Kadın Açık Giyinirse Tacizi Hak Eder Mi ?

ben böyle düşünmüyorum açık giyinmek başka frapan olmak başka
kimisinin gögüsler göbege kadar açık
semtte poponun altında etek
elit bir syer olsa anlıcam sahile iniyor dieyceksin
yaglı gobek ortada :)
neyse ben kendim için böyle düşünmüyorum açığım bende yırtarım ortalıgı valla

necip fazil cok saygideger bir ustad'idi...boyle sozleri onun soyledigini dusunmek bile abes...ortalikta orda burda evet o perdesiz ev satiliktir kiraliktir laflari dolasiyor..sanki ustad soylemis gibi, ama o oyle birsey soyleyecek bir insan degilmis...

kaldiki adamin kendi hanimida acikmis...insan hadi diger kadinlari bosverin, kendi hanimi icin satilik ya da kiralik yakistirmalarini yapabilir mi?

once yargilamadan bi dusunun lutfen!!!

asil bu sozu o soylemis gibi kendi lehine kullananlara lafi yapistirin, merhuma degil

Bana göre her yerin her semtin her ilçenin kıyafet sınırı ayrıdır.
Bi yerde mini giyersin teşhirci olursun. Başka yerde giyersin dikkat çekmezsin, normal gelir insanlara.
Yoksa ben istediğim yerde istediğim açıklıkta giyerim kimse bişey diyemez dersek kendimizi kandırmış oluruz.
Çünkü ülkemizde o rahatlık yok hala.
Ama şimdi bazı örneklerde var ki onların niyetini anlıyorsun. Çünkü o kıyafetin içinde zorla duruyorlar dikkat çekmek için.

Konuyla ilgili daha önce internette okuduğum bir yazıyı paylaşmak istiyorum, çok beğenmiştim...

Kadınlarımız…
Korkunç ve mübarek elleri
İnce, küçük çeneleri, kocaman gözleriyle
Anamız, avradımız, yârimiz
Ve sanki hiç yaşanmamış gibi ölen
Ve soframızdaki yeri
Öküzümüzden sonra gelen
Ve dağlara kaçırıp uğrunda hapis yattığımız
Ve ekinde, tütünde, odunda ve pazardaki
Ve kara sabana koşulan ve ağıllarda
Işıltısında yere saplı bıçakların
Oynak, ağır kalçaları ve zilleriyle bizim olan
Kadınlar,
Bizim kadınlarımız"
Nazım Hikmet Ran

Olaylar:
19 Aralık 2011: TBMM silah bulundurma hakkını genişletti.
28 Ağustos 2011: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin: Eşlerini öldüren erkekler cezaevinde pişman oluyor.

Sonuçları:
23 Şubat 2011: 4 çocuk annesi Arzu Odabaş sokak ortasında eşi tarafından öldürüldü.
28 Aralık 2011: Polisin gözü önünde kadın cinayeti
24 Ekim 2012: Serap isimli trans kadın, önce bıçaklandı, sonra polisten biber gazı yedi ve hayatını kaybetti.

Yukarıda 3 tane örnek haber var. Bunlardan elimizde daha yüzlerce var... Onların hemen üstünde 2 adet olay var. Bunlardan da elimizde yüzlerce var.

Kadınlarımız öldürülüyor. Kürt´müş, Türk´müş, açıkmış, kapalıymış bakılmıyor! Her gün kadınlarımız öldürülüyor, dayak yiyor...
Devlet susmayı tercih ediyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, "karı koca arasına girilmez" diyor. Kadın cinayetleri son 7 yılda yüzde 1400 artıyor!

Kadınlarımız her an tacize, tecavüze uğruyor. İşte patronu, sokakta komşusu, evde eşi taciz ediyor, dövüyor, tecavüz ediyor. Kadınlardan susması isteniyor.
Hatta bunlarında suçlusu kadınlar çıkartılıyor. "Kapalı giyinin bakmasınlar" deniyor. Yeter mi? Yetmez! "Kocanın sözünü dinle dövmesin seni" deniyor. Yeter mi?
Yetmez! "Açık giyinen kadın tacizi de hak eder, tecavüzü de" deniyor. Yeter mi? Yetmez ama şimdilik evet!

