tatlım ya ben normalde kalorili et yemeği yapacam akşam onun için kendime de ayrı pişirmek istemiyorum hazır çorba içecem yanında da yoğurt yesem yeter bana.knorun çabuk çorbaları var ya onlardan üstüne baktım 76 kalori yazıyordu bende öyle hesapladım
hayır canım bende kazınma yapmıyor şimdilik:44:bahsettiğim kitabın site adresi var kitapta şimdi baktım siteye aynısının ingilizce hali sayfada görünüyor.dil biliyorsan bir bak tatlım.yada kitabı görünce belki tanırsınhttp://www.mvholistic.com/ işte linki bu.
mavişcim çok tşk ederimmm tatalım.. valla eğer dediği gibiyse süüper bişeymiş :)))) bu arada sen ahzır corbadan bahsetmısın onlar benım karnımı acıktırıyor sende oyle bısey yapıyormu? bikere denedim çünki daha çok acıktım...
bende bugun taş devri diyetine takıldım netden arastırıyorum
http://www.bodytr.com/2009/04/tas-devri-diyeti.html
sende burdan bakabılırsınn...
günaydın kızlar bugün burda elektrik yok hazır jeneratör çalışıyorken listemi yazayım belki sonra giremem
SABAH:
Special K(YARIM YAĞLI SÜTLE):200
ARA:
yeşil elma:55
ÖĞLE:
domates soslu makarna:332
ton balıklı salata:200
ARA:
yeşil çay:0
kivi:46
yeşil elma:55
AKŞAM:
çorba:76
yoğurt:68
TOPLAM:1032. öğle yemeği biraz ağır oldu ama akşam hafif geçiştirip dengeledimhem öğle hafif akşam ağır olması daha kötü oluyor
kitabı tercüme edicek kadar yabancı dılım yok malesef
canım menün gayet güzel ama akşam biraz az olmamış mı bence salata da yiye bilirsin
Canım ben de 1-2 haftadır taş devri diyeti hakkında araştırma yapıyorum, aynı zamanda kitabını okuyorum.
Yaklaşık 1 haftadır da yavaş yavaş kendimi bu diyete hazırlıyorum :)
Bana çok mantıklı geliyor, yapmak istediğim ve gerçek bir çözüm sunacağına inandığım tek diyet bu şu an için.
Bizim forumda bununla ilgili bir başlık yok, aslında böyle bir başlık çok iyi olurdu deneyimlerimizi paylaşmamız için.
Ben kalori diyetini bırakarak bu diyeti yapmak istiyorum.
Birkaç kez denedim ama tatlı ataklarım oldu her seferinde, karşı koyamadım
Bu sabah tekrar başladım.
Şu ana kadar yarım lt ayran, 2 porsiyon kebap, 2 tane haşlanmış yumurta, 1 tane elma tüketmiş durumdayım.
İşlenmiş gıda ve işlenmiş karbonhidratlar yok, sadece meyveden gelen karbonhidrat var bundan sonra
google çeviricisini kullanabilirsin dicem ama boşver zaten satış amaçlı bir siteymişkitabı satıyolar,detoks ürünlerini satıyolar yada bu doktordan randevu alıyosun gidiyomuşsun oraya 21 günde kendi elleriyle sana 10 kilo verdiriyor ve misafir ediyomuş.peh peh kimbilir kaç parada bayılıyosundur
:)))))))) cok kıbarlar canım bask mısafır edıyorlar:)))
bende sıte okudum demın kalorı saymaya basladıysanız bıtmıssınız sız dıyor:))) ama bu sekıldede nasıl verılıcek kılo anlayamadım .... herşeyden yenılcekmıı nasıl olcak .. kıtabı okuyorsun bıraz bılgılendırırmısın canım .. hsonuda bende alıyımda okıyımm ...
özellikle bunu okumanızı tavsiye ederim.bak mesela mekikten bu yazıdada bahsedilmiş
Dogru Bildigimiz Yanlislar
Her egzersiz yağ yakar, kan şekeri düşünce çikolata yemek gerekir...
