Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Merhaba Canım

Ben bugün 6+5 iken hem gördüm hem de dinledim. Doktorum bize dinletti. Sanırım doktorun elindeki aletle ilgili bir durum.

Önemi yok zaten önemli olan bebişlerimiizn sağlıklı olması.

Evet sanırım dinlemeyle görme arasında anlam karmaşası oldu. Genel olarak dinleme dendiğinde herkes ekranda gözkeni kastediyor sanırım sesini duymayı değil,tabiki dinlemek için 6 hafta erken ama görüntü olarak 6 haftada belli olması gerekiyor ekranda kalp atışının,tamamen anlam karmaşası olduğunu düşünüyorum.

Bu arada ne kadar kaldı mattika sonucu almana? :)

Estağfurullah canım ne demek. Ben rahim filmi çektirmedim. Ama herkesin sorunu farklı oluyor tabi. Gerçekten Türk doktorlarının eline su dökemiyor yabancı doktorlar bazı konularda. bence öncelikle pıhtılaşma sorunu olup olmadığına baktırdıktan sonra rahim filmini düşünebilirsin ama dediğim gibi ç ok bildiğim bir konu değil.

ortada bir yanlışlık olduğu kesin 6-7. haftalarda bebeğin kalp atışını dinletiyor dr.lar ve kan pıhtılaşması olanlar bizler iğne kullanmaya başlıyoruz 13. hafta çok geç.. dr.un cihazıyla alakalı bir durum olabilir.

sonucum çıkmış tlfnla öğrendim
negatif
bi rahatlama oldu bir de adet olsam tam rahatlıcam

merhaba arkadaşlar aramızda yeni hamişler var gözünüz aydın ..rabbim sorunsuz bir hamilelik nasip etsin ve kucağınıza almayı nasip etsin sizin ve benim inş

çok sevindim canım gözün aydın olsun..ALLAH tamamını erdirsin inş..rabbim olmayanlarada bu güzel ay hürmetine nasip etsin en kısa zamanda...

Öncelikle teşekkür ediyorum, birden nasıl böyle anlamlar çıktı kimse benim yazdıklarımı doğru olarak okumadımı diye düşündüm.

Sevgili arkadaşlar ultrasonda radyosyon yoktur diye bir şey tam olarak doğru bir ifade değildir. ( hoş şimdi buda bir tartışma konusu olarak karşıma çıkar, aman sakın yanlış anlamayın ultrasona girmeyin demiyorum). evet ultrason radyosyon yaymaz ama insan sağlığını etkilemeyecek ölçüde minumum radyosyon dozuna sahiptir diğer cihazlar gibi. Bu şebeke suyunda eser miktarda mevcut olan arsenik gibidir. Şebeke suyunda arsenik var içmeyelim diyemem ancak ben gebelik dönemimde su kalite parametrilerini bildiğim markaların suyunu içmeyi tercih ediyorum. Bu benim tercihim ilk gebelik haftalarında cep telefonundan, wirelessden ve sık sık bir problem yoksa doktorun önerisi dışında ultrasonla baktırmaktan uzak durmak.

Arkadaslar... ultrasound'da 3 yil calistim, simdi MR bolumundeyim. Ultrasound ve MR ikisindede en ufak radyasyon yok kesinlikle, yillarca bunun egitimini aldim, Hatta ses dalgalari ile calisir Ultrasound, MR manyetik gucle calisir. Tabiki girip girmemek herkesin kisisel tercihi, ben girilmesinden yanayim. sevgiler

çok sevindim ALLAH sağlıkla ve hayırlısıyla tamamına erdirsin canım darısı hepimizin başına..

canım çok üzüldüm..moralini çok yüksek tut.inşallah sağlıkla bu defa bebeğine kavuşursun..

çok sağolun arkadaşlar.her ne kadar buraya bir süre pek gelmeceğm dediysem de uzak kalmaya da dayanamadım.arada gelip şöyle bi bakıyorum.mücadle etmeden de olmuyor.yine araştıryorum.buldğum bazı makaleler var.hatta bikaç doktorun sayfalar dlusu uzmanlık tezini bile okudum.en kısa zamanda bulduğum makaleleri sizlerle de paylaşırım.vazgeçmeyi,kaderim böyleymiş,nasibim yokmuş demeyi kendime yakıştıramıyorum.Derdi veren Rab'bim dermanını da mutlaka vermitir diye düşünüyorum.doğurganlığım devam ettiği sürece mücadele edicem,çaresini arayacağm.gebelik planlarına bir süre ara vericek olsam da szilerden kopamayacağı anladım.inşallah hepimiz her daim güzel haberlerimizle burda oluruz.hepinize kucak dolusu sevgiler...

