Kadının maaşı

Hiçbir şekilde maaşını eşine vermek zorunda değilsin ama evlendikten sonra senin maaşın benim maaşımı bırakmak gerekiyor. Nasıl ki çakışan kadın ev işlerinde eşinden destek bekliyorsa ev işleri sadece benim görevim değil diyebiliyorsa ki zaten böyledir. O zaman ekonomik konularda da kadın eşine destek olmalıdır. Para benim istersem veririm demek yerine bizim paramız demek en doğru olanı.
Harcamalarına karşıma olayı ayrı bir kısım. kimi insan olur savruktur. Saçma sapan şeylere gerekisz paralar harcar. Kimi insan vardır ihtiyacı ve bütçesine uygun olanı alır. İkisi arasında çok fark var.
Misal ben birşey bakıyorumdur. X marka. 100 lira diyelim. Bütçemize uygundur. Eşim laf edecek olursa " sen bilirsin aynısının Y markası var 500 lira istersen onu alayım" derim şakayla eşim anlar ses etmez. Bir kaç sefer benzer şey yaşandı ve bu yöntem işe yaradı. Kavga Edip olay çıkarmaktan daha eğlenceli bir yöntem

İki kişi çalışıyorken normal olan evi birlikte geçindirmek, senin paran benim param muhabbetinin ortadan kalkmasıdır bence. Bütçeyi sarsacak bir şey alınacaksa karar ortak verilir ama bu alınacak her şeyin dökümünü eşe sunmak gerek, izin almak gerek anlamına gelmiyor. Eşek gibi çalışıp o parayı kim kazanıyorsa, ailenin ocağına incir ağacı dikmeyecek kadar da kendi kendine harcama yapma hakkı vardır. Evlenmeyi düşündüğünüz ama kendini evin maliye bakanı filan sanıyor herhalde. Öyle patron gibi davranmaya çalışıyorsa, siz de aynen öyle davranın. Nereye ne kadar harcayacakmış önce rapor halinde masanıza bıraksın. Sizden onay çıkarsa alır.

İyi de evleniyorsun, iyi günde kötü günde diyorsun, ama sonra diyorsun ki 'benim param'. Çok saçma değil mi? 5 senelik evliyim, 6 senedir de (neredeyse) eşimle birlikteyiz, daha bir gün olsun ne o ne ben benim param dedik. Para 'bizimdir' kimden nereden geldiğinin önemi yok. Eşimin özel hastaya gittiği de oldu, kurs düzenlediği de. Ama bir gün olsun ya o benim param demedi, eve harcadı. Bi her şeyi birbirimize sorarız (Allah bozmasın).

Huzurunuz olsun istiyorsanız böyle hesaplaşmalar yapmayın bence.

Yani direk maaşını ben yöneteceğim bir sakızı bile benden izinsiz alamazsın derse o iş olmaz.

Ama çalışan kadınların olduğu evlilikte ev geçimi ortaktır, tıpkı ev işleri ve çocuk bakımında olduğu gibi. Bizim evde öyle en azından.

Biz de eşimle birbirmizden habersiz alışveriş yapmayız. İzin almayız ama genelde söyleriz. Tabi dışarıda ayrı yiyip içtiğimizi öncesinden izin almayız. Ama biz gelir gider tablosu tuttuğumuz için 1 lirayı bile söylüyor ve yazıyoruz

Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi?
Bu cümleniz hiç doğru değil. Kendi evinizi geçindirmeniz gerekiyor tabiki ne demek gerekirse para vermek. Eşinizin söylediğine gelince söyleme şekli yanlış ama tabiki aynı evin içinde bir şeyler alırken birbirinize danışmalısınız sadece siz değil o da bunu yapmalı. Kıyafet gibi şeylerden bahsetmiyorum daha yüksek fiyatlı şeylerden bahsediyorum. Ama eğer eşiniz maaş kartını ona vermeniz gibi tuhaf bir isteğe vardırırsa işi onu yapmamalısınız işte. Onun dışında tutumlu olmanızı istemesi normal geldi bana.

Siz zaten üstünüze düşen neyse yaparsınız herhalde yapmalısınızda ama erkeğin şimdiden böyle konuşması çok itici kendi kazancının hesabını vermek zorunda değilsin

Koşarak kaçın. Eşimle ortak kredi kartımız var her şeyi ordan alırız. Sonra artan parayı benim hesapta biriktiririz. Pahalı bir şey alacaksam sorarım mesela 400 500 liraya saat gözlük vs gibi. Onun dışında alacağım her şeyi alırım ve bir kere bile karışmadı. İstemem de zaten.

