- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi Dumadumadum
-
Kim söylemiş bunuİyi ki devamı getirilip "ya satılıktır ya kiralıktır" denilmemiş.
Necip ustalarından fazla feyz almışlar anlaşılan.
İşte böyle durumlar benim ayarımı kaçırıyor.
Perdeleri kapalı ev..............diye başlayıp anladıkları dilden konuşmak istiyorum. Ama yakıştıramıyorum kendime.
Ne acınası bir zihniyet.
işin en kötü yanı,bu elbiseyi giydiniz diye sizi namussuzlukla,ahlaksızlık ve şerefsizlikle suçlayıp hakaret etmeleri.2 sene önce bankada staj yapiyordum. Yeni bir elbise almistim. Kisa bir elbiseydi. İlk defa giyinip bankaya gideyim dedim. Otobüse bindim. Oturunca elbise daha kisaldi. Bunu akil edememistim ama yine de ortada super minilik bir kisalik yoktu. 1 kadin otobusun icinde beni kocasina gosterdi sanirim ki kocasi ahlak, şeref, namus kalmadi ki dedi. Daha bir seyler saydirdi orada. Ben bunlari duydum ama donup bir sey demedim. Cunku sok olmustum. O da bana deneyim oldu.Bir daha rezalet cikartip isi karakola gotururum. Ama yanindaki carsafli karisi gibi olsaydim namuslu olurdum. Oyle giyinmemi bekliyordu herhalde.
2 sene önce bankada staj yapiyordum. Yeni bir elbise almistim. Kisa bir elbiseydi. İlk defa giyinip bankaya gideyim dedim. Otobüse bindim. Oturunca elbise daha kisaldi. Bunu akil edememistim ama yine de ortada super minilik bir kisalik yoktu. 1 kadin otobusun icinde beni kocasina gosterdi sanirim ki kocasi ahlak, şeref, namus kalmadi ki dedi. Daha bir seyler saydirdi orada. Ben bunlari duydum ama donup bir sey demedim. Cunku sok olmustum. O da bana deneyim oldu.Bir daha rezalet cikartip isi karakola gotururum. Ama yanindaki carsafli karisi gibi olsaydim namuslu olurdum. Oyle giyinmemi bekliyordu herhalde.
işin en kötü yanı,bu elbiseyi giydiniz diye sizi namussuzlukla,ahlaksızlık ve şerefsizlikle suçlayıp hakaret etmeleri.
yani bir kadın biraz kısa elbise giydi diye ahlaksız ve namussuz oluyor ha.
namusun ne olduğunu bu insanlara öğretmek gerekiyor. namus ,dürüst olmak,namus hak yememek,namus hırsızlık yapmamak,namus iftira atmamak gibi mefhumlar için geçerlidir.
hastayım bu zihniyete ya.ya asla genelleme yapmiycam kimse üstüne alınıp saldirmasin yok yere tanıdığım çok güzel edebiyle minisini giyende var oturmasi kalkmasını bilip kişilerle samimiyetine dikkat eden ve bildiğim nice carsafli kapalilar var sokak koselerinde erkek arkadaslariyla opusen .okadar düşmüş. yani kişiyi kıyafetiyle sınıflandıranlari inanin öldürmek istiyorum .oyle dusunen adamin kadinin kolundan tutup buyrun bakın kızınıza carsafini giymis ama cok da güzel opusuyor dimi orasini burasini sokak ortasında elletiriyor ha ama size o carsafini giysin yeter dimi çünkü carsaf ve başörtüsü namus ama bacağı kolu gorunen oooooo edebsiz namussuz
Bugüne kadar hiç şerefsizlik namussuzluk yapmadim. Bir kocamı tanırım ve bilirim.Başka erkege gòzucuyla bile bakmam.Ama orada yedim damgayı.
Güzel ulkemden sirf bu zihniyettekiler yuzunden bazen nefret ediyorum. Bunlar okadar cok ki.Hatta ulkemin cogu boyle. Bence her sey ailenin yetistirmesine bagli
2 sene önce bankada staj yapiyordum. Yeni bir elbise almistim. Kisa bir elbiseydi. İlk defa giyinip bankaya gideyim dedim. Otobüse bindim. Oturunca elbise daha kisaldi. Bunu akil edememistim ama yine de ortada super minilik bir kisalik yoktu. 1 kadin otobusun icinde beni kocasina gosterdi sanirim ki kocasi ahlak, şeref, namus kalmadi ki dedi. Daha bir seyler saydirdi orada. Ben bunlari duydum ama donup bir sey demedim. Cunku sok olmustum. O da bana deneyim oldu.Bir daha rezalet cikartip isi karakola gotururum. Ama yanindaki carsafli karisi gibi olsaydim namuslu olurdum. Oyle giyinmemi bekliyordu herhalde.
Bugüne kadar hiç şerefsizlik namussuzluk yapmadim. Bir kocamı tanırım ve bilirim.Başka erkege gòzucuyla bile bakmam.Ama orada yedim damgayı.
canım,. biz kadınlar bunu yaşıyorsak ve bunlar hala bu ülkede oluyorsa,evet açılmalı ve konuşulmalı.
susmak yok saymak üzücü diyerek konuşmamayı istemek ,üstünü kapamak bizlere sadece zarar verir...
.konuşmalıyız, yazmalıyız ki,bilinçlenmeliyiz.
bu konular okunmalı ki, okuyan 1 kişi bile bunun yanlış olduğunu ,isterse çıplak olsun bir insanın sırf bu yüzden tacizi ve tecavüzü haketmediğii anlarsa,,düşüncelerinin çok çok yanlış olduğunu idrak ederse bu bile yeter.
necip fazil cok saygideger bir ustad'idi...boyle sozleri onun soyledigini dusunmek bile abes...ortalikta orda burda evet o perdesiz ev satiliktir kiraliktir laflari dolasiyor..sanki ustad soylemis gibi, ama o oyle birsey soyleyecek bir insan degilmis...
kaldiki adamin kendi hanimida acikmis...insan hadi diger kadinlari bosverin, kendi hanimi icin satilik ya da kiralik yakistirmalarini yapabilir mi?
once yargilamadan bi dusunun lutfen!!!
asil bu sozu o soylemis gibi kendi lehine kullananlara lafi yapistirin, merhuma degil
Ben bunu necip fazılın söylemediğini biliyorum.
Ama bu sözün çıkış noktası, necip fazıldır.
Lakin ne şiirlerinde, ne kitaplarında ne de söylemlerinde böyle bir söz geçmemektedir.
Ama bir çok insan hala bu sözü necip fazılın söylediğini sanır.
Bu nedenle söyledim.
aslında size bböyle iftira atarak hakaret ederek en büyük günahı kendileri işliyor farkında değiller
Ben bekarken anneme misafir gelmişti.. Bütün çocuklarda içerde oynuyorlar..Ama kapıyı kapatmışlar( ki çok sinir olurum.. Çocuklar oyun oynarken kapı açık olmalı..yoksa doktorculuk oynamak isteyebilirler)
Ablam birden gitti kapıyı açtı.. Bir erkek çocuk kız çocuğu yatırmış üstünde gidip geliyor... Tabii ablamı görünce oğlan hemen kalıntı.. Kız çok küçük anlamamış bile.. Sadece ablamın bağırmasına korktu.. Ablam içeri misafirlerin yanına gidip bayanlar lütfen arada çocuklarınızı kontrol edin dedi.. Ve o oğlanın annesi ( bu arada çokta modern ve çağdaştır) ay benimki erkek kız anneleri düşünsün dediBu anneler sayesinde böyle sapıklar yetişiyor işte..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?