Merhaba mathematician.Acını ben de yürekten paylaşıyorum.Çünkü ben de bugün iğne kullandığım halde hamileliğimi sonlandırmak zorunda kaldım.İlk bebek kaybımdan sonra yapılan incelemelerde factör 5 leiden heterozigot olduğum ortaya çıktı.1 yıl sonra tekrar doğal yoldan hamile kalınca direk yüksek riskli gebelik uzmanına gittim.Doktorum keseyi görmeden hemen iğneye başlattı.0,45 innohep iğne kullandım aspirini önermedi.Fakat 8. haftada kalp atışı duyulmadığı ve embriyo da çok küçük olduğu için sonlandırdık.Eminimki sen çok gençsindir.Ben 40 yaşındayım.Yüce Rabbim daha ne kadar izin verir bilmiyorum ama ben de vazgeçmeyeceğim.Bebeğe genetik inceleme yapılacak.eşim ve ben de genetik incelemelerimizi yaptırıp nasıl bir yol izleyeceğimize karar vereceğiz.Sakın sen de vazgeçme,umutsuzluğa hiç düşme.
Benim 2 hamileliğimde de mide bulantım hiç olmadı.Doktorum midemin bulanmadığını duyunca "eyvah!" dedi.Merak ediyorum kayıpları yaşayan anneler sizlerin mideniz bulanıyor muydu?
Sanırım bu da sağlıklıksız gebeliğin belirtisi.
Her şey gönlünce olsun.en kısa zamanda bebeklerimize kavuşmak dileğiyle...

iyi akşamlar arkadaşlar bugün doktora gidip şu katil hücre meselesini sordum onun birsürü araştırması varmış onuda zaten üniversite hastaneleri yapıyormuş verilen kanada birçok işlem yapılıyormuş yani öyle normal kan değil, benim düşündüğüm kadar basit bir şey değilmiş,yani ben rafa kaldırdım bu konuyu zaten doktor senin için gerek yok buna dedi
birde hamile kalırsam iğne dozum artacakmış...

çok geçmiş olsun canım.. bende iğne ve asprin kullandığım halde 6 bebek kaybettim,7 yada 8 inci haftalarda sonlandırılıyordu ve benimde miğdem bulanmıyordu..
RABBİM bu acıları birdaha hiç birimize yaşatmasın..

canım ben 2 kere kürtaj oldum
ikisi de 8. haftadaydı, kalbini duymuştuk
midem de bulanıyodu aslında ama sonuncuda pazartesi dr kontrolüm vardı
pazar günü ne midem bulandı ne kokulardan rahatsız oldum ben de eyvah dedim ozaman
bebeğin kalbi durunca belirtiler kayboluyo birden

Son düzenleme:

canım çok geçmiş olsun.insan ne diyerek teselli vereceğini bilmiyor böyle durumlarda.inşallah bir daha kaybımız olmaz.bazı insanların hamileyken hiç bulantısı olmadığı halde çok sağlıklı bir hamileliğin ardından sağlıkla bebeklerine kavuşuyorlar.ama sanırım bulantı varken bir anda yok olması bişeylerin yolunda gitmediği anlamına gelir.benim hafif hafif bulantılarım oluyordu.10.haftada bulantım azalıp,iştahım da açılmıştı.11.haftada doktora gittiğimde bebek 10 haftalıktı ve kalbi durmuştu.

Çok geçmiş olsun öncelikle,umarım en yakın zamanda tekrar hamile kalırsın ve herşey yolunda gider. Acını kalbimde hissettim,benimde 2 düşüğüm oldu,malesef ben hiç kalp atışı duymadım İkincisinde iğne kullanmıştım ama bu seferde başka bir komplikasyona bağlı olduğunu söyledi doktor yani şanssızlık 2 kere aynı kapıyı çaldı. Biz bu kadar titizlenip herşeyi harfi harfine yerine getirirken insanların kolayca çocuk sahibi olmaları ya da hamileyken hiçbirşeyi umursamamaları çok garip geliyor bana. Ama umarım gün gelicek bizimde yüzümüz gülücek. Hamile kalmaya çalışmadan önce uzak olduğum adını bile bilmediğim şeyleri şimdi ezbere biliyorum hayat çok garip ve bize çok şey öğretiyor aslında.
Sorunun cvbına gelince benim de ikisinde de en ufak bir bulantım olmadı ve dikkatimi çeken önemli bir detayda her ikisinde de eczeneden aldığım gebelik testleri çok silik çıkıyordu hatta 10 gün gecikmeden sonra yaptıklarım bile silik çıktı. Bence bu da sorunu gösteren bişey. Hatta okumuştum bi yerlerde sürekli silik çıkan testlerinde bir sorunu yansıtabileceğini. Ama benim düşüklerimde malesef daha mide bulanma safhasına bile gelememişken kürtaj oldum. Hay allahım durumumuza bakın nerdeyse midemiz bulanınca havalara uçucaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…