- Konu Sahibi Latinachica
-
Oyle zaten ama o adam yapmadığına takmıyor bana ne diyor eee amir de ona yaptiramiyor yapacaksin diye sert cikmiyor ama bana cikiyor emrediyorum yapacaksin diyeSizi cok cok iyi anliyorum...burafa bilenmeniz gereken amir degil ama isini duzgun yapmayanlar.amir de o isi duzgunce yaptirmak zorunda.o isi yapamayana tepki koyun
Siz bu durumu kabullenmek zorunda degilsiniz bunu su sebeple soyledim.kisisellestirmeyin.siz olmasaniz ayni seyi ayseye yapacaklar.idari izin çok başka. çocuk okula gitmiyor kreşe gitmiyor e başkası da bakmak zorunda değil sosyal devlet olarak el mecbur verdi. versin tabiki. ama bu insanlar evden çalışmadılar hiç. ya da pandemi olmasa bile normal zamanda onlara yapılan muamele bana yapılandan farklı. bu beni tüketmekten başka hiçbir halta yaramaz. onun çocuğu var diye ben kendimi paralamak zorunda mıyım. banane varsa. benim belki çocuğum olmuyor. ceza mı bu bana. alışmışlar diye bir şey yok bence yanlışsa yanlış. o zaman yapılmaması gerek. ama yapılıyor. Hoş bunun olmadığı kurumlar da var. o zaman bi kadın yönetici olmasın, ne bileyim çalışmasına varır bu iş. tam tersi kadınlar çalışmalı. kişiye bağlı biraz da bu.
Amir ona yaptiramiyor degil yaptirsa basina daha cok is cikiyor.sen yapabildigin icin sana veriyor.iste o yapamayan,yapmayanlar cikarilsa sorum falan kalmaz.amir napsin o is yaptirilacak mecburenOyle zaten ama o adam yapmadığına takmıyor bana ne diyor eee amir de ona yaptiramiyor yapacaksin diye sert cikmiyor ama bana cikiyor emrediyorum yapacaksin diye
Eşim özel sektörde. Alanına görevine göre değişkenlik vardır mutlaka.Özel sektörde de bu gaarantilerin olduğu bir sürü firma var. Devlet üretim yapmaz hizmet verir yani tüm mezunların çalışması, hedef haline getirmesi için değil de azami giderle devlet işlerinin yürütülmesi için var kamu memurluklari.
Özel sektörde de işini iyi yapan kişiler için çok iyi imkânlar var. Ben ve eşim özel sektör çalışanıyız ve kamudan daha rahatız. Özel sağlık sigortası, pirim, tatmin edici maaş ve bir sürü yan hak en önemlisi de mesleki tatmin. Ben sadece belirli şehirlerde yaşama zorunluluğu yüzünden arada memur olayım diyorum.
Yoo ben de kamudayim 7.000 alıyorum.esim daha fazla alıyor.En düşük memur 4500dan başlıyor eger sozlesmeliyse düşüyor mesela 4cli biri 3000-3500 aliyor bizde müdür bile 7 bin almiyor
aynen döngü bu. ama bakın bu döngü kamu sisteminin içini boşaltmaktan başka bir işe yaramıyor. ya adam yatıyor ya orda. açıyor müge anlı filan izliyor. ve bu adam maaş alıyor. çalıştığım yerde doktora yapıyor diye aylarca işe gelmemesine göz yumulan mı görmedim, pandemide 1 bucuk yıldır maaş alıp hastayım diyen ama kronik hastalık listesine uymayan mı görmedim ki bu kişiyi yöneticilerden biri avmde görüyor:) maaş alıyor bunlar. onu hak etmek için ne kadar çaba sarfeden insanlar var. ben de pes edip istifa düşünüyorum işte. iki farklı uç. onlar maaş almaya devam edecek benim gibiler tükenecek.Amir ona yaptiramiyor degil yaptirsa basina daha cok is cikiyor.sen yapabildigin icin sana veriyor.iste o yapamayan,yapmayanlar cikarilsa sorum falan kalmaz.amir napsin o is yaptirilacak mecburen
Tamam sizinki oyledir de siz mi yazdiniz baskasi mi bilmiyorum en düşük memur 5 bin demis de ben teknikerim 5 bin anca alıyorum teknisyen 4800 falan hizmetli 4000 civari. Yani kuruma ve unvana gore değişebiliyor.Yoo ben de kamudayim 7.000 alıyorum.esim daha fazla alıyor.
