- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
- Konu Sahibi istiklalll
-
Bu cümleniz hiç doğru değil. Kendi evinizi geçindirmeniz gerekiyor tabiki ne demek gerekirse para vermek. Eşinizin söylediğine gelince söyleme şekli yanlış ama tabiki aynı evin içinde bir şeyler alırken birbirinize danışmalısınız sadece siz değil o da bunu yapmalı. Kıyafet gibi şeylerden bahsetmiyorum daha yüksek fiyatlı şeylerden bahsediyorum. Ama eğer eşiniz maaş kartını ona vermeniz gibi tuhaf bir isteğe vardırırsa işi onu yapmamalısınız işte. Onun dışında tutumlu olmanızı istemesi normal geldi bana.Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi?
Koşarak kaçın. Eşimle ortak kredi kartımız var her şeyi ordan alırız. Sonra artan parayı benim hesapta biriktiririz. Pahalı bir şey alacaksam sorarım mesela 400 500 liraya saat gözlük vs gibi. Onun dışında alacağım her şeyi alırım ve bir kere bile karışmadı. İstemem de zaten.merhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
Evli değil bekarım evleneceğim kişi ile mantık evliliği yaparak evleneceğim nasip olursa. Tabi ki benim bekarken bile fazla harcamalarım oluyor ama bir yerden sıkıyorum. Mesela gezme işini yapacaksam üzerime almıyorum ya da tam tersi. ( zaten o para sizden bi şekilde çıkıyor ya ailenize veriyorsunuz ya da bi zararı kapatıyorsunuz). Şimdi ben alacağım şeyleri kıyafet olarak ona gösteriyorum kaliteli ve az şeyler alan biriyim. O da bana evlenince bu kadar harcama yapamayacağını biliyorsun de mi dedi. Ben de evet dedim stok yapıyorum zaten dedim sen pinti birine benziyorsun dedim. O de pinti değilim dedi. Neyse kendisi de pahalı ürün alıyor ama bi ama iki tabi bana söylemiyor.bende kızdım hem bana harcama yapmayacaksın evlenince diyorsun bende kendine pahalı bir ürün alıyorsun dedim. Bi kere aldım çok görme dedi. Neyse onu da geçtim. Daha ona demedim ama diyeceğim ki. .....senin sigaran var ben kenara ortak gider dışında artık 100.200 ne olur bilmem biriktiririm. O biriktirdiğim para ile kendime istediğimi alırım (bu 5 bin tl ilk) çanta da olabilir. Bunu benim alma hakkım yok mu. Bir kere alıyorsam iyisini alıyorsam ve yüksek miktarda alıyorsam o niye göze batıyor. Yanlış mıyım ..
Erkek evi gecindirir sozu mazide kaldı, geleneksel bakis adisi bu, ama doğru degil bence..merhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
giysinin stoğu mu olur. her sene moda değişiyor, gencsiniz caniniz yeni kiyafet canta vs isteyecek. bütçeniz ölçüsünde alirsiniz.. neden stok?Evli değil bekarım evleneceğim kişi ile mantık evliliği yaparak evleneceğim nasip olursa. Tabi ki benim bekarken bile fazla harcamalarım oluyor ama bir yerden sıkıyorum. Mesela gezme işini yapacaksam üzerime almıyorum ya da tam tersi. ( zaten o para sizden bi şekilde çıkıyor ya ailenize veriyorsunuz ya da bi zararı kapatıyorsunuz). Şimdi ben alacağım şeyleri kıyafet olarak ona gösteriyorum kaliteli ve az şeyler alan biriyim. O da bana evlenince bu kadar harcama yapamayacağını biliyorsun de mi dedi. Ben de evet dedim stok yapıyorum zaten dedim sen pinti birine benziyorsun dedim. O de pinti değilim dedi. Neyse kendisi de pahalı ürün alıyor ama bi ama iki tabi bana söylemiyor.bende kızdım hem bana harcama yapmayacaksın evlenince diyorsun bende kendine pahalı bir ürün alıyorsun dedim. Bi kere aldım çok görme dedi. Neyse onu da geçtim. Daha ona demedim ama diyeceğim ki. .....senin sigaran var ben kenara ortak gider dışında artık 100.200 ne olur bilmem biriktiririm. O biriktirdiğim para ile kendime istediğimi alırım (bu 5 bin tl ilk) çanta da olabilir. Bunu benim alma hakkım yok mu. Bir kere alıyorsam iyisini alıyorsam ve yüksek miktarda alıyorsam o niye göze batıyor. Yanlış mıyım ..
Bu bir aşk evliliği değil mi? Zaten birlikte geziyor tozuyor yiyor içmiyor musunuz? Sevgiliyken taraflarin paraya bakışı ile ortak bir anlayış gelişiyor. Normalde böyle şeyleri konuşmaya gerek olmaz. Gorucu usulu ile evlenmiyorsaniz ve sizinle bunu konuşuyorsa ilişkinizdeki para yönetimi ile ilgili onun tarafında bir sorun var. Hosuna gitmeyen şeyler var. Önce onu bir öğrenin.[/
aldığım şeyleri kaliteli alırım fiyatı pahalı oluyor o da o kadar para verme taraftarı değil gördüğüm kadarı ile şakasına söylemiştim. Tepkisini de gördüm.giysinin stoğu mu olur. her sene moda değişiyor, gencsiniz caniniz yeni kiyafet canta vs isteyecek. bütçeniz ölçüsünde alirsiniz.. neden stok?
Pahalı şeyleri kendi biriktirdiğim para ile alacaksam sadece fikir amaçlı sorarım güzel mi değil mi diye sorarım izin asteğmen için diye değilO zaman ortak bir gider havuzu yapın. Atıyorum 1500-1500 gibi.
O 3000 ile kira fatura mutfak ve ev alışverişi dışarda yemek kısmını halledin.
Herkes maaşının geri kalanının tasarrufunu kendine bıraksın.
Ama pahalı şeyleri alırken ben de bildirme taraftarıyım.
Bu tabiki de yönetimi tamamen karşı tarafa bırakmak olmamalı
Senin maasina parana kimse karisamaz sacmaliga bakmerhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
Merhabamerhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
Memur adam tek basina evi gecindiremez. Maaslar ortada. Bunu diyebilecek bir adamin nerden baksan 10-15 bin maasi olmali. Eger isteginiz adamin evi tek basina gecindirmesiyse ona gore koca bulmalisinizmerhaba arkadaşlar. Memursunuz evli olacağınız kişi de memur. Ancak evlenmeden bu kişi size harcamalarına evlendikten sonra dikkat edeceksin. Hatta bana da soracaksın birşey alırken deme hakkı oluyor mu. Normal de erkek evi geçindirmez mi kadın parasını gerekirse vermez mi? Kafam almak bullak . Normal de herşeyi beraber yaparız diye kafamdan geçirirdim ancak evleneceğin kişi para konusunu sorunca bu fikrim değişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?