Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
merhaba kızlar sizlere bir sorum olcak 11 şubatta askerime posta göndermiştimya paket daha bugün ulaştı eline yani aradan 26 gün geçti gönderirken içine kırmızı beyaz kalpli kurabiyeler yapmıştım iice önce alimünyum folyoyla sorada streç flimle sıkıca sarmışştım acaba yemesi sakıncalımıdır o günden sora lütfen cvp yazın :78:

nınım -

1983 sağol canım....

Serapppp walla süpersin ne diyimmmm kıskandım haaa...
bende yapmak istiyorum...ilk günlerdeki gibi hevesli değilim ama şu kilolaıda
vermek istiyorummmm...

sağol canım teşekkür ederim arada bozuyorum ama çabuk toparladım kilo verince tektrardan ilk günkü heves geşliyor canım sen kaç kiloydun bi çizelge koysaydın yaa aklımda kalmıyor ki benim :97:

airlikfeer -

olan oldu yarebbiiiiiim yarın çok tikkat etmeliyim

çek mekiği çek mekiği yak hepsini dicem ama sen çoktaaan uyumuşsundur boş ver okadar sıkma zaten tığ gibi olmuşsun

medusa09

bu akşam bende sütlaç yaptım oğlum çok seviyor ama sadece çay kaşığıyla tadına baktım
sende dikkat et gece gece hemide bir porsiyon börekte gitmiş bir porsiyon :18:

nev81 :26: artık biz senden sonra tavuk mavuk bulamıcaz hepsini yedin

uruz - canım menün çok güzel sanki bana 1000 kalori ancak eder gibi geldi 1500 nereden çıktı ki :97:

tiviti - menün güzel ama hiç yeşillik, yoğurt, süti, peynir türü bişeycik yok bunları daha çok tüketirsen daha kolay ve sağlıklı kilo verirsin

ayyy bende çok mutlu oldum canım ha işte seni böyle göriyim birdaha motivasyonun düşmesin
bende burdayım daha bırakmam gerekirse takılır kalırım 55 e yine gitmem

kalorin çok düşük ama 9 dan sonrada bişey yememen iyi olmuş canım gün içinde yemeğe bak akşamları dikkat et bu kadar da düşürme

medusa09

sorma cnm rengli olcam olamıyom nası tatlı istio cnm bende sütlaç yiyem dedim bari ...
inşallah toparlancam bir an önce
çok sağol cnm...

aynı dertten muzdaribiz yaa nasıl stres var vücudumda anlatamam her şeye ağlar oldum bir haftadır bekliyorum yok kadınların senede iki kere gecikmesi olurmuş yumurta zor çatlıyormuş şimdi onu araştırıyordum ama inşallah ölebişeydir başkabişey olmasında :18:

monaroza21 - kalorin düşük fakat cevizle 1000 olmuştur sanırım güzel bir menü
uruz -

Serapçım bugün 55'i görmüşsün, senin adına çok sevindim, çok tebrik ederim canım

evet canım sonunda çok çok teşekkür ederim canım

neredeyse bir ay olmuş :44: kurabiyeler çabuk bozulan şeyler değil bende saklıyorum kavanozda neredeyse bir ay kalabiliyor belki daha fazla ama seninkilerde gıda boyası var sanırım kırmızı beyaz dediğine göre ...ben yeniden fırınlanmasını öneririm ama senin kurabiyeler fırınlanırmı tam olarak bilemiyorum bir baksın kokusuna falan anlar zaten hava almadıysa taze kalmış olabilirde ... ayyy canım çok aydınlattım hee kafan karışmıştır daha çok

Son düzenleme:
günaydınn hanımmlllaarrrrr...

ben bugün ayran çorbasına devam ediyorumm.. sabah 1 dilim k.ekmeği ,haşlanmış yumurta ve az beyaz peynirimi yedim... diğer öğünlerde çorbaya devam...