Mitler... Diğer bir deyişle, ağızdan ağıza dolaşarak efsane haline gelen bilgiler, hurafeler... Kısacası doğru bildiğimiz yanlışlar. Pek çok kişinin ilgi alanına giren konu sağlık olunca, doğru bilinen yanlışlar önem kazanıyor. Bazı konularda mitler, gerçeklerin önüne dahi geçiyor... Penis boyunun uzun olması ilişkide zevki artırır, spor yaparken terlemek yağ yakmak demektir, sabahları içilen limonlu sıcak su kilo verdirir... Bunlar gibi pek çok inanış, doğru mu yoksa uydurma mı? Beslenme ve diyet, cinsellik ve spor konusundaki "mitleri" konunun uzmanları yanıtladı...
Dikkat! Doğru bilip hararetle uyguladığınız bazı yöntemler aslında sağlığınıza zarar veriyor olabilir
"Göbek çevresini çalıştırmak illa göbeğinizi eritmez"
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve Milli Olimpiyat Komitesi Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emin Ergen:
Her egzersiz yağ yakar!
Hayır. Yağların organizmada yanabilmesi için belli bir yüklenme şiddeti gerek. Bunun bir formülü var: 220-yaş. Nabız hızının da ortaya çıkan rakamın yüzde 50-80 aralığında olması gerekir ki yağları yakalım. Yağ yakma da en az 15-20 dakika sonra başlar.
Sağlıklı spor koşu yapmaktan geçer!
Koşu uzun süredir uygulanıyorsa problem yok. Ama ilk kez koşanlarda kalp damar hastalıkları, eklem ve kıkırdak bozuklukları gibi sorunlar olabilir. Herkes için en uygunu tempolu yürüyüş.
Çok egzersiz yapmak çok sağlıklı!
Her zaman değil. Genellikle orta yaş üzerindekiler için yüklenme vücudu yıpratıp bazen zarar bile getirebilir. Haftada en az 3 gün olmak kaydıyla, kondisyonlu kişiler 4-5 güne kadar çıkabilir.
Alışverişte yürüyüş, ev işleri zayıflatır!
Vitrin yürüyüşlerinin sağlık açısından yararı yok. Ne kadar yorucu ve hareketli olursa olsun ev işlerinden de sportif anlamda bir yarar beklenemez.
Bölgesel zayıflama için bölgesel egzersizler yapılmalı!
Hayır. Göbek çevresinde yağ varsa oradaki hareket o bölgedeki yağı yakmaz. Ancak karın kasları biraz daha sertleşir, göbeği sarkmışsa toparlar.
Kondisyon aletlerinde harcanan kalori yakılan yağın göstergesidir!
Hayır. Tabii ki egzersiz süresinde yağlar yanıyor ama yaktığınız örneğin 300 kalorinin tamamen yağlardan tüketildiğini söyleyemeyiz. Egzersizden 6-8 haftadan önce sonuç beklemek yanlış. Gerçek sonucu 6 ay sonunda belli olur.
Egzersiz sabah saatlerinde yapılmalı!
Çok terlemek yağ yakmaktır!
Hayır. Terlemek bir ölçüt değil. Hiç terlemeden dahi yağları yakmak mümkün.
Egzersiz sırasında su içilmemeli!
Yanlış, azar azar, mideye ağırlık vermeyecek şekilde su içilmelidir.
"Sadece sıvı tüketerek zayıflamak mümkün değil"
Amerikan Hastanesi Diyetisyeni ve Türk Diyetisyenler Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Koçak:
Tek öğün yemek kolayca zayıflatır!
Kilo almanın nedenlerinden biri, tüm gün aç kalıp sadece akşamları yemek yemek. 18-20 saat aç kalan vücut, bu durumun devam edeceğini düşünür ve savaşa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar. Daha sonra ilk yediğinizi aç kalacağım diye yağa dönüştürür.
Akşam yememek kilo vermeye yardımcı olur!
Gün içinde yenilen öğünlerden daha az olması, eğer gün içinde çok fazla yenilmişse akşam hiçbir şey yenilmemesi kilo vermeye olumlu etki yapar.
Sadece sıvı besinlerle zayıflamak mümkün!
Hayır. Çay, kahve, su, bitki çayları ve diyet içecekler hiçbir enerji (kalori) içermedikleri için kilo aldırmaz. Ancak meyve suları ve gazlı içecekler içerdikleri şeker nedeniyle kiloya neden olabilir.
