- 21 Kasım 2017
- 29.263
- 127.766
- 598
- Konu Sahibi istiklalll
-
Adam bütün maaşını evi geçindirmek için harcasın, siz kendi maaşınızı dilediğiniz gibi yiyin. Vay be, ne güzel memleket.merhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
Söz konusu evlilik İslamın bütün emir ve yasaklarına uyulan bir evlilikse haklısınız tabii. Yoksa işimize geleni alıp, gelmeyince “Ama dinde yeri yok” demek riyakarlıktır.Dinen evi erkek geçindirmek zorunda. Hatta kocası fakir olan zengin kadın kocasına zekat verebilir diye görüşler bile var. Erkeğin harcama bana soracaksın demesi kesinlikle yanlış. Zaten eşinin sıkıntıya girmesini istemez ve gerekeni yaparsın. Ama onun bunu talep etmeye kesinlikle hakkı yok.
Dinen evi erkek geçindirmek zorunda. Hatta kocası fakir olan zengin kadın kocasına zekat verebilir diye görüşler bile var. Erkeğin harcama bana soracaksın demesi kesinlikle yanlış. Zaten eşinin sıkıntıya girmesini istemez ve gerekeni yaparsın. Ama onun bunu talep etmeye kesinlikle hakkı yok.
O zaman ev işini de eşit yapacaksın, çocuğa da eşit bakacaksın, ütü, bulaşık, çamaşır, yemek bunları da eşitleyeceksin. Oh ne güzel, hem maaşını ver hem tüm bunları yap. İyiymiş! Erkek ne yapıyor peki??? O nedenle günümüz evliliklerinin çoğu erkeğin yararına evlilikler. Bari üstüne bir de maaşımızı verip tüy dikmeyelim yani mümkünse!Yorumlardan oluk oluk saçma feminizm akıyor mübarek...
Hesap vermem falan filan... arkadaş siz şirket mi kuruyorsunuz yoksa aile mi kuruyorsunuz??? Hesap vermek de nedir? Bir aileye bir gelir giriyorsa o ortakdır ve elbette bir şey alacağında harcamalarında eşine danışacaksın. Bu hesap vermek değildir. Siz evliliği çok yanlış anlamışsınız.
Artı ne demek yani erkeğin maaşı ailenin olacak ama senin maaşın senin olacak! Ne güzel İstanbul...
Sorsan hayat müşterek, kadın erkek eşit bla bla bla
Ama iş paraya gelince evi erkek geçindirir, benim paramda sadece benimdir!
Yok efendim kadın erkek eşit falan değildir. Eğer eşitlik istiyorsan taşın altına elini eşit şekilde koyacaksın. Öyle benim param demekle olmuyor eşitlik.
Eee sordun mu bu konu sahibi hangi dindenmiş?
Ayrıca o kadar dine bağlıysanız size mirastan yarım pay verilince, mahkemede şahitliğiniz yardım sayılınca da itiraz etmeyeceksiniz ama sanmıyorum o konuda kabul edeceğinizi
işimize geldi mi dinen şöyle böyle.. bu toplum bu kafadan kaybediyor işte.
Söz konusu evlilik İslamın bütün emir ve yasaklarına uyulan bir evlilikse haklısınız tabii. Yoksa işimize geleni alıp, gelmeyince “Ama dinde yeri yok” demek riyakarlıktır.
Konu dini değil yorum bununla ilişkili. Ama yorumuma verilen hafif alaycı uslübü da yasaklar kategorisine eklemenizi beklerdim.Hanımlar,
neden her seferinde sizi dini yorumlar yasak diyerek uyarmak zorunda kalıyoruz acaba?
Dini konu ve yorumlar yasaktır, lütfen artık kurallara uyun.
Ben de topiklerde sürekli sizleri ikaz edip uyarılar da bulunmak yerine, herkesin kuralları okuyup uymasını isterdim, lütfen okuyunuz: https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bdv-bolum-kurallari-lutfen-okuyunuz.737655/Konu dini değil yorum bununla ilişkili. Ama yorumuma verilen hafif alaycı uslübü da yasaklar kategorisine eklemenizi beklerdim.
Ben de topiklerde sürekli sizleri ikaz edip uyarılar da bulunmak yerine, herkesin kuralları okuyup uymasını isterdim, lütfen okuyunuz: https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/bdv-bolum-kurallari-lutfen-okuyunuz.737655/
O zaman lütfen kurallara uyalım ki dini içerik uyarısı almayalımKuralları iyi biliyorum, eksik olmayın.
O zaman ev işini de eşit yapacaksın, çocuğa da eşit bakacaksın, ütü, bulaşık, çamaşır, yemek bunları da eşitleyeceksin. Oh ne güzel, hem maaşını ver hem tüm bunları yap. İyiymiş! Erkek ne yapıyor peki??? O nedenle günümüz evliliklerinin çoğu erkeğin yararına evlilikler. Bari üstüne bir de maaşımızı verip tüy dikmeyelim yani mümkünse!
Gerçekten ideal olan evlilikte (her şeyin eşit olduğu, ben erkeğim ben kadınım komplekslerinin olmadığı, sevgi saygı çerçevesinde yürüyen) her şey ortak olmalı zaten. Senin benim kavgası olmamalı ama konu sahibinin müstakbel eşinin tavırları böyle bir ideal evliliği müjdelemiyor ne yazık ki!
Hanımlara dinen verilen miras da aynı şekilde ev geçindirme yükümlülüğünün erkekte olmasından dolayıdır. Anne baba evlat ve eş içindir o bahsettiğiniz fazlaca pay. Ben dinen diyerek konuua kendi bakış açımla bir yaklaşım getirdim. Sonuçta konu sahibi Müslümanım demediği gibi başka bir dine mensubum ya da ateistim de dememiş. Ve son olarak Allah'ın koyduğu hiçbir kurala itiraz edemem, kulluk budur değil mi
Asla! Daha evlenmeden parana karışan adam evlenince maaş kartına güzelce el koyar. Örneklerine çok şahit oldum. Burda da konu açanlar oldu. Kocası kadının maaşını çekip içinden ufak bir harçlık veriyor. Tam rezillikmerhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?