Kafamı Kurcalayan Mevzu

Ne saçma şey ya ne münasebet bütün hakkınızı abinize vermek zorunda mısınız? Razı olmadığınızı bile bile aliyor haktır bu insanlar hiç mi korkmuyor hakka girmekten?

Ama suçun büyüğü annenizde. Abinize öyle bir işlemiş ki abiniz her şeyi kendi hakkı olarak görüyor. Acaba bacıların senden mal mülk ister mi ne demek ya? Sadaka mi istiyorsunuz kendi hakkınızı istiyorsunuz.

Bu işlerden anlamam ama araştırın avukata danışın yapılması gereken neyse yapın peşini bırakmayın. Şöyle bir durumda olsam hic ihtiyacım olmasa bile hakkımın zerresini bile bırakmazdım.

Vekalet öyle ömürlük bir şey değil, notere gidip iptal ettirebilirsin.

Vekalet verilen kişi hiç bir şeyi üzerine alamaz diye biliyorum ama avukat değilim. Sadece aynı yollardan geçtim. Ailenin mal varlığıyla ilgili bütün vekaletler bende, ama kendi üstüme geçiremiyorum. Başkasına satabiliyorum ya da aileden başka birisinin üstüne tapuları devredebiliyorum ama kendi üzerime alamıyorum.

Tapusuz dairelerde nasıl oluyor bilmiyorum ama bizimkiler tapulu. Babamın vefatından sonra ilamla birlikte tapu dairesine gidip paylı mülkiyete çevirdim hepsini. Şu an annem ve dört kardeş üzerine yeni tapular çıktı.

Hakkını tabi ki isteyeceksin. İsteyen hissesini abine devredebilir, seni ilgilendirmez. Sizin hisselerinize hiç bir şey yapamaz korkma. Miras hakkı saklıdır. Öyle bir durumda açarsın davayı.

Yapabilir miyim ki öyle bişey.
Aradan 1 sene geçti
Geçen sene vekalet vermiştik
Verdiğiniz vekaleti her zaman geri alabilirsiniz. Ama yine de avukat arkadaşlar daha iyi bilir. Bir avukata mutlaka danışın. Çok teferruatlı mevzular. O malın mülkün intikalinin yapılıp vergilerin falan ödenmesi lazım tapu çıktıktan sonra.

Sanırım bu vekaletin türüne bağlı. Umumi vekalet falansa her şeyi yapabilir. Azilname düzenlemesi lazım konu sahibesinin acilen.

Sanırım bu vekaletin türüne bağlı. Umumi vekalet falansa her şeyi yapabilir. Azilname düzenlemesi lazım konu sahibesinin acilen.
Şu şu şehirlerdeki tüm taşınmazlarla ilgili işlem yapma hakkı şu kişidedir gibi bir şey bizimki. Umumi değil ama kısıtlayıcı da değil pek. Umumide noter uyarıyor zaten her seferinde. Çok tercih ettikleri bir vekaletname türü değil.

Toplumumuzda evlat dahi olsa cinsiyet ayrımı var.Annenize sorsanız kabul etmez büyük ihtimal ama var işte.Nasıl yaparsınız bilmem ama hakkınızı alın.Abinizin sizi sindirmesine müsade etmeyin.O kendini düşünüp hak koparmaya çalışıyorsa zaten kardeşlik falan umrunda değildir sizinde olmasın.

Kızdan mal kaçırma davası var. Eğer abijiz malın üstüne konmaya çalışırsa mahkemeye verin. Birde ne için vekalet verdiniz. Oda önemli

Yani tapu alınmadan hiç bi yetkisi olmaz mı abimin

Sonuna kadar savaşın hakkınızı alın sırf önünde bişey sallanıyor yada benden önde dünyaya geldi diye haksızlık yapılmasına çok kızıyorum

Avukat mısınız?
Cidden öyle bişey yapıalbilir mi
Evet avukatım. Elbette verdiğiniz vekaleti geri alabilirsiniz. Azilnameyi abinize gösterip vekaletnameyi iade etmesini isteyin. Birden fazla kişi tek vekaletname düzenlediyseniz nasıl yapıyorlar bilmiyorum, noterinize danışın bununla ilgili. İşlem yapabileceği tapuya da bildirin kişiyi azlettiğinizi, eski vekaletname ile işlem yapmaya kalkışmasın.

Resmi islemler nasil yurur bilmiyorum. Sadece sunu demek icin geldim. Ölüm hak miras helal.
Aileniz bu konuda sorun cikarirsa, "ben bekar bi kizim evlenemezsem ortada mi kaliyim", deyin. "Ben sana bakarim " diyecek olan abiye," senin ne Kadar yasayacagin ne belli ; hem simdi bababim malini bana vermemek icin ugrasiyorsun yarin bir gün eline baksam beni acliktan öldürürsün" deyin.
Not olarak burada kalsin: ne hikmektse bu tür durumlarda hakkini isteyen hep paragözlükle suclaniyor ve kimsede cikip "madem sen bu Kadar eliaciksin ver karsidakinin hakkini " demiyor.
Alin hanimefendi hakkinizi….

Nasıl yani şuan onun üstünde sayılmaz mı herşey

Şimdi bile yeri gelince neler diyor anneme
Peki o nasıl olacak kimse üstüne almayınca kimde kalacak mal annemde mi

Nasıl yani şuan abimde olması mantıklı mı yani
Sırf tapu işemleri git gelli oluyo diye bütün malı mülkü yesin mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…