canım çok haklısın. ben de eylülü temuzdan daha çok seviyorum. biraz da o yüzden ertelendi :) bu arada iş de buldum. pazartesi işe başlıyorum bir terslik olmazsa. hayırlı olur inşallah bu son çözülen meseleler. çok teşekkür ederim arkadaşım yüreklendirmen için :)

seni kutluyorum arkadaşım azminden dolayı. bir süredir aynı kilon ve pes etmedin. sonuçlarını da alıyorsun. artık mükemmeliğe doğru son birkaç kilo en geç gidenleri olur zaten. dantel işler gibi sabır lazım, senin maşallahın var :) bence regl geçince kesin 54lü bir rakam göreceksin. regl için sorun yaşıyorsan rahat sökülsün diye adaçayı iç. ben de içiyorum bu ara. sanırım faydası oluyor. kilo evrmeyle ilgili olabiliyor böyle yumurtlama ve regl problemleri. stres yapmamak da sökülmek için çözüm :)

1983 sağol canım....

Serapppp walla süpersin ne diyimmmm kıskandım haaa...
bende yapmak istiyorum...ilk günlerdeki gibi hevesli değilim ama şu kilolaıda
vermek istiyorummmm...

rica ederim arkadaşım.

günaydınn hanımmlllaarrrrr...

ben bugün ayran çorbasına devam ediyorumm.. sabah 1 dilim k.ekmeği ,haşlanmış yumurta ve az beyaz peynirimi yedim... diğer öğünlerde çorbaya devam...

günaydın arkadaşım :) detoksun hayırlı olsun :)

günaydın kızlar bugün burda elektrik yok hazır jeneratör çalışıyorken listemi yazayım belki sonra giremem
SABAH:
Special K(YARIM YAĞLI SÜTLE):200
ARA:
yeşil elma:55
ÖĞLE:
domates soslu makarna:332
ton balıklı salata:200
ARA:
yeşil çay:0
kivi:46
yeşil elma:55
AKŞAM:
çorba:76
yoğurt:68
TOPLAM:1032. öğle yemeği biraz ağır oldu ama akşam hafif geçiştirip dengeledimhem öğle hafif akşam ağır olması daha kötü oluyor

bu arada yorumları okudum biraz mekik konusuna değinmek istiyorum.mekik karın yağlarını eritmekte pek işe yaramaz sadece sarkma varsa onu sıkıştırır ve kaslanmasını sağlar ve yağ altta kalıryağları eritmek istiyorsanız bol bol kondüsyon yapın o zaman erir üstünede mekik çekerseniz sıkılaşır süper olur

Egzersiz önerilerimiz

Kilo kontrolü, güçlenme ve iyi bir dolaşım sistemi açısından egzersiz çok önemlidir. Egzersiz metotlarına geçmeden önce bel çevrenizi ölçmenizi ve vücut hatlarınızı fotoğraflamanızı öneriyoruz çünkü ilerleyen süreçte tartı üzerindeki kilonuzda bariz değişiklikler olmasa da vücut hatlarınızda bir sıkılaşma ve değişme olabilir.

(İdeal bel ölçüsü kadınlarda 82 cm ve altı, erkeklerde ise 88,5 cm olmalıdır. Beldeki 1,5 cm'lik fazlalık yarım kilo yağ anlamına gelir.)

Amacımız takip edeceğimiz egzersiz programı ile vücudumuzdaki yağı kasa çevirmek ve mevcut kas miktarını da arttırmak ve kas boyunu esnekliğini arttırmak şeklinde olmalıdır. Çünkü kaslar çalışmak için kaloriye ihtiyaç duyarlar ve her yarım kilo kas 40 ila 120 kalori yakar, yağ ise sadece 1 ila 3 kaloriye ihtiyaç duyar.

- Her gün 30 dakika yürüyüş yapmak kalp ve damar sağlığı açısından fayda sağlar.

- Aerobik egzersizlerini takip edin. Örneğin tempolu yürüyüş, yüzme, bisiklete binme v.b

- Yüzme anında bacak kaslarınızı ve karnınızı sıkmanız durumunda bu bölgelerdeki etkinliği arttırmış olursunuz.

- Nefes egzersizleri vücudunuza daha fazla oksijen kazandırarak aynı zamanda metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur.

