Popüler Konu Kalori Sayımı Yöntemiyle Kilo Verme Deneyimlerimiz

Kaç kilo vermeniz gerekiyor?

• Ankete Katılan
    1.419
edwina çok azimli gördüm seni...hadi başla bakalım...bu azimle sen çok kilo verirsin bence..

Valla çok dengeli vermişsiniz üstelik,tebriğim 2 kat daha arttı :)

Benim vermem gereken cidden oldukça kilom var.90 gösteriyorum rahat ama daha fazlayım Yılların birikimi,sürekli yedirmeye çalışan bir anne-babanın eseri Nisan'da güzel vermeye başlamıştım,gözle görülür ve hissedilir bir biçimde ama yine bazı psikolojik sorunlar girdi araya.Malum,insan üzülünce ya hiç yiyemiyor yada tam tersi.Ben de sinirli ve üzgün oldukça yiyenlerdendim maalesef.Ama psikolojim artık daha da bozuldu ve artık hiiç canım yemek istemiyor .Ben de hiç yememekle olmayacağını ve evdekilerin de müsade etmeyeceğini bildiğimden hazır iştah yokken diyete sarıp midemi küçülteyip dedim.

Ve 10 dakika önce falan yaptım kahvaltımı,nesfit kırmızı meyveli yedim bir kase ama inanılmaz tokluk hissediyorum ya bu da rahatsız edici

ay çok güldüm sana:) çok yaşa e mi?
benim de bi oğlum var ve ben şu elinde tabakla gezen annelerdenim:) çocuk yemicem demekten bıktı.

Son düzenleme:
zavallı şimdi ergenlik dönemine girdi.o da diyete başladı.ay bi de iştahlı ....tabi yıllar içinde ben de açmışım çocuğun midesini...paşam sana yemek hazırlayayım diyorum.anne benden uzak dur diyor

Son düzenleme:
Bu diyetle geçirdiğim ilk haftanın sonunda 1.3 kg verdim
Darısı bundan sonraki haftaların başına :)

canım ben aranızda yeniyim rica etsem banada özelden o sitenin adını yazarmısın bende kalori sayarak kilo vermek istiyorum çünkü 94 kiloyum ve tatlı yani çikolata delisiyim

hoşgeldin.sahilli benim de tatlı krizlerim vardı.hastanede insülin direncimi ölçtürdüm.çok yüksek çıktı.meğer benim her tatlı yememde vücudum onu kullansın diye çok fazla insülin salgılıyormuş.tabi bu da bende kısır döngüye sebep oluyormuş..ben tatlı yiyorum...o insülin salgılıyor..ben yine yiyorum...o daha çok salgılıyor...ilaç kullanmaya ve günde 6 kere yemeye başlayınca...normale döndüm..bunu sana da tavsiye ederim..ayrıca günlük alman gereken kaloriyi hesapla.net sitesinden....kalori takibini de kalori sepeti sitesinden yapabilirsin...
uruz gelinceye kadar söyleyebileceklerim bunlar..o dönünce sana daha deteylı yazar..

teşekkür ederim arkadaşım iyiki varsın

ay çok güldüm sana:) çok yaşa e mi?
benim de bi oğlum var ve ben şu elinde tabakla gezen annelerdenim:) çocuk yemicem demekten bıktı.

zavallı şimdi ergenlik dönemine girdi.o da diyete başladı.ay bi de iştahlı ....tabi yıllar içinde ben de açmışım çocuğun midesini...paşam sana yemek hazırlayayım diyorum.anne benden uzak dur diyor

Anlıyorum siz anneleri ve hemen her anne de sizin gibi zaten :) Ama cidden çocuğun iyiliği düşünülerek yapılsa da ilerleyen yaşlarda çok yağ deposunun olması onun zararına olacak :/ Görsel olarak tabi sizinkinde çok sorun olmaz,erkek dediğin göbekli olur Ama yine de sağlığı açısından kıyamasanız da daha kontrollü yedirseniz çocuğun daha çok yararına olur bence :/ Karışmak gibi algılamayın lütfen,sadece benim başım yandı diye söylüyorum :)

Sahilli hoşgeldin :)

Hepbera'nın söylediği sitelerden faydalanıyoruz hesap konusunda. İnşallah sağlıklı bir şekilde kilo verirsin canım

slm kızlar bu başlığa girmeyeli uzun zaman oldu.ama şöyle yorumlara bir baktımda sadece ben değil diğer arkadaşlarda gelmiyor galiba artık.sadece uruz sen kalmışsın eskilerdennasıl gidiyor verebildin mi birkaç aydan bu yana?

aaaa kesinlikle haklısın canım....ilk çocukta olurmuş böyle yanlışlar:) herşeyin bi okulu var de mi?ama anne olmanın bir eğitimi yok.tamamen içgüdüsel hareket ediliyor.etraftaki tecrübesi olanları ise hormonlar sebebiyle herşeyi bi kendimiz bilirmişiz gibi dikkate almıyoruz.sonuç:ilk çocukta olur canım öyle hatalar:)oluyor....

Biraz düşünmek lazım canım onun için de. Yani kendine günlük 1000 kalori sınırı koyarsın, 5 çikolata yersin gün boyu ama tok olmazsın rahatsızlanırsın vb. Ama salata yersin bol bol, makarna tavuk ekmek yersin yine 1000 kalori olur. Hem karnın tok olur hem çikolata gibi yağ almazsın sağlıklı olursun

ya daaaa...işyerindeki aşçıya işaret edersin yarım porsiyon koy,,,diye...ara öğünleri de hafif geçirirsin....eve gidince çikolatalı dondurmayı hakedersin:)az sonra benim yiyeceğim dondurma gibi

Son düzenleme:
kızlar bu haftanın ortalama kalorisi:1002 çıktı..az önce tartıldım...76.9 çıktım...

olacaaaak...olaaaaccccaaaaak....65 kilo da olacaaak olaaacccaaakkk....
bu topik için uruza tekrar teşekkür ederim.

arkadaşlar sizlere bişeyler danışmak istiyorum
kalori sayımı diyeti için mesela değişim listeleri var
atıyorum ben listemden 1dilim ekmeği 1yağı 1meyveyi 1sütü çıkartıp 1porsiyon tatlı yesem haftada 4-5 gün böyle yapsam kilo alırmıyım
kaloride 1200- 1400 aşmamak kaydı ile
sizce böyle değişim listesi kullanmak zararlımı
bide ben karpuzu çok seviyorum mesela kaloriside düşük günde 400-500 gram yesem kilo aldırırmı
bide bana kalori sayımıyla diyet hakkında bilgiler verirseniz çok sevinirim
sorularım çok oldu
hepsini yanıtlandırırsanız çok sevinirim

hoşgeldin canım..kalori sayımında esas, hedeflenen rakamı aşmamak..ama bunun haricinde de dikkat edilmesi gerekenler var.mesela 1 porsiyon sütteki proteine ihtiyacın var...sütü ihmal edip tatlı yersen..uzun vadede kas miktarın azalır1 porsiyon meyveyi iptal edersen vitamin eksikliği çekersinhaftada 1 gün olabilir...hadi 2 gün olsun...ama genelde ben tatlı ihtiyacımı önce meyveden almaya çalışıyorum..adet döneminde bazen bu yetmiyo..o zaman sütlü tatlı yiyorum..
karpuz konusunda....afiyet olsun diyorum:))

merhaba arkadaslar ben yenı uye oldum bu sıteye bende zayıflamak ıstıyorum bana yardımcı olurmusunuz?bu arada lavaş ekmegın kalorısı ne kadar bılen varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…