Kadının maaşı

Ufak tefek alışverişlerde sorulmaz ama büyük para harcanan durumlarda tabiki sorulmalı hem o hem siz ikiniz icin de geçerli bu.düşünsenize esiniz size hiç bahsetmeden kendisine 1500 liralık saat alsa kolunda görseniz rahatsız olmaz mısınız sizi bilmem ama ben olurum. ayrıca evi erkek gecindirir diye birşey yok.ikiniz beraber gecindirirsiniz ortak hesapta paranızı biriktirirsiniz evin giderlerini beraber halledersiniz.evin işlerini yemek temizlik vs.beraber yaparsınız hayat müşterek.kadın çalışmıyorsa zaten erkek gecindirir kadın da evi çekip cevirir çocuklara bakar yerine göre koca da yardım eder.senin paran benim param denildiğinde işin tadı kaçar.

İkinizin düşüncesi de sıkıntılı. Evi erkek geçindirmez. Evi iki kişi geçindirir, o iki kişi ev içi idareden de sorumludur. Herkes her konudan sorumludur yani.
Ama alacağınız her şeyi sormanızı beklemesi de "ben evde yan gelip yatacağım ve iki maaşım varmışcasına yaşayacağım" demek oluyor bence.

O ne demekmis? eve elbet katkin olacak, butceni duzenleyeceksin ama bana soracaksin efendim dikkat edeeksin diyemez.

Evlenmeden maaşın konusunda ayağını denk aldırmaya çalışan biriyle evlenmeyi düşünüyor musun? Bu bir sinyal olmalı senin için. Bu adam bağıra bağıra diyor ki “Senin her şeyine karışacağım, emeğini bile sana ağız tadıyla harcatmayacağım!” Bu durumda şunu sorayım size: Başka nelerinize bu kadar müdahil bu adam? Başka hangi konularda kısıtlamalarınız var şu an, evli olmasanız bile?

Yıllarca çalıştım bir defa bile benim param demedim .
Her kazancımız ortak,her yatırımımız bizim oldu.1 arabamız var mesela.Esimin yada benim değil bizim.Evimiz de,iş yerimizde aynı şekilde.Esim hic benim iş yerim demedi.Hep bizim.
Ayrı ayrı harcasak benim veya senin olurdu ki evlilik bu şirket değil.
Kendinizi aylık durumunuza göre ayarlayabilirsiniz .Şimdi evdeyim ama yaptığım harcamalar konusunda eşim hiç karışmıyor .Çünkü gereksiz gördüğüm bir şeyi zaten almadığını biliyor.
Eşler arası senin benim olayı bana tuhaf geliyor

Şu para mevzulari beni çok geriyor. Ben evlendikten sonra çalışmaya başladım. Eşimle hiç senin-benim param davası geçmedi. Harcamaları kredi kartıyla yaparız. Ne yaptın ne ettin diye sormaz. Sadece ekstrede şüpheli bir miktar görürse sorar. O da hani sen mi harcadın yoksa başka bir durum mu olmuş diye anlamak için. Zaten alışverişlerimizi beraber yaparız. Eşim alışverişten hoşlanan nadir erkeklerdendir. Ben de onunla alışveriş yapmayı severim. Bir şey alacaksam sorarım çünkü araştırmayı sever. Hiçbir zaman çalış veya çalışma diye bana fikir beyanı bile etmedi. Tamamen bana bıraktı sen nasıl istersen dedi. Bence de evde kimler çalışıyorsa katkısı olmalı. Hayat müşterektir. Bu her şey için geçerli. Bu zamanda tek maaşla geçinmek çok zor ve stres çok fazla. Parayı kenara çekip evi erkek gecindirsin demek çok bencilce. Tabi esin yıllık geliri 200 bin liranin üstündeyse o başka.

Yorumlardan oluk oluk saçma feminizm akıyor mübarek...
Hesap vermem falan filan... arkadaş siz şirket mi kuruyorsunuz yoksa aile mi kuruyorsunuz??? Hesap vermek de nedir? Bir aileye bir gelir giriyorsa o ortakdır ve elbette bir şey alacağında harcamalarında eşine danışacaksın. Bu hesap vermek değildir. Siz evliliği çok yanlış anlamışsınız.
Artı ne demek yani erkeğin maaşı ailenin olacak ama senin maaşın senin olacak! Ne güzel İstanbul...
Sorsan hayat müşterek, kadın erkek eşit bla bla bla
Ama iş paraya gelince evi erkek geçindirir, benim paramda sadece benimdir!
Yok efendim kadın erkek eşit falan değildir. Eğer eşitlik istiyorsan taşın altına elini eşit şekilde koyacaksın. Öyle benim param demekle olmuyor eşitlik.

