Canım çok çok geçmiş olsun, insan böyle zamanlarda söyleyecek fazla bir şey bulamıyor. En azından nedenini biliyorsun. Bir dahaki hamile kalışında doktorun gerekli önlemleri alacaktır. 1-2 ay önce bu topicte biri daha vardı ileri haftalarda bebeğini kaybeden ama nickini hatırlayamıyorum. Geçmişi bir tara istersen
çok teşekkür ederim.. ben bu olayı yaşadıktan sonra lütfü hocaya gittim, testlerimi o yaptırdı ve bana günde 1 folibol + 1 coraspin başlattı... eylülde korunma sürem bitiyor.. hamile kalınca da iğneye başlayacakmışım... umarım bu sefer herşey yolunda gider..lütfü hocaya çok güveniyorum, bu topikte de çok hastası varmış, bana da umut oldu.. sen de hamilesin galiba, sağlıcakla kucağına al inşallah....seninde kan pıhtılaşması problemin mi vardı?
Canım allah kucağına aldığın günleri de göstersin inşallah çok sevindim darısı başımıza inşallah iğnelere ne zaman başlamıştın? Hamilelik öncesi başlayanlar da var doğrusu kafam karıştı.
merhaba canımm .. ben de lütfü beyin hastasıyım bana da aynen korunma döneminde corasprin+folbiol başlatmıştı. hamile kalıncada sabah akşam fraxparine 0,3lük iğne ekledi.. ben çok memnunum bu haftalara kadar gelebildim. gerçi benim sorunum ilk haftalarda kalp atışı alınamamsıydı.. şimdi de korkmuyo değilim alla hepimizi, tüm bebekleri korusun..
çok rahat az konuşuyo ama güven veriyo.. başkası bişey dese araştırırım belki lütfü bey deyince aklıma yatıyo..
umarım istediğin zamanda sağlıklı bi hamilelik ve sonrasında nurtopu gibi evladına kavuşursun.
seni üzmek istemem amam bişey sorucam o haftaya yakın olduğumdan endişelndim biraz daha önce herhangi bir belirti, uyarı, tedavi olmumuydu o haftalara gelinceye kadar
günaydın canım,
benim mutasyonum faktör V lediden heterozigot. bu mutasyonun geç dönemlerde düşüklere sebep olabileceği söylenmişti. şimdi 25 bitti. ee ya bundan sonra bişi olursa? bu cumartesi bunun cevabını almak için sanırım doktorumla uzun vakit geçiricem.. ben bu aşamaya gelmişken bunun riskini almak istemiyorum. hee bıraksamda sorun yoksa o zaman doğumda 15 gün önce bırakırım, doğumdan sonrada kullanmam o vakit die düşünüyorum.. bakalım bunların hepsini kısmetse cumartesi öğreneceğim. benimde kızım olacak kısmetse. umarım sağlıkla kucağımıza alırız.
güzel haberlerini bekliyorum.
sevgiler,
çok teşekkür ederim.. ben bu olayı yaşadıktan sonra lütfü hocaya gittim, testlerimi o yaptırdı ve bana günde 1 folibol + 1 coraspin başlattı... eylülde korunma sürem bitiyor.. hamile kalınca da iğneye başlayacakmışım... umarım bu sefer herşey yolunda gider..lütfü hocaya çok güveniyorum, bu topikte de çok hastası varmış, bana da umut oldu.. sen de hamilesin galiba, sağlıcakla kucağına al inşallah....seninde kan pıhtılaşması problemin mi vardı?
hiçbir sıkıntı yaşamamıştım hamileliğim boyunca.. ne kanama, ne gelişme geriliği...vs... hiçbirşey... okadar yolunda gidiyordu ki hala inanamıyorum yaşadıklarıma..34 haftada 2700 doğdu bebeğim, 3 gün küvezde kaldı ve kaybettik...bir sabah karın ağrısıyla uyandım ve karnım taş gibi sertti, hemen acile gittik ve sezaryene alındım..bebeğimin beynine oksijen gitmediği için kalp atışları zayıflamıştı acile vardığımızda..
dekolman aniden olurmuş, benim 1 saat içinde oldu herşey..bebeğe 4-5 daikika kan akışı durması zaten bebeği öldürmeye yeterliymiş..
dekolmanın pek çok nedeni varmış..lütfü hoca "bilinen ve bilinmeyen nedenleri vardır, kesin kan pıhtılaşması neden olmuştur diyemem ama madem elimizde böyle bir veri var bunun önlemini alalım" dedi.. tansiyon, şeker, ileri anne yaşı,preemeksi gibi nedenleri de var ama bana hiçbiri uymuyor, birtek pıhtılaşmayı tutturduk neden olarak.. bazen pıhtılaşma plasentayı tıkayabiliyormuş ve ayrılmasına neden olabiliyormuş..hiç nedensiz de olabiliyormuş....200 gebeden 1'inde görülüyor...
sen o haftalarda olduğun için sakın canını sıkma, çünkü zaten iğnelerini oluyorsun ve lütfü hocanın güvenli ellerindesin
ben pıhtılaşma problemimi kaybımdan sonra öğrendim malesef........
ilk hamileliğimde folibolü yarım içmiş ve eski doktorum yüzünden 12. haftada kesmiştik..meğer gebeliğin sonuna kadar günde 1 tane içmeliymişim..