- Esneme, denge duruşları, yoga, tai chi, pilates, yer çekimine karşı direnç sağlayan hareketlerin yer aldığı uygulamalar ile merkezi kas sisteminizi geliştirebilirsiniz. (Üst vücut, karın ve bacak)

Teknolojinin bizi oturaklarımıza çivilediği böyle bir çağda bir durak ötedeki bakkala arabayla değil yürüyerek gitmek, üçüncü kattaki evinize çıkarken merdivenleri kullanmak yada diğer odadaki ofis arkadaşınızdan bir şey isterken yanına gitmekle bir şey kaybetmezsiniz aksine hareketli bir yaşam tarzınız olur.

Evinizin bir köşesinde çok da ağır kilolarda olmamak kaydıyla “dambıl seti “ veya pratik kullanım açısından “elastik bant” bulundurun ve temel ağırlık kaldırma, direnç sağlama hareketlerini çalışın.

Hayatınıza anlam katın

Daha iyi bir görünüm, iş, eğlence, rekabet ya da sağlık hangi sebepten ötürü diyet yapıyor olsanız da zayıflayabilme ve zayıf kalabilmenin henüz kolay bir yolu bulunamamıştır. İstediğinizi yiyerek ve bir ilaç alarak ideal kilonuzu koruyabilmeniz söz konusu değildir.

Yaşam tarzınızı değiştirerek yeni bir beslenme şekli ortaya koyabilir ve kendiniz için en uygun egzersiz programını belirleyebilirsiniz. 3 günlük ya da haftalık bir programdan bahsetmiyoruz. Sizlere yaşam boyu kaliteli, dengeli ve mutlu bir yaşam dilerken, hayat maratonunda en güzel yerlere gelebilmenizi temenni ederek, İbnel Arabi'nin şu sözleriyle yazımızı noktalıyoruz:

"Varlığın kökeni harekettir, hareketsizlik varlığın içinde yer almaz çünkü varlık hareketsiz olamaz. Olursa kaynağına yani hiçliğe döner işte bu yüzden dünyada ve ahirette yolculuk hiç bitmez."

Mahmut Talha Sağlıklı

aslında bunlar herkesçe bilinen şeyler canım.bence burda toplumca çok benimsenmiş ama aslında yanlış olan şeylere yer verelim ki hataya düşmeyelim.hepimiz ara sıra böyle bilgileri birbirimizle paylaşalım ne dersiniz?mesela ben 1 tane şimdi kopyalayım:
Günümüzde hareketsiz ve yoğun yaşantı içerisinde, insanların vücutlarında birçok rahatsızlıklar meydana gelmektedir.

Bu rahatsızlıkların başında gelen şişmanlık, hem fizyolojik hem de sosyolojik açıdan insanları etkilemektedir. Şişmanlığın insan vücudunda oluşturduğu bu olumsuz etkilerden kurtulmak için birçok yöntem uygulanmaktadır. Bu yöntemlerin içinde, vücuttaki şişmanlığın giderilmesi açısından yanlış ve zararlı uygulamalar insanları başarıya ulaştıramayacağı için etkisiz olacaktır. Cosmotürk’teki habere göre, şişmanlığın giderilmesi için uygulanacak yöntemler kilo vermeye yönelik olmamalı, vücutta yağ kitlesini azaltıp kas kitlesini artıracak yöntemler olmalıdır.

Yağ yakmak amacıyla uygulanan yanlış yöntemler şunlardır:

Sauna:

Vücuttaki su kaybını sağlayan yöntemlerdendir. Vücut suyunu azalttıkça, yağ yakmak daha zor olacaktır.

Diüretik ilaç ve çaylar:

Diüretik maddeler veya çaylar, vücutta yağ yakmamızı sağlamaz; sadece vücut suyunun idrar yoluyla vücudun dışına atılmasını sağlar.

Aç kalmak:

Gerekli gıda maddelerini almadan uygulayacağınız yöntemler, vücudunuzdaki kas kütlesinin azalmasına sebep olurken, yağ kitlesinde bir değişim görülmeyecektir. Kaslar vücudunuzda yağ yakan fabrikalar olduğuna göre, yağ yakmak için kas kitlemizi kaybetmemiz gerekmektedir.

Masaj:

Dolaşım sistemini ve kaslardaki gerilmeleri rahatlatmak için uygulanan manipulasyonlar, vücudumuzdaki yağı yakmayacağı gibi, vücut yağını bir yerden bir yere de taşımaz.

