Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba, canım bu soru benimde kafamı çok meşgul etti ama bence durum şöyle , benim doktorumda kesinlikle riskli dedi ve epidural yapmadı bana çünkü bana iğneleri bıraktırmadı, ameliyat sırasında ve sonrasında da kullandım emboli riskine karşı ama bu topikte epidural ya da spinal olanların çoğu doğumdan önce bırakmışlar iğneleri, bence fark orda tersi olan var mı bilemiyorum ama fark o bence..

Allah kolaylık versin canım gaz sorunu çok kötü, benim kızımda da var ama 1-2 gündür rahat gibi çünkü çok düzenli gaz ilacını vermeye başladım, saati saatine verince çok işe yaradığını gördüm.. Umarım senin oğlunda rahatlar yakında..

merhabalar
bizlerde de olduğu gibi doğum yapacak hamilelerimizde de doğum şekli ile ilgili kafa karışıklığı var..ben hamileyken birisi Prof.iki doktora gittim,iğneyi ameliyattan önce kesince epidural ya da spinalin hiçbir riski yok dediler ben 24 saat önce iğneyi kestim doğumdan sonrada 1 hafta kullandım çünkü factör v leiden var bende ve spinal sezeryan oldum....sezeryan başlı başına sıkıntı bence anestezi şekli çok da önemli değil.....

merhaba arkadaşlar dendeninde dediği gibi doğum anına kadar kafa karışıklığı endişe olabilecek her türlü evham hepimizde oldu. ben doğuma 1 gün kala iğneyi kestim ancak özel bir durum vardı benim doğum sancılarım beni 31. haftada yoklamaya başladı ve gitgide sıklaştı bu yüzden son 1 ay hastanede yatmak zorunda kaldım. doktorum eğer doğum başlarsa yani açılma olursa doğurtucaz dedi peki iğneler ne olacak dediğimde iğneyi kesmeden sezeryan bile yapıyoruz endişelenmeyin demişti. doğumdan sonra iğneye gerek görmediler çünkü mthfr a 1298 homozigotum. yani doktorunuz mutasyonunuza göre doğum sonrası iğne kullanılıp kullanılmayacağına karar veriyor. doğum şekline gelince genel anestezi sezeryan oldum kendimi doktoruma bıraktım ve o ne karar verirse bende onay verdim çünkü bilmediğim konuda yorum yapmak beni yordu sadece... Rabbim isteyen herkese önce sağlıklı bir gebelik sonrada kolay doğumlar nasip etsin inşaallah...

Son düzenleme:

İnşallah, teşekkürler... Ben de yaptırdım o testleri PT, Fibrinojen, APTT ve INR bakıldı. Normal aralıkta çıktı değerlerim. Onlara göre bırakmam gerkemiyor ama kendi dr.um bırak yeterli dedi, nasıl yapsam bilemedim. Apt değeri demişsinzi, o değer nasıl çıkınca bıraktırıyor doktor, bilginiz var mı ?
Bu arada Allah bağışlasın kızınızı, sağlıkla güle güle büyütün. Benim de bir kızım olacak Allah nasip kısmet ederse inşallah.

APTT degerıne gore nasıl bırakıldıgını bılmıyorum ama doktorum kanama zamanı aralıgın kısa demıştı ıgneyı bıraktırmamıştı tabıkı doguma yakınken yapılmıştı bu test herşey gonlunuzce olsun tabıkıne doktorlar bılırler

kızlar bugün kontrolümüz vardı.Rab'bim e sonsuz şükürler olsun bebişin kalbini dinledik.Darısı isteyen bekleyen bütün arkadaşlarımın başına inşallah.Allah'a emanet olun.dualarımdasıınz.

Son düzenleme:

Canım cevabın için çok teşekkürler. Tecrübe etmiş kişilerin yorum yapması insanın içini rahatlatıyor. Sezeryan konusunda haklısın gerçekten sıkıntılı ama narkoz aldıktan sonra ayılmak kendine gelmek de zaman alıyor. Bir de tabi epidural olduğu zaman ağrı kesici almaya devam ettiğinden ağrını sızını hissetmiyorsun falan. Allah bebişlerimizi sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin de gerisi teferruat.

Sen de çok sağol şekerim. Ben de protrombin mutasyonu homozigot olarak bulunduğundan (milyonda bir kişide olurmuş) doğumdan sonra da kan sulandırıcı iğnelere devam edicem. Ama dediğin gibi muhtemelen doktorlar kan sulandırıcıları kullandığımızı bildiklerinden ona göre önlem alıyorlardır/alacaklardır. Allah hepimize öncelikle sağlıkla bebişimizi kucağımıza almak, kucağına alanlara da sağlıkla büyütmek nasip etsin

merhaba.. ben hala kararsızım iğneyi bırakma konusunda ve seninle benzer çekinceleri yaşıyorum. senin mutasyonun neydi bu arada? benim bir arkadaşım da benimle aynı mutasyonu vardı (mtfhr 677 heterizigot) 28.haftada bıraktı clexane'ı. onun doktoru tüp bebek merkezinde, bu haftaya kadar bile kullanmamalıydınız demiş. benim kafam iyice karıştı. doğuma kadar kullananlar çoğunlukta ama faktör V olanlar mı acaba, ya da bizim gibi olup da iğneyi kesmeyen arkadaşlar da var, bilemiyorum.
benim kadın doğumcum da hemotolog da bu mutasyonun bir bağlayıcılığı yok dedi, önelm olarak kullanmam söylenmişti tüp bebek merkezinden, kullan zararı olmaz diye onayladı sadece dr.um. şimdi de bırak diyor her ikisi de ama ben hala cesaret edemiyorum..

