Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419

kesınlıkle bende sana katılıyorum abartmadıgın surece en hafıf tatlıyı yemek cok zararlıı degılll.... ınsanın nefsınıde terbıye etmesı için onu arada bır odullendırmesı gerekıyorr

Epak
Evet haklısın, sağlıklı beslenmek en iyisi, karbonhidratı, proteini, yağı vs hepsini almak gerekiyor ama elbette ki doğru kaynaklardan :)

1983
Canım sen işe mi başladın? :)
Benim neden haberim yok
Az önceki mesajlardan öğrendim işe başladığını, çok tebrik ederim ve hayırlı olmasını dilerim

Diyet konusuna gelince...
Ben bu diyetin uzun süreli uygulanabileceğine inanıyorum.
Karbonhidratın tamamen kesilmesi ya da hayattan çıkarılması zaten mümkün değil çünkü yağ yakım reaksiyonunu başlatan karbonhdratlardır, yani karbonhidratların aktive etmediği bir yağ yakımı söz konusu olamaz.
Burada ne yağ ne kaarbonidrat ne de protein vs kısılmıyor ya da tamemen hayattan çıkarılmıyor sadece karbonhidrat kaynakları değişiyor. Daha önceden sağlıksız kaynaklardan, işlenmiş ve bileşik bir hale gelmiş olan sanayi mamülü karbonhidratlar yerine daha doğal kaynaklardan alım yapılıyor.
Meyvede, sebzede bizim ihtiyacımızı rahatlıkla karşılayacak kadar karbonhidrat var.
Hatta yoğurtta, sütte vs de bile karbonhidrat var.
Sanayi toplumu olduğumuz için karbonhidratın gerektiğinden fazla tüketiyoruz, asıl tehlikenin bu olduğuna inanıyorum ben, hem de basit şeker şeklinde alım yapıyoruz.
Koroner kalp hastalıklardan tutun da panikatak, erken ergenlik, depresyon vb çağımızın tüm hastalıklarının nedeni Serap'ın da belirttiği gibi işlenmiş ürünlerde bulunan mısır şurubu ya da bildiğimiz şeker pancarı şekeri.
Bugün sanayi şekerine yasal uyuşturucu deniyor, ben bunu kendimde de fark ettim, yemediğim zaman yoksunluğunu her şeyden çok hissediyorum, oysa vücut için hiçbir besleyici özelliği yok.

Diyetle ilgili şunu söylemeyi unutmuşum, tüm zararlı şeyleri bir anda hayatınızdan çıkarın gibi tavrı yok diyetin.
Zaten hepimiz bliriz en zor şeyin alışkanlıklardan kurtulmak olduğunu :)
Kademe kademe azaltın, mümkün olan en az orana indirgeyin diyor.
Mesela normalde 1 bütün çikolata yiyiyorsan önce yarıma sonra da çeyreğe indirebilirsin.
Zamanla isteğimizin azalacağı beliritiliyor.

benım duıkkatı su cektı herkesın yada bır cok kısının en buyuk zaafı tatalı cıkolata... benım oyle bırseyım yok ben cıkolata 1 yıl yemesem aklıma gelmez... tatlıda cok nadır yerım.. ama en buyuk zaafım cipsler benımde cok sevıyorum cookkk ve 1,5 aydır hıc yemıyorum ama özlüyorumda, tatlınınyıne hafta 1 kacamagı olurda cipsınkı olmuyor ben bıde hazır yemek yanı burger kıngler pızzalr kfc bayılırımm off nerdden aldıgım bellı kıloları ...

Bugünkü Listem

2 tane haşlanmış yumurta
yarım litre ayran
3 tane salatalık
5 tane zeytin
2 tane köfte

1 tane elma

2 porsiyon kebap
karışık salata
haşlama mantar (soslu)

1 tane portakal

akşam yiyeceklerim
meyve salatası (1 portakal, 1 elma)
haşlanmış tavuk göğsü ve mantarlı salata
1 avuç badem ve fındık

Bence insan birkaç hafta zorlanır yeme alışkanlığını değiştirene kadar ama sonrası gelir :)

İsterseniz biraz bekleyin, ben şöyle 1 ay kadar bu beslenme şeklini deneyeyim, sonuçları- beden üzerindeki etkileri ve zorlanıp zorlanmadığımı söylerim size :)

Bugün hiç tatlıyı aramadım mesela.
Üstelik her tür tatlıyı seven biriyim...
1 ay sonra karar verirsiniz siz de

Son düzenleme:

bakıldıgında menune hayatım karbonhıdratı cok dusuk tutmussun sanırım, meyveden alıcaksın o şekilde dengeliyceksin galiba..

bakıldıgında menune hayatım karbonhıdratı cok dusuk tutmussun sanırım, meyveden alıcaksın o şekilde dengeliyceksin galiba..