sen bütün önlemler alınmış şekilde hamilelik yaşıyorsun ve sağlıkla kucağına alacaksın, hiç merak etme..
ben de birşey sormak istiyorum: bazıları diyet uyguluyormuş fakat lütfü hoca bana vermedi..sana verdi mi?
benim mutasyonumAI-I GEN MUTASYONU: 4G/5G HETERİZGOT
MTFHR 1298: HOMOZİGOT
seninki ne çıkmıştı?
sağol canım.. allahın takdiri demek ki... inşallhh en kısa sürede sağlılı bi bebişe kavuşursun
canım sinan hoca sıkı bi diyet uyguluyomuş. lütfü bey hiç bişey söylemedi ozellikle sorduğumda diyete gerek görmediğini söyledi. vitamin, magnezyum , balık yağı hiç özel bişey vermedi, tavsiyede bulunmadı, şekerim 140 sınırda çıktığında hamur işi, çikolata vs. dikkat et ama yasak koymuyorum dedi. kısacası diyet gıda bu konularda yorum bile yapmıyo sanırım çok da inanmıyo bööle şeylere..
arada kan tahlili, d-dimer pıhtılaşma testi falan istedi. benim duyduğum gördüğüm en az test isteyen, yediğine içtiğine en az karışan doktor..
ben de faktör v leiden heterezigot mutasyonu var.. doktora haziran ortası bu testle gitmiştim. bayaa bi test istemişti benden şeker, troid, torch paneli, kan testleri vs.. ağustosa kadar korunma vermişti. ikinci kürtajım nisan başıydı . aralıkta 5. haftada kese görününce iğneye başladık.. anladığım kadarıyla aynı methodu uyguluycak..
buarada hemşiresi, sekreteri biraz soğuk geldi mi sana da? gerçi şimdilerde sıcak davranıyolar bana ama ilk başlarda yüzleri hiç gülmüyodu..
Derya 78 40 tedavi nasıl gidiyor canım? ben de gnc den üzüm çekirdeği ile ilgili olan bitkisel ilacı kullanmaya başladım.
cnm ilaçlara devam yarın adetimin beşinci günü ultrason kontrolüm var dr.um ne söyleyecek bende merak ediyorum. dr. dönüşü haber veririm cnm. ayrıca bende gebelik öncesi iğneye başlayacam cnm.
canım çok sağol.inşallah hepimiz en kısa zamanda bebişlerimize sağlıkla kavuşuruz.ben hamile olduğumu olası adet tarihimde yaptırdığım kan testiyle öğrendim.öğrendiğim gün başladık iğnelere.sen aklını hiç karıştırma bence doktorun ne diyorsa ona güven.stres bizi çok olumsuz etkiliyor.burada gebelik öncesi başlayıp bebeğine kavuşan da çok gebe kalır kalmaz başayıp bebeğine kavuşan da.yetr ki kısmetimizde olsun,Rab'bim ol demiş olsun.inşallah b u topicte bir daha hiç kimse düşük yaşamaz,hamile olmayanlar biran evvel hamile kalır,hamile olanlar da gebeliklerini sorunsuz bi şekide tamamlar.inşallah bebek özlemi konusundaki sınavmızın sonuna gelmişizdir,hayırlısıyla hepimiz tez zamanda kavuşuruz meleklerimize.
canım ben tüp bebekle hamile kaldım ...aslında hamile kalmamızı kolaylaştırma ya da zorlaştırma yönünde bir etkisi yok iğnelerin ya da en azından bende olmadı ...sadece önceden iğnelerimi vurmaya başladığım için kafam rahattı düşük konusunda
Hadi hayırlısı bakalım canım kaçlık iğne kullanacaksın ve mutasyonların neydi? Tedavin hakkında gelişmeleri yazarsan sevinirim. Benim doktor hamile kaldıktan sonra iğne demişti ama bana sanki o zaman geç kalıyormuşum gibi geliyor zaten kimyasal gebelik geçirdim sanki bana da hamile kalmadan önce başlamak daha mantıklı geliyor.
saol cannım çok şükür iyiyiz.maaşallah,sübhanallah az kalmış senin de:)Allah hayırlısıyla kavuşmayı nasip etsin bebişine.kıvırcık ı ben de mrak ediyorum çok uzun zamandır msj ını hiç görmedim.inşalah herkes iyidirslmm kızlar nasılsınızz ?
yaa bu aralar ben kımseyle karsılasamıyorum burda yada topıc cok sesızz ???
baharcelık nerde uzun zmndr yazısını goremedımmm
ommann, feryat mathematician nasıl gıdıyo hamışlık
kvrck tan yıne ses yokkk
pıngyy tgbsr ??? nasılsınızzz
wiee azra nasıll ? bandajlar ne olduu ?
bız ıyıyz hamdolsun sıcaklar bıraz bunaltıcı o kadar ama sevıyorum ben yaz ayını :))),
neyse hepınızı öpüyorumm
senin adna sevindim cnm benimde bu ay tutmad galiba tüp bebek düşünüyorum bu ay bende hayırlısı olur inş.
teşekkür ederim cnm verdiğin bilgiler için inş.benimde hamileliğimi kolaylaştrır ama bu ay tumadı sankiii hayırlısı olsun hakkmızda.....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?