canım gözün aydın.
allah kucağına alacağın günleride nasip eder inşallah.
darısı başımıza.

canım hangi gaz ilacını kullanıyorsun kaç saat arayla veriyorsun ben zinco ve metsil kullandım ama pek düzenli kullanmadım açıkcası.

merhaba arkadaşlar az çok okuduğuma göre herkes iyi şükürrr.ben ve bebeğimde iyiyiz çok şükürler olsun 12 haftalık olduk ama haftasonu kanamam oldu ve hastaneye aldılar serumlar takipler derken dün akşam çıktım.her tarafım delik deşikk oldu kan almalardan falan :))) kanamam artmadan kesildi çok korktum bişey olcak diye anlatamam çok sıkıntılı anlardı.şimdi yatıyorum çok giremiyorum ama hepiniz dualarımdasınız.ikili taramamızda bugün yapıldı sonuçlar iyi teyzoşlarrrr :)))

merhaba cnm bende adetin 14.günü başladım iğnelere.....iğneler kullandıktan sonra hamile kalman rahat oldumu?nasıl bir süreçten geçtin bilgilerini paylaşırsan sevinirim:)))))

slm , bende hamile kalmadan önce iğne kullandım benim doktorum kan pıhtılaşması olan hastalarına hamilelikten önce hemen iğne başlatıyor sorduğumda rahme daha rahat kan gidiyor ve rahmin kanlanmasını sağlıyor ve hamileliği kolaylaştırıp hamleliğin rahat geçmesini sağlıyor demişti.şimdi hamileyim çok şükür iyi gidiyor.tgbsr yani tubişimde bizim doktora gidiyor onada başlayacaz demiş onada sorabilirsin??

canım hangi gaz ilacını kullanıyorsun kaç saat arayla veriyorsun ben zinco ve metsil kullandım ama pek düzenli kullanmadım açıkcası.

Bana doktor damla vermedi, bitkisel bir şurup verdi onu kullanıyorum.. Neo Baby gripe water diye, birde Nurse Hurvey varmış o da müthişmiş, ikisi de tamamen bitkisel.. 8 saatte bir 1 çay kaşığı veriyorum..

merhaba arkadaşlar.. 34 haftalık oğlumu plasenta dekolman (plasentanın erken ayrılması) sonucu kaybettim.. yapılan araştırmada PAI-I GEN MUTASYONU: 4G/5G HETEREZİGOT, MTFHR 1298: HOMOZİGOT çıktı.. benim gibi kan pıhtılaşmasından bebeğini ileri haftalarda kaybeden oldu mu????

kızlar bende mthfr1298 mutasyonu homozigot olaak var.bugün doktorum sana sabah akşam cleaxen 0.4 vericem dedi.sizce sabah akşam olması çok değilmi yaaaa?
bana fazla geldi ama bilmiyorum yinede.
siz ne dersiniz bu konudaa??
lütfen bana cvp yazın olurmu??[/
COLOR]

cnm mutasyonun homozigot olduğu için sabah akşam vermiş olabilir. ayrıca burada sabah akşam iğne kullanan başka arkadaşlarda var. Dr. una güven cnm.

günaydın canım,

benim mutasyonum faktör V lediden heterozigot. bu mutasyonun geç dönemlerde düşüklere sebep olabileceği söylenmişti. şimdi 25 bitti. ee ya bundan sonra bişi olursa? bu cumartesi bunun cevabını almak için sanırım doktorumla uzun vakit geçiricem.. ben bu aşamaya gelmişken bunun riskini almak istemiyorum. hee bıraksamda sorun yoksa o zaman doğumda 15 gün önce bırakırım, doğumdan sonrada kullanmam o vakit die düşünüyorum.. bakalım bunların hepsini kısmetse cumartesi öğreneceğim. benimde kızım olacak kısmetse. umarım sağlıkla kucağımıza alırız.

güzel haberlerini bekliyorum.

sevgiler,

Canım sanırım bizlerde baştan itibaren bu mutasyonlar bilindiğinden ve bu iğneleri kullanmamızdan dolayı bu tip risklerin oranı %1lere kadar düşüyor. Ben en son bir Hematoloji uzmanına gittim, onun bana anlattıkları bu yöndeydi. Allah nasip ederse bu saatten sonra -iğnelerimizi düzenli kullandığımız müddetçe- bir terslik yaşamayacağız. İçini ferah tut

Son düzenleme:

Canım çok çok geçmiş olsun, insan böyle zamanlarda söyleyecek fazla bir şey bulamıyor. En azından nedenini biliyorsun. Bir dahaki hamile kalışında doktorun gerekli önlemleri alacaktır. 1-2 ay önce bu topicte biri daha vardı ileri haftalarda bebeğini kaybeden ama nickini hatırlayamıyorum. Geçmişi bir tara istersen

Canım allah kucağına aldığın günleri de göstersin inşallah çok sevindim darısı başımıza inşallah iğnelere ne zaman başlamıştın? Hamilelik öncesi başlayanlar da var doğrusu kafam karıştı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…