2 tane haşlanmış yumurta - karbonhidrat yok
yarım litre ayran - 10 gr
3 tane salatalık - 12 gr
5 tane zeytin - 1 gr
2 tane köfte - 1 gr ( 1 porsiyon ızgara köfte 4 tane = 2 gr olduğundan)

1 tane elma - 15 gr

2 porsiyon kebap - 5 gr
karışık salata - 20 gr
haşlama mantar (soslu) - 5 gr

1 tane portakal - 17 gr

akşam yiyeceklerim
meyve salatası (1 portakal, 1 elma) 32 gr
haşlanmış tavuk göğsü ve mantarlı salata 20 gr
1 avuç badem ve fındık - 25 gr

toplam karbonhdrat: 163 gr

Benim günlük karbonhidrat ihtiyacım 250-260 gr civarında.
163 gr yeterli değil ama çok az olduğunu da düşünmüyorum :)

kg dedıgın kb degerı oluyorr ıdimi. ben kısa bır sure kb dıyetı yapmsıtım gunde 30 fılan karbonhıdrat alıyordumm... listende 2 porsıyon kebap cok gorunuyor :)) anlamadım ben bişi :))))

sanırsın 45 yaşında 150 kilosun. yaşın çok değil ki. evet biraz yavaşlıyor metabolizma ama doğru alışkanlıklarla sen icabına bakarsın zaten. :)

canım iş buldum ama pazartesi başlıcam kısmetse. arama süreci çok sancılı geçtiğinden bulunmasını da coşkuyla karşılayamadım pek. o yüzden haber veremedim :) çok teşekkür ederim arkadaşım. dediğin gibi hayırlı olur inşallah.

söylediklerinin hepsi çok doğru bilgilerdir eminim. kendim bir kısmını bilmiyordum, kontrol etmeye gerek duymayacak kadar da güveniyorum sana. benim sorunum aslında sunulan yöntemin mantığında değil. tamamen bireysel olarak, bana karşı uyandıracağı etkide. ben protein düşkünü bir insan değilim. karbonhidratla bütün bir ömrümü geçirebilirim. işlenmiş karbonhidratlara da bayılıyorum. makarna, börek, patates mamülleri falan. şekerleme ve çikolatayı saymaya gerek duymuyorum :)

açıkçası böyle bir sistemin insan sağlığına sadece psikolojik olarak zararı olabilir. fizyolojik olarak zararı olmayacak kadar doğru seçimler. ama karbonhidrat kıtlık sinyallarını kesen tek besin türü. olabildiğince azaltmak kıtlık olacak mesajını gönderebilir bilinçaltına. zaten kilonun asıl kaynağı herhangi bir nedenle bilinçaltına yöneltilen kıtlık geliyor mesajı. ve bilinçaltı bilinçüstünden çok daha etkin vücudun çalışmasında. bilinci kapalı insanların hala birtakım vücut mekanizmalarını çalıştırmalarının sebebi de bilinçaltındaki yaşama sevinci.

hal böyle olunca bilinçaltının rolü değişiyor. ve açıkçası besinler konusunda "az, daha az, çok daha az" mantığı bana sağlıklı gelmiyor. ister yağlar konusunda olsun, ister karbonhidratlar konusunda. ben biraz daha basit tutma taraftarıyım. bilinçaltıyla oynamak yerine her şeyi olabildiğince basit, sağlıklı ve düzen içinde uygulamak daha doğru geliyor.

şimdiden karbonhidratları ölçmeye başlamışsın tatlım :) bir süre sonra takıntı haline gelmesi sanırım endişem. çünkü bu gerçekten içinden çıkılacak gibi değil. son nefesine kadar yemek zorunda insan :)

bu arada kendinden denek gibi bahsetmişsin. seni hiçbir şey için denek yapmayacak kadar çok seviyoruz :) inşallah olumlu sonuçlar alırsın tatlım.

