Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bak arkadaşım bu yol sabır işi bu yol hem zor hem yokuşu çok dik.. yılmadan yorulmadan o yokuştan tırmanmaya devam edeceksin.. bu yokuşta sana destek olacak kişiler ilk başta eşin vede doktorundur.. madem doktorun bukadar duyarsız araştır iyi bir doktor seçmeye çalış.. böylelikle daha rahat yoluna devam edersin..en azından kafan rahat bir şekilde..

Gerçekten öyle. Ama şu mahalle baskısı denilen olay yokmu.... eşimin bizden 1 hfta önce evlenen bi arkadaşının bebeği oldu bizden sonra evlenenlerin eşleri hamile...Yakın çevre hadi artık 1 sene oldu (!!!!!!!) daha ne evliliğin tadını çıkaracağız diyorsunuz yapın bitane diyorlar. Kayınvalidem bu konuda çok anlayışılı üzüldüğümü bilip bana böyle yaklaşanlara cevaplarını verio. Kim beni bi kuytu köşede yakalasa daha bişi yokmu diye soruyo en son kayınvalidemin komşusuna sanane teyze yaa senmi bakacan karnını doyuracan madem çok istyosun sen doğur bitane dedim arkamdan kayınvalideme senin gelin çok terbiyesiz demiş

Son düzenleme:

AMİN canım..ALLAH evladını sana bağışlasın,bazen etrafımda yaramaz çocukları olanlara soruyorum hangisi daha büyük sorun diye,çocuklu mu? çocuksuz mu? vallahi hepsi önce bir düşünüyor her iki cevabı verenlerde oluyor yanii..
ben de RABBİM diyorum bu kadar sabırla acılar çekerek dayanıyoruz birsürü uğraş veriyoruz,ne olur herşeyiyle sağlıklı,hayırlı bu kadar yaptıklarımıza değen, evlat olacaksa neolur onu bize katından tertemiz nasip eyle.

işte bak nediyorum sana bunları takmamaya çalış morelini daima yüksek tut nedense zaten şu zamanda herhalde hep hormonlarla beslendiğimiz içinmi neyse yeni gelinlerin hemen çocuğu olmuyor..çok karşılaştım bu durumla..inş biraz sabret ve kulağını tıka gelir bebişin beydağlı arkadaşımada dediğim gibi şükretki hamile kalabiliyorsun bu en önemli durum geriside sabır işi tamammı tatlım...

Evet çok şükür 17 gündür Meryem suresini okuyorum evlat sahibi olmak isteyenler için hayırlı bi sureymiş. Rabbim inşallah isteyen herkese hayırlı sağlıklı sıhhatli evlatlar nasip eder AMİN

senin sonuçların ne zaman çıkacak? canım.

canim 15 gun sonra...

Cok korkuyorum rabbim herseyin hayirlisindan versin...

Bisey sorucam.... bu folik asiti ac karinla aliyorum ben hep genelde, sabah kalkinca aliyorum direk unutmamak icin..bazilari tok karinla olmasi gerekiyor diyor bazilarida ac karinla alsan bisey olmaz diyor, senin vveya diger arkadaslarin fikri varmi canim?

Bana tok karnına almam gerektiği söylendi günde 3 kere

inşallah hayırlısıyla tertemiz çıkar canım..
ben 6 hamileliğimde hep tok karnına aldım folik asidi şimdide öyle yapıyorum her kahvaltıdan sonra çünkü doktor bana tok karnına almamı söylemişti.

saol canım daha iyiyim.ben de sana bişeyler sormak istiyordum.iğneye rağmen düşükle sonuçlanan gebeliklerinde bebeklerin kaçıncı haftalarda kalbi durmuştu?

