gunluk 500 600 kalorıyı gecmıyorum bu ıyımı_?suan 56 oldum hedef 50
merhaba arkadaslar ben yenı uye oldum bu sıteye bende zayıflamak ıstıyorum bana yardımcı olurmusunuz?bu arada lavaş ekmegın kalorısı ne kadar bılen varmı?
1000-1100 kalorinin altına inmeyin.
Sanırım bunu uygulamaya ben de başladım. 1200 kalori hazırladım bugün kendime çok dayanamayacak olursam ice tea light içmeyi planlıyorum arada bir kaloriymiş zaten. Ya da salatalık yiyebilirim 15 kalori. Ama zor geliyor gerçekten böyle aç geziyormuşum hissi bırakmıyor. İleriki günlerde alışırsın canın bile çekmez diyor annem babam ama siz ne diyorsunuz? Nasıl gidiyor...
Alman gereken kalori kaç? Bence listeni ona göre hazırla. Ben 2100 civarı harcıyorum günde ve 1500-1600'lük yapıyorum ve 2 ayda 4 kilo verdim. Bazen 1200-1300'de bırakıyorum mesela açlık oluşturuyor. Sende zor geliyorsa daha yüksek rakamlarla başlayabilirsin. Boyun kilon yaşın yaşam tempon çok önemli...
arkadaslar çıkolata krızım tututor bazen yaama dayanıcam ben:)
kızlar benim derdim,işim ramazanda ne yapcam? oldu.hepimiz gibi ben de çok zor kilo verebiliyorum.mübareği almak çok kolay olmuştu halbuki:))az önce internette dolaşırken bi site buldum.beslenme ve diyet.org yazınca google da çıkıyor.diyetisyen aysen arıcan'ı tıklayın.sayfanın sol altına doğru 30 günlük ramazan menüleri bölümü var.ayrıca sitede diyet yemek tarifleri var.ben güllacı çok severim.diyet güllaç tarifi de var.hem de sadece 100 kalori ....
ewet gene ben bi soru hızlı verdiğimiz kiloları hızla alacakmışız bu dogrumu?
ben bugün yeni başladım. bu kalori sayma işine.
hep kilolarımla mutluyum ben. şişman şakaları umrumda değil. horman tedavisinden sonra kaldı kilolar diyordum. ama gerçekler acıdır.
hormon tedavisi bittiğinde 67-69 kilo arasındaydım(doğru 150 cm boya göre baya kilo kazandırmış baya şişkolaştırmıştı beni tedavi) ama onun ardından kilo almaya devam ettim 89u gördüm tartıda. (şuan 87) tabi hem boğazım neden buna hem de hormon bozukluğu. guatr teşhisi kondu metabolizmam yavaşmış. doktor ilaç başlamadan önce ne yersem yiyeyim yavaşlıktan dolayı kilo olarak kalıyormuş öyle dedi. ilaç bu yavaşlamayı hızlandıracak bu da kilo vermende yardımcı olur dedi.
bende araştırırken bu kalori hesaplama diyetini gördüm sitede. hemen başladım. (tansiyon şeker hepsiin nedeni(ırsi olmasından sonra) kilolar. bebiş tedavisi içinde kurtulmam lazım mutlak.,
bugün yediklerim ve kalorileri.
[1] Kola 0.3 LİTRE 135
[2] Ay Çekirdeği 40 GRAM 158.4
[3] Limon 1 ADET 21.5
[4] Roka 5 GRAM 1.55
[5] Soğan (kuru) 1 gr 0.38
[6] Soğan (taze) 10 GRAM 4.6
[7] Marul (Kıvırcık) 3 yaprak 6
[8] Yesil Biber 1 ADET 12
[9] dereotu 1 gr 2.2
[10] Nane 1 GRAM 0.65
[11] Salatalık (hıyar) 1 ADET 11
[12] Domates 1 ADET 14
[13] Tavuk 50 GRAM 107.5
[14] Cacık 1 PORSİYON 131
[15] Patates Püresi 250 gr 150
[16] Çay 1 ADET 5
[17] Simit 1 ADET 275
toplam 1035,78 kcal.
harcadığım 2100 kcal imiş.
sizce normalmi. azaltayımmı? (kola çekirdek ve simit ilk günün hediyeleri)
Bir çok siteye göre araştırdım çok hareketli bir yaşamım olmadığı halde 2100-1900 arası çıkıyor genelde. Ama metabolizmam muhtemelen biraz daha yavaş benim 1800-1900 civarı olduğunu tahmin ediyorum. O yüzden 1500-1600 yapmamın hiçbir faydası olmaz bana. Zaten zayıflamak istemiyorum ve ya spor yapıp düzenli beslenerek ya da az yiyerek zayıflanıyor bu malum.
1200'ün altına düşme, hele 2100'se harcadığın hiç düşme bence. 1100 olsun en azından. Çünkü bazal metabolizmanın altına düşebilirsin ancak 1200'den daha da aşağı düşersen sağlıksız olur, kilo vereceğim diye beyin hücrelerin ölmeye başlar.Ayrıca çekirdeğe kolaya takılma arada bunları yapamayacaksak, ne anladık kalori sayımından
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?