Son düzenleme:
kg dedıgın kb degerı oluyorr ıdimi. ben kısa bır sure kb dıyetı yapmsıtım gunde 30 fılan karbonhıdrat alıyordumm... listende 2 porsıyon kebap cok gorunuyor :)) anlamadım ben bişi :))))

Peri ve Helinaslı'nın başlığında değil mi? :)
Ben de kalori diyeti öncesinde ordaydım, kb diyeti ile güzel kilo verdim

Kebap normalde sadece eti yenirse kb değeri 0.7-0.8 civarı oluyor.
Ben beğendili kebap yedim ki bunun 1 porsiyonu yaklaşık 13-14 kb çünkü 1 porsiyonda bir sürü ıvır zıvır var.
Ben etlerini yedim, yanındaki sostan da biraz yedim.
Yediklerm göz önüne alınırsa 5 gr az bile

İşin hayırlı olsun canm

Söylediklerine katılıyorum, özellikle karbonhidratın psikoloji üzerindeki etkisine, karbonhidratın tamamen kesilmesi halinde tüm depresyonlarda artış görülüyor, bu artık kanıtlandı ama ben karbonhdratı kesmeyi düşünmüyorum, zaten depresif olurum, aman Allah korusun

Karbonhidratları ben kendim için hesaplamadım.
Bundan sonra benim hayatımda kalori, karbonhidrat, protein vs hesabı yok.
Sadece serbestçe yiyeceklerim ve yerken dikkat edeceklerim var.
Karbonhidrat hesabını Epak için yaptım sadece :)

ewet canım ordaaa aslı benım cocoukluk arkadsım zaten kankam dıyelım:)))) ben yapamadım ama kb dıyetını 3 hafta fılan yaptım sanırım, daha oncedende hep saglıklı ve kalorı yontemıyle kılo verdım... oyusden eskı bıldıgıme gerı dondumm :)))

tamamdır o zaman :) inşallah iyi sonuçlar alacaksın arkadaşım. sen ne yaparsan işe yarıyor ve peşinden geliyoruz ya, ben kendim için korktum aslında bir yandan karbonhidratlara veda edicem diye :)

1983
uruz benım ıcın hesaplamıstı sorudumdaa merak işte:)))

belkı 45 150 kg degılım :)) ama gerçekten ben 20-25 yaslarındayken hemen kılo verırıdım sımdık okadar kolay degıl spor yapmadan cok ama cok zorr:)))

1983
uruz benım ıcın hesaplamıstı sorudumdaa merak işte:)))

belkı 45 150 kg degılım :)) ama gerçekten ben 20-25 yaslarındayken hemen kılo verırıdım sımdık okadar kolay degıl spor yapmadan cok ama cok zorr:)))

anladım arkadaşım :)

haklısın canım. ben de 3 ay sonra 28 olucam. ve gerçekten hissediyorum metabolizmamın yavaşlığını. allahtan metabolizma hızlandırılabilen bir şey :) su içip az ve sık yeyip spor yapıp kurtarcaz bir yandan.

Canm hangisi kolayına geliyorsa, hangisi sana uygunsa onu yapman daha doğru
Hem öyle çok korkulacak bir kilon da yok zaten :)

tamamdır o zaman :) inşallah iyi sonuçlar alacaksın arkadaşım. sen ne yaparsan işe yarıyor ve peşinden geliyoruz ya, ben kendim için korktum aslında bir yandan karbonhidratlara veda edicem diye :)

Karbonhidratlardan vazgeçmek o kadar zor bir şey ki !!!
Seni çok iyi anlıyorum :)
Ne zamandır kendimle kavga ediyorum; çikolata, pasta, baklava, börek vs bunların hepsi benim hayatım
Elimle bir kenara itmek, miktarlarını azaltmak çok zor bir şey, bnca yıllık bir alışkanlığı bırakmak...
Ben önüne börek tepsisini alıp tepsinin sonunu görene kadar yiyen biriyim
Yavaş yavaş alışıcam inşallah, sizin desteklerinizle

Yaşın metabolizma üstünde etkisi var, bu bir gerçek.
Zamanla hızı azalıyor ama yine de gençsin, şükretmen lazım :)

Son düzenleme:

ben gunde 2,5 lt su ıcıyorum ve 2 kupa bıtkı cayı ıcıyorum inana wc ye gıdıp gelmekten hellak oldumm ınsanalr bakıyor ısyerınde artık ve dıger ofıslerdekıler:)))))) kesın gunde 10 ker egıdıorumdur belkıde hava fazla:)))))) mesaiyi wcde bıtırcem:)))

ahh canım nasıl yok yaaa cok kg vermem lazım gecen hafta 71 dım bakalım yarın kac cıkıcamm...

tabı gencizz hayatımm benım ruhum daha 20lerde:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…