Kamudan istifa etmek

Sizi cok cok iyi anliyorum...burafa bilenmeniz gereken amir degil ama isini duzgun yapmayanlar.amir de o isi duzgunce yaptirmak zorunda.o isi yapamayana tepki koyun
Oyle zaten ama o adam yapmadığına takmıyor bana ne diyor eee amir de ona yaptiramiyor yapacaksin diye sert cikmiyor ama bana cikiyor emrediyorum yapacaksin diye
 
Siz bu durumu kabullenmek zorunda degilsiniz bunu su sebeple soyledim.kisisellestirmeyin.siz olmasaniz ayni seyi ayseye yapacaklar.
Tavsiyem bunlari bir gunluk seklinde tutun.ve cocugu olan kadina da soyleyin ayni maasi aliyoruz yapacaksiniz deyin.bunlarinastikca bu krizleri astikca gucleneceksiniz ve kriz yonetmeyi ogreneceksiniz.istifa etmek degil mucadele etmek onemli.sakın bırakma.ve mutlaka psikiyatr yardimi alin.hayata bakisinz degistiginde olaylara farkli bakacaksiniz ve cozumler kendiliginden gelecek
 
Bende kamuda çalışıyorum. Zamanında herşeye koyun gibi tamam diyen iş arkadaşlarımdan ayrılıp hayır deme cüretinde bulundum. Kameralardan 7/24 izlenmek mi mesai saatinde giriş kapısında dikilip saatine bakmalar mı çalıştığım iş bilgisayarının açık sekmelerini kontrol etmeler mi. Türlü mobingler yapıldı. Ben orda çalışırken gemileri yakmıştım. Sizi de öyle gördüm. Madem gemileri yaktınız benim yaptığımı yapın. Edebileceğim her yere şikayet ettim. Baskıları iki katına çıkardılar. Ben iki katı ses çıkardım iki katı şikayet kaydı oluşturdum. Sonunda pes ettiler. Ama etmeselerdi benim de sonum istifaydı. Gönül istifa etmemenizden yana fakat aklınıza koydunuzsa gidecekseniz yakın gemileri en azından biraz canları yansın.
 
Ben konu sahibine katılıyorum kamu da evli olmayana sağlık personeli olduğunda her türlü angarya verilir nöbete çekilir gidilmesi gereken görevlendirme zaten onundur, ayrıca evli çocuğu olmayan personel de onun çocuğu var okula bırakacakmış alacakmış sen git, sen bak şeklinde ödüllendirilir. Çocuğu olan çalışanlara saygı duyulması gerekiyor kabul ediyorum ben de bir çalışan anne çocuğuydum neler yaşandığını bilirim. Fakat olmayan insana ya da evli değil diye ev hayatı olmadığı düşünülerek çalışma ortamında kimseye eşit davranılamayacağını düşünmüyorum. Çocuk yapmak da tercihtir evlenmemiş olmak da evli olup çocuksuz olmak da.
Konu sahibin ben daha çok bu konudan bunaldığını düşünüyorum ben evli ama çocuksuz grubundayım ve neler yaşadığını çok iyi anlıyorum. Sağlık çalışanlarının istifaları da ellerinden alındı aylarca inanın dışardan tonla para verilip(!) keyfekeder çalıştığı düşünülen bu grup beş parasız kalma uğruna istifa yolunu tercih edecekken bu bile hak görülmedi. Kamuda çalışmak otur işte maaşını al demek kadar kolay değil.
 
Oyle zaten ama o adam yapmadığına takmıyor bana ne diyor eee amir de ona yaptiramiyor yapacaksin diye sert cikmiyor ama bana cikiyor emrediyorum yapacaksin diye
Amir ona yaptiramiyor degil yaptirsa basina daha cok is cikiyor.sen yapabildigin icin sana veriyor.iste o yapamayan,yapmayanlar cikarilsa sorum falan kalmaz.amir napsin o is yaptirilacak mecburen
 
Eşim özel sektörde. Alanına görevine göre değişkenlik vardır mutlaka.
 
Amir ona yaptiramiyor degil yaptirsa basina daha cok is cikiyor.sen yapabildigin icin sana veriyor.iste o yapamayan,yapmayanlar cikarilsa sorum falan kalmaz.amir napsin o is yaptirilacak mecburen
aynen döngü bu. ama bakın bu döngü kamu sisteminin içini boşaltmaktan başka bir işe yaramıyor. ya adam yatıyor ya orda. açıyor müge anlı filan izliyor. ve bu adam maaş alıyor. çalıştığım yerde doktora yapıyor diye aylarca işe gelmemesine göz yumulan mı görmedim, pandemide 1 bucuk yıldır maaş alıp hastayım diyen ama kronik hastalık listesine uymayan mı görmedim ki bu kişiyi yöneticilerden biri avmde görüyor:) maaş alıyor bunlar. onu hak etmek için ne kadar çaba sarfeden insanlar var. ben de pes edip istifa düşünüyorum işte. iki farklı uç. onlar maaş almaya devam edecek benim gibiler tükenecek.
 
Yoo ben de kamudayim 7.000 alıyorum.esim daha fazla alıyor.
Ama kadromuz a grubu O yüzden
Tamam sizinki oyledir de siz mi yazdiniz baskasi mi bilmiyorum en düşük memur 5 bin demis de ben teknikerim 5 bin anca alıyorum teknisyen 4800 falan hizmetli 4000 civari. Yani kuruma ve unvana gore değişebiliyor.
 