Karbonhidratsız beslenme:

Karbonhidrat insanların mutluluk kaynağı olmasının yanında, vücut için önemli bir besin maddesidir. Karbonhidratlar vücudumuzda su tuttuğu için, şişman insanlar yememektedir. Önemli olan kilo kaybı değil yağ kaybı olduğuna göre, karbonhidratsız vücudun yağ yakmayacağı bilinmelidir.

Yüksek tempolu egzersizler:

Yüksek tempolu egzersizlerle vücudumuzda daha fazla karbonhidrat, daha az yağ yakılacağı unutulmamalıdır.

Ağırlık çalışmaları:

Ağırlık çalışmaları yağ yakmamızı sağlamaz, ama kas kitlesini reaksiyona geçireceği için yağ yakmada destekleyici bir faktör oluşturacaktır.

Kısa süreli diyetler:

Kısa süreli diyetlerle vücudumuzda yağ yakamadığımız gibi, diyeti bıraktığımızda vücudumuzdaki yağ artışı hızlanacaktır.Kısacası tüm bu yöntemlerle vücudumuzda biriken istenmeyen yağlardan kurtulmamız mümkün değildir. Vücudumuzun sağlıklı olarak yağ yakabilmesi için egzersizin ve doğru beslenme alışkanlıklarının kazanılması ve hayat boyu devamı gereklidir.

özellikle bunu okumanızı tavsiye ederim.bak mesela mekikten bu yazıdada bahsedilmiş
Dogru Bildigimiz Yanlislar

Her egzersiz yağ yakar, kan şekeri düşünce çikolata yemek gerekir...

Mitler... Diğer bir deyişle, ağızdan ağıza dolaşarak efsane haline gelen bilgiler, hurafeler... Kısacası doğru bildiğimiz yanlışlar. Pek çok kişinin ilgi alanına giren konu sağlık olunca, doğru bilinen yanlışlar önem kazanıyor. Bazı konularda mitler, gerçeklerin önüne dahi geçiyor... Penis boyunun uzun olması ilişkide zevki artırır, spor yaparken terlemek yağ yakmak demektir, sabahları içilen limonlu sıcak su kilo verdirir... Bunlar gibi pek çok inanış, doğru mu yoksa uydurma mı? Beslenme ve diyet, cinsellik ve spor konusundaki "mitleri" konunun uzmanları yanıtladı...

Dikkat! Doğru bilip hararetle uyguladığınız bazı yöntemler aslında sağlığınıza zarar veriyor olabilir

"Göbek çevresini çalıştırmak illa göbeğinizi eritmez"

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve Milli Olimpiyat Komitesi Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Emin Ergen:

Her egzersiz yağ yakar!

Hayır. Yağların organizmada yanabilmesi için belli bir yüklenme şiddeti gerek. Bunun bir formülü var: 220-yaş. Nabız hızının da ortaya çıkan rakamın yüzde 50-80 aralığında olması gerekir ki yağları yakalım. Yağ yakma da en az 15-20 dakika sonra başlar.

Sağlıklı spor koşu yapmaktan geçer!

Koşu uzun süredir uygulanıyorsa problem yok. Ama ilk kez koşanlarda kalp damar hastalıkları, eklem ve kıkırdak bozuklukları gibi sorunlar olabilir. Herkes için en uygunu tempolu yürüyüş.

Çok egzersiz yapmak çok sağlıklı!

Her zaman değil. Genellikle orta yaş üzerindekiler için yüklenme vücudu yıpratıp bazen zarar bile getirebilir. Haftada en az 3 gün olmak kaydıyla, kondisyonlu kişiler 4-5 güne kadar çıkabilir.

Alışverişte yürüyüş, ev işleri zayıflatır!

Vitrin yürüyüşlerinin sağlık açısından yararı yok. Ne kadar yorucu ve hareketli olursa olsun ev işlerinden de sportif anlamda bir yarar beklenemez.

Bölgesel zayıflama için bölgesel egzersizler yapılmalı!

Hayır. Göbek çevresinde yağ varsa oradaki hareket o bölgedeki yağı yakmaz. Ancak karın kasları biraz daha sertleşir, göbeği sarkmışsa toparlar.

Kondisyon aletlerinde harcanan kalori yakılan yağın göstergesidir!

