merhaba bende 6 bebek katbettim ve son 4 hamileliğimde iğne ,corasprin kullandım ama maalesef olmadı..şimdi tekrar denicez,umarım RABBİM bu kez yüzümüze güler,ama iyiki yazdın bu katil hücreleri bende doktoruma gittiğimde bir sorayım..
Evet ben de aynen birleşik heterozigotum. İngilizce kaynaklardan okuduğuma göre bu mutasyonların en tehlikelisi MTHFR 677 Homozigot sonraki en tehlikelisi de bizim gibi birleşik heterozigotlarmış
Evet ben de aynen birleşik heterozigotum. İngilizce kaynaklardan okuduğuma göre bu mutasyonların en tehlikelisi MTHFR 677 Homozigot sonraki en tehlikelisi de bizim gibi birleşik heterozigotlarmış
maalesef bendede birleşik heterezigot var yeni öğrendim kafam karışık
arkadaşlar bana doktorum diyette verdi sizler böyle bişeyle karşılaştınızmı hayvansal gıda ve baklagiller yasak. kiloyla alakası yokmuş çünkü zaten 54 kiloyum.
merhaba pcpca metioninden sınırlı diyetten bahsediyorsun sanırım benim dr.um gereksiz görüyor o diyet ancak kişinin yaşam kalitesini düşürüyor çünkü herşey yasak:)))dr.un kim, hacettepe sinan bey mi? genelde o veriyor bu diyeti:)
arkadaşlar bende daha once düşük yaptım kürtajla aldılar sımdı yıne hamıleyım ama kan pıhtılasmasından korkuyorum doktoruma dedımkı bu defa kan pıhtılasması varmı yokmu dıye arastırılma yapılsa dedım bır dusukle bırsey olmaz dedı ama hadı buda duserse dıye korkuyorum kan pıhtılasmasının belırtılerı varmı yada hamıleyken bu test yapıp onlemı alınabılıormu?
sınırlı bile değil benimkisi sadece haftada bir yiyebiliyorum bu gıdaları.anlamadığım beebk nasıl beslenecek. ben tolga ecemişe gidiyorum genel anlamda memnunum doktorumdan ama bu diyet işi enteresan geldi bana.
sınırlı bile değil benimkisi sadece haftada bir yiyebiliyorum bu gıdaları.anlamadığım beebk nasıl beslenecek. ben tolga ecemişe gidiyorum genel anlamda memnunum doktorumdan ama bu diyet işi enteresan geldi bana.
arkadaşlar bana doktorum diyette verdi sizler böyle bişeyle karşılaştınızmı hayvansal gıda ve baklagiller yasak. kiloyla alakası yokmuş çünkü zaten 54 kiloyum.
canım bu diyetin amacı mthfr mutasyonlarında yükselen homosistein seviyesini dengede tutmak ama oldukça ağır bir diyet ve üstelik kanıtlanmış bir etkisi yok:)) benim dr.um homosistein seviyesini dengede tutmak için yüksek doz folik asit ve b vitamini yeterli diyor :))ama tabi her dr.un yaklaşımı farklı, bu topikte bu diyeti harfiyen uygulayanlarda oldu hiç yapmayanlarda sonuç aynı her iki şekildede kavuştular bebeklerine..dilerim sende sağlıkla alırsın kucağına miniğini:)
canım mrb , bende uzun süredir tolga beyin hastasıyım , kan pıhtılaşmasıda var ama bana diyet vermedi sadece kilonu kontrol et hergün yürü zeytinyağlı sebze ye dedi ama genelde hastalarına hamur işi kızratma onları yasaklıyor canım doktorum.şimdi kafam karıştı bana diyet neden gerek görmedi.???ben 16 haftalık hamileyim çok şükür,gidince sorayım bakalım.
canım mrb , bende uzun süredir tolga beyin hastasıyım , kan pıhtılaşmasıda var ama bana diyet vermedi sadece kilonu kontrol et hergün yürü zeytinyağlı sebze ye dedi ama genelde hastalarına hamur işi kızratma onları yasaklıyor canım doktorum.şimdi kafam karıştı bana diyet neden gerek görmedi.???ben 16 haftalık hamileyim çok şükür,gidince sorayım bakalım.
Merhaba
Doktor kanda homosistein seviyesinin olculdugu test yaptırmış miydi sana. Eğer yapmadan diyet verdiyse cok saçma bence . Mthfr mutasyonlarinda homosistein düzeyi yükselebiliyor ama yükselmeyebiliyor da. Bende normal cikti mesela hem folik asit hem homosistein hem de b12. Bence önce bu testi yaptırıp ona gore diyet yapmanda fayda var.
yani birçok test yaptırdım ama bu yapıldımı bilmiorum tam olarak adı testin bumu?
seninkide benle aynımı mtfr 677 ve 1298 heetrezigot yeni öğrendim daha.bana hamur işi ve kızartmayı yasaklasa aç kalıcam heralde:)öle bişey demedi fazla kilom yok belki ondan bilmiorum ama bu söylediği diyet cidden çok zor.ama uyucam.2 düşük yaptım bu sefer aynı şeyleri yaşamamk için herşeyi yapıcam.sende iğne kullanıyomusun
biraz once cok yakin bir arkadasimin gebelik haberini aldim ikinci cocuguna... niye aglamak istiyorum, niye icim buruk???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?