Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ay canım enteresan bi durum walla ne bilim benimde kuzen aynı mutasyondan bir çocuğunu kaybetti gelişmedi die 2. sinde benim gibi clexane 0,4 lük iğne kullanarak doğurdu heralde bünyeyle alakalı bi durum yoksa başka bi açıklaması yok gibi çok enteresan

Son düzenleme:
kizlar simdi aklima geldi, simdi pihtilasmadan genden vs. sorunlardan onlemini alipda hala dusuk olanlar icin bir test varmis ama heryerde yokmus . Hani herseyi yapiyoruzda neden bebekler hala dusuyor diye...

arastirmalardan okudugum kadariyla "natural killer cell" durumu..yani vucudun bebegi disliyor kabullenemiyor, olduruyor annenin hucreleri bebegi... cok pahaliymis ve her yerde yokmus. ve yuksek derecede natural killer cell ise hala %30 sans var... rahimde embryo olusurken vucud embryo yu kanser hucresiymis gibi gorup yokediyor.. Turkiye'de ne diyorlar bilmiyorum. yaptiran ya da bilen varmi arkadaslar?

canım drum banada bu teşhisi koydu ama hiç bişekilde test uygulayarak değil sadece düzgün tedaviye rahmen bebek ölüosa bunun başka bir açıklaması yok dedi vücudumdaki killer yani katil hücreler bebeği düşan olarak alıgılayııp kesenin etrafını sarıyorlarmış ve öldürüyorlarmış kürtaj olduktan sonra dr sana bi tedavi uygulucam ve hemen akabinde hamile kalıcaksın dedi kürtajtan 3 gün sonra bana başka birine ait 1 ünite kan verdiler vücudum yabancı maddelere karşı bağışıklık kazansın die ve hemen akabinde hiç regl olmadan hamile kaldım ve şuanda 7 aylık hamileyim ilk haftalarda kesenin etrafında tv karıncalanır ya öle bi görüntü gördük drumda buna anlam veremedi buna bağlı olarak progestan kullandım 12. haftama kadar daha sonra yavaş yavaş kayboldu bu hareketlenmeler ben prof dr gidiorum ve drumdan gelen tepki aynen şöyleydi 20 yıllık drluk hayatım ilk defa böle bişi görüorum dedi anlıcağınız kızlar biz orda resmen hücrelerin savaşını gördük ve kızımla biz kazandık :)

Son düzenleme:

kuzucum sen hangi doktora gidiyorsun

Slm kızlar,bende mthfr 677 ve mthfr1298 var 1 bebişim 8 ay önce kaybetmiştim reglim bir gün gekince kan testi yaptırmıştım test pozitif çıktı dün rıza madazlıya gittim iğneye gerek yok bunun tek ilacı folik asit dedi şimdi kafam karıştı benim gibi olup iğne kullanan çok kişiyi duydum burada ama dr çok güvenilir bir düşük yaşamışsın buna bağlayamayız bebek 3 ay içerisinde düşecekse düşer dedi zaten daha 4 haftalık kese bile yok yani 17sinde tekrar dr.a gideceğim umarım bir aksilik olmaz. Benim gibi 677 ve 1298 olan varmı dr birde dedi mthfrleri rahatsızlık olarak bile kabul etmiyoruz 9 ay boyunca bile iğneye gerek yok dedi. Siz ne düşünüyorsunuz kızlar?

Merhaba; aranıza yeni katıldım. Uzun süredir bu sayfayı okuyorum. ama kafam çok karışık. Ben ilk bebeğimi kaybettikten sonra yaptırdığım testlerde faktör 5 ve mtfr 677 heterozigot olduğumu öğrendim. Testin sonucu 2 ayda çıktı ve 2 kere yapıldı.testin sonucunu aldığımda 4 haftalık hamileydim. doktor hamile kalmamın iyi olmadığını hamilelikten 2 ay önce coraspin ile tedaviye başlamamız gerektiğini söyledi. Ben verdiği ilaçları kullanmaya başladım. 8. haftada doktora ulaşamadığım için ilk doktoruma gittim ve kesenin boş olduğunu gördük . gebelik hemen sonlandırıldı. bu doktor heterozigot mutasyonda tedaviye gerek olmadığını , sorunumun kan pıhtılaşması ile alakalı olmadığını, mol gebelik olduğunu söyledi. Şimdi mol gebelik için takipteyim. ama kafam çok karışık , konya da yaşıyorum. burda veya başka illerde önereceğiniz doktor varmı?2 doktor iki ayrı yorum yapıyor, 3. bebeğimi riske atmak istemiyorum.

Merhaba; aranıza yeni katıldım. Uzun süredir bu sayfayı okuyorum. ama kafam çok karışık. Ben ilk bebeğimi kaybettikten sonra yaptırdığım testlerde faktör 5 ve mtfr 677 heterozigot olduğumu öğrendim. Testin sonucu 2 ayda çıktı ve 2 kere yapıldı.testin sonucunu aldığımda 4 haftalık hamileydim. doktor hamile kalmamın iyi olmadığını hamilelikten 2 ay önce coraspin ile tedaviye başlamamız gerektiğini söyledi. Ben verdiği ilaçları kullanmaya başladım. 8. haftada doktora ulaşamadığım için ilk doktoruma gittim ve kesenin boş olduğunu gördük . gebelik hemen sonlandırıldı. bu doktor heterozigot mutasyonda tedaviye gerek olmadığını , sorunumun kan pıhtılaşması ile alakalı olmadığını, mol gebelik olduğunu söyledi. Şimdi mol gebelik için takipteyim. ama kafam çok karışık , konya da yaşıyorum. burda veya başka illerde önereceğiniz doktor varmı?2 doktor iki ayrı yorum yapıyor, 3. bebeğimi riske atmak istemiyorum.