Ama kadromuz a grubu O yüzden
Şu evli çocuklu çalışan kadınların özellikle memur olanların sürekli ayrıcalık istemesine sinir olduğum kadar hiç bir şeye sinir olmadım. Bana ne canım çocuğun varsa bana mı doğurdun? Çocuk büyümüş okula başlamış hala programı ayarlatmalar benim çocuğum var benim çocuğum var… çocuk dediği nerdeyse askere gidecek hala ben çocukluyum. Bekarların hiç mi sorumluluğu yok ya da illa bir sorumluluğu olması mı gerekiyor? Bunun kesinlikle önüne geçilmeli. Yasal izin veriliyor zaten doğum yapan annelere ama yasal izin süresi bitmiş çocuk büyümüş kocaman olmuş onu kullanarak sürekli bir ayrıcalık istenir. Bazı özel şirketler çocuklu kadın çalıştırmayı tercih etmiyor. Böylelerini görünce o şirketlere hak veriyorum.Ben konu sahibine katılıyorum kamu da evli olmayana sağlık personeli olduğunda her türlü angarya verilir nöbete çekilir gidilmesi gereken görevlendirme zaten onundur, ayrıca evli çocuğu olmayan personel de onun çocuğu var okula bırakacakmış alacakmış sen git, sen bak şeklinde ödüllendirilir. Çocuğu olan çalışanlara saygı duyulması gerekiyor kabul ediyorum ben de bir çalışan anne çocuğuydum neler yaşandığını bilirim. Fakat olmayan insana ya da evli değil diye ev hayatı olmadığı düşünülerek çalışma ortamında kimseye eşit davranılamayacağını düşünmüyorum. Çocuk yapmak da tercihtir evlenmemiş olmak da evli olup çocuksuz olmak da.
Konu sahibin ben daha çok bu konudan bunaldığını düşünüyorum ben evli ama çocuksuz grubundayım ve neler yaşadığını çok iyi anlıyorum. Sağlık çalışanlarının istifaları da ellerinden alındı aylarca inanın dışardan tonla para verilip(!) keyfekeder çalıştığı düşünülen bu grup beş parasız kalma uğruna istifa yolunu tercih edecekken bu bile hak görülmedi. Kamuda çalışmak otur işte maaşını al demek kadar kolay değil.
hangi kurumdasınız çok merak ettim özelden de yazabilirmisiniz bende çok mutsuzum anlarım siziBu süreci yasayan oldu mu cok merak ediyorum. Sizi buna götüren seyler neydi, nasil karar verdiniz.
Ben kamuda çalışan biriyim. Çalıştığım yerin esi benzeri oldugunu düşünmüyorum. Berbat ötesi bir ortam.
Sadece bunu soyleyebilecegim.
Bekarim, ailemle yaşıyorum. Kimse bana bu saatten sonra bakmaz isin acigi. Babam boyle bir durumda bana destek olur diye bir dusunce dahi gercekci degil. Aciklasam isin var şükret diyorlar. Ama ben bugün ciddi ciddi kurumun en üst katından kendimi atmayı düşündüm.
