Kadının maaşı

Adam bütün maaşını evi geçindirmek için harcasın, siz kendi maaşınızı dilediğiniz gibi yiyin. Vay be, ne güzel memleket.
Bazen bu forumdaki kadınların içip içip gelip buraya yazdıklarını düşünüyorum.

Söz konusu evlilik İslamın bütün emir ve yasaklarına uyulan bir evlilikse haklısınız tabii. Yoksa işimize geleni alıp, gelmeyince “Ama dinde yeri yok” demek riyakarlıktır.

Eee sordun mu bu konu sahibi hangi dindenmiş?
Ayrıca o kadar dine bağlıysanız size mirastan yarım pay verilince, mahkemede şahitliğiniz yardım sayılınca da itiraz etmeyeceksiniz ama sanmıyorum o konuda kabul edeceğinizi
işimize geldi mi dinen şöyle böyle.. bu toplum bu kafadan kaybediyor işte.

O zaman ev işini de eşit yapacaksın, çocuğa da eşit bakacaksın, ütü, bulaşık, çamaşır, yemek bunları da eşitleyeceksin. Oh ne güzel, hem maaşını ver hem tüm bunları yap. İyiymiş! Erkek ne yapıyor peki??? O nedenle günümüz evliliklerinin çoğu erkeğin yararına evlilikler. Bari üstüne bir de maaşımızı verip tüy dikmeyelim yani mümkünse!

Gerçekten ideal olan evlilikte (her şeyin eşit olduğu, ben erkeğim ben kadınım komplekslerinin olmadığı, sevgi saygı çerçevesinde yürüyen) her şey ortak olmalı zaten. Senin benim kavgası olmamalı ama konu sahibinin müstakbel eşinin tavırları böyle bir ideal evliliği müjdelemiyor ne yazık ki!

Hanımlara dinen verilen miras da aynı şekilde ev geçindirme yükümlülüğünün erkekte olmasından dolayıdır. Anne baba evlat ve eş içindir o bahsettiğiniz fazlaca pay. Ben dinen diyerek konuua kendi bakış açımla bir yaklaşım getirdim. Sonuçta konu sahibi Müslümanım demediği gibi başka bir dine mensubum ya da ateistim de dememiş. Ve son olarak Allah'ın koyduğu hiçbir kurala itiraz edemem, kulluk budur değil mi

Evi bi tek erkek geçindirmek zorunda değil evet ama erkeğin kadından para istemesi de hiç hoş bi şey değil. Gerektiği durumda siz katkı sağlarsınız zaten. Ben şahsen bana eşimin kaç para aldıgımı sormasından bile hoşlanmazdım evlenecek olsam. Kaldı ki hesap vermek... Ona ne canım. Herkes kendi kazandığı parayı istediği gibi harcamakta özgür. ( ortak giderleri karşıladıktan sonra )

Hanımlar,
neden her seferinde sizi dini yorumlar yasak diyerek uyarmak zorunda kalıyoruz acaba?
Dini konu ve yorumlar yasaktır, lütfen artık kurallara uyun.
Konu dini değil yorum bununla ilişkili. Ama yorumuma verilen hafif alaycı uslübü da yasaklar kategorisine eklemenizi beklerdim.

Evlilikte eve giren para ortaktır bence.kadinin benim param demesi çok garip geliyor bana.ama senin bahsettigin kişi evlenmeden bu lafları ediyorsa kaç derim ben bu insanla evlenilmez

Eee biz aksini mi söyledik ? Tabii ki kadın çalışıyorsa ev işleri de ortak olacak ama kadınlar öyle büyütülmedikleri için erkek yapmayınca bişey onlar üstleniyor her şeyi. yapma sen de, bırak evi bok götürsün ama yok ille yapılacak. zihnine daha çocukken işlenmiş bişeyler. yoksa ideal olanı bu.
ayrıca dediğiniz gibi ben ev işi de yapıyorum o yüzden maaşımın yarısını veririm derseniz bu hizmetleri erkek satın alıyormuş gibi olur ki ona da evlilik denmez.

itiraz değil sorgulayacaksınız. dinen bir hak veriliyor olması kadının haksızlığa uğramamasına garanti değil görüyoruz islam ülkelerinde kadınların hallerini. sonra kaçıp gavur ülkelerin tel örgülerine tırmanıyorlar alın bizi diye...

Olması gereken seyleri insanlar itici bi şekilde soyleyince insan ister istemez soğuyo ya :/ ben bile gıcık kaptım evleneceğin kişiden.

Asla! Daha evlenmeden parana karışan adam evlenince maaş kartına güzelce el koyar. Örneklerine çok şahit oldum. Burda da konu açanlar oldu. Kocası kadının maaşını çekip içinden ufak bir harçlık veriyor. Tam rezillik

Ama ben maaşımla biriktirmesem ev alamayız ki..tamam eşim bütün maaşını kiraya, faturaya, mutfağa yatırıyor ve maaşı bitiyor. Ben de ev almamız için biriktirmeye çalışıyorum. Başka türlü olmaz eğer babadan evi yoksa.

Senin paran Benim param,
Benim param yine benim param.

İkinizde birbirinizden yanlışsınız bana göre.
Siz bu düşünceye sahip olduğunuz için, eş adayınız bu düşüncenize karşılık size harcamalarınız konusunda baskı kurmaya çalıştığı için...
Karşılıklı olarak evliliğe en azından maddi konulara bakış açınızı görünce hazır değilsiniz diyorum.
Yada birbirinize göre değilsiniz.
Siz, sizin paranıza asla ihtiyaç duymayacak zengin bir koca bulun,
O da kendine çalışmayan, harçlık vereceği bir kadın bulsun.

Eşimin maaşı yatar yatmaz kendi hesabıma aktarırım. Ona da haftalık harçlık veririm. Tüm parayı ben yönetirim. Mutlu muyum? Hayır. Neden! Çünkü eşimin kumar bağımlılığı var. Böyle daha mı iyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…