Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
selam kızlar ben geldım karbonhıdrat dıyetını yapamadım hatta 65.8 dım 67 ye cıktım (((
tatlı krızı vurdu benı onda
en ıyısı bıldıgım yoldan gıtmek dedım...

selam kızlar bu kalori diyeti nasıl oluyor baktım ama pek anlamadım.yani bi insan vücudu günde ortalama kaç klori yakıyor hiç bişey yemeden ve spor yapmadan ?
bunu bilmeden neye göre yapıcam bu hesabı ?

mrb nergiscim ne zaman buraya gelsem hepinizin yazdıklarını okuyorum iyi takipteyim.)) sakın yılmak yok cnmm şu an duraklama olabilir ama daha sonra giden kilolarına sen bile dur diyemiyceksin.onun için hiç moralini bozma yaz geliyo işlhh sağlıklı güzel günler bizleri bekliyor.bu arada çok açlık hissetiğinizde hepinize önerim leblebi yemeniz .1 avuç leblebide 20 kalori var sadece ,inanılmaz tok tutuyor )))

Simit 1 ADET 275.00
[2] Domates 2 ADET 28.00
[3] Salatalık (hıyar) 3 ADET 33.00
[4] Beyaz peynir (Edirne) 50 GRAM 150.50
[5] Elmalı Tart 100 GRAM 276.00 - 2 TANE YEDİM İŞ ARKADSIMIZ YAPMIS ELMALI KURABIYE DAYANAMADIMM(

[7] Makarna (haşlama, yağsız, tuzsuz) 1 porsiyon 221.00
[8] Sütaş light yoğurt 250 125 gr 13750.00

[9] Sütaş light yoğurt 2 125 gr 110.00
[10] Elma 1 ADET 60.00
TOPLAM 1153 FAKAT COK KARBONHİDRATLI OLDU BUGÜN SANIRIM (((

BUGÜNKÜ LİSTEM
500 gr çilek = 200
1 simit = 300
1 bardak çay (iki şekerli) = 40
5 dilim tam buğday ekmeği = 300
1 bardak şeftali nektarı = 110
1,5 porsiyon mantar güveç = 300
1fincan 2 şekerli kahve = 50
1 tane Eti Cin = 130

TOPLAM: 1430 kalori :125:

Liste gayet güzel, yoğurt da var peynir de :)
Ben beğendim, afiyet olsun canım

selam kızlar ben geldım karbonhıdrat dıyetını yapamadım hatta 65.8 dım 67 ye cıktım (((
tatlı krızı vurdu benı onda
en ıyısı bıldıgım yoldan gıtmek dedım...

Tekrar hoşgeldin

Listeye bakınca tam sevinecektim tavuktur, dönerdir yemişsin diye ...
Sonra toplam kaloriye bir baktım :)
Limiti yine de o kadar çok aşmamışsın ama kötü yanı kaçamakların peş peşe geliyor, bir gün kaçamak yapıp 3 gün dengelesen böyle sorun olmaz
Birkaç gün ara ver, dengeli beslen, sonra yine kaçamak yaparsın :)

Hanoi sonunda senden dolu dolu bir liste gelebildi
Listenin güzel olduğunu düşünüyorum :)
Ama meyveli pastanın kalorisini biraz fazla tutmuş gibisin, genelde çikolatalı pastaların kalorisi o civarda oluyor.
Yediğin pastanın kreması çok mu ağırdı?

liste gayet güzel, yoğurt da var peynir de :)
ben beğendim, afiyet olsun canım

tekrar hoşgeldin

saol canım tsk ederimmm... Elmalarıı kurabıyelerı yemeseydım cok super olcaktı ... Neyse artık 1 saat yuruyorum o acıgı kapatırım :))))))

saol canım tsk ederimmm... Elmalarıı kurabıyelerı yemeseydım cok super olcaktı ... Neyse artık 1 saat yuruyorum o acıgı kapatırım :))))))

