- 14 Nisan 2018
- 5.023
- 2.919
- 173
- Konu Sahibi umutsuzvaka01
-
Aslında hep suyumuza giden biri ama konu kıza miras kalmasına gelince tepki gösteriyorAbın allah korkusu yok mu yer mı oyle bır ınsan mı mırastan daha buyuk sorun bence.
İptal edersem mahkemelik mi olurumYaparsın. Onun süresi yok. Abini vekil tayin etmiştin, şimdi de iptal ediyorsun bu kadar basit.
Diğerleri benim gibi gözü kara değil.Diger kardesler birlesip dava acin yada herkesin payi neyse onu alsin
Esimin babasi oldugunde herseyi ortak yaptilar yani ev tarla araba ne varsa hepsinin hakki var ayni duzen devam ediyor fakat kimse kimseye suda senin olsun diyemiyor
Bir imza oldugunda 5 kisinin imza atmasi gerekiyor fln
O mallarda herkesin hakki var
Annenizin üzerine neden oluyormuş ki? İzin vermeyin gerekirse anneniz sağ olduğu sürece el birliğiyle mülkiyet devam etsin işlem yapmayın yani. Ya da herkes kendi payını üzerine alsın. Annenizin tüm malvarlığını abinizin üzerine geçirmeyeceğinden emin olamazsınız. Diğer kardeşler napıyorsa yapsın siz diretip kendi üzerinize alın.O kadar haklısınız ki.
Tüm söyledikleriniz doğru
Ben şimdi ne yapacağım konusunda kararsızım en son tapular çıktığında annemin üstüne olacak herşey diye konuşuldu
Gerçekten öyle mi olacak yoksa ben karşı çıktığım için gözümü mü boyamaya çalışıyolar anlamış değilim.
Acaba noterden iptal ettirsem mahkemelik mi olurum. Buna bizimkiler çok tepki gösterir. Kimse duymayacaksa bi işlem yaptığında bunu öğrenirse sıkıntı yok ama
Gidip iptal ettirsem mahkemelik olmaz mıyım.Yok mirasçı olan vekalet alabilir sadece üstüne geçiremez. Abin kendi üstüne geçirmek için vekaletleri yengenin üstüne yapmış olabilir.
Ben yerinde olsam direkt notere gider azlederdim sessiz sedasız. Bir işlem yapana kadar haberleri olmaz sanıyorum. Tepkiyi göze alacaksın.
Kararsız kaldım napsam acabaHer türlü vekaleti iptal ettirebilirsin.
Ben kendi üstüme almak istemiyorumValla ne yapın edin alın hakkınızı bir onlar mı akıllı canım siz de babanızın çocuğusunuz. İnşaAllah bir yolunu bulursunuz.
Tek başıma nasıl mücadele edecem bunlarla hiç bilmiyorum.Boyun eğmeyin.Hakkınızın gasp edilmesine izin vermeyin.Annenizin yardımina da genel olarak hep siz koşuyorsunuzdur büyük ihtimal.Ama olur mu abiniz erkek(!).
Dediğin gibi psikolojik baskı gördüm.İnanamıyorum ya sizi evden kovan birine niye güvenesiniz ki? Hakkınızı ararken anneniz kardeşleriniz yine laf edecek olursa bunu kullanın. Bugün beni evden kovan abi malı mülkü üzerine alırsa neler yapmaz diyin. Buna bile gerek yok aslında hakkınızı aramanız için ama kararlı olduğunuzu gösterin.
Sizde bir gariplik kesinlikle yok ailenizin düşüncelerinizi etkilemesine izin vermeyin. Sadece psikolojik baskılarına boyun eğip imzalamanız hata olmuş keşke yapmasaydınız. Ama şu an elinizden ne geliyorsa yapın tabi ki.
Yok annemin aklı başına geldiAnnenizin üzerine neden oluyormuş ki? İzin vermeyin gerekirse anneniz sağ olduğu sürece el birliğiyle mülkiyet devam etsin işlem yapmayın yani. Ya da herkes kendi payını üzerine alsın. Annenizin tüm malvarlığını abinizin üzerine geçirmeyeceğinden emin olamazsınız. Diğer kardeşler napıyorsa yapsın siz diretip kendi üzerinize alın.
