Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419

mavişcim çok tşk ederimmm tatalım.. valla eğer dediği gibiyse süüper bişeymiş :)))) bu arada sen ahzır corbadan bahsetmısın onlar benım karnımı acıktırıyor sende oyle bısey yapıyormu? bikere denedim çünki daha çok acıktım...

bende bugun taş devri diyetine takıldım netden arastırıyorum
http://www.bodytr.com/2009/04/tas-devri-diyeti.html
sende burdan bakabılırsınn...

hayır canım bende kazınma yapmıyor şimdilik:44:bahsettiğim kitabın site adresi var kitapta şimdi baktım siteye aynısının ingilizce hali sayfada görünüyor.dil biliyorsan bir bak tatlım.yada kitabı görünce belki tanırsınhttp://www.mvholistic.com/ işte linki bu.

kitabı tercüme edicek kadar yabancı dılım yok malesef

Canım ben de 1-2 haftadır taş devri diyeti hakkında araştırma yapıyorum, aynı zamanda kitabını okuyorum.
Yaklaşık 1 haftadır da yavaş yavaş kendimi bu diyete hazırlıyorum :)
Bana çok mantıklı geliyor, yapmak istediğim ve gerçek bir çözüm sunacağına inandığım tek diyet bu şu an için.
Bizim forumda bununla ilgili bir başlık yok, aslında böyle bir başlık çok iyi olurdu deneyimlerimizi paylaşmamız için.
Ben kalori diyetini bırakarak bu diyeti yapmak istiyorum.
Birkaç kez denedim ama tatlı ataklarım oldu her seferinde, karşı koyamadım
Bu sabah tekrar başladım.
Şu ana kadar yarım lt ayran, 2 porsiyon kebap, 2 tane haşlanmış yumurta, 1 tane elma tüketmiş durumdayım.
İşlenmiş gıda ve işlenmiş karbonhidratlar yok, sadece meyveden gelen karbonhidrat var bundan sonra

canım menün gayet güzel ama akşam biraz az olmamış mı bence salata da yiye bilirsin

kitabı tercüme edicek kadar yabancı dılım yok malesef

google çeviricisini kullanabilirsin dicem ama boşver zaten satış amaçlı bir siteymişkitabı satıyolar,detoks ürünlerini satıyolar yada bu doktordan randevu alıyosun gidiyomuşsun oraya 21 günde kendi elleriyle sana 10 kilo verdiriyor ve misafir ediyomuş.peh peh kimbilir kaç parada bayılıyosundur

bende sıte okudum demın kalorı saymaya basladıysanız bıtmıssınız sız dıyor:))) ama bu sekıldede nasıl verılıcek kılo anlayamadım .... herşeyden yenılcekmıı nasıl olcak .. kıtabı okuyorsun bıraz bılgılendırırmısın canım .. hsonuda bende alıyımda okıyımm ...

:)))))))) cok kıbarlar canım bask mısafır edıyorlar:)))

:)))))))) cok kıbarlar canım bask mısafır edıyorlar:)))

aynen tamamen ticari amaçlı bir siteama madem kendilerine bu kadar güveniyolar bizde aynılarını evimizde deneriz bakalım neler olacak:44:öncelikle bu ayı bir geçireyim kilo vermem durduğu an bunu denicem

Kitap öyle pahalı bir şey değil, normalde 14 tl, internette ben 10 tl ye satıldığını bile gördüm :)

Kısaca özetlemem gerekirse, işlenmiş karbonhidratlar, yani tahıl ve tahıl ürünleri, ambalajlı ürünlerin birçoğu yenmeyecek diyor. Nedeni ise bunların insanın kan şekeri düzeyiyle oynayarak insanı şeker bağımlısı haline getirmesi. Bunun aksine doyana kadar ( ama patlayana kadar değil ) doğal ve işlenmemiş ürünlerle beslenirsen kalori olarak fazla olmasına rağmen vücuttaki yağ depolanmasına neden olan fazla insülin uyarımı olmadığı için kilo verebiliyorsun.

Bu sürecin tıbbi ve bilimsel açıklaması uzun uzadıya yapılmış, yani bir sistem diğerini etkiliyor. Bunların hepsini tek tek açıklamam zor ama beni ikna etti ve oldukça mantıklı geldi bana :)

