- 7 Ağustos 2010
- 204
- 26
- 98
Amin inşallah. Benden önceki hastasına mutlu bi ifadayle ellerini çırparak hamilesin yaşasın dedi. Sıra bana geldi kovmaktan beter etti. Acaba birşeyleri sorgulamak öğrenmek istemek suçlu herhangi bir saygısızlıkta yapmadım kendisine. Doktor çok önemli gerçekten
bak arkadaşım bu yol sabır işi bu yol hem zor hem yokuşu çok dik.. yılmadan yorulmadan o yokuştan tırmanmaya devam edeceksin.. bu yokuşta sana destek olacak kişiler ilk başta eşin vede doktorundur.. madem doktorun bukadar duyarsız araştır iyi bir doktor seçmeye çalış.. böylelikle daha rahat yoluna devam edersin..en azından kafan rahat bir şekilde..
bilirim bilirimmmm o yangını o içteki olmaması gereken isyanı neden diye çınlayan sorularıı.. ama varya rabbim onlarsızlıkla sınamasın bizleri benim şuan 8 yaşında oğlum varya off off teyzesi bir yaramazki usandırıyor beni bazen.. ama binlerce yüzbinlerce kere şükür rabbimeki o duygudan mahrum etmedi beni..merak etme oldumuda şikayet edersinve sizleride mahrum etmesin inş..
Gerçekten öyle. Ama şu mahalle baskısı denilen olay yokmu.... Eşim bize 1 hfta önce evlenen bi arkadaşının bebeği oldu bizden sonra evlenenlerin eşleri hamile...Yakın çevre hadi artık 1 sene oldu (!!!!!!!) daha ne evliliğin tadını çıkaracağız diyorunuz yapın bitane diyolar. Kayınvalidem bu konuda çok anlayışılı üzülüdğümü ve bana böyle yaklaşanalara cevaplarını verio. Kim beni bi kutu köşede yakalasa daha bişi yokmu diye soruyo en son kayınvalidemin komşusuna sanane teyze yaa senmi bakacan karnını doyuracan madem çok istyosun sen doğur bitane dedim arkamdan kayınvalideme senin gelin çok terbiyesiz demiş
işte bak nediyorum sana bunları takmamaya çalış morelini daima yüksek tut nedense zaten şu zamanda herhalde hep hormonlarla beslendiğimiz içinmi neyse yeni gelinlerin hemen çocuğu olmuyor..çok karşılaştım bu durumla..inş biraz sabret ve kulağını tıka gelir bebişin beydağlı arkadaşımada dediğim gibi şükretki hamile kalabiliyorsun bu en önemli durum geriside sabır işi tamammı tatlım...
senin sonuçların ne zaman çıkacak? canım.
canim 15 gun sonra...
Cok korkuyorum rabbim herseyin hayirlisindan versin...
Bisey sorucam.... bu folik asiti ac karinla aliyorum ben hep genelde, sabah kalkinca aliyorum direk unutmamak icin..bazilari tok karinla olmasi gerekiyor diyor bazilarida ac karinla alsan bisey olmaz diyor, senin vveya diger arkadaslarin fikri varmi canim?
canim 15 gun sonra...
Cok korkuyorum rabbim herseyin hayirlisindan versin...
Bisey sorucam.... bu folik asiti ac karinla aliyorum ben hep genelde, sabah kalkinca aliyorum direk unutmamak icin..bazilari tok karinla olmasi gerekiyor diyor bazilarida ac karinla alsan bisey olmaz diyor, senin vveya diger arkadaslarin fikri varmi canim?
Bana tok karnına almam gerektiği söylendi günde 3 kere
ac karinla alinsa folik asit iyi etki etmiyormu acaba ?
saol canım daha iyiyim.ben de sana bişeyler sormak istiyordum.iğneye rağmen düşükle sonuçlanan gebeliklerinde bebeklerin kaçıncı haftalarda kalbi durmuştu?