Hayır. Tabii ki egzersiz süresinde yağlar yanıyor ama yaktığınız örneğin 300 kalorinin tamamen yağlardan tüketildiğini söyleyemeyiz. Egzersizden 6-8 haftadan önce sonuç beklemek yanlış. Gerçek sonucu 6 ay sonunda belli olur.

Egzersiz sabah saatlerinde yapılmalı!

Hangi saatte olursa olsun yapılabilir. Sabah açken yapılması yağ yakma açısından biraz avantajlı. Tabii akşamüstü de olsa yine yağ yakılır. Sabahın avantajı; sabaha kadar yemek yemediğimiz için depolarımız en düşük durumda.

Çok terlemek yağ yakmaktır!

Hayır. Terlemek bir ölçüt değil. Hiç terlemeden dahi yağları yakmak mümkün.

Egzersiz sırasında su içilmemeli!

Yanlış, azar azar, mideye ağırlık vermeyecek şekilde su içilmelidir.

"Sadece sıvı tüketerek zayıflamak mümkün değil"

Amerikan Hastanesi Diyetisyeni ve Türk Diyetisyenler Derneği İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Dilara Koçak:

Tek öğün yemek kolayca zayıflatır!

Kilo almanın nedenlerinden biri, tüm gün aç kalıp sadece akşamları yemek yemek. 18-20 saat aç kalan vücut, bu durumun devam edeceğini düşünür ve savaşa hazırlanır gibi yediklerini depolamaya başlar. Daha sonra ilk yediğinizi aç kalacağım diye yağa dönüştürür.

Akşam yememek kilo vermeye yardımcı olur!

Gün içinde yenilen öğünlerden daha az olması, eğer gün içinde çok fazla yenilmişse akşam hiçbir şey yenilmemesi kilo vermeye olumlu etki yapar.

Sadece sıvı besinlerle zayıflamak mümkün!

Hayır. Çay, kahve, su, bitki çayları ve diyet içecekler hiçbir enerji (kalori) içermedikleri için kilo aldırmaz. Ancak meyve suları ve gazlı içecekler içerdikleri şeker nedeniyle kiloya neden olabilir.

Kilo almamak için 3 öğünden şaşmamak lazım!

Araştırmalar aynı miktarda kalori alsalar da 3 öğüne göre 6 öğün yiyenlerin daha kolay kilo verdiğini gösteriyor. Öğün artırmak mideyi dolu tutarak sonraki öğünde fazla yemeyi engelliyor.

Meyve kilo aldırmaz, diyet yaparken sınırsız yenebilir!

Yanlış. Sebzelerin su ve lif oranları yüksek olduğundan kalorisi düşüktür. Çiğ yenen kıvırcık, göbek, marul, nane, maydanoz, roka, biber, domates, salatalık serbest bırakılır. Ancak karpuz, üzüm, incir vb. sınırlı tüketilmeli.

Kilo vermek için diyet ürünler serbestçe yenebilir!

Tüm diyet ürünlerin enerji değerleri sıfır değil. İçecekler enerji içermezken bisküvilerin enerji, yağ ve karbonhidrat içeriğinde bir değişiklik yoktur.

Kan şekeri düşünce şekerli gıda yemeli!

Hayır. Aksine tatlı, çikolata, meyve suyu vs. yerine ekmek gibi besinler yenmeli. Ne kadar çok tatlı yerseniz tatlıya olan ihtiyacınız o kadar artar.

Sadece protein ağırlıklı diyet zayıflamayı hızlandırır!

Proteinin vücut mekanizmasını hızlandırdığı doğru. Ancak sürekli protein kas dokularını eksiltir, su kaybı yapar. Kilo verdiğinizi sanırsınız ancak metabolizma yavaşladığından diyet sonrası hızlı kilo alınır.

Sabahları aç karına içilen limonlu su zayıflatır!