Kilo almamak için 3 öğünden şaşmamak lazım!
Araştırmalar aynı miktarda kalori alsalar da 3 öğüne göre 6 öğün yiyenlerin daha kolay kilo verdiğini gösteriyor. Öğün artırmak mideyi dolu tutarak sonraki öğünde fazla yemeyi engelliyor.
Meyve kilo aldırmaz, diyet yaparken sınırsız yenebilir!
Yanlış. Sebzelerin su ve lif oranları yüksek olduğundan kalorisi düşüktür. Çiğ yenen kıvırcık, göbek, marul, nane, maydanoz, roka, biber, domates, salatalık serbest bırakılır. Ancak karpuz, üzüm, incir vb. sınırlı tüketilmeli.
Kilo vermek için diyet ürünler serbestçe yenebilir!
Tüm diyet ürünlerin enerji değerleri sıfır değil. İçecekler enerji içermezken bisküvilerin enerji, yağ ve karbonhidrat içeriğinde bir değişiklik yoktur.
Kan şekeri düşünce şekerli gıda yemeli!
Hayır. Aksine tatlı, çikolata, meyve suyu vs. yerine ekmek gibi besinler yenmeli. Ne kadar çok tatlı yerseniz tatlıya olan ihtiyacınız o kadar artar.
Sadece protein ağırlıklı diyet zayıflamayı hızlandırır!
Proteinin vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğru. Ancak sürekli protein kas dokularını eksiltir, su kaybı yapar. Kilo verdiğinizi sanırsınız ancak metabolizma yavaşladığından diyet sonrası hızlı kilo alınır.
Sabahları aç karına içilen limonlu su zayıflatır!
Yanlış. Suyun veya içine katılacak limon, soda gibi maddelerin, bitki çaylarının yağları eritmek, yok etmek gibi etkisi yoktur.
Kitap öyle pahalı bir şey değil, normalde 14 tl, internette ben 10 tl ye satıldığını bile gördüm :)
Kısaca özetlemem gerekirse, işlenmiş karbonhidratlar, yani tahıl ve tahıl ürünleri, ambalajlı ürünlerin birçoğu yenmeyecek diyor. Nedeni ise bunların insanın kan şekeri düzeyiyle oynayarak insanı şeker bağımlısı haline getirmesi. Bunun aksine doyana kadar ( ama patlayana kadar değil) doğal ve işlenmemiş ürünlerle beslenirsen kalori olarak fazla olmasına rağmen vücuttaki yağ depolanmasına neden olan fazla insülin uyarımı olmadığı için kilo verebiliyorsun.
Bu sürecin tıbbi ve bilimsel açıklaması uzun uzadıya yapılmış, yani bir sistem diğerini etkiliyor. Bunların hepsini tek tek açıklamam zor ama beni ikna etti ve oldukça mantıklı geldi bana :)
Et ve et ürünleri, sakatatlar, yoğurt, meyve-sebze, kabuklu kuruyemişler vs yenebiliyor.
Buna karşılık tahıl ve tahıl ürünlerini tamamen kesiyor ya da ilk aşamada mümkün olduğunca azaltıyorsun.
Çünkü meyve ve sebzelerde doğal karbonhidrat var ve bu insan için yeterli :)
Kitap öyle pahalı bir şey değil, normalde 14 tl, internette ben 10 tl ye satıldığını bile gördüm :)
Kısaca özetlemem gerekirse, işlenmiş karbonhidratlar, yani tahıl ve tahıl ürünleri, ambalajlı ürünlerin birçoğu yenmeyecek diyor. Nedeni ise bunların insanın kan şekeri düzeyiyle oynayarak insanı şeker bağımlısı haline getirmesi. Bunun aksine doyana kadar ( ama patlayana kadar değil) doğal ve işlenmemiş ürünlerle beslenirsen kalori olarak fazla olmasına rağmen vücuttaki yağ depolanmasına neden olan fazla insülin uyarımı olmadığı için kilo verebiliyorsun.
Bu sürecin tıbbi ve bilimsel açıklaması uzun uzadıya yapılmış, yani bir sistem diğerini etkiliyor. Bunların hepsini tek tek açıklamam zor ama beni ikna etti ve oldukça mantıklı geldi bana :)
Et ve et ürünleri, sakatatlar, yoğurt, meyve-sebze, kabuklu kuruyemişler vs yenebiliyor.
