Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
2 aydır 1 kilo ancak verebildim.hesaplamalarım kesin doğru her öğünü kendim pişiriyorum.tartılarla. bugünkü listem mesela paylaşıyım
sabah: tahıllı ekmeğe beyaz peynir domatesli tost yanında küçük bir salatalık,su
ara:1 adet armut,su
öğle tavuk şiş göğüs etinden 150 gr.yanında haşlama sebze kabak brokoli havuç biber,su
ara:yeşil çay
akşam:sebze çorbası(kendim yaptım bri tabağı 100 kalori),50 gr kabak yemeği (oda 70 kal.)
gece:yeşil çay
gün boyu 2 litre su
nerde yalnışım her gün böyle sadece bazı öğunlerde salata,elma, balık ,yumurta yer değiştiryor o kadar

bence kesinlikle çok az kalori aldığın için metabolizman az çalışıyor 1000 in altına düşmemeye özen göstermelisin ve haftanın bir günü 100 hatta daha fazlasına çık yarınsı günü 1000 ile devam et öğünlerine dereotu ve yoğurtta kat ikiside metabolizmayı hızlandırır kuru kayısı ye mesela ara öğünlerinden önce sabah kalktığında ılık elma sirkeli su iç kahvaltına maydanozu kat bak nasıl vericeksin ...

uruzcum evet motivasyon çok önemli diyette ben bu motivasyonu diyetimin ilk bir buçuk ayında da sürdürdüm şaştım kendime ama bayağı hırs yapmıştım ...dirayetli oldum sonradan pişmanlık çekiceğime yememeği tercih ettim hep aklımda kilo verdikten sonraki rahatlık vardı rahat rahat oturup kalkmak, giydiklerimden oramın buramın çıkmaması, fazlalıkları neyle örterim çabası içinde olmamak düşüncesiyle zayıflığı düşündükçe irademde kuvvetlendi bunu sporda destekledi akşam yaptığım sporun boşa gitmemesi için spordan sonra sadece meyve yiyebiliyordum gece yememek gün içinde de yediklerimi yaktığımı bilmek bu konuda bilinçlenmek hergün burada yeni şeyler öğrenmek beni çok motive etmişti bence sende kalori sayımına devam etmelisin başka diyetler yada diyet listelerie bağlı kalmak işini zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz az az sık sık sıloganımız bu yola devam

günaydın dünkü menümü yazıyım dedim
sabah
süt 1 bardak : 204 kal.

öğle
1 porsion karışık salata:123 kal.

ara
ülker kelloggs 30 g +125 ml yağsız süt : 156 kal.

akşam
Balık Izgara (ızgara balık):200 kal.

kaçamakta öğlen birtane magnum yedim:271 kal.
toplam :954 kal.

sizlerin tavsiyesi ile hafta içi 1000 kal. alamaya çalışıcam hafta sonuda1600 kal. falan bakalım cuma günü başladım cuma günü tartılmayı planlıyorum bir de günde en az 2 lt. su içiyorum bu hafta spor yok bahar temizliği yapıyorum belki önümüzdeki haftalarda yürüyüşte yapmayı planlıyorum

iyiki o kaçamağı yapmışsın yoksa çok düşük bir kalorin olucakmış düşük kaloriylede asla kilo verilmiyor sadece halsiz kalınıyor hareketler yavaşlıyor böyle oluncada yağ yakımı duruyor vücut dirençsiz kaldığından en ufak bir mikroba teslim olunuyor :18:

bugün yediklerim,

11.30 - 1 dilim ekmek, 1 domates, 1 salatalık, 1 yumurta, 50g Migros light beyaz peynir, 5 yeşil zeytin, biber salçası
15.00 - 2 galeta, 1 kuru pasta
17.30 - 1 kivi
19.30 - 1 kase süzme mercimek çorbası, mantarlı tavuk (100g tavuk göğüs + 80g kültür mantarı + 1 domates + 1/4 soğan + 3cm pırasa), 1/2 kabak (bulyonlu suda pişmiş)

toplamda 1010 kalori gibi bir şey.

ana öğün ara öğün düzenim yok pek, özellikle akşamları et yiyip protein almaya özen gösteriyorum. genelde aksam yemeklerinden bir kaç saat sonra meyve ya da fındık filan yiyorum (gece 4 gibi yattığımı düşünürsek çok geç olmuyor ) muhtemelen bu akşam da 1 -2 saat sonra 1 bardak yağsız süt içerim. böyle :)

Her gün yağsız protein diyeti yapacağım diye güne başlıyorum ama akşam olmadan önce diyeti bozmuş, kaçamak yapmış oluyorum.