Et ve et ürünleri, sakatatlar, yoğurt, meyve-sebze, kabuklu kuruyemişler vs yenebiliyor.
Buna karşılık tahıl ve tahıl ürünlerini tamamen kesiyor ya da ilk aşamada mümkün olduğunca azaltıyorsun.
Çünkü meyve ve sebzelerde doğal karbonhidrat var ve bu insan için yeterli :)

ben bunların hepsini biliyorum sağol canım iyi ki paylaşmışsın ben biliyorum çok okuduğum için ve diyet programlarını sağlıklı yaşam programlarını hiç kaçırmam zaten genelinde bu doğru bilinen yanlışları konu alıyorlar ama çevremde o kadar çok bilmeyen varki bende sürekli anlatma ihtiyacı duyuyorum... şu anda uyguladıklarımı kırmızı yaptım meğer diyetimde uyguladığım çok şey varmış ..ben mekiğide 5 kilo verdikten sonra çekmeğe başladım yağ yakmaya etkisi yok biliyorum tamamen sıkılaşmak için airlikferr e de o yüzden mekik öneriyorum onunda göbek bölgesinde yağ yok ama verdiği kilolardan mekik ve sıkılaştırıcı hareketler yapması gerek bundan sonra ...

bu yöntem banada mantıklı gelıyor ama önce kıtabını hemen alıp okumalıyım .. sonuc olrak yıne saglıklı beslenıyorsun ve herseyden yıyebılıyorun bu benım ıcın cok onemlı bol sebze yesıllık ve meyve yıyebılmek... ınsanın hayatından tuz seker ve unu cıkartması zaten gerekıyor.. aslında hersey cok kolayda bız yapamıyoruz sanırım :26:

geçende gazetede okumuştum insan sağlığına çok zararlı bir madde varmış ve bunu gıdalarda kullanıyorlarmış hamburgerler, cipsler, dönerler , hazır kurabiyeler, bisküviler, yaş pastalar, kuru pastalar pizzalar, salam, sosis, sucuk.....vs aklınıza işlenmiş lezzetli ne gelirse bu madde beyine çok lezzetli sinyali gönderiyormuş ve tekrar tekrar yeme isteği doyumsuzluk isteği uyandırıyormuş. bu madde yasakta değil içine konulduğu şeylere bakanlık onay veriyormuş insan sağlığı çok ucuz o yüzden bu anlattığın şekilde işlenmiş gıdalardan uzak durursak zaten kolay acıkmayız sağlıklı ve güzel kilo veririz .....

canım mesajını okuduktan sonra taş devri diyetini araştırmaya başladım. meşhur sözlüklerdeki girilere baktım. alınan sonuçlar olumlu ama birkaç yan etkisi varmış sanırım. onları birazdan kopyalayacağım. ben açıkçası ömür boyu uygulayamayacağın bir yöntemin kilo vermekte uzun vadede işe yarayacağını düşünmüyorum. kısa vadede evet etkili ama uzun vadede uygulanabilir değil bence bu diyet o yüzden. tamamen kesmek insanın bilincini ve bilinçaltını olumsuz etkiliyor. olabildiğince azaltmak daha faydalı işlenmiş gıdaları. ki zaten her doktorun tavsiyesi bu. karbonhidrat konusunda da bu kadar kısıtlama bana uzun vadede sorunlar yaratır gibi geliyor. aynı kopyalayacağım örneklerde anlatıldığı gibi.

"ablamın kocası 130-140 kilo idi. hem de yaklaşık 2,00 mt boyunda ve üstelik abartılı spor yapan bir asker. yarma gibi caizse söylemek. bir diyete başladı bu 6-7 yıl evvel taş devri diyeti diye bahsedilen diyete benzer, üç beyazı kesti, proteine abandı, bir tüm tavuğu haşlıyor, etini komple yiyor, haşlama suyunu da içine limon sıkıp, baharatlandırıp içiyordu öğle yemeğinde mesela. bir leğen salata yiyordu akşamına. sabah kahvaltısında bir teker peynirin altından girip gözeneğinden çıkıyordu. o sırada kıbrıs'ta görev yaptığından sabahları yüzüyor, öğleden sonra dalıyor, arada koşuyor, atlıyor, zıplıyor. yerinde durmayan dingildek bi adam olduydu.

6-7 ay gibi bir sürede 40-50 kilo verdi bu. ablama göre bu süre zarfında bir çiftlik tavuk, bir mandıra peynir, 5 dönümlük tarlanın mahsulünü yidi, kendini çok zinde çok mutlu hissetti, enercayzır tavşanına döndü.

sonra üç aylık bir çöküş dönemine girdi. girdiği çöküş dönemi kendini ayağından vurmasıyla sonuçlandı ve akabinde aylarca gata'da yattı ağır depresyon teşhisiyle. ve doktorun dediğine göre karbonhidrat alımını bu denli azaltmak beyindeki bir takım sıvıların azalmasına, şirazenin kaymasına ve dahi bünyenin takla atmasına sebep olmuş. nasıl derler tıp dilinde bilemiyorum, bu bir doktorun görüşü genelleyemiyorum, taş devri diyeti ile bire bir örtüşür mü ortaya çıkan durum eee emin değilim, durduk yerde pek çok kişinin çok övgüyle anlattığı diyete bok atmış olmayayım.

ama beyin sıvıları mühim anladığım kadarıyla. hem avcı-toplayıcı yeme alışkanlığı deniyor da, o zamanın avcısı toplayıcısı tey tey şimdikine benzer miydi? öyle adam mı kaldı?
(mam, 01.12.2010 11:31)"