Buna karşılık tahıl ve tahıl ürünlerini tamamen kesiyor ya da ilk aşamada mümkün olduğunca azaltıyorsun.
Çünkü meyve ve sebzelerde doğal karbonhidrat var ve bu insan için yeterli :)
Canım ben de 1-2 haftadır taş devri diyeti hakkında araştırma yapıyorum, aynı zamanda kitabını okuyorum.
Yaklaşık 1 haftadır da yavaş yavaş kendimi bu diyete hazırlıyorum :)
Bana çok mantıklı geliyor, yapmak istediğim ve gerçek bir çözüm sunacağına inandığım tek diyet bu şu an için.
Bizim forumda bununla ilgili bir başlık yok, aslında böyle bir başlık çok iyi olurdu deneyimlerimizi paylaşmamız için.
Ben kalori diyetini bırakarak bu diyeti yapmak istiyorum.
Birkaç kez denedim ama tatlı ataklarım oldu her seferinde, karşı koyamadım
Bu sabah tekrar başladım.
Şu ana kadar yarım lt ayran, 2 porsiyon kebap, 2 tane haşlanmış yumurta, 1 tane elma tüketmiş durumdayım.
İşlenmiş gıda ve işlenmiş karbonhidratlar yok, sadece meyveden gelen karbonhidrat var bundan sonra
canım çok haklısın. ben de eylülü temuzdan daha çok seviyorum. biraz da o yüzden ertelendi :) bu arada iş de buldum. pazartesi işe başlıyorum bir terslik olmazsa. hayırlı olur inşallah bu son çözülen meseleler. çok teşekkür ederim arkadaşım yüreklendirmen için :)
seni kutluyorum arkadaşım azminden dolayı. bir süredir aynı kilon ve pes etmedin. sonuçlarını da alıyorsun. artık mükemmeliğe doğru son birkaç kilo en geç gidenleri olur zaten. dantel işler gibi sabır lazım, senin maşallahın var :) bence regl geçince kesin 54lü bir rakam göreceksin. regl için sorun yaşıyorsan rahat sökülsün diye adaçayı iç. ben de içiyorum bu ara. sanırım faydası oluyor. kilo evrmeyle ilgili olabiliyor böyle yumurtlama ve regl problemleri. stres yapmamak da sökülmek için çözüm :)
ohhh canım çok sevindim iş bulmana hayırlı olsun bundan sonra daha düzenli olursun
çok çok teşekkür ederim canım her zaman dediğim gibi 64 ü gördüğümde şok olmuştum o anda kafamda şimşekler çaktı sanki o zamandan beri tek yaptığım azmetmek oldu hiçbirşey yıldırmadı ve daha sağlıklı olduğumu hissediyorum... hareketlerim hafifledi, sigara içer gibiydim arkadaş ortamında tek tükte olsa kahve yanında falan onunda diyetle birlikte bıraktım, nefesim kuvvetlendi sanki spor beni daha da enerjik hale getirdi spordan eve gelip duş aldıktan sonra enerji patlaması oluyor bende ya gardobu boşaltıp her şeyi tek tek deneyip dans ediyorum, ya çocuklarla koşmaca kovalamaca, top oynuyoruz , yada mutfağa girip yarın şiçimn zeytin yağlı yemek yapıyorum ...
hanımlar sanırım en guselı saglıklı beslenmek ve bunu hayat tarzı halıne donusturmekk ,,, herşeyden az az yemek gerekıyor tamamıyle mahrum kalırsanda zararlı fazla yersende zararlı...
çok sağol arkadaşım. ben de her şeyin biraz daha dene irmesni umuyorum son gelmelerle.
insan bir şok olmadan aklı başına gelmiyor sanırım. ama azmedip yılmamak lazım dediğin gi. sigarayı da bırakmışsın, hayatına bahar getirmiş sağlıklı beslenmek. enerji patlaması bana da oluyor. sanırım spor yapınca salgılanan mutluluk hormonundan. deli gibi dansedesi koşturası geliyor insanın :)
inşallah verdiğimiz emeklere sahip çıkar, kilomuzu koruruz hep. şüphem yok gerçi. hepimizin aklı başına gelmiş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?