sevgili mathematician düşük haberini okuduğumda derinden uzuntu hissettim, sözün bittiği yerdi, bu bebeği ne kadar çok istediğine ve bebek için yaptığın mucadeleye burdan şahit olmuştuk. Sana geçmiş olsun mesajı yazmak o kadar zor geldiki, heleki bir süre nete girmeyeceğini ve toparlanmak istediğini yazdığın o günlerde. en kısa sürede toparlanmanı ve tekrar gebe kalmanı diliyorum, pes etmeyeceğini az çok öğrendik ve pesde etme, moralini yuksek tut, bir kaza oldu de inan bana bebeğine kavuştuğunda bu yaşadıklarının hiçbir önemi kalmayacak. İşallah bu ramazan ayında allah dualarını kabul eder ve tez zamanda bebeğine kavuşursun, son günlerde dualarım hep senin gibi bizim gibi bu mutasyonlara sahip çocuk özlemi çeken tüm arkadaşlar için. Şuda varki bazı şeylere ben kader demek istemiyorum, Allaha sonsuz inanıyorum ama kader demek bazen sanki kolay yolu seçmiş olmak gibi oluyor, böyle hissettiriyor bana. Bu nedenle akredite bir laboratuarda iyi bir patolog tarafında gebelik metaryalinin incelenmesini sağla. Bu arada katil gen dediğin şey katil hücremi. Bildiğim kadarıyla kanser hücreleriyle savaşan bir hücre bu, bu hücrenin gebelikle ilşkilendirilmiş klinik çalışmaları, makeleleri varmı. Bana düşüklerimde ailem kader işte demişti, ısrarla bir nedeni olmalı demiştim ve sonunda herediter trombofili hastası olduğum ortaya çıktı. evet bu hastalığa sahip olmak bir kader ama bu düşükler kaderimiz değil. Hacettepede tekrar tüm tahlillerini yaptır, gebelik süresince kullandığın ilaçları tekrar değerlendirsinler bu ilaçların birbiriyle etkileşimide önemli. Bu arada 8. haftada bebeğin kalp atışlarını duyduk demiştin( bebeğin kalp atışları 13. haftaya kadar dinletilmesi uygun değil şu ana kadar gittiğim tüm doktorlar böyle söylemişti) , kaçıncı haftada durmuş, bunun nedeni ne, kalp atışları durduğunda fizyolojik veya piskolojik olarak durumunda bir değişiklik hissetmiş miydin ? Lütfen bu son gebeliğinin neden kayıpla sonuçlandığı konusunda uzman bir doktordan bilgi al, gerekli testleri yapsınlar.

Tekrar tekrar geçmiş olsun diler, tekrar iyi haberlerini almak istediğimi belirtmek isterim.

sevgili mathematician,

akmercan öyle güzel yazmışki, dilerim en kısa sürede sağlığınla hamile kalıp, kucağına alırsın bebeğini.

moralini yüksek tut. herşey bizler için.. dualarım seninle..

sevgiler..

Kızlar cuma günü gittim doktora. Herşey normal,çok iyi iyleşmişsin dedi. Artık normal hayatına dönebilirsin ve hemen hemen hiç beklemeden hamile kalmanı istiyorum dedi. Hiç beklemene gerek yok herşey yolunda gidiyor çünkü dedi. Bu yola tekrar girmeye karar verdim sayenizde pes etmiycem bu seferde, ama o kadar çok korkuyorum ki aynı şeyleri yaşamaktan.
Şu anda B16 vitamin alıyorum hergün gene hergün folik asit devam ve günaşırı coraspine başladım. 1 gün dahi gecikme saptarsanda heparin iğneye başlıycam dedi önümde 37 günüm kaldı eğer 37 gün içinde adet olmazsam ve testim de positif çıkarsa gene iğnelere devam :)

canim su kismi anlayamadim.. "8. haftada kalp atislari duyulmus 13. hafftaya kadar dinletilmesi uygun degil demissin....."
yani ne zaman dinletilmeli ...

canim su kismi anlayamadim.. "8. haftada kalp atislari duyulmus 13. hafftaya kadar dinletilmesi uygun degil demissin....."
yani ne zaman dinletilmeli ...

En erken 13. haftada bebeğin kalp atışları dinlenebilir. Bir süre yüksek lisans eğitimim sırasında İngilterede bulundum ve bir tanıdığım o dönemlerde hamileydi. Hatta orda gebelikte kalp atımları 16. haftadan itibaren anneye dinlettiriliyor. Burdada gerek çevremdeki doktor arkadaşlardan gerekse kendi tecrübelerim doğrultusunda doktorlar 13-16 haftalarda kalp atışlarını dinlettiğini biliyorum. Bu oldukça mantıklı aslında ilk 12 hafta bebek gelişimi için çok önemli çünkü organ gelişimi bu haftalarda gerçekleşiyor ve bu dönemde gerek cep telefonlarından gerek kablosuz internet ağlarından gerekse ultrasondan alınan radyosyondan mumkun mertebe kaçınmak ve minumum düzeyde temas etmek gerekiyor.

selam kızlar
mayıs ayında 2. kürtajı yaşadım..
sonra mthfr 677 homozigot olduğumu öğrendik..
ayrıca adet düzensizliği de var bende.
mesela son gebeliğimde 30.gün kan testinde değer 0 çıkmıştı
41.günde de kese bile görünmüştü, değer de 1000lerde bişeydi..
geç döllenme oluyo bende geç yumurtluyorum sanırım

şimdi adetimin 36.günündeyim.
adetleri çok düzenli biri olmadığımdan bunu gecikmeden saymazdım
ama şimdi durum değişti erkenden gebe olup olmadığımı öğrenmek gerekiyo
bugünlerde göğüslerde fln belirtilerimin olması lazım eğer bişey varsa
belirti fln yok ama gidip test yaptırmalıyım değil mi

dün gece wc de kağıda çok az bi pembelik geldi, daha önce yaşamamıştım böle bişey yorum yapamadım nedir
onun dışında beyaz akıntı da var
arada bir karnım ağrıyo adet olcakmışım gibi ama hareket yok

aslında belirtim de var di mi
off yaa
kafam karıştı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…