Canim rabbim seni ve bebegini korusun insallah, ayyy nasil sevindim yaaa ne guzel birsey cozum bulunmasi. Allahim buyuksun yarabbim, Allah doktorundan da razi olsun, hangi doktor ve nerede bu?

ben yurtdisindayim ama turkiye ye gelecegim insallah, istanbuldaysa gidebilirim belkide.

burda bu test okudugum kadariyla, alttan yapiliyormus ve kandan ayni zamanda. rahimde bulunan katil hucreler embryonun gelisimini engelliyor, ilac veriyorlarmis kimi doktorlar bagisiklik sistemini bastirmak icin, cunku disaridan gelen herseyi dusman olarak gorup olduruyormus..

Merhaba

Bu iki mutasyon bende de var. Eğer bu bir rahatsızlık değilse benim 4 düşüğümü açıklayacak başka bir sebep de yok demektir. Sağlıklı bir çocuğum var bu arada.

Ben de biraz araştırdım. Doktorlar MTHFR konusunda hemfikir değil. Ama çok güzel bir çalışmayla ilgili bir yazı okumuştum. HABTUEL ABORTUS NEDENYLE TAKP EDLEN K OLGUDA MTHFR DEFEKT; OLGU SUNUMU

Bu çalışmada MTHFR mutasyonuna sahip biri 7 diğeri 5 düşük yapmış iki kızkardeşe iğne tedavisi uygulanmış ve olumlu sonuç alınmış. Tesadüf olamaz bence.

Beni de bir sağlıklı çocuğum var diye bir türlü araştırmaya almadılar. Sonuç 4 düşük. Eğer ben ilk düşükten sonra bunu biliyor olsaydım kesinlikle şansa bırakmazdım arkadaşım. Tabi karar senin.

Allah hakkımızda hayırlısını verisn.

slm canım benim genlerimde seninkiyle aynı ben iğne kullanıyorum druma sorduğumda iğne kullanımına gerek olmadığını söyleyenler var diye hepsi faso fiso dedi bana iğne kullanmak şart dedi ama her dr dediğide bir olmuo tabi ama ben kullanarak bu günlere geldim sonuçta

Ben sana iki tane çok iyi dr. nerebilirim biri ankarada biri istanbulda ikiside prof. Ankarada ki Prof Dr. Lütfü ÖNDEROĞLU. İstanbuldaki Prof Dr. Rıza MADAZLI internette ikisinin de irtibat numaraları var canım git bir görün için rahat eder umarım. Allah sağlıklı bebişler versin...

canım iğneye ne zaman başladın hemen gebe kalır kalmazmı bana şu anda corasprin ve folik asit yeterli dedi bir ay sonra ankaraya dönüyorum o zaman dr.un gerekli görürse kullanırsın dedi birde korktum şimdi bak sen öyle söyleyince ...

Ben de iğne kullanıyorum. Kese göründükten sonra başladım. Ama panik olma bence. Coraspin de yeterli olabiliyor tek başına. İğneden önce coraspin ile deneme taraftarı olan doktorlar da var. Herşey iyi olur inşAllah

Bu arada birleşik heterozigotmuşum yani onu yazmayı unutmuşum yani bu iki gende heterozigot seninkide aynı şekilde dimi arkadaşım. Ya ne zor bir süreç herşey hamile kaldıktan sonra başlıyor....Yada heterozigot homozigot falan oluyorya o yüzde sordum

iğneye 4+3 te başladım canım ben ama dediğim gibi sadece coraspirin ile doğuranda var burda değişik bi durum işte bünye sanırım

ohh bacım yaptın tatili geldin bakıorum bizde kaldık istanbullarda bu sıcakta bizim yerimizede eğlenseydin hayatım
canım benimmm eğlendim eğlendim gelecek yaz sende derin hanımla koşturacaksın plajlarda
oyyyy maşallahhh eymene ben tatilde herşeyden uzak kaldım tabi takip edemedim gelişmeleri sağlıkla büyüsün eymen kuzumuz, hep gülsün..gözün aydın canımm
arkadaşlar ben bebeğimi yine kaybettim.bununla birlikte 5 ldu.kısmette olmayınca olmuyormyş demekki.bi süre psikolojik olarak toparlanana kadar gelmem mhtemelen.Allah'a emanet olun.hoşçakalın.
canım benimm sabır diliyorum sana
"kızımla biz kazandık" hüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüü
föçer diyosa doğrudur sayesinde derin geliyooooooooooooo

merhabalar benimde 2 düşügüm var ikinci düşükte mthfr 1298 homozigot oldugumu ögrendim ilk bebegimde hiç bişey kullanamdım zaten böyle bir şey oldugunuda bilmyordum ama iki düşükten sonra bu olay cıkdı ve tekrar hamile kaldım hemen igneye başaldım şuan 20 haftalık hamileyim yani ignenin mutlaka çok önemi var

merhaba bende 6 bebek katbettim ve son 4 hamileliğimde iğne ,corasprin kullandım ama maalesef olmadı..şimdi tekrar denicez,umarım RABBİM bu kez yüzümüze güler,ama iyiki yazdın bu katil hücreleri bende doktoruma gittiğimde bir sorayım..

Evet ben de aynen birleşik heterozigotum. İngilizce kaynaklardan okuduğuma göre bu mutasyonların en tehlikelisi MTHFR 677 Homozigot sonraki en tehlikelisi de bizim gibi birleşik heterozigotlarmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…