Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Mattika bence hemen gidip bir kan testi yaptır. Genelde bu kadar erken hiçbir belirti yaşanmaz zaten. Benimde iki düşüğüm var ve ilk gebeliğimde adetime 2-3 gün kala hafif bir akıntım olmuştu bunuda yerleşme kanaması olarak nitelendirmişlerdi. Bende aynen senin gibi homozigotum ve cuma günü kontrole gittim ve doktor sıkı sıkı tembihledi 1 gün bile gecikme olsa heparin iğneye başlaması gerekiyor sakın bekleme ne kadar erken o kadar iyi. Hemen gidip bir labaratuvarda betahcg baktır. Sakın bekleme normal gebelik gibi değil bizimkiler hemen tedaviye başlanması gerekiyor, ihmal etme canım. Günün her saati baktırabiliyorsun sende biliyorsundur zaten. Hiçbir şey kaybetmezsin baktırmakla ama baktırmamakla bişeyler kaybedebilirsin canım.

tşk ederim cvbın için..
gidip kan verip geleyim bari..
işin aksi tarafı gebe olsam bile kanda çıkmayabiliyo..
hiçbişey kesin olmuyo adeti görmeden

Canim ben ingiltere'deyim zaten buradakiler yogunlukdan ve devlete extra masraf oldugundan erken ultrasound'a koymuyorlar hamileleri. Ultrasound'in bebege bir zarari yok cunku radyasyon yok. Birde zaten 16. haftalarda bircok sey icin gec kalinmis olunabiliyor, (Allah bilir 15. haftalarda yapilan scanida mecburiyetten yapiyorlar, cunku nuchal scan dedikleri ense olcusunden bebegin anomali olup olmadiginin olculmesi gereken onemli haftalar) mesele bizim gibi riskli gebeliklerde bu kadar gec kalp atislarinin duyulmasi iyi degil, erken dinletilmesi kanaatindeyim cunku gerekli mudahele en azindan yapilabilir ne bileyim, igne vs. gibi... Ben ozele gittim 10. haftamda ve ogrendimki bebegin gelisimi 7. haftada durmus.Tabi bazi seyler takdir-i ilahi ama bizim yinede elimizden geleni yapmamiz gerektigini dusunuyor ve bebegin kalp atislarinin mumkun oldugunca erken donemde alinmasi taraftariyim. Zaten biz doktorumuza gittigimizde gebeyim beni hastaneye sevk et, bu tam olarak 2 veya 2.5 ayi buluyor, o da en erken, kimisinin daha gecde olabilir... ustelik kan tahlili falanda yapmiyorlar, yani bHcg olayi burda hic yok, yani doktor senin degerlerine bakip senin dusuk riskin var degerlerin dusmus diyemiyor, cunku kan testi olayi yok ilk 3 ayda, sonraki aylarda Allah bilir ne yapiyorlar, o aylara erisemedigim icin bilemiyorum... ama zor yaniii...

Merhaba arkadaşlar

Ramazanınız hayırlı olsun. Bu güzel ayın kısmetine 4 düşük yapmış olan bendeniz bebeğimin kalp atışlarını gördüm nihayet. İnanamıyorum. Rüya gibi. MTHFR birleşik heterozigotum ve iğne kullanıyorum biliyorsunuz. Hepimizin gönlüne versin güzel Allah'ım. İnşAllah hep güzel gitsin herşey herkes için.

Bebeğin kalp atışları vajinal ultrasonla 6 haftadan itibarengörülebiliyor. Bizim durumumuzda erken haerekt gerçekten önemli. Ayrıca ultrason radyasyon ile değil ses dalgalarını kullanan bir teknoloji ile çalışıyor. bebeğe hiç bir zararı yok ynai. Eğer zararlı olsaydı doktorlar kullanır mıydı hiç? Sonuçta dertleri yaratan Allah'ım dermanını da yaratmış. Elimizden geleni yapmamız gerektiği yönündeki fikrine tamamen katılıyorum. Kalp atışları için 13 üncü haftayı beklemenin bizim gibi riskli gebeliklerde hiçbir faydası olamayacağı yönündeki görüşüne de. Eğer kan pıhtılaşması sorunun olduğundan şüpheleniyorsan tedbir olarak coraspin 100 alabilirsin canım doktor kontrolüne kadar . herşey gönlünce olsun İnşAllah.

Ayyy Harika bir haber. cok sevindim, tebrik ederim. Darisi biz olmayanlarin basina.

Canim 4 dusuk yaptim demissin, diger dusuklerinde igne kullandinda mi dusuk oldu.? yazarsan sevinirim. birde kac ay folik asit kullandin?

Ayyy Harika bir haber. cok sevindim, tebrik ederim. Darisi biz olmayanlarin basina.

Canim 4 dusuk yaptim demissin, diger dusuklerinde igne kullandinda mi dusuk oldu.? yazarsan sevinirim. birde kac ay folik asit kullandin?

