amin cnmm inş. allah herkse nasıp etsın bu duyguyu...
bende 15 gun daha kullıncak sonra bırakıcam aspırını
iğne konusuna gelınce artık sorun olmuyomus amelıyat olacagın gun olsan bıle sıkıntı yapmıyomus ıgne
burada ıgneyı kesmeden amelıyat olan bıssuru arkadas var
benım takıldıgım nokta madem rısklı buarada arkadaslar hep epıdural yada spınal oldular
onların dr ları bılmıyomu rıskı clexanın ıcınde bıle yazıyo dıyosun nasıl iş anlamadım
neyse takmıyorum da aslında saglık olsun
öyküm iki çocuk zor demişsin eminim öyledir benim kızım anneannesiyle memlekete gitti henüz iki çocuğumla başbaşa kalamadım yaniikincinin koliğiyle meşgulüm bu gün çok şükür daha sakin geçti.azracım bende netten yaptığım araştırmalara göre pıhtılaşma sorunu olanların epidural sipinal olamyacağını örğrenmiştim ama doktorum iğneyi 12 saat önceden kesmenin bile yeterli olduğunu söyledi ama yinede 1 hafta önceden kesmemi istedi ben 4 gün kala kestim sipinal epidural yani kombine anestezi oldum bir sorun çıkmadı çok şükür..
işi şansa bırakma derım başka bı doktora daha gorun bu seferde bebekte gelışım gerılıgı olur falan Allah korusun ama başka doktora falanda sole, kanama zamanı apt yanı testlerı var onlara gore bıraktırılıo tahlıllerın yapılsın hakkınızda hayırlısı bende homozıgotum doguma kadar kullandım şimdı dunyalar tatlısı 5 aylık bı kızım var ınanın guluşune dunyaları sererım ıgneler gunde 4 defa olsa yıne hayıflnamazdım ınş sizlerde kavuşursunuz
İnşallah, teşekkürler... Ben de yaptırdım o testleri PT, Fibrinojen, APTT ve INR bakıldı. Normal aralıkta çıktı değerlerim. Onlara göre bırakmam gerkemiyor ama kendi dr.um bırak yeterli dedi, nasıl yapsam bilemedim. Apt değeri demişsinzi, o değer nasıl çıkınca bıraktırıyor doktor, bilginiz var mı ?
Bu arada Allah bağışlasın kızınızı, sağlıkla güle güle büyütün. Benim de bir kızım olacak Allah nasip kısmet ederse inşallah.
merhabalar
bizlerde de olduğu gibi doğum yapacak hamilelerimizde de doğum şekli ile ilgili kafa karışıklığı var..ben hamileyken birisi Prof.iki doktora gittim,iğneyi ameliyattan önce kesince epidural ya da spinalin hiçbir riski yok dediler ben 24 saat önce iğneyi kestim doğumdan sonrada 1 hafta kullandım çünkü factör v leiden var bende ve spinal sezeryan oldum....sezeryan başlı başına sıkıntı bence anestezi şekli çok da önemli değil.....
merhaba arkadaşlar dendeninde dediği gibi doğum anına kadar kafa karışıklığı endişe olabilecek her türlü evham hepimizde oldu. ben doğuma 1 gün kala iğneyi kestim ancak özel bir durum vardı benim doğum sancılarım beni 31. haftada yoklamaya başladı ve gitgide sıklaştı bu yüzden son 1 ay hastanede yatmak zorunda kaldım. doktorum eğer doğum başlarsa yani açılma olursa doğurtucaz dedi peki iğneler ne olacak dediğimde iğneyi kesmeden sezeryan bile yapıyoruz endişelenmeyin demişti. doğumdan sonra iğneye gerek görmediler çünkü mthfr a 1298 homozigotum. yani doktorunuz mutasyonunuza göre doğum sonrası iğne kullanılıp kullanılmayacağına karar veriyor. doğum şekline gelince genel anestezi sezeryan oldum kendimi doktoruma bıraktım ve o ne karar verirse bende onay verdim çünkü bilmediğim konuda yorum yapmak beni yordu sadece... Rabbim isteyen herkese önce sağlıklı bir gebelik sonrada kolay doğumlar nasip etsin inşaallah...
merhaba masterbully,
bizde 25.haftamızın içindeyiz. detaylı ultrason kontrolümüzde profesör iğneyi bırakmamı, ve benim bmutasyonumun bununla ilgili olmadığını söyleyip, kafamı karıştırdı. herşey yolundaymış çok şükür ve kime yapsa bu kan tahlillerini, kadınların %40ında bu heterozigot mutasyonun çıkabileceğini söyledi. bunun düşüklerle kesin nedeni olduğunu söyleyemeyeceğini belirtti. kendis doktorumada bir rapor yazdı ve iğneyi bırakmamı istedi. kendi doktorumsa artık bırakabileceğimi söyledi. ama ne yalan söyleyeyim, ben bırakmak istemiyorumm. ya bişey olursa?.. bu cumartesi kendi doktorumda kontrolüm var. o gün tekrar konuşup karar vericez. bu arada bende de göğüslerimde deri altı kırmzıı lekeler var.
allah yardımcımız olsun.
birde değişik bir haber alırsan, benimlede paylaşırsan sevinirim.
kendine iyi bak.
sevgiler.
kızlar bugün kontrolümüz vardı.Rab'bim e sonsuz şükürler olsun bebişin kalbini dinledik.Darısı isteyen bekleyen bütün arkadaşlarımın başına inşallah.Allah'a emanet olun.dualarımdasıınz.
