Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
iyi geceler hanımlar yatmadan bi elli mekik çekicem tavsiye ederim

aynı benhamileyken çok güzeldi fiziğim sadece karnım vardı onun dışında inceciktimdoğumdan çıkıp eve geldiğimde tartıldım 55 civarıydım ama sonra sütüm az geliyor diye yoğun yedim ve hiç hareket ettirmeyen bir bebeğim vardı asla yanından ayrılamıyordum gece gündüz ağlıyordu bırakıncatabi streste yanına eklenince geldi kilolarşimdi biraz büyüyünce kendime gelmeye başladım artık kendime rahatça bakabiliyorumumarım şu kilolardanda kurtulup rahatlarım artık:97:

günaydın kızlar inşallah bugünden itibaren güzel listelerle karşınıza çıkıyorum

canım bu konuyu biraz açarmısın ben tam olarak bilmiyorum çünkümesela 60 kilo biri hiçbirşey yapmadan bir günde 1200 kalorimi harcıyor ?metabolizma hızıda tabi etkilidir bu sayıda dimi?ama benim anlamadığım hareket kalorilerine bakıyorum öyle az ki nasıl hiçbirşey yapmadan bu kadar kalori çıkıyor:44:mesela bilgisayar kullanmak yada tv izlemek uyumak gibi aktiviteler bir kaç saatte sadece birkaç kilo olarak geçiyor:44:ee o zaman nerde gidiyor bu 1200 kalori?o zaman bütün günü egzersizle geçirmek gerekiyor nerdeyse,yani burda ikilemde kalıyor ve anlayamıyorum

birde kızlar ben şimdi nette bazal metabolizmamı birkaç sitede hesaplattım 1300 ile 1400 küsürler arasında değişiyor:44:acaba neye göre hesaplıyolarki böyle farklı rakamlar çıkıyor:44:mesela 20 ile çarpıncada 1200 civarı ediyor.hangisi doğru acaba:44:

kızlarrr ben bu sabah 10 da kalktım gece 5 te uyumuştum =( 10 dn bu yana yediklerim çok utanarak yazıyorum... akşama kadar bişi yemicem yurda gidip spor yapıcam sonra da duş alıp uyucam yarından itibaren de eski düzenime dönücem eve geldiğime bin pişman oldum resmen 2 gündür =(

[1] Kuru Pasta 3 ADET 225.00
[2] Çikolatalı Pasta 150 GRAM 450.00
[3] Peynirli Poğaça 1.5 ADET 330.00
[4] Börek 1 PORSİYON 330.00
[5] Ekmek 1 DİLİM 65.00
[6] Kepekli Ekmek 1 DİLİM 55.00
[7] yumurta 1 adet 80.00
[8] Domates 2 ADET 28.00
[9] Beyaz Peynir 30 GRAM 75.00
[10] Muz 1 ADET 100.00
Toplam : 1738.00kal.

kızlar ben motivasyonumu kaybediyorum galiba yaa bana yardım edinnn =( =(

Mavişim internet ortamındaki hesaplamalar ortalama değerlere göre yapılan standart yöntemlerdir.
Sadece senin kilona ve yaşam tarzına göre hesaplama yaparlar.
Bunlar doğru mu dersin?
Bana sorarsan tamamıyla güvenilir değil çünkü iki tane kadın aynı kiloda olsa ve aynı yaşam tarzında olsa bile bünyeyi göz ardı edemeyiz. Biri metabolizma hızı nedeniyle daha fazla enerji harcarken diğeri daha az harcıyor olabilir.
En doğru sonucu almak için diyetisyene gidip metabolizma hızını da ölçtürmek gerek.
En sağlam yöntem bu.
Ama diyetisyene gidemiyorsak şu an için bu standart hesaplamalardan başka çaremiz yok.
Mecburen onları dikkate alıyoruz.