Diğerlerinde iğne kullanmamıştım canım. Bir çocuğum var diye bir türlü incelememişlerdi En sonuncudan sonra çıktı bu rahatsızlık. İlk defa iğne kullanıyorum yani. Kanda folik asit düzeyim normal çıktı. O yüzden bebeği öğrendikten sonra kullandım folik asit.

Bende çok çok sevindim umarım herşey gönlünce olur. Ne güzel di mi hem senin için seviniyorum hemde buradaki herkese böyle haberlerin umut olduğu için. Bu arada bende merak ettim daha önce iğne kullanıp kullanmadığını???

kesinlikle zaten 13. haftayi birak biz cogu zaman 6. haftalarda gidiyor bebeklerimiz....

Ya canim , ben 3 dusuk yasadim, ikisi kurtaj sonuncusu kimyasal gebelikdi... butun testlerimi verdim Allahin izniyle 2 hafta sonra sonuclari alicam, yani kan pihtilasmasi, genetik, antifosifoloid testi, pelvic ultrasound scan, hormon testleri. Bunlarin hepsinin sonucu cikmissa 2 hafta sonra doktor randevum var konuscaz doktorumla.

yaklasik 1 aydirda folik asit 400ug kullaniyorum. Aspirin kullanmadim, pihtilasma varmi bilmiyorum, kafama gorede aspirini almak istemedim, cunku bebek aspirini degil normal yetiskinlerin kullandigi aspirin 75 mg'lik var, o da bilemedim, turkiye'deki doktorlarin verdiigiyle ayni aspirinmi, doktorlarimda test sonuclarimi gormeden nisey vermek istemiyyorlar sanirim, sadece folik asit kullan dedi. bende hem folik asit hemde icinde vitaminler olan tek bir hap aliyorum gunde. icinde 19 vitaminde var folik asitin yani sira ama tek bir hapda toplanmis hepsi. onu aliyorum, cunku vucudumun uzun suredir yiprandigini, saglikli beslenemedigimi dusunurekden yi olabilevegini dusundum.

simdi testlerin sonuclarini 2 hafta sonra alicam ama kafama takilan birdahaki ay kismetse turkiyeye gittigimde rahim filmini cektireyimmi HSG'yi? Rahimde yapisiklik varmi onu gormeleri icin falan,.... onceki yorumlari okuyorum kac gundur, yaptirmanin faydali olacagini soyleyen birsuru arkadas var. b urdaki doktorum gerek yok hamile kalabiliyorsun demisti ama ben ihmalkar davrandiklarini dusunuyorum bazen Allahim beni affetsin boyle dusuundugum icin ama malum o kadar kayip verdikki insan endise ediyor artik... Sen bu hamileliginden once cektirmismiydin hsg? Bir de cektirdikden sonra 8 hafta beklemek lazimmis gebe kalmadan. Sen nasil yaptin paylasirsan sevinirim... Neyse cok konustum sanirim , Kafani sisirdim kusura bakma canim. :18:

Ya canım ukalalık yapmak istemem hoş bana sormamışsın atlamakta istemedim ama belki bilgilerimin faydası olur diye yazıyorum. Benim eşimde kardeşimde doktor o yüzden az çok bilgi sahibiyim bu konularda. Bende malum sürekli sorular sorup kafalarını şişiriyorum :)
Rahim filmini çektirmene gerek yok, doktorunun söylediği gibi hamile kalamayanlara çekilen bir film bu, sen kalabiliyosun sonuçta. Yapışıklık gibi sorun olsa hamile kalman mümkün değil. Ayrıca ultrason da adı üstünde ultrasound radyasyonla ilgisi yok ve bizim durumumuzda gebeliğin erken teşhisi en önemli şey gerekli önlemler hemen alınmazsa çok geç olabiliyor. Umarım yanlış anlamamışsındır böyle atlayıp cvp verdiğim için ama içini rahatlatmak istedim biraz.öptüm seni herşey gönlünce olsun...

Yok canim, yanlis anlamissin bazi yerleri :) ben ultrasound'in iyi oldugunu ve kalp atislarinin erken dinlenmesi gerektigini dusunuyorum, bir arkadas aksini yazmisti ben ona cevap vermek istemistim. :) Akmercan'a cevap yazmistim.

Rahim filmini de cektirmenin su acidan gerekli oldugunu soyleyen arkadaslar var, forumun yillar onceki yorumlarina baktim, ve cok insan kurtajlarin cogunlukla yapiskanliga, rahimde yapiskanliga neden oldugunu yazmis, onu sordum bende.