sevgili mathematician düşük haberini okuduğumda derinden uzuntu hissettim, sözün bittiği yerdi, bu bebeği ne kadar çok istediğine ve bebek için yaptığın mucadeleye burdan şahit olmuştuk. Sana geçmiş olsun mesajı yazmak o kadar zor geldiki, heleki bir süre nete girmeyeceğini ve toparlanmak istediğini yazdığın o günlerde. en kısa sürede toparlanmanı ve tekrar gebe kalmanı diliyorum, pes etmeyeceğini az çok öğrendik ve pesde etme, moralini yuksek tut, bir kaza oldu de inan bana bebeğine kavuştuğunda bu yaşadıklarının hiçbir önemi kalmayacak. İşallah bu ramazan ayında allah dualarını kabul eder ve tez zamanda bebeğine kavuşursun, son günlerde dualarım hep senin gibi bizim gibi bu mutasyonlara sahip çocuk özlemi çeken tüm arkadaşlar için. Şuda varki bazı şeylere ben kader demek istemiyorum, Allaha sonsuz inanıyorum ama kader demek bazen sanki kolay yolu seçmiş olmak gibi oluyor, böyle hissettiriyor bana. Bu nedenle akredite bir laboratuarda iyi bir patolog tarafında gebelik metaryalinin incelenmesini sağla. Bu arada katil gen dediğin şey katil hücremi. Bildiğim kadarıyla kanser hücreleriyle savaşan bir hücre bu, bu hücrenin gebelikle ilşkilendirilmiş klinik çalışmaları, makeleleri varmı. Bana düşüklerimde ailem kader işte demişti, ısrarla bir nedeni olmalı demiştim ve sonunda herediter trombofili hastası olduğum ortaya çıktı. evet bu hastalığa sahip olmak bir kader ama bu düşükler kaderimiz değil. Hacettepede tekrar tüm tahlillerini yaptır, gebelik süresince kullandığın ilaçları tekrar değerlendirsinler bu ilaçların birbiriyle etkileşimide önemli. Bu arada 8. haftada bebeğin kalp atışlarını duyduk demiştin( bebeğin kalp atışları 13. haftaya kadar dinletilmesi uygun değil şu ana kadar gittiğim tüm doktorlar böyle söylemişti) , kaçıncı haftada durmuş, bunun nedeni ne, kalp atışları durduğunda fizyolojik veya piskolojik olarak durumunda bir değişiklik hissetmiş miydin ? Lütfen bu son gebeliğinin neden kayıpla sonuçlandığı konusunda uzman bir doktordan bilgi al, gerekli testleri yapsınlar.
Tekrar tekrar geçmiş olsun diler, tekrar iyi haberlerini almak istediğimi belirtmek isterim.
merhaba bende aynı mutasyon saplandı benimde iki düşügüm oldu kalp atışları duyulmadı ama şuan 5 aylık hamileyim ve sadece igne kullanıyorum allah isteyen herkezede nasip etsin.
sevgili mathematician düşük haberini okuduğumda derinden uzuntu hissettim, sözün bittiği yerdi, bu bebeği ne kadar çok istediğine ve bebek için yaptığın mucadeleye burdan şahit olmuştuk. Sana geçmiş olsun mesajı yazmak o kadar zor geldiki, heleki bir süre nete girmeyeceğini ve toparlanmak istediğini yazdığın o günlerde. en kısa sürede toparlanmanı ve tekrar gebe kalmanı diliyorum, pes etmeyeceğini az çok öğrendik ve pesde etme, moralini yuksek tut, bir kaza oldu de inan bana bebeğine kavuştuğunda bu yaşadıklarının hiçbir önemi kalmayacak. İşallah bu ramazan ayında allah dualarını kabul eder ve tez zamanda bebeğine kavuşursun, son günlerde dualarım hep senin gibi bizim gibi bu mutasyonlara sahip çocuk özlemi çeken tüm arkadaşlar için. Şuda varki bazı şeylere ben kader demek istemiyorum, Allaha sonsuz inanıyorum ama kader demek bazen sanki kolay yolu seçmiş olmak gibi oluyor, böyle hissettiriyor bana. Bu nedenle akredite bir laboratuarda iyi bir patolog tarafında gebelik metaryalinin incelenmesini sağla. Bu arada katil gen dediğin şey katil hücremi. Bildiğim kadarıyla kanser hücreleriyle savaşan bir hücre bu, bu hücrenin gebelikle ilşkilendirilmiş klinik çalışmaları, makeleleri varmı. Bana düşüklerimde ailem kader işte demişti, ısrarla bir nedeni olmalı demiştim ve sonunda herediter trombofili hastası olduğum ortaya çıktı. evet bu hastalığa sahip olmak bir kader ama bu düşükler kaderimiz değil. Hacettepede tekrar tüm tahlillerini yaptır, gebelik süresince kullandığın ilaçları tekrar değerlendirsinler bu ilaçların birbiriyle etkileşimide önemli. Bu arada 8. haftada bebeğin kalp atışlarını duyduk demiştin( bebeğin kalp atışları 13. haftaya kadar dinletilmesi uygun değil şu ana kadar gittiğim tüm doktorlar böyle söylemişti) , kaçıncı haftada durmuş, bunun nedeni ne, kalp atışları durduğunda fizyolojik veya piskolojik olarak durumunda bir değişiklik hissetmiş miydin ? Lütfen bu son gebeliğinin neden kayıpla sonuçlandığı konusunda uzman bir doktordan bilgi al, gerekli testleri yapsınlar. Tekrar tekrar geçmiş olsun diler, tekrar iyi haberlerini almak istediğimi belirtmek isterim.
canim su kismi anlayamadim.."8. haftada kalp atislari duyulmus 13. hafftaya kadar dinletilmesi uygun degil demissin....."
yani ne zaman dinletilmeli ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?