Bunu desem yine bir faydasi olmaz. Ciddiye almazlar. Ancak gerceklesecek o zaman durumun farkinda varacak bir ailem var. Nasil gecinirim ne yaparim bilmiyorum. Odemeler borclar var. Ama burda devam edemiyorum. Cok güçsüz hissediyorum kendimi
çok tatlısınız bayıldım:)Ben. 2006da girmistim 2010da istifa ettim. Uzmandim ben ustelik maasimla 45 tane çeyrek altın alabiliodum. Hayatimda gecirdigim en rezil yillardi ama mobbingten falan degil çünkü özel sektörde alasini gördüm. Her gun ölü gibi yaşamak, kendimi bi baltaya sap hissedememek, tam bi sey yapacak olurum burokratik engeller cikar kendini gelistirme firsatlarina ne gerek var gozuyle bakarlar. Ben istifa ettigimde annem benimle konusmadi ben de cektim yurtdisina gittim cesitli ulkelerde takildim pastadan çıplak bile ciktim para kazanmak icin. Pek hos seyler yasamadim :) sonunda ama duzgun isler bulmaya basladim orda ve tekrar dondum turkiyeye kendi işimi kurdum. Yani demem o ki biseyleri göze alabiliosan yap kendine guveniosan her sey olur.
Seninkisi baska aslındahangi kurumdasınız çok merak ettim özelden de yazabilirmisiniz bende çok mutsuzum anlarım sizi
Hayır değilim.
Bence de çok azdır.
Evet hiç kamu deneyimim olmadı, ama insan ilişkileri konusunda çok becerikli görmediğim için kendimi öyle diyorum.
Örnek veremedim çünkü başka konulara girmem gerekiyordu, çalıştığım insanların arka planları nasıl insanlar olduğu gibi. Bunları söylemek istemiyorum. Örnek bu muydu diyen çok oldu, yoo örnek olarak bir şey demedim de burda. Hıı örneklerimi kücümseyen intiharı gerektirecek seviye görmeyen tabiki olur. genelde seninki de dert mi diye lafını kesip kendi derdini anlatan bi milletiz. Ama ben benimkinin bana ağır geldiğini biliyorum, başkasının derdimi hafifsemesi bir anlam ifade etmiyor.
pazarlama kısmını ben gerçekten yapamıyorum. İnsanlar başına gelen bir olayı ya da yaptıkları işi öyle güzel anlatıyor ki ben bu beceriye sahip değilim ya valla. kabul ettim bunu. yapamıyorum yani. O yüzden güçlü ve dişini gösteren bir tip de değilim. Sadece işimde iyi olduğum bilinir.
Ben göreve başladığımda odam yoktu..1 yılığına stajyer memurluğum kalksın diye Ram a çekildim,döndüm gene oda yok.Öğretmenler odasında ,boş sınıfta öğrenci görüşmesi yapmaya çalışıyorum..okul müdürünün,müdür yardımcısının,memurun ayrı odası var ..benim yok! Çıktım müdüre "müdürüm ben bu şekilde işimi yapamıyorum ,bu personele ihtiyacım yok diye iki satır yazı yazın da beni başka okula görevlendirsinler "dedim ve odayı kaptımİntiharı göze alırım diyorsunuz onları mobingten dolayı cimere şikayet edemiyorsunuz. Ben kendimi yokedecek kadar tükenmiş olsam önce onların rahatını bozardım. Ben tam anlayamadım sizi kafamda oturmadı. Zamanında bi öğretmen arkadaşın (rehber öğretmen ) masasını wc önüne koymuşlardı böyle bişe mi?
Öyle vala. Umarim en yakın vakitte rahatlar hafiflersin bi çıkış yolu bulursun. Biraz is baksan belki istifa etmene degecek bisey çıkar karsina. Bu moralle ne kadar yapabilirsin bilmiorum ama. Şeytanın aklina gelmicek biseymis gibi söylüyorum gene de :) tuzun kuruyken mulakatlar cok rahat geçiyor en kötü başka seylere sinir olur mevcut sikintilarini unutursun.çok tatlısınız bayıldım:)
eminim çok zor bir süreç olmuştur ama anlıyorum ki değmiş.
hiç kimse işinden durduk yere istifa etmek istemez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?