- 22 Eylül 2022
- 6.687
- 20.615
- 278
- Konu Sahibi bir_garipanne
-
Sürekli çükünü keserim diye tehdit ediyorumAldatacak fırsatı vermemek nasıl oluyor. Gerçekten merak ettiğim için soruyorum
Sizin gururunuzu kıran kocanız.Affedebilitsiniz,bu sizin probleminiz.Madem her seferinde affedeceksiniz;kurcalamayın,yüz göz olmayın.Sonra size saygısı kalmadığı için gözünüzün önünde aldatır.Benim demek istediğim şey. Ben post açtım. Yazım hatalarım çok aşırı derecede oldu . Benim konumdan daha çok yazma stilimle dalga geçildi. Doğrusu yazamadıklarımla dalga geçildi.. bir kadın bir kadınla bu kadar dalga geçerse, erkekler ne yapmaz ben bunu söylemek istedim
Hayır hanımefendi benim derdim boşanım demek değil tabii ki ben de boşanmaya kalktım evi terk ettim ve bir sürü şey yaşadım ve ben bunları engelli çocuğuma rağmen yaptım ben engelli çocuğuma rağmen evi terk ettim çalışmaya kalktım ma eşim bir şekilde beni ikna etti taşındım gittim İstanbul'dan ordu'ya taşındım oraya kadar geldi hani şu an benim demek istediğim şuydu ben yazım hatamdan dolayı aşırı derecede benimle dalga geçtiler kültürsüz de oldum bu kocayı nasıl tuttuğumda oldu hani ben bundan bahsediyorum bir kadın bir kadınla bu kadar dalga geçerse erkekler ne yapmaz ben bundan bahsediyorumSize saldırmak,hakaret etmek ya da sizi üzmek kimseye bir şey katmaz. Hepimiz için geçerli bu. Bir kere affedince o evliliğin ne şekilde sonuçlandığını görebiliyoruz.Her evlilik özeldir sorunları dahil.Ama ihanet, şiddet gibi konularda kadınlar olarak durma o evde,boşan demek sizi anlamamak mı?Yoksa sizin ilerde yaşayabileceğiniz fiziksel ve ruhsal zararı öngörüp size doğru tavsiyeyi vermek mi?Bunu bi düşünün.
Kimsenin size düşman olduğu yok,öyle çok umursamaz burda kimse kimseyi. İllede ben biliyorum böyle uygun gördüm diyorsanız da hayat sizinBu denli sinirlenip kafaya takmanız gereken biz değiliz de başkadı,başkaları sanki.
Bi konu actın, burda sana yardımcı olamaya calısanlar oldu, simdi sen o kolay degıl bu kolay degıl esımı seviyorum dıyorsan, kusura bakma ama yasadıklarını hakedıyorsun, ayrıca kadının düşmanı kadın degıl, kendi akılsızlıgıdır, Saygılar.Merhaba Hanımlar geçen gün bir post açtım beni yerden yere vurdunuz sağ olun evet haklıydınız çünkü postumu okuyunca ben bile anlamamışken siz nasıl anlayabilirdiniz ki bu konuda size de hak veriyorum ama şöyle bir şey var ben o gün çok sinirliydim ya da belki duygusal boşluktaydım bilmiyorum ama bir şekilde bir şey paylaştım sizinle belki de dertleşmek istedim yaşadıklarımı az çok okuyanlar posta cevap verenler niye boşanmıyorsun sen niye çekiyorsun ki şuydu buydu oldu kızlar boşanmak o kadar kolay mı gerçekten soruyorum evet evi terk ettim boşanmaya çalıştım ama olmadı bir şekilde olmadı İstanbul'dan ordu'ya taşındım cocuklarımla yanıma geldi söz verdi affettim ondan sonra hiçbir şeyini görmedim hiçbir şeyine şahit olmadım ama bu bende karakterinden dolayı bir araştırma gereği sürekli içimde Bir his düştüğü zaman araştırıyorum adamın hiçbir şeyini bulamıyorum bu bende takıntı haline geldi adamın giriş çıkış saatleri belli yaptığı şeyler belli zaten şu anki yaşadığımız yer çok küçük bir yer o zaman doktora git niye tedavi olmuyorsun psikiyatriye git falan diyorsanız zaten gittim benim sorunum küçük yaşta yaşadığım çocuk tacizi çok büyük bir şey değil ama bu bende erkeklere karşı aşırı derecede güvensiz liği ortaya çıkarttı ben bunu doktora da söyledim hani ilaç da kullansam bu bende böyle ya bu deveye gideceğim ya bu diyardan gideceğim eşimi seviyorum oğlumu da kaybettikten sonra kızıma bir kardeş yapmak istiyorum o da yalnız olsun istemiyorum yani konu bundan ibaret kızlar biraz uzun oldu hakkınızı helal edin