1200 bazal metabolizma hzıdır canım.
Sen bilgisayar başında otursan bile bazal metabolizma durumundan daha çok kalori harcarsın.
Sürekli bilgisayar başındaysan, bu hareketsiz bir yaşam tarzın olduğunu gösterir.
Bu durumda 1200x1.2 diyerek 1440 kalori sonucuna ulaşacaksın.
1440 kalori senlik günlük harcamandır.
1200 kalori alırsan ve hiç ekstra spor yapmazsan günde ortalama 240 kalori karda olursun canım

İndi bu kadar zaman aralığına bu kadar yiyeceği nasıl sığdırdın
Beni de yeseydin dicem şimdi
En azından akşamı hafif geçirip fazladan spor yaparak telafi etmeye çalış canım.
Bak ben dün yedim yedim spor yapmadım, bugün fazla çıkıyorum tartıda :111::111:

ilk oğluma hamileyken toplamda 9 kilo aldım 50 kiloyla hastaneden eve geldim sonrasında dediğin gibi oğlumun sürekli ağlamalarından hiç uyumamalarından sonrasında da büyünce hiperaktivitesinden onun peşinde koşmaktan 45 kiloya düştüm senelerce 45-50 arası gidip geldim yapmadığım şey kalmamıştı kilo almak için ama stres, sürekli hareketlilikten hiç kilo alamadım sonra oğlum 5 yaşındayken yuvaya verdim tam gün biraz durulsun paylaşmayı öğrensin diye bende evden çıkamıyordum onun yüzünden yuvaya gidince rahatldım bir anda müthiş bir çevreye sahip oldum gelen giden kahvaltılar, sahil toplantılarımız hergün başka bir arkadaşın daveti derken 59 kilolardaydım ben oğlumda bayağı akıllanmıştı o dönemde ikinciye hamile kaldım 12 kilo aldım 71 gibi doğuma girdim ama sonrasında çok hızla verdim işte 40 günlük değildi ben 55 tim ama hamilelikte 70 leri görünce bünye kilo almaya alışıyormuş olan ondan sonra oldu... kızım sakin benim oğlumda tam gün okula gidiyor kızımla her istediğim yere rahat rahat gidiyorum belki oda hiperaktif olsaydı yine bir deri bir kemik kalırdım ,şimdi iş başa düştü kendi yöntemlerimle veriyorum böylesi daha iyi...

airlikfeer -

günaydın kızlar inşallah bugünden itibaren güzel listelerle karşınıza çıkıyorum

bende canım bende aynen sana katılıyorum ikimizde 56 da kalakaldık :44:

bende tam anlamıyorum ama yaşıda baz alıp hesaplıyorlar bizim gibi sadece kiloyla boyla değil ...

hayır canım kaybetme motivasyonunu asıl böyle dersen kaybolur ne yapalım dün doğum günündü evde de böyle güzel şeyler varken nasıl dayanıcaksın her zaman elinin altında pasta börek olucak değilya sen bundan sonrasına bak hem o poğaca ev yapımıdır hesaplama sitesi şu büyük hazır poğaçaları baz alıyor ama böreği en azından daha az yiyebilirdin ... bu saatten sonra geceye kadar bişey yemeden duramazsın şimdi bol bol bitki çayı iç bol bol ılık su iç ve iki saat arayla muz hariç meyva ye canım beni dinle sen hem bu kaloriyi erke saatte aldın yakabilirsin çık bir saat ritimli yürü ondan sonra korkmana gerek kalmaz bu kaloriden

anladım canım teşekkür ederim.ben günlük 1000 kalorilik besleniyorum ortalama olarak tabi.yürüyüş ve egzersizlede 350-400 civarı harcıyorum.1400 civarı günlük harcadığıma 400 daha eklesem 1800 civarı yapar 1000 kalori yediğimi var sayarsam 800 kalori günde 5600 kalori haftada yapar.7000 kalorinin 1 kilo yağa denk geldiğini düşünürsek o zaman haftada aşağı yukarı 750-800 gr vermeliyim yani öylemi:44:

Son düzenleme:
kızlar ben hakkaten haftalardır takıldım 56.6 bu sabah yine bu rakam çıktı gr gitmemiş ne aldım nede verdim offffffff ne yapmam lazım nasıl bir yol çizmeliyim gün içinde tartıldığımda 54 ü görmek istiyorum çok mu istiyorum yaaa uruz bana yol gster

serapçım maalesef ben senin kadar şanslı değilim.kızımı doğduğundan beri hep yalnız büyüttüm.eşim doğğu görevinde ücra bir ilçede yaşıyoruz.ne çevrem var nede gezecek görecek bir yerhatta alışveriş yapacak bir yer bile yok.sadece manav ve market var o kadar.her işimizi internetten hallediyoruz burdamesela kepekli ekmek bile bulmak zor oluyor bazentabi akşama kadar evde tek başıma çocukla uğraşmak ve yalnızlık stresimi daha çok arttırıyordu ve daha çok yemeğe yöneldim.zaten mide büyüyünce geriside geliyor .burda bırak diyetisyeni uzman hekim bile bulamam benartık spor yapıp diyet olmasada yediklerime dikkat edecem.yaza kadar inşallah amacıma ulaşırım

aynen ya 3 gündür 50 gr bile gitmemiş bendende:44:ilk 4 günün sonunda 700 gr gitmişti yarın tam 1 haftam bitiyor hala 700 gr sabit duruyor

buda benim bugünkü menüm kızlar
sabah:
1 kibrit kutusu peynir:70
çavdar ekmeği:70
domates_salatalık:20
20 gr kadar omlet:40
çay:0
ara:
1 kivi:46
öğle:
çorba:200
salata:100
1 dilim çavdar ekmek:55
ara:
keşkül:180
yeşil çay:0
TOPLAM:781 akşam ne yiyeceğimi bilmiyorum şimdilik ama 1000 kaloriye denk getirmeyi düşünüyorum yani 220 kalori civarı bişey yiyecem.

Serapçım kiloda duraklama olduğunda ben hemen protein ağırlıklı beslenmeye başlayıp daha çok spor yapıyorum...
Bende işe yarıyordu.
Tabii o zamanlar bu kadar obur değildim :111:

Bolca yoğurt yemeni tavsiye ederim.
Hem kalorisi az, hem protein oranı yüksek ve besleyici :)

Eğer tamamen yağdan verdiğini hesap edersek hesap böyle.
Ama insan yağın yanında mutlaka su da kaybediyor.
O yüzden bazı haftalar bu rakamın üstüne çıkabiliyorsun ama bu yağdan kaybettiğini göstermiyor.
Kilo hesabı yine az önce bahsettiğim standart yöntemler gibi bir şey.
Kas, yağ ve su ölçümünü ayrı ayrı göremediğimiz için sadece kilo üzerinden ölçüm yapıyoruz.
Aynı boy ve kiloda olanların farklı göründüklerini hepimiz fark etmişizdir :)
Bazıları daha zayıf görünüyor.
Bence en sağlam yöntem bel ve basen ölçüsünü her hafta ölçmek.
Tartıda kilo vermemiş gibi gözüksek bile mezurada fark olabilir :81:

kesinlikle haklısın canımben ablamla aynı boydayım.aynı kilodayken kalçalarımızı ölçtüğümüzde o benden 10 cm daha büyüktü.ama onun vücudu çok yumuşak benimki serttir.ben bu durumu tamamen spora bağlıyorum.o zamanlar günde aralıksız 45 dakika tempolu koşar üstünede yarım saat kültür fizik hareketler yapardım.ve önüme ne gelse yerdim yinede zayıftım.şimdi 5 dk koşsam nefes nefese kalıyorumve kilo alıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…