Evli değil bekarım evleneceğim kişi ile mantık evliliği yaparak evleneceğim nasip olursa. Tabi ki benim bekarken bile fazla harcamalarım oluyor ama bir yerden sıkıyorum. Mesela gezme işini yapacaksam üzerime almıyorum ya da tam tersi. ( zaten o para sizden bi şekilde çıkıyor ya ailenize veriyorsunuz ya da bi zararı kapatıyorsunuz). Şimdi ben alacağım şeyleri kıyafet olarak ona gösteriyorum kaliteli ve az şeyler alan biriyim. O da bana evlenince bu kadar harcama yapamayacağını biliyorsun de mi dedi. Ben de evet dedim stok yapıyorum zaten dedim sen pinti birine benziyorsun dedim. O de pinti değilim dedi. Neyse kendisi de pahalı ürün alıyor ama bi ama iki tabi bana söylemiyor.bende kızdım hem bana harcama yapmayacaksın evlenince diyorsun bende kendine pahalı bir ürün alıyorsun dedim. Bi kere aldım çok görme dedi. Neyse onu da geçtim. Daha ona demedim ama diyeceğim ki. .....senin sigaran var ben kenara ortak gider dışında artık 100.200 ne olur bilmem biriktiririm. O biriktirdiğim para ile kendime istediğimi alırım (bu 5 bin tl ilk) çanta da olabilir. Bunu benim alma hakkım yok mu. Bir kere alıyorsam iyisini alıyorsam ve yüksek miktarda alıyorsam o niye göze batıyor. Yanlış mıyım ..

O zaman ortak bir gider havuzu yapın. Atıyorum 1500-1500 gibi.
O 3000 ile kira fatura mutfak ve ev alışverişi dışarda yemek kısmını halledin.

Herkes maaşının geri kalanının tasarrufunu kendine bıraksın.

Ama pahalı şeyleri alırken ben de bildirme taraftarıyım.

Bu tabiki de yönetimi tamamen karşı tarafa bırakmak olmamalı

Erkek evi gecindirir sozu mazide kaldı, geleneksel bakis adisi bu, ama doğru degil bence..
iki kisi calisiyorsa evin giderlerini ikisi de karşılamakla mükellef. ama -evlendikten sonra bana soracaksın tarzı- birşey olmaz. kisi kendi maaşıyla istediğini alir. evime de katki sağlarım, istediğimi de açıklamadan alırım.

giysinin stoğu mu olur. her sene moda değişiyor, gencsiniz caniniz yeni kiyafet canta vs isteyecek. bütçeniz ölçüsünde alirsiniz.. neden stok?

giysinin stoğu mu olur. her sene moda değişiyor, gencsiniz caniniz yeni kiyafet canta vs isteyecek. bütçeniz ölçüsünde alirsiniz.. neden stok?
aldığım şeyleri kaliteli alırım fiyatı pahalı oluyor o da o kadar para verme taraftarı değil gördüğüm kadarı ile şakasına söylemiştim. Tepkisini de gördüm.

Pahalı şeyleri kendi biriktirdiğim para ile alacaksam sadece fikir amaçlı sorarım güzel mi değil mi diye sorarım izin asteğmen için diye değil

Senin maasina parana kimse karisamaz sacmaliga bak

Merhaba
Evleneceğiniz kişi size tam olarak ne diyor para konusunda , bilmiyorum ama karıştığı kesin.
Ben kabullenemem karışmasını ve evlenmem
Siz bilirsiniz

Evi erkek gecindirir diye bisey yok hayat pahalı iki kişi de çalışıyorsa para ortaya konur ve birlikte alinan kararlarla harcanir ufak tefek harcamalar haric tabii ki..Bizde karı koca öğretmeniz ve maas alacagimiz zaman otururuz masaya giderlerimizi yazar ve gelirimizden cikaririz kalan parada bankada birikime atılır.Bu islerde esim benden daha iyi oldugu icin birikimle yatirimla ödemelerle o ilgilenir bana da anlatir.En huzurlu oldugum konulardan biri bu konudur çünkü karsimdaki adam yani esim benim parami calmiyo cirpmiyo millete dagitip bana yok demiyo ama zaman zaman bu ay veya birkac ay sıkıştık dikkatli harca diyor ve ben buna hic takilmadim.Neden takilayim ki evimizi aldik ,arabamizi aldik ,faturalarimizo duzenli yatiriyoruz ,cocugumuzu iyi bir okulda okituyoruz,pazardan manavdan marketten alisverisimizi yapiyoruz allaha şükür.Ne esim kara kara dusunuyo ne de ben.Maddi bir sorun olursa beraber düşünüyoruz ve çözüyoruz.Sizede önerim birlik olun bu konuda ve evi erkek gecindirir vay esim beni uyardi pinti gibi dusuncelere dogrudan girmeyin.Taniyin once bir pintilik baska bisey tutumluluk baska bisey.

Evi erkek geçindirir algısı çok yanlış aynı şekilde ev işi de sadece kadının üzerinde olmamalı tüm alanlarda eşitlik gerekir. Madem mantık evliliği yapıyorsunuz bunu açıkça konuşun bence

Memur adam tek basina evi gecindiremez. Maaslar ortada. Bunu diyebilecek bir adamin nerden baksan 10-15 bin maasi olmali. Eger isteginiz adamin evi tek basina gecindirmesiyse ona gore koca bulmalisiniz

Lakin kim olursa olsun bir adam es adayina veya esine para harcama deme hakki da yoktur. İsine gelirse evlenir gelmezse evlenmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…