Kadınlardan yemek yapması isteniyor. Sadece anne olabilir sanıyorlar kadından. Ya da "en fazla" öğretmen. "Kadın kısmı" apolitik olur diyorlar. Kadınlarımızı sabah şekerlerine, izdivaç programlarına kurban ediyorlar. Kadını cinsel meta olarak görüyorlar. Kendi namussuzluklarına bakmadan, kadınların namusunu sorguluyor. Namusu diz üstünden ibaret sanan sapık herifler, namus cinayeti işleyip, omuzlarda taşınıyorlar.

Kadınların kürtaj hakkı ellerinden alınıyor! "Tecavüze uğrayan kadın doğursun devlet bakar" deniyor. Kürtaj yaptıranlara katil muamelesi yapılıyor.3 tane çocuk yapın deniyor, kendileri bakacakmış gibi!
Kadın emekçiler daha fazla çalıştırılıp, daha fazla sömürülüyor. Aynı işi yaptıkları erkeklerden daha az ücret alıyor.

Değerleri bilinmiyor kadınların. Namus bekçiliği yapan namussuzlar, seks objesi, temizlikçi, çocuk bakıcısı olarak görüyor. Utanılmalı bunlarla nefes almaktan, bu namussuzlarla aynı ortamda yaşamaktan!

Ancak umutsuz değiliz!
Nazım´ın dediği gibi; Güzel günler göreceğiz çocuklar, güneşli günler göreceğiz!

Nazım´ın hayalini kuruduğu güzel günler geldiğinde, kadınlarımızın yeri, öküzümüzden sonra gelmeyecek. Kadınlarımız kendi yerlerini belirleyecek!
Kadınlarımız köle olmayacak, insan olacak!
Yok, olacak kadının erkeğe kulluğu!
Ve namus bekçileri, kendi namussuzluklarıyla istemeseler de yüzleşecek!

Emre DEMİR

2 sene önce bankada staj yapiyordum. Yeni bir elbise almistim. Kisa bir elbiseydi. İlk defa giyinip bankaya gideyim dedim. Otobüse bindim. Oturunca elbise daha kisaldi. Bunu akil edememistim ama yine de ortada super minilik bir kisalik yoktu. 1 kadin otobusun icinde beni kocasina gosterdi sanirim ki kocasi ahlak, şeref, namus kalmadi ki dedi. Daha bir seyler saydirdi orada. Ben bunlari duydum ama donup bir sey demedim. Cunku sok olmustum. O da bana deneyim oldu.Bir daha rezalet cikartip isi karakola gotururum. Ama yanindaki carsafli karisi gibi olsaydim namuslu olurdum. Oyle giyinmemi bekliyordu herhalde.

işin en kötü yanı,bu elbiseyi giydiniz diye sizi namussuzlukla,ahlaksızlık ve şerefsizlikle suçlayıp hakaret etmeleri.
yani bir kadın biraz kısa elbise giydi diye ahlaksız ve namussuz oluyor ha.
namusun ne olduğunu bu insanlara öğretmek gerekiyor. namus ,dürüst olmak,namus hak yememek,namus hırsızlık yapmamak,namus iftira atmamak gibi mefhumlar için geçerlidir.

hastayım bu zihniyete ya.ya asla genelleme yapmiycam kimse üstüne alınıp saldirmasin yok yere tanıdığım çok güzel edebiyle minisini giyende var oturmasi kalkmasını bilip kişilerle samimiyetine dikkat eden ve bildiğim nice carsafli kapalilar var sokak koselerinde erkek arkadaslariyla opusen .okadar düşmüş. yani kişiyi kıyafetiyle sınıflandıranlari inanin öldürmek istiyorum .oyle dusunen adamin kadinin kolundan tutup buyrun bakın kızınıza carsafini giymis ama cok da güzel opusuyor dimi orasini burasini sokak ortasında elletiriyor ha ama size o carsafini giysin yeter dimi çünkü carsaf ve başörtüsü namus ama bacağı kolu gorunen oooooo edebsiz namussuz

he birde sey var nice sakallilar basortululer tanidim alttan alttan vergi kaciran para çalan devletten kimse onlarin yani kapali giyinen herkesin namuslu olduğunu dürüst olduğunu soyleyemez bu yüzden. bunlar yüzünden din somuruluyor kimsenin açıkdığında gözü olmayan edebine okadar özenilen tum ibadetlerini yerine getiren kapalida acikda arkadaslarim var herkes kendini bilse allah korkusu olsa bu ayrımcılık olmaz zaten o onun günahı der gecer .lafla raciz de etmez.