"bu diyeti kadın bir arkadaşıma önerdim. kendisi kilo vermekte zorlanan birisidir. benim bu diyet ile 7-8 kilo verdiğimi, bıraktığımdan beri yeme alışkanlımı değiştirdiği için aynı kilomu muhafaza ettiğimi söyledim (tamam lan, son günlerde tatlıya abandığım için tekrar 2 kg almışım). internetten bulduğum dökümanlar ile hem tribal enfexion'un blogunda yazan notları hem de guybrush threepwood ile yaptığımız özel mesajlaşmalarda verdiği tavsiyeleri yolladım ona. bir hafta içinde iki önemli sonuca ulaştı;

1) bir haftada bir buçuk kilo civarı verdi.
2) bir hafta sonunda ayakları yürüyemeyecek şekilde ağrımaya başladı. baş parmağı şişti. gitti doktora ve film çektirdi. gut hastalığı başlamış, karbonhidrat ve protein alması gerekiyormuş. bizimkisi, taş devri diyeti yaptığını söyleyince "sen çıldırdın mı?" diye paralamış.

diyeceğim odur ki, taş devri diyeti gerçekten çok başarılı bir diyet. hatta daha önce de dediğim gibi buna diyet dnemez, insanın yemek yeme alışkanlıkları kökten değişiyor. yalnız vücudun bazı dengeleri ile oynadığı için bizim arkadaşın başına geldiği gibi kötü sonuçları doğabiliyor. demek istediğim, beklenmeyen bir etki gördüğünüzde bu diyeti hemen kesmekte fayda var gibi duruyor. eğer bir etki yoksa, kilo vermek için birebir.
(derici, 01.12.2010 11:49)"

not; entryler ekşi sözlükten alıntıdır.

Son düzenleme:

ohhh canım çok sevindim iş bulmana hayırlı olsun bundan sonra daha düzenli olursun
çok çok teşekkür ederim canım her zaman dediğim gibi 64 ü gördüğümde şok olmuştum o anda kafamda şimşekler çaktı sanki o zamandan beri tek yaptığım azmetmek oldu hiçbirşey yıldırmadı ve daha sağlıklı olduğumu hissediyorum... hareketlerim hafifledi, sigara içer gibiydim arkadaş ortamında tek tükte olsa kahve yanında falan onunda diyetle birlikte bıraktım, nefesim kuvvetlendi sanki spor beni daha da enerjik hale getirdi spordan eve gelip duş aldıktan sonra enerji patlaması oluyor bende ya gardobu boşaltıp her şeyi tek tek deneyip dans ediyorum, ya çocuklarla koşmaca kovalamaca, top oynuyoruz , yada mutfağa girip yarın şiçimn zeytin yağlı yemek yapıyorum ...

hanımlar sanırım en guselı saglıklı beslenmek ve bunu hayat tarzı halıne donusturmekk ,,, herşeyden az az yemek gerekıyor tamamıyle mahrum kalırsanda zararlı fazla yersende zararlı...

çok sağol arkadaşım. ben de her şeyin biraz daha dene irmesni umuyorum son gelmelerle.

insan bir şok olmadan aklı başına gelmiyor sanırım. ama azmedip yılmamak lazım dediğin gi. sigarayı da bırakmışsın, hayatına bahar getirmiş sağlıklı beslenmek. enerji patlaması bana da oluyor. sanırım spor yapınca salgılanan mutluluk hormonundan. deli gibi dansedesi koşturası geliyor insanın :)

inşallah verdiğimiz emeklere sahip çıkar, kilomuzu koruruz hep. şüphem yok gerçi. hepimizin aklı başına gelmiş :)

hanımlar sanırım en guselı saglıklı beslenmek ve bunu hayat tarzı halıne donusturmekk ,,, herşeyden az az yemek gerekıyor tamamıyle mahrum kalırsanda zararlı fazla yersende zararlı...

bence de öyle sanki. çünkü insan bir makina değil. tamam işleyen bir vücut sistemi var ama bu işleyişi yediği yaptıkları kadar duyguları da etkiliyor. ben toplam faydaya inanıyorum tam da bu noktada. kanıtlanmış bir şekilde şekerli gıdalar vücut için çok zararlı. ama haftada bir yemenin ruha iyi geleceğini ve vücuda verdiği zararı tolere edeceğine innaıyorum. en azından kendimi böyle avutuyorum :)

Ben 1,5 yıl oncesıne kadar ıstedıgım kılodaydımm fakat dıkat etmeyıp abur cuburu abartınca sonuc şişmek olduu ... ee yasımda 31 artık oyusden keısnlıkle verdıkelrımı almamam lazımm ınsan yası ılerleyınce daha zor oluyor herseyy.. ama azımlı oluncada elınden bısey kurtulmuyorr..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…