Bu sabah da o niyetle başladım ama yağsız protein diyetini bozunca en azından kalori diyeti olarak devam edeyim dedim çünkü bozdum mu tam bozuyorum, bir şekilde kendimi dizginlemem lazım :)

YEDİKLERİM

2 tane haşlanmış yumurta = 160
1 tane tek şekerli çay = 20
1 tane poğaça = 250
1 tane tek şekerli çay = 20
1 tane dürüm = 400
Bolca sakız = 100
1 tane tek şekerli kahve = 20
1 kase çorba = 100
Bolca salata = 100
100 gram kadar çilek = 30

TOPLAM = 1200 kalori

Burada birbirinize werdiqiniz manewi destek cok qüzel...
Bende aranıza katılabilirmiyim? :78:
Biraz okudum we bu $ekilde zayıflamak çok mantıklı qeldii
üstelik sıkıcı diyet listelerinden uzak
56 kilodayım we 52 olmak istiyorummmmm
Buqünü hesapladımda $imdi 1654 kal.
Sanırım CQk :26:
Biraz azaltsam iyi olcak qibi

Kilona göre günlük kalori ihtiyacın da az olduğu için bugünkü gibi yaklaşık 1700 kalori aldığında kilo vermen zor olacaktır.
Kalori miktarını biraz daha azaltman ve günlük aktiviteni artırman faydana olur.
Hoşgeldin

h$b uruz t$k ederim
ewet haklısın ama $uan icin zaten Herqün 30 dk fitnes yapıyorum artı qün icerisinde 30 dk dans
Biraz daha kaloriyi dü$ürürsem olacak bu i$ olacak :81:

h$b uruz t$k ederim
ewet haklısın ama $uan icin zaten Herqün 30 dk fitnes yapıyorum artı qün icerisinde 30 dk dans

Günlük aktiviten çok iyi, bu şekilde kilo vermen çok daha kolay olacaktır :81:

h$b uruz t$k ederim

öncelikle hoşgeldin fitnes ve dansa devam çok beğendim uruzunda dediği gibi kalorini düşürürsen akşam yemeklerini hafif geçiştirirsen bir ay bitmeden bence idealine kavuşursun haftada bir kilo gayet normal böylelikle dördüncü hafta sonunda 52 sinnn

h$b Serapkaya t$k ederimm:80:

İtiraf etmek qerekirse fitnes yaptıqım için ak$am yemeklerini abartıyorum...
Ama artık karar werdim abartmadan yicem
Birde herqün tartılmaktan wazqecebilsem :97:
Umarım dediqin qibi 4 hafta sonunda idealime kawu$urummm
Cünkü tam 4 hafta sonunda tatile qideceqim :87:

geçen hafta 1.700gr vermiştim ama bu hafta sadece 700gr.ama çok şükür almadığıma dua ediyorum.piknikte beni görseydiniz sanki 1 aydır yemek yememiş gibi saldırdım herşeye.son 4 gündür kahvaltıda yediğim kepek ekmeğini de kestim ceza verdim kendime.yarın tekrar başlarım ekmeğime
ama neyseki ucuz atlattım.tavsiyen içinde saol bu yöntemi uygulayacağım 1.buçuk haftada bir kaçamak lazım ama 2000kaloriyi geçmemek şartıyla.
bugün yediklerim şu saate kadar :
5 siyah zeytin
1 k.k. peyaz peynir
1 k.k kaşar beynir
1 domates
1 salatalık
1 şekersiz çay
ara:
1 dilim baklava üstünde dondurma ( golf baklavalı dondurma )58 gr. 160 kalori

Geçen hafta 1.7 kg, bu hafta da 0.7 kg
Az ya da çok olması önemli değil, yeter ki gitsin :)
Ben tekrar kilo almaya başladığımda gram gram da olsa kilo vermenin değerini anladım
Başarından dolayı tebrik ederim, bu şekilde devam etsin

tamı tamına 8 kılo verdım ve eglenerek zayıfladım,yanı sıra baska yontemlerıde karıstırdım ama ana yontemımkalorı hesaplamaydı,darısı sızlere arkadaslar.hedefıme ulasmama 4 kılo kaldı

Buqün 1285. kalori ile bitti

Bu kalori sayma i$i CQk zewkliymi$ yaa :90:

Günü güzel kapatmışsın :)

tamı tamına 8 kılo verdım ve eglenerek zayıfladım,yanı sıra baska yontemlerıde karıstırdım ama ana yontemımkalorı hesaplamaydı,darısı sızlere arkadaslar.hedefıme ulasmama 4 kılo kaldı

Tebrik ederim 8 kg vermişsin, çok güzel bir başarı bu :)
Yolun yarısı çoktan geçilmiş, 8 kg veren biri elbet 4 kiloyu da verir.
Ben de bu yöntemle kilo verdim ama uzun bir süre ara verip yedim de yedim, sonucu sen düşün
Ne kadar zamanda verdin bu kiloyu?

sitenin adresini bana da verir misiniz?

Bugünü de yemek yemeyi abartmadan kapatabildim, çok mutluyum

YEDİKLERİM

1 simit = 300
100 gram çilek = 30
2 kase mercimek çorbası = 300
2 dilim beyaz ekmek = 160
1 tabak bol salata = 100
Atıştırmalık kurabiyeler = 300

TOPLAM = 1190 kalori

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…