Mal paylaşımı için dava açabilirler elbette ama hakkınıza el koyamazlar. İptal edin vekaleti, sizi kandıracaklar.
Yok ayol ne mahkemesi, verdiğin yetkiyi geri alacaksın sadece. Mahkeme falan yok.Gidip iptal ettirsem mahkemelik olmaz mıyım.
Açıkcası aynı evde yaşadığım biriyle de mahkemelik olmak istemem
Babanızın mal varlığıysa tapular annenizin üzerine çıkmaz. Hepinizin üzerine çıkar. Annenizin üzerine geçirmek için ayrıca masraf ödemeniz gerekir satış gibi yapılıyor çünkü.Kararsız kaldım napsam acaba
Tapular çıkınca annem üstne alacaktı ama tapular ne zaman çıkar bilemiyorum
Ben kendi üstüme değil annemin üstüne olmasını istiyorum herşey.
Annemden sonra da kardeşlerime ve bana tabiki
Bu nasıl mantık yahuNeymiş efendim annem gelininden isteyecekmiş
Vermeyin.Kaç yaşında kadın.Kendini düşünmüyor sizi düşünmüyor. Siz niye onu düşünüyorsunuz ki.Ne yaparsa yapsın.Annemin maaşı olduğu halde her ay ben belli miktar veriyorum anneme düşünün yani
Zaten öyle oldu babamın üstüne olduğu herşey hepimizim üstüne çıktı.Yok ayol ne mahkemesi, verdiğin yetkiyi geri alacaksın sadece. Mahkeme falan yok.
Babanızın mal varlığıysa tapular annenizin üzerine çıkmaz. Hepinizin üzerine çıkar. Annenizin üzerine geçirmek için ayrıca masraf ödemeniz gerekir satış gibi yapılıyor çünkü.
Şöyle abiin vekil olmuş oluyor.. İşler daha kolay yürür bu şekilde.. Kardeşler ve anne üzerine malların işlemleri daha zor olur bütün kardeşler ile iletişim ve imza olması gerekir ama tek kardeş üzerine alınınca herkesle uğraşılmıyor.. Bilmiyorum ben iyi niyetle yaklaşmak istiyorum.. Ama o baba malı eğer hakkını almak istersen her türlü alırsınNasıl yani şuan onun üstünde sayılmaz mı herşey
Bu işin sonunda kötü olmamak gibi bir seçenek yok. Bunu göze alamıyorsan haklarını abinin insafına bırakacaksın.Ya noterde zaten mirasçı olmadığı için yengem olacak o yılana vekalet verip sonra abim kendi üstüne alacaktı vekaleti
Mirasçı olan birine vekalet verilemiyormuş noterdeki memur söyledi bunu
Belki de vekalet o yılanın üstünde şuan bilemiyorum
Ben bişey sorsam bunla ilgili abime gidip anneme yetiştiriyor.
Ben şimdi kimseyle kötü de olmak istemiyorum.
Tapuların cıkmasını mı beklesem, yoksa notere gidip iptal mi ettirsem onu düşünüyorum
İptal ettirsem annemler buna da tepki gösterir büyük ihtimal
Valla biraz daha evlenmeyip bu evde kalırsam akıl sağlığımdan olacağım.Bu nasıl mantık yahuNerden biliyormuş gelinle kanlı bıçaklı olmayacağını.Hadi onu geçtim gelin niye kvsine para versin ki.
Vermeyin.Kaç yaşında kadın.Kendini düşünmüyor sizi düşünmüyor. Siz niye onu düşünüyorsunuz ki.Ne yaparsa yapsın.
Olmazsın.İptal edersem mahkemelik mi olurum
Sen olsan napardınBu işin sonunda kötü olmamak gibi bir seçenek yok. Bunu göze alamıyorsan haklarını abinin insafına bırakacaksın.
Avukat mısınız bana kesin doğruluklarla gelin ki ona göre bi adım atayımOlmazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?