Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Ayy canimsin benim yaa çok iyi anlıyorum seni ayy suan benim o hallerim geldi aklıma hele de bu inanamama Ogün hastane çantalarını hazırmadık evden çıktık hala inanamıyorum esimde De bir heycAn sanki o doguracak ayy mazim canlandi gözümde azraya bir kardes daha mı yapsak acep:))

Rabbim yar ve yardımcın olsun bitanem dualarım senle ve minik erkeginle öpüyorum seni

meraba arkadaşlar ben 1 yıllık evliyim ve bu zaman zarfında 2 kere düşük yaptım..ve nedenini araştırmak