Merhaba, canım bu soru benimde kafamı çok meşgul etti ama bence durum şöyle , benim doktorumda kesinlikle riskli dedi ve epidural yapmadı bana çünkü bana iğneleri bıraktırmadı, ameliyat sırasında ve sonrasında da kullandım emboli riskine karşı ama bu topikte epidural ya da spinal olanların çoğu doğumdan önce bırakmışlar iğneleri, bence fark orda tersi olan var mı bilemiyorum ama fark o bence..
Allah kolaylık versin canım gaz sorunu çok kötü, benim kızımda da var ama 1-2 gündür rahat gibi çünkü çok düzenli gaz ilacını vermeye başladım, saati saatine verince çok işe yaradığını gördüm.. Umarım senin oğlunda rahatlar yakında..
merhaba cnm bende adetin 14.günü başladım iğnelere.....iğneler kullandıktan sonra hamile kalman rahat oldumu?nasıl bir süreçten geçtin bilgilerini paylaşırsan sevinirim:)))))
canım hangi gaz ilacını kullanıyorsun kaç saat arayla veriyorsun ben zinco ve metsil kullandım ama pek düzenli kullanmadım açıkcası.
kızlar bende mthfr1298 mutasyonu homozigot olaak var.bugün doktorum sana sabah akşam cleaxen 0.4 vericem dedi.sizce sabah akşam olması çok değilmi yaaaa?
bana fazla geldi ama bilmiyorum yinede.
siz ne dersiniz bu konudaa??
lütfen bana cvp yazın olurmu??[/COLOR]
merhaba.. ben hala kararsızım iğneyi bırakma konusunda ve seninle benzer çekinceleri yaşıyorum. senin mutasyonun neydi bu arada? benim bir arkadaşım da benimle aynı mutasyonu vardı (mtfhr 677 heterizigot) 28.haftada bıraktı clexane'ı. onun doktoru tüp bebek merkezinde, bu haftaya kadar bile kullanmamalıydınız demiş. benim kafam iyice karıştı. doğuma kadar kullananlar çoğunlukta ama faktör V olanlar mı acaba, ya da bizim gibi olup da iğneyi kesmeyen arkadaşlar da var, bilemiyorum.
benim kadın doğumcum da hemotolog da bu mutasyonun bir bağlayıcılığı yok dedi, önelm olarak kullanmam söylenmişti tüp bebek merkezinden, kullan zararı olmaz diye onayladı sadece dr.um. şimdi de bırak diyor her ikisi de ama ben hala cesaret edemiyorum..
günaydın canım,
benim mutasyonum faktör V lediden heterozigot. bu mutasyonun geç dönemlerde düşüklere sebep olabileceği söylenmişti. şimdi 25 bitti. ee ya bundan sonra bişi olursa? bu cumartesi bunun cevabını almak için sanırım doktorumla uzun vakit geçiricem.. ben bu aşamaya gelmişken bunun riskini almak istemiyorum. hee bıraksamda sorun yoksa o zaman doğumda 15 gün önce bırakırım, doğumdan sonrada kullanmam o vakit die düşünüyorum.. bakalım bunların hepsini kısmetse cumartesi öğreneceğim. benimde kızım olacak kısmetse. umarım sağlıkla kucağımıza alırız.
güzel haberlerini bekliyorum.
sevgiler,
merhaba arkadaşlar.. 34 haftalık oğlumu plasenta dekolman (plasentanın erken ayrılması) sonucu kaybettim.. yapılan araştırmada PAI-I GEN MUTASYONU: 4G/5G HETEREZİGOT, MTFHR 1298: HOMOZİGOT çıktı.. benim gibi kan pıhtılaşmasından bebeğini ileri haftalarda kaybeden oldu mu????
kızlar bugün kontrolümüz vardı.Rab'bim e sonsuz şükürler olsun bebişin kalbini dinledik.Darısı isteyen bekleyen bütün arkadaşlarımın başına inşallah.Allah'a emanet olun.dualarımdasıınz.
cnm mutasyonun homozigot olduğu için sabah akşam vermiş olabilir. ayrıca burada sabah akşam iğne kullanan başka arkadaşlarda var. Dr. una güven cnm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?