Yanlış. Suyun veya içine katılacak limon, soda gibi maddelerin, bitki çaylarının yağları eritmek, yok etmek gibi etkisi yoktur.

maviş cim sana katılyıorum bu tarz şeyler paylaşarak daha çok bilgileniriz.. zaten ben bu aralr iyice sarmış durumdayımm diyetti detokstu sağlıklı beslenmeydii :)))

canım yha corbaya 76 kal demişsin yha merak ettm ne corbası bu..bn genel olarak nette gezinşrken en basit çorba bile 250kal die biliyorum bu seninki nasıl bişe ...:26:

epakçım tatil bitimi vana gelirken yolda okurum diye kayınpederimden bir detoks kitabı almıştım.bugüne kadar hiç aklıma gelip içinide açmamışım.bugün elektrik kesik olunca aklıma geldi şimdi biraz göz gezdirdim.bu güne kadar gördüğüm detokslara benzemiyor pek.aslında bunun yapılma amacı vücuttaki zararlı şeyleri atmak(hava kirliliği,kullanılan ilaçlar,saç boyasından spreylere kadar) bütün zararları yok etmek ve bağışıklığı güçlendirmekmiş.herkes yapabilirmiş diyabetli,kolestorelü olan hatta kanserliler (aksine iyileşme sürecini hızlandırırmış)tek bir yan etkisi varmış oda kilo vermekkitaba göre sadece kilo vermekle kalmayacaksınız cildiniz gerilecek gözleriniz ışıldayacak enerji dolacaksınız ve stresiniz azalacak diyor.ve en güzelide verilen kilolar yoyo misali detoksu bitirdikten sonra geri gelmeyecekmiş.ve sıkı dur 21 günde 10 kilo vermekten bahsediyorkesinlikle açlık hissininde doğmayacağını garanti ediyordoktorun adı RONI DELUZ kitabı çıkarmasını sağlayan kendi hastası JAMES HESTER.detoksun ismide ''MARTHA'S VİNEYARD DETOKS DİYETİ''280 sayfalık bir kitap ben henüz ilk sayfaları okudum onun için ne yenilip içildiğini şimdilik bilmiyorum:44: 5 kilo verdikten sonra bu detoksu denemek istiyorum.eğer gerçekten yazıldığı gibiyse sizede bu konuda bilgi verebilirim

epakçım tatil bitimi vana gelirken yolda okurum diye kayınpederimden bir detoks kitabı almıştım.bugüne kadar hiç aklıma gelip içinide açmamışım.bugün elektrik kesik olunca aklıma geldi şimdi biraz göz gezdirdim.bu güne kadar gördüğüm detokslara benzemiyor pek.aslında bunun yapılma amacı vücuttaki zararlı şeyleri atmak(hava kirliliği,kullanılan ilaçlar,saç boyasından spreylere kadar) bütün zararları yok etmek ve bağışıklığı güçlendirmekmiş.herkes yapabilirmiş diyabetli,kolestorelü olan hatta kanserliler (aksine iyileşme sürecini hızlandırırmış)tek bir yan etkisi varmış oda kilo vermekkitaba göre sadece kilo vermekle kalmayacaksınız cildiniz gerilecek gözleriniz ışıldayacak enerji dolacaksınız ve stresiniz azalacak diyor.ve en güzelide verilen kilolar yoyo misali detoksu bitirdikten sonra geri gelmeyecekmiş.ve sıkı dur 21 günde 10 kilo vermekten bahsediyorkesinlikle açlık hissininde doğmayacağını garanti ediyordoktorun adı RONI DELUZ kitabı çıkarmasını sağlayan kendi hastası JAMES HESTER.detoksun ismide ''MARTHA'S VİNEYARD DETOKS DİYETİ''280 sayfalık bir kitap ben henüz ilk sayfaları okudum onun için ne yenilip içildiğini şimdilik bilmiyorum:44: 5 kilo verdikten sonra bu detoksu denemek istiyorum.eğer gerçekten yazıldığı gibiyse sizede bu konuda bilgi verebilirim

canım yha corbaya 76 kal demişsin yha merak ettm ne corbası bu..bn genel olarak nette gezinşrken en basit çorba bile 250kal die biliyorum bu seninki nasıl bişe ...:26:

tatlım ya ben normalde kalorili et yemeği yapacam akşam onun için kendime de ayrı pişirmek istemiyorum hazır çorba içecem yanında da yoğurt yesem yeter bana.knorun çabuk çorbaları var ya onlardan üstüne baktım 76 kalori yazıyordu bende öyle hesapladım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…