Bugünkü listende ben bir kusur göremedim, kursağından birazcık tatlı geçti diye yüklenme kendine, zamanında şimdiki gibi ölçülü yiyebilseydik zaten hiçbir sorun olmazdı :)
Bu şekilde devam edersen hiçbir sorunun kalmaz canım

ahh canımm ben aslında hep boylee gıdıyorum son 2 aydırdfa kılolar benı terk edemıor bı turluuuu :)))) ama hsonalrı kacamak yapıyorum ondanmıdır bılemıyorum vucudum alsıtı bu duruma sanırım ):)))))

slm hanımlar... bugünkü menüm:
[1] Beyaz Peynir 50 GRAM 125 125
[2] Kepekli Ekmek 3 DİLİM 165 165
[3] Tulum Peyniri 25 GRAM 64.25 64.25
[4] Ekmek 0.5 DİLİM 32.5 32.5
[5] Pekmez 0.5 YEMEK KAŞIĞI 32 32
[6] Domates 2 ADET 28 28
[7] Salatalık (hıyar) 2 ADET 22 22
[8] Tahin Helvası 5 GRAM 25.8 25.8
[9] Elma 1 ADET 60 60
[10] Hurma 4 ADET 60 60
[11] ETİ Tadında Peynirli Kraker 5 GRAM 23.1 23.1
[12] Kepekli Ekmek 2 DİLİM 110 110
[13] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11 11
[14] Kırmızı Mercimek Çorbası 2 PORSİYON 366 366
[15] Zeytinyağı 5 GRAM 46.5 46.5
[16] Limon 20 gr 4 4
Toplam : 1175.15 kal.

selam kızlar bu kalori diyeti nasıl oluyor baktım ama pek anlamadım.yani bi insan vücudu günde ortalama kaç klori yakıyor hiç bişey yemeden ve spor yapmadan ?
bunu bilmeden neye göre yapıcam bu hesabı ?

Ya biri Allah rızası için cevap versin ya kızlar soruma

Ya biri Allah rızası için cevap versin ya kızlar soruma

Günlük harcanan kalori miktarı kişisel özelliklere göre değişiklik gösterir.
Hatta aynı özelliklere sahip iki kişinin metabolizma hızları bile farklı olabilir.
Ama genel olarak standart hesaplama kilonu 20 ile çarpmak şeklinde.
Kilonu 20 ile çarptığında ortalama bazal metabolizma hızın, yani bütün gün hareket etmesen bile vücut fonksiyonları için harcanan enerji miktarını buluyorsun.
Günlük hareket durumuna göre de bazal metabolizma hızına 200-500 kalori eklersen günlük kalori ihtiyacını bulursun.

Örnek:

60 kilosun, 60 x 20 = 1200 bazal metabolizma hızın olur.
Hareketsiz biriysen, sürekli ofis işleri yapıyorsan buna 200 daha ekleyerek 1400 kalori elde edersin ki, bu günde 1400 kalori alırsan kilonu koruyacağını ve bu miktarın altında alım yaparsan kilo vereceğini gösterir.

Diyetim 4-5 gündür mükemmel bir şekilde gidiyordu ama bu akşam biraz bozar gibi oldum.
Moralim bozuldu her zamanki gibi ...

Liste ölçülü ve güzel, afiyet olsun canım

Diyetim 4-5 gündür mükemmel bir şekilde gidiyordu ama bu akşam biraz bozar gibi oldum.
Moralim bozuldu her zamanki gibi ...

moralini bozma uruzcumm ,hiç önemli değill diğer gunlerde dengelersın sen onu tatlımm... bende yapıyorumm ara ara :))))

moralini bozma uruzcumm ,hiç önemli değill diğer gunlerde dengelersın sen onu tatlımm... bende yapıyorumm ara ara :))))

diyetlerin içinde en sağlıklı diyetin bu olduğunu düşünüyorum ben 4. takımdayım değişik diyetlerle 3 kilo kadar verdim ama bedenin zaruri besinlere ihtiyarcı var bu diyetle hepsi alınıyor ama yeteri kadar alınarak kilo veriliyor anladığım kadarıyla arkadaşım benim sormak istediğim şu bir siteden günlük almam gereken kaloriyi hesaplattım kilo vermek için bu almam gereken kaloriden ne kadar az almalıyımki kilo verebileyim mesela ben günlük almam gereken 1700 kalori ne kadar kalori almalıyımki haftada 1 kilo vereyim cevap verirseniz sevinirim

merhaba tatlım.. eger gunluk alman 1700 kl ise 1300 lerde tutarsan saglıklı kılo verırsın bırde sppr yapıorsan eger cok gusel olurr... burda genelde 1000 kl altına dusmuyoruz ama ben okadar dusuk kl cok nadır alıyorum gunluk ortalamam 1100 1200 arasında ve 2 aydır bu dıyetı kacamaklarla yapıyorum 6,5 kılo cıvarında verdım... eger hıc kacamak yapmasaydım daha cok verebılırdım aama hayatım boyunca kacamaksız yasıyamıyacagım ıcın onada alıstırmak lazım vucudu :)))))))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…