Yok ben anladım senin ultrasonu gerekli gördüğünü de bende kendi görüşümü belirttim karışıklık oldu biraz :)
Neyse evet haklılar kürtaj buna sebep olabiliyormuş ama günümüzdeki tekniklerle bunun yüzdesi çok düşük. Bende her kürtajdan sonra eşimin başının etini yiyorum ya olmuşsa yapışıklık diye ama en son doktoruma da sordum eğer kürtajdan sonra adet görmüşsen bu yapışıklık olmadığının en büyük göstergesi içini ferah tut,hiç sanmıyorum böyle bir sorunun olduğunu çünkü zaten akıntın ve enfeksiyonun olurdu ve dediğim gibi artık şimdiki tekniklerle kürtajın neredeyse hiç riski yokmuş. Bence rahat ol :)

kan verdim geldim arkadaşlar
1 saate kadar çıkcak

inş hamileyimdir derdim önceleri şimdi hayırlısı olsun diyorum :)

Evet bende doktorum ve senin gibi dusunuyordum ta ki onceki yorumlari okuyana kadar. Doktorum hamile kalinabiliyorsa yapisiklik yoktur ve hsg ye gerek yok dedi... ama tecrubeleri olan arkadaslar diyorki (onlarinda doktorlari demis) hamile kaliyorsun tamam ama bebegin yeri o yapisiklikdan dolayi daraliyor ve ondan sonrada tutunamiyor ve dusuyor demislerr. Benimde kafam karisti simdi, acaba yaptirsammi diye? yaptirmasi bisey degilde.... acaba ne kadar beklemek gerekli film cekildikden sonra...... hemen hamile kalinmasi sakincalidir diye mantiken dusunmeden edemiyorum. Kimisi 8 hafta beklemek gerek demis, kimiside aksine cabuk hamile kaliniyor hemen calisilabilir demis, vs. vs...

Buarada yorumlarin icin tesekkur ederim...

Evet bende doktorum ve senin gibi dusunuyordum ta ki onceki yorumlari okuyana kadar. Doktorum hamile kalinabiliyorsa yapisiklik yoktur ve hsg ye gerek yok dedi... ama tecrubeleri olan arkadaslar diyorki (onlarinda doktorlari demis) hamile kaliyorsun tamam ama bebegin yeri o yapisiklikdan dolayi daraliyor ve ondan sonrada tutunamiyor ve dusuyor demislerr. Benimde kafam karisti simdi, acaba yaptirsammi diye? yaptirmasi bisey degilde.... acaba ne kadar beklemek gerekli film cekildikden sonra...... hemen hamile kalinmasi sakincalidir diye mantiken dusunmeden edemiyorum. Kimisi 8 hafta beklemek gerek demis, kimiside aksine cabuk hamile kaliniyor hemen calisilabilir demis, vs. vs...

Buarada yorumlarin icin tesekkur ederim...

Tabiki bir doktor kadar bilgi sahibi değilim ama bana pek mantıklı gelmedi söylenenler, yani yapışıklık olduğunda hamile kalınamaması daha mantıklı gibi geliyor ama tabiki sen nasıl hissediyorsan öyle hareket et. Bu filmi çektiren arkadaşlarım var ama onların hamile kalamama gibi sorunları vardı.Ve onlardan bildiğim kadarıyla bu filmden sonra hamile kalma şansı artıyormuş çünkü film çekilirken tüpler açılabiliyormuş. Yani onlar hiç beklemeden çalışmalarına devam ettiler ama tabiki her hastanın öyküsü farklı ve her doktor da ona göre karar veriyor. Dediğim gibi bence sen nasıl gerekli görüyorsan ve kendini nasıl daha rahat hissedeceksen öyle yapman en iyisi,sonra kafanda neden yaptırmadım diye soru işareti kalmasın istiyorsan kendin karar ver bence.

arkadaşlar bir yanlışlık var sanırım ortada:) Ben hiçbir gebeliğimde bebeğimin kalp atımını 6. haftada duymadım. Muayene sırasında doktor çeşitli prametreleri baz alarak görsel olarak bu kalp atımlarını değerlendirdi. Şuana kadar 13. haftaya kadar gebeliğim seyretmediği içinde hiçbir gebeliğimde bebeğimin kalbinin nasıl attığını duymadım ancak görsel olarak 7-8 haftalarda çok hızlı bir şekilde attığını monitorden gözlemledim. ben Sinan hocanın hastasıyım ve hala hazırda 12 haftalık gebeyim ve bebeğimin kalp sesini duymadım ama gördüm, eş zamanlı olarak bulunduğum şehirde başka bir doçentede ozelde muayene oluyorum ve oda 13. haftadan önce bana bebeğimin kalp sesini dinletemeyeceğini söyledi. Aranızda sinan hocanın hastası olanlar vardır eğer o hastalarına bu sesi 6-7 haftalarda dinlettirmeye başlıyorsa ve bana dinletmediyse herhalde bana eksik bir uygulama yaptı diye düşüneceğim.

kalp atışını dinleme konusunda bi yanlış anlaşılma var sanırım..

kalp atışını en erken ne zaman görebiliyosa ozaman görmeye çalışıyor doktorlar. ama sesini dinlemek için ısı veriliyomuş sanırım
bu yüzden çoğu dr ilk haftalarda sesini dinletmekten kaçınıyo, hareketi ekranda görüyosun zaten..

yoksa usg ye girmeyelim kalp atışını görmeyelim demedi arkadaş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…