bizde harcamalar ortaktir. ortak banka hesabina her ay belli bi miktar koyuyoruz ve evin tum harcamalarini ordan yapiyoruz, kisisel harcamalarimizi ise kenara ayırdığımız miktardan. ayrilan meblayi ben ister bakıma harcarim, ister birikim yaparim, o ister keyfine harcar ister gider teknolojik alet alır, birbirimize karismayiz. ha şu varki tavsiye sorariz, akil arariz, ama bu yonteme gectigimizden beri hem kafamiz rahat hem de huzurluyuz.

konu sahibine donecek olursam; kazandigima karisilmasini sevmem, karistirmam da, ve hicbir kadin karistirmamali da...

Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi?

Normalde niye hep erkek harcasın yahu, o evde beraber oturmuyor musunuz gerekirse ne demek? Çalışıyorsanız evin giderlerine eşit miktarda katkı sağlayacaksınız. Ortak masraflar ortak olarak ödenir, geriye kalan paranızla da ne yapmak isterseniz yaparsınız. Eşlerden birinin daha fazla maaş almasına göre belki oranlanabilir. Benim mantığım böyle çalışıyor. Erkek ödesin ben "gerekirse" para vereyim diye bir şey olamaz. O zaman evlenmeyin, gönlünüzce harcayın paranızı.

Bence evleniyorsan bütçe ortaktır. Tüm para bir hesaba konur, giderler çıkar, belli bir miktar kalır, sonra eşler ihtiyaç ve isteklerini konuşur ona göre tam bütçe oluşur. Ben kazanıyorum diye eşim tüm parasını bize harcarken benim gidip istediğimi almam, yemem, içmem bana biraz bencilce geliyor. Masraflar çıkar, birikim olacaksa ayrılır. Sonra dersin ki benim ayakkabıya ihtiyacım var, bak senin siyah pantolonun eskidi, hole saat alalım falan. Bizde böyle, çokta iyi geçiniyoruz.

aynen...

Senin paran benim param diye bir sey olmaz evlilikte. Ortaktir her sey. Evi gecindirmek de erkegin tek basina sorumlulugu degildir. Zaten bu devirde 2 memur maasi (tabii pozisyon ve kideminizi bilmiyorum ortalamaya gore konusuyorum) bi evi ancak donduruyor. Adam kiraya faturaya markete yetistirip meteliksiz gezerken siz tamamini keyfinize gore kullanacaginiz maasinizla mutlu olacaksaniz bunun adi evlilik olmuyor.

Para ortak oldugu icin 300 400 lira gibi ve ustu bir sey alacaksam esime mutlaka almadan once soylerim. Ha ama kalkip aldigim 10 liralik kremi 30 liralik t shirtu bi yerde 20 liraya bi dilim pasta bi kahveyi soylemem. O da ayni sekilde...

Olur adam evi geçindirsin sen de gerekirse ver paranı çünkü koca değil enayi arıyoruz toplumca

Bayiliyoruz isimize geldigi gibi davranmaya. Ayni kafa yapisi kadin erkek esittir de diyor ayni zamanda. Sasirtici...

Bende evliyim ama senin paran, benim param, ben parama dokundurmam, evi erkek geçindirir kafalarını anlayamıyorum. Benim bildiğim kese ortaktır. En azından benim evliliğimde öyle. Senin paran, benim param değil eve giren para vardır bizde. Ve harcamalarımız o paradan yapılır. Neden evi geçindiren erkek olsun ki ? Hani hayat müşterekti ? Ben maaşıma dokundurtmam görüşü bana hiç uygun gelmiyor. Eşinizin sözleri bana rahatsız edici gelmedi. Tutumluluktan bahsetmeye çalışmış sanırm. Misal bende eşime birşey almadan önce danışırım bu aylık bizi yıpratır mı diye, o da bana danışır. Evliliğe bakış açısı diyelim. Benim bakış açım da böyle...

En nefret ettigm tipler cimri olanlar. Smdiden boyle seyleri konusmak bana gore cok ayip.
Sen zaten yapman gerekeni yaparsin. O zaman o da senden habersiz harcamayacak. Yani burdaki mevzu ne tabi disardan anlamak zor ama ikinizde ortak bisyler yaparsiniz. Ikinizde kendinize ozel para ayirrsniz

Dinen evi erkek geçindirmek zorunda. Hatta kocası fakir olan zengin kadın kocasına zekat verebilir diye görüşler bile var. Erkeğin harcama bana soracaksın demesi kesinlikle yanlış. Zaten eşinin sıkıntıya girmesini istemez ve gerekeni yaparsın. Ama onun bunu talep etmeye kesinlikle hakkı yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…