Şu evli çocuklu çalışan kadınların özellikle memur olanların sürekli ayrıcalık istemesine sinir olduğum kadar hiç bir şeye sinir olmadım. Bana ne canım çocuğun varsa bana mı doğurdun? Çocuk büyümüş okula başlamış hala programı ayarlatmalar benim çocuğum var benim çocuğum var… çocuk dediği nerdeyse askere gidecek hala ben çocukluyum. Bekarların hiç mi sorumluluğu yok ya da illa bir sorumluluğu olması mı gerekiyor? Bunun kesinlikle önüne geçilmeli. Yasal izin veriliyor zaten doğum yapan annelere ama yasal izin süresi bitmiş çocuk büyümüş kocaman olmuş onu kullanarak sürekli bir ayrıcalık istenir. Bazı özel şirketler çocuklu kadın çalıştırmayı tercih etmiyor. Böylelerini görünce o şirketlere hak veriyorum.
 
Ben. 2006da girmistim 2010da istifa ettim. Uzmandim ben ustelik maasimla 45 tane çeyrek altın alabiliodum. Hayatimda gecirdigim en rezil yillardi ama mobbingten falan degil çünkü özel sektörde alasini gördüm. Her gun ölü gibi yaşamak, kendimi bi baltaya sap hissedememek, tam bi sey yapacak olurum burokratik engeller cikar kendini gelistirme firsatlarina ne gerek var gozuyle bakarlar. Ben istifa ettigimde annem benimle konusmadi ben de cektim yurtdisina gittim cesitli ulkelerde takildim pastadan çıplak bile ciktim para kazanmak icin. Pek hos seyler yasamadim :) sonunda ama duzgun isler bulmaya basladim orda ve tekrar dondum turkiyeye kendi işimi kurdum. Yani demem o ki biseyleri göze alabiliosan yap kendine guveniosan her sey olur.
 
hangi kurumdasınız çok merak ettim özelden de yazabilirmisiniz bende çok mutsuzum anlarım sizi
 
çok tatlısınız bayıldım:)
eminim çok zor bir süreç olmuştur ama anlıyorum ki değmiş.
hiç kimse işinden durduk yere istifa etmek istemez.
 
hangi kurumdasınız çok merak ettim özelden de yazabilirmisiniz bende çok mutsuzum anlarım sizi
Seninkisi baska aslında
Bu arada diger konundan sonra memurlarda tapu çalışanları memnun değil anketleri yayinlandi aaa dedim kiz konu açtı seslerini duyanlar oldu :)
 

Anladığım küçük küçük şeyler birikerek dağ olmuş, artık içine sığmıyor. Bence gayet anlaşılabilir bir durum. Bi de insan istiyor ki yöneticisi “ne iyi yaptın, eline sağlık” desin.

Geyikler vardır ya, koridorda para bulup kaldırsan bile göstererek yapacaksın. Bakın ben bu işi yapıyorum diye. Yavaş yavaş bunu deneyin.

Bi de deli deliyi görünce sopasını saklarmış. Bence Türkiye için çok geçerli bir söz. Herkes gücü yettiğini ezme, diğerlerine ise hiç karışmama peşinde. Buna göre pozisyon alın.

Ben bunları yapamam da demeyin. İlk başlarda zorlansanız da göreceksiniz ki zamanla alışacaksınız.
 
Ben göreve başladığımda odam yoktu..1 yılığına stajyer memurluğum kalksın diye Ram a çekildim,döndüm gene oda yok.Öğretmenler odasında ,boş sınıfta öğrenci görüşmesi yapmaya çalışıyorum..okul müdürünün,müdür yardımcısının,memurun ayrı odası var ..benim yok! Çıktım müdüre "müdürüm ben bu şekilde işimi yapamıyorum ,bu personele ihtiyacım yok diye iki satır yazı yazın da beni başka okula görevlendirsinler "dedim ve odayı kaptım
 
kamudan istifa etmek için yürek yemiş olmanız lazım

Bu işsizlikte garanti iş bırakılmaz

Tayin isteyin , başka birimlere geçmenin yoluna bakın.

Hiç bir şey yapamıyorsanız kimseyle konuşmadan sadece gün içinde işinizi yapın.

İstifa edeceksin de ne olacak ?

Aylarca asgari ücretli bir iş bulayım diye başvuru yapacaksın her yere.
geri de dönüş olmayacak , ailen Gül gibi işini bıraktın diye başının etini yiyecek. Bir süre sonra sende kendini suçlayıp yanlış yaptım diyeceksin.

Hem özel sektörde yok mu sanıyorsun senin yaşadıkların.

Her yer aynı ... her yer

İş hayatı kurtlar sofrası maalesef

İşte politik ol, herşeyi duyma , herşeye cevap verme , işini yap geç ...

Bu devirde de kamudaki işi sakın bırakma sakın !
 
çok tatlısınız bayıldım:)
eminim çok zor bir süreç olmuştur ama anlıyorum ki değmiş.
hiç kimse işinden durduk yere istifa etmek istemez.
Öyle vala. Umarim en yakın vakitte rahatlar hafiflersin bi çıkış yolu bulursun. Biraz is baksan belki istifa etmene degecek bisey çıkar karsina. Bu moralle ne kadar yapabilirsin bilmiorum ama. Şeytanın aklina gelmicek biseymis gibi söylüyorum gene de :) tuzun kuruyken mulakatlar cok rahat geçiyor en kötü başka seylere sinir olur mevcut sikintilarini unutursun.
 

Eklentiler

  • 0e16e4d27f144ef05eb8bf46457f86b3.webp
    21,6 KB · Görüntüleme: 35
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…