Son düzenleme:

Bugüne kadar hiç şerefsizlik namussuzluk yapmadim. Bir kocamı tanırım ve bilirim.Başka erkege gòzucuyla bile bakmam.Ama orada yedim damgayı.

Güzel ulkemden sirf bu zihniyettekiler yuzunden bazen nefret ediyorum. Bunlar okadar cok ki.Hatta ulkemin cogu boyle. Bence her sey ailenin yetistirmesine bagli

Bugüne kadar hiç şerefsizlik namussuzluk yapmadim. Bir kocamı tanırım ve bilirim.Başka erkege gòzucuyla bile bakmam.Ama orada yedim damgayı.

tabiki öyledir .ama yapmis bile olsanız bu kimseyi ilgilendirmez kimse size öyle bir laf soyleyemez.kaldiki artik boyle birseyi polise kadar goturseniz bile malesef polisde karsi tarafi hakli buluyor yasanilan yere bağlı tabi polisin zihniyetide malesef hak hukuk dusunmuyorlar.konyada tanidigim bir kizin motoruyla gecen biri popusunu elleyip kacmıştı kiz arkadaşlarıyla polise gittiğinde ise plakayi vermek için. polisin cevabi 'sende gecenin sekizinde dışarı cikmasaydin' saat 20.00de olmuş olay.

Son düzenleme:
Güzel ulkemden sirf bu zihniyettekiler yuzunden bazen nefret ediyorum. Bunlar okadar cok ki.Hatta ulkemin cogu boyle. Bence her sey ailenin yetistirmesine bagli

kesinlikle haklısınız.malesef aileler cahillik icinde boguluyorlar .mesela ben acik bir bayanim ama acik olupta ne dekolte giyerim ne bisey hayatimda bir kere kalem etek giydim o da dizimin bir karis altında.herzaman yolda gördüğüm teyzelere selan veririm o gun birtanesine denk geldim selam verdim bana cevap bile vermedi sebep etegim ve yaninda kocasi olması .o gun etek giydim diye dusman oldum bi anda kadına.

Son düzenleme:

ya ben cok acık giyinmiş bir bayan dahi gorsem esim birsey dese sustururum sahsen sanane madem oyle bakma seni ne ilgilendiriyor diye ne kadar saygısız kendini yetiştirememiş insanlar var ben senin hayat tarzına uymak zorundamıyım insanlar hala bunu anlamıyor maalesef

Ben yanlış anlaşıldım galiba.
Bu devirde, böyle bir konuyu tartışmak bile üzücü.
Burada herkes kadın olarak bu konuda hem fikir olmalı.

Şimdi çıkacak biri, evet açık giyinen kadın hakeder diyecek.
Bak o zaman curcunaya.
Toplu ban.

Ben bunu necip fazılın söylemediğini biliyorum.
Ama bu sözün çıkış noktası, necip fazıldır.

Lakin ne şiirlerinde, ne kitaplarında ne de söylemlerinde böyle bir söz geçmemektedir.

Ama bir çok insan hala bu sözü necip fazılın söylediğini sanır.
Bu nedenle söyledim.

Allah razı olsun eşimden bazen benim bile boşluğuma gelip baksam bayanlara eşim: bakma diyor ne giyerse giysinler insanlar, senin bakmanı gerektirmez diye bana kızar güya benim ona kızmam gerekirken bence de böyle bizim kimseyi eleştirmek gibi bir lüksümüz olamaz diye düşünüyorum

maalesef uzucu bir durum, adam Rahmetli olmus ama bi kesim inatla bunu onun soyledigine inandiriyor bir cok insani.
ee birileride kendi lehine kullaniyor bu durumu.

İşte böyle anneler oldukça sapıklar çoğalmakta

açık giyinmek asla tacizi gerektirmez ama çok açık giyinen bayanlar bana göre daha fazla göze geldiği için,içinde sapıklık bulunan erkekler daha fazla tacizde bulunuyorlar ,yani aslında taciz bir tür sapıklıktır,çok açık giyinmekte onlara cezbedici geliyor gibi benim düşüncem bu saygılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…