Sürekli çükünü keserim diye tehdit ediyorumşaka bir yana, huyunu tavrımı bilir. O konuda çok netim. En ufak bir hatasında dahi kapının önüne koyacağımı biliyor
Bi konu actın, burda sana yardımcı olamaya calısanlar oldu, simdi sen o kolay degıl bu kolay degıl esımı seviyorum dıyorsan, kusura bakma ama yasadıklarını hakedıyorsun, ayrıca kadının düşmanı kadın degıl, kendi akılsızlıg
Siz gerçekten anlamıyorsunuz beni benim demek istediğim bir kadın bir kadınla bu kadar dalga geçerse erkek ne halt etmez ya siz benimle dalga siz demek istemiyorum hanginiz yazdığınız hanginiz yazdınız bilmiyorum isimlerinizi tek tek kontrol etmedim ama benim diğer pozisyon o kadar benim yazım şeklimle dalga geçildi ki yazım şeklinde dalga geçildiği için de postuma doğru düzgün cevap bile verilmedi anlatabiliyor muyumSanki biz aldattık kadını verdiği tepkiye bakılırsa.Aldatsak bu kadar tepki vermezdi bu arada.
İki çift laf zoruna gidiyor ama üç kere aldatılmaya bu kadar tepki vermiyor. İlginç valla.
Bosanmayın peki ama cocuk yapmauin yaa yazik gunah ciddenMerhaba Hanımlar geçen gün bir post açtım beni yerden yere vurdunuz sağ olun evet haklıydınız çünkü postumu okuyunca ben bile anlamamışken siz nasıl anlayabilirdiniz ki bu konuda size de hak veriyorum ama şöyle bir şey var ben o gün çok sinirliydim ya da belki duygusal boşluktaydım bilmiyorum ama bir şekilde bir şey paylaştım sizinle belki de dertleşmek istedim yaşadıklarımı az çok okuyanlar posta cevap verenler niye boşanmıyorsun sen niye çekiyorsun ki şuydu buydu oldu kızlar boşanmak o kadar kolay mı gerçekten soruyorum evet evi terk ettim boşanmaya çalıştım ama olmadı bir şekilde olmadı İstanbul'dan ordu'ya taşındım cocuklarımla yanıma geldi söz verdi affettim ondan sonra hiçbir şeyini görmedim hiçbir şeyine şahit olmadım ama bu bende karakterinden dolayı bir araştırma gereği sürekli içimde Bir his düştüğü zaman araştırıyorum adamın hiçbir şeyini bulamıyorum bu bende takıntı haline geldi adamın giriş çıkış saatleri belli yaptığı şeyler belli zaten şu anki yaşadığımız yer çok küçük bir yer o zaman doktora git niye tedavi olmuyorsun psikiyatriye git falan diyorsanız zaten gittim benim sorunum küçük yaşta yaşadığım çocuk tacizi çok büyük bir şey değil ama bu bende erkeklere karşı aşırı derecede güvensiz liği ortaya çıkarttı ben bunu doktora da söyledim hani ilaç da kullansam bu bende böyle ya bu deveye gideceğim ya bu diyardan gideceğim eşimi seviyorum oğlumu da kaybettikten sonra kızıma bir kardeş yapmak istiyorum o da yalnız olsun istemiyorum yani konu bundan ibaret kızlar biraz uzun oldu hakkınızı helal edin
Öncelikle her mesajınızın sonuna şu koyulaştırdığım cümleyi koymayı bırakmanız lazım. Kadınların bir şey yapması erkeklere daha fazlasını yapma hakkı vermez. Farkında olmadan erkekleri aklar şekilde konuşuyorsunuz.Benim demek istediğim şey. Ben post açtım. Yazım hatalarım çok aşırı derecede oldu . Benim konumdan daha çok yazma stilimle dalga geçildi. Doğrusu yazamadıklarımla dalga geçildi.. bir kadın bir kadınla bu kadar dalga geçerse, erkekler ne yapmaz ben bunu söylemek istedim
Benden gizli bir yere para harcadığında 2 gece bina önünde arabada uyumuştu. Sanmıyorum cesaret edeceğini de. Allah şaşırtmasın gerçektenovv adamın en değerli varlığıYa yine de erkeklerin saftirik bir tarafı var. Bu böyle diyor ama kapının önüne koyamaz hem ben belli etmem ki gib kendini ikna edecek yöntemleri oluyor. Allah şaşırtmasın
Kırılmanızı,üzülmenizi asla istemem.Hele ki bir de evlat acısı yasamişsiniz,hayattaki en zor şeyBu posta olmadı bu diğer postumda kalbim kırık bir şekilde eşime isyanlarımı dökmeye çalıştım ya da daha doğrusu eşime olan isyanlarımı ama çok aşırı derecede yazım hatam oldu insanlar anlamakta bile zorluk çekti anlıyorum bak bu konuda gerçekten çok haklısınız çünkü Kendi yazdığımı kendim okuyamadım ki siz de okuyabilin ama öyle bir dalga geçildi ki benimle yazmamdan dolayı bakın boşanmadan dolayı bir şey demiyorum sadece yazmamdan dolayı o kadar dalga geçildi ki benimle beni anlamaya çalışmadılar bile sadece yazımla dalga geçildi kültürsüz olduğum bu yazıyla kocamı nasıl elimde tutabileceğim oldu ya bir sürü şey
Buraya eşi tarafından asla insan yerine koyulmayın, değer görmeyen, küçümsenen, hizmetçi olarak alındığınızı biliyor olmanıza rağmen aşağıladığınız halde '' ne yapmalıyım? '' diye soran kadınlar mutlu biz ayrıl deyince mutsuz ouyoruz öyle mi? Niye soruyorlar o zaman? Ne diye kararsızım diyorsunuz? Zira ne şiddetin çözümü var ne de kocalarınızın ana kuzusu olmasına... Size konuşma hakkı vermeyen adamlar için gelmiş burada yemek tarifi ister gibi bir yolu var mı diyorsunuz.. YOK. Onu bir geçeceksiniz önce. Bu söylenenlerden dolayı mutsuz oluyorsak eyvallah :) Ayrıca saygının olmadığı bir evlilikten hiçbir şey beklemeyin susup devam edeceksiniz boşanma taraftarı değilseniz. Kendinizi eş ve ailesine karşı savunamıyorken, korkuyorken bizim söylediklerimizi nasıl gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz peki? Alkol kullanarak mı? Ya konular, yaşanılanlar normal boşan diyenler anormal. Biri eşinin camış gibi ye iç yat modunda asla yardım etmediğinden sakınır, üstüne karısına hakaret eder hiçbir şey yapmamışsın diye ondan iki çocuk yapar. Öteki psikoloji bozuk dayak yediği adamla 10 senesini geçirir 10 sene dayağı yemiş yemiş 3 çocuk yapmış '' ne yapayım çocuklarım için ayrılamıyorum '' der. Bir diğeri anasına anahtarı verir karısını resmen anne babasına hizmet ettirmek için alır '' baştada böyleydi ama çok önemsemedim '' der ondan 5 çocuk yapar. Sonra kk'dan mucizevi saç yağı tarifi ister gibi tarif isterler. Evet canım siz ezilmeye alışmışsınız, normalsiniz biz mutsuz oluyoruz haklısın kusura bakmayın valla :) Napın biliyor musunuz eğer eşiniz sizi döverse ayaklarını yıkayın gönlünü hoş tutun adamın herhalde duymak istediğiniz tarif bu :)Buraki hanimlarin bir cogu gercek hayatta soyleyemedikleri ne varsa burada sizden soylemenizi, yapmanizi beklerler. Sifir üslup, sifir cumle kurma yetisi...
Ofkenizi bazen atamiyorsunuz ve girip buraya yaziyorsunuz. Ama buradaki sorunlu hanimlar sizi daha cok sinirlendiriyor adeta sinirden catlatiyor. Cunku mutsuzlar. Tek işleri burada millete salca olup kendi iclerindeki eziklik duygusunu atmak.
Umursamayin derim. Ben alistiysam herkes alisir gercekten
Tamam ben sizi anladım ama takılmayın takmayın. Önceliğiniz hayatınızdaki sorunlar.Şöyle örnek vereyim siz kültürsüz dediler, yazım hataları diyorsunuz ama herkes eş sorunlarından bahsediyor.Yani insanların odak noktası evliliğiniz ile ilgili sorunlar olmuş. Takmayın ya.Hayır hanımefendi benim derdim boşanım demek değil tabii ki ben de boşanmaya kalktım evi terk ettim ve bir sürü şey yaşadım ve ben bunları engelli çocuğuma rağmen yaptım ben engelli çocuğuma rağmen evi terk ettim çalışmaya kalktım ma eşim bir şekilde beni ikna etti taşındım gittim İstanbul'dan ordu'ya taşındım oraya kadar geldi hani şu an benim demek istediğim şuydu ben yazım hatamdan dolayı aşırı derecede benimle dalga geçtiler kültürsüz de oldum bu kocayı nasıl tuttuğumda oldu hani ben bundan bahsediyorum bir kadın bir kadınla bu kadar dalga geçerse erkekler ne yapmaz ben bundan bahsediyorum
Sizin gibiler varkenKadın kadının yurdudur hanımefendi size bok gibi kocanızla mutluluklar
Bir kadın hak etmez tabii ki bunları en kötü kadın bile bence ben de bunu anlatmaya çalışıyorum işte yani ben bunları yaşadım boşanın dedin tabii ki boşanmayı boşanmaya kalktım evi terk ettim hem de engelli çocuğumla iki çocukla beraber sözler verdi ailem de destek çıkmadığı için fazla ben de hani bir şans daha verdim daha ondan sonra hiçbir şekilde bir şeyler olmadı ama velakin son birkaç gündür yine benim böyle bir kendimce kıskançlık krizi mi diyeyim ne diyeyim bilmiyorum ama marketteki kızlarla falan konuşurken gördüm işte ne oluyor falan diye sordum dedi böyle böyle yırtık para verdiler falan filan hani ben içimde istemsizce yaşıyorum Bir şeyler o da çocuğunu kaybetti ben de çocuğumu kaybettim dedim gibi o sözden sonra o evi terk etmemden sonra hiçbir şey yaşamadım görmedim çok kontrol ettimKırılmanızı,üzülmenizi asla istemem.Hele ki bir de evlat acısı yasamişsiniz,hayattaki en zor şey.Ama ben bile buradan eşinizin size yaptıklarını sindiremiyorsam,siz de bir oturup sakince düşünün ben bunları hak ediyor muyum diye.
Hanımefendi, ben gerçekten bir Türkçe öğretmeniyim.Siz gerçekten anlamıyorsunuz beni benim demek istediğim bir kadın bir kadınla bu kadar dalga geçerse erkek ne halt etmez ya siz benimle dalga siz demek istemiyorum hanginiz yazdığınız hanginiz yazdınız bilmiyorum isimlerinizi tek tek kontrol etmedim ama benim diğer pozisyon o kadar benim yazım şeklimle dalga geçildi ki yazım şeklinde dalga geçildiği için de postuma doğru düzgün cevap bile verilmedi anlatabiliyor muyum
Uzun yazıcagınız zaman kısa kısa bolsenız okumakta zorluk cekmez kimse, bunun denıldıgını dusunuyorum, hani dıyorsunuz ya kadın hemcınsıyle dalga gecse erkek ne yapar dıye, bende dıyorum ki siz kendinize deger vericeksiniz ki karsınızdakide deger versın, burda olumsuz yazılardan rahatsız oluyorsan gormezden gelebilirsin, ama realde senı rahatsız eden durumlar varsa ıste o zaman adım atman gerekır kı bu durumlara dusmeyesınSiz gerçekten anlamıyorsunuz beni benim demek istediğim bir kadın bir kadınla bu kadar dalga geçerse erkek ne halt etmez ya siz benimle dalga siz demek istemiyorum hanginiz yazdığınız hanginiz yazdınız bilmiyorum isimlerinizi tek tek kontrol etmedim ama benim diğer pozisyon o kadar benim yazım şeklimle dalga geçildi ki yazım şeklinde dalga geçildiği için de postuma doğru düzgün cevap bile verilmedi anlatabiliyor muyum
Doğru söylüyorsunuz tüm erkekler aldatır kafasında olan birine bizde laf anlatmaya çalışıyoruz. Madem mideniz bu kadırını kaldırıyor o zaman buluşun aldatılmış kadınlar olarak dertleşin birbirinize kocişinizin gönlünü nasıl alırsınız, onları eve nasıl bağlarsınız onun taktikleri üzerine çalışın. Malum bizim midemiz kaldırmıyorda. Aldatmayı, şiddeti, kadını hor görmeyi, aşağılanamayı, ezilmeyi normalleştirecek zihniyette değiliz çok şükür.Emin ol bir çırpıda boşan diyenlerin bir çoğu boşanmamak için ne taklalar atıp oluruna gitme yolunda kendilerinden olmadık şeyler veriyordurKonuyu bilmiyorum ama fikir isterseniz kimse sizin gibi hissetmediği için hissetmediği duygularla fikirlerini yazarlar.Bu hayatı o eşle yaşayan sizsiniz.Kendi doğrunuzun peşinden gidip acı, tatlı günler yaşayacaksiniz.İnsanlar neler yaşıyor var ya şuraya yazsam benim hikayem bile roman olur Geride kalanların üzerini bir şekilde kapatıp dimdik yürümek lazım.Karsi çıkamadığınız şeyler yaşamış incinmiş olabilirsiniz.Gucunuz yetmemiş vs ama artık annesiniz.Size muhtaç çocuk var ortada.Gecmisi bu güne taşıyıp onun suçu olmayan şeylerin etkisini su gününuze taşımayın.Hayat sizin herkes fikrini söyler ama dediğim gibi sizin gibi hissetmeden.Siz almanız gereken fikirleri alıp yolunuza devam edin.
Bu arada bosanmayin belli ki bunu istemiyorsunuz zaten.Ama araştırmayı bırakın en azindan eşinize karşı küçük düşmeyin.
Benim isyanım sizin bana boşanın ya da boşanmayın demeniz değil bakın üstüne basa basa söylüyorum benim açtığım postla dalga geçmenize ben üzüldüm kırıldım ve bu yüzden kadın kadının düşmanıdır dedin eğer ki tepki verseydiniz hak verirdim çünkü okuduğum postu ben bile anlamamışken siz nasıl anlayabileceksiniz çok yazım hatalarım olmuştu bana bu şekilde dalga geçildi anlatabiliyor muyum bir kadın kadınla bu kadar dalga geçerse erkekler ne yapmazBuraya eşi tarafından asla insan yerine koyulmayın, değer görmeyen, küçümsenen, hizmetçi olarak alındığınızı biliyor olmanıza rağmen aşağıladığınız halde '' ne yapmalıyım? '' diye soran kadınlar mutlu biz ayrıl deyince mutsuz ouyoruz öyle mi? Niye soruyorlar o zaman? Ne diye kararsızım diyorsunuz? Zira ne şiddetin çözümü var ne de kocalarınızın ana kuzusu olmasına... Size konuşma hakkı vermeyen adamlar için gelmiş burada yemek tarifi ister gibi bir yolu var mı diyorsunuz.. YOK. Onu bir geçeceksiniz önce. Bu söylenenlerden dolayı mutsuz oluyorsak eyvallah :) Ayrıca saygının olmadığı bir evlilikten hiçbir şey beklemeyin susup devam edeceksiniz boşanma taraftarı değilseniz. Kendinizi eş ve ailesine karşı savunamıyorken, korkuyorken bizim söylediklerimizi nasıl gerçekleştirmeyi planlıyorsunuz peki? Alkol kullanarak mı? Ya konular, yaşanılanlar asla normal değil boşan diyenler anormal. Biri eşinin camış gibi ye iç yat modunda asla yardım etmediğinden sakınır, üstüne karısına hakaret eder hiçbir şey yapmamışsın diye ondan iki çocuk yapar. Öteki psikoloji bozuk dayak yediği adamla 10 senesini geçirir 10 sene dayağı yemiş yemiş 3 çocuk yapmış '' ne yapayım çocuklarım için ayrılamıyorum '' der. Bir diğeri anasına anahtarı verir karısını resmen anne babasına hizmet ettirmek için alır '' baştada böyleydi ama çok önemsemedim '' der ondan 5 çocuk yapar. Sonra kk'dan mucizevi saç yağı tarifi ister gibi tarif isterler. Evet canım siz ezilmeye alışmışsınız, normalsiniz biz mutsuz oluyoruz haklısın kusura bakmayın valla :) Napın biliyor musunuz eğer eşiniz sizi döverse ayaklarını yıkayın gönlünü hoş tutun adamın herhalde duymak istediğiniz tarif bu :)
Hanımefendi, ben gerçekten bir Türkçe öğretmeniyim.Ben de dil bilgisi dersi verir gibi, sınav kağıdı hazırlar gibi yazmıyorum buraya. Ama yine de insanların anlayabileceği şekilde kurallara dikkat ederek yazıyorum.
Anlatabiliyor muyum deyip duruyorsunuz. Hayır, anlatamıyorsunuz. Çünkü nefes almadan konuşur gibi yazmışsınız. Sizden noktalı virgül, konuşma çizgisi vs. kullanmanızı beklemiyor kimse. Ama bir noktayı niye esirgediniz ya hu? Cümlenin nerede bitip nerede başladığını bilmeden bu insanlar sizi nasıl anlayacak? Anlamadıkları şeye nasıl yorum yapacak?
Sağlıklı bir iletişim kurabilmek için önce anlaşılmak/anlamak gerekir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?