değildir dedi.ilacı hemen değiştirilmelidir dedi..yarın yine dr günümüz iğnemiz var.olmazsa içime sinmeyen bişey yarın ne çkcak kan tahlilinde bakalım,hasan özkandan randevu alcam.
okuldan hastalık kapmalarıyla ilgili benim de çok endişelerim var ama hasta ola ola bağışıklık kazanacaklar herhalde :26:Çıtırım çok çok geçmiş olsun canım(Ya nerden bulaşıyor bu hastalıklar çocuklara bilemiyorum ((Okula gitmelerinden çok gözüm korkuyor benim yaaa,okul değil hastalık yuvası mübarek (Gözüm korkuyor valla (Bizde bu hafta hafif hafif burun akıntısı falan oldu ama Allah'a şükür ateş olmadı.Bu ara pek bakımsız kaldı yavrum meyve bile yediremedim günlerdir.Sokaklarda bizimle beraber yine iyi dayanıyor,Bugün uzun zamandan sonra pusetine bindi yorgunlukta ve uyudu saatlerce,hoş bu sayede bizde daha rahat bakındık:)
Semacım canım inşallah iğne etkiler canım,zaten çok ağır bir iğne bu,bende beta virüsü çıkmıştıda ondan 6 ay 3 haftada bir vurulmuştum.3 kutu farklı farklı antibiyotikler içmiştim,tam geçti derken ateşler içinde yatağa düşüyordum.O günlerim aklıma geldi...Yavrum yazık daha 3 yaşındaİğneyi vurulduktan sonra iğne vurulan taraftaki bacağıma günlerce basamazdım,o tarafıma yatamazdım,şiddetli ağrısı olurdu.Bilgin olsun canım,eğer aynı şeyse şaşırma sen yinede sor ve muhakkak ama muhakkak PENİSİLİN İĞNESİNİ HASTANEDE VURDUR.Bana doktorum ilkinde alerji testi yapılır ama belli olmaz 3.üde,5.ide bile alerji olabilirsin demişti,ve anındaüdahale edilmesi gerebiliri demişti.Panzehir ilacının olduğu bir hastenede vurulmasına çok özen göster canım.Ben dua ediyorum canım ve umuyorum ki bu iğne işe yarayacaktır.Ama deiğim gibi iğne sonrası 2-3 gün sıkıntısı olabilir,inşallah olmaz..
Banu perşembe gününü atlama canım ya,senede bir gün pek heveslendik ya da ben kendi kendime heveslendim bilmiyorum.hep birlikte olalım.kim yoksa aklımız onda kalıyor biliyorsun
semacım çok geçmiş olsun tatlım...inan 40 ları görünce gözüm açıldı,ben ateşten çok korkuyorum,rabbim senin kuzununda şifasını versin bi an evvel inşallah...
banuşum benim kuzununda bu hafta hep burnu aktı hafif hafif ama çok şükür ateş olmadı,hemen önlemeye gayret ettim bitkisel yollarla...
çıtırım çok geçmiş olsun iklime..şimdi nasıl durumu...
kızlar bişey sorcam size,ilk başta öğretmen olarak çıtırıma,daha sonra bilgisi olan tüm arkadaşlara...
bizim evde 1 den 20 ye kadar yani a dan z ye kadar rehber ansiklopedi var ve gıcır gıcır,yani sapasağlam şimdi raftan indirdim onları, bi okula göndermek yada vermek istiyorum
hani ihtiyacı olan okullar oluyor ya,varmı öyle bildiğiniz,yada tavsiye edebileceğiniz yerler..az önce netten baktım kardeasokullar diye bi site var orada yazmış öğretmenler hangi okulun ne ihtiyacı var diye...doğudaki köy okulları genelde orayamı göndersem yoksa burda bi yeremi napsam bilemedim ya...
iyigeceler dedim yatamadım hala:)aman ateşi olmasın,bol sıvıyla toparlasın inşallah kuzucuk..ne çekilişi canım ben kaçırmışmıyım acaba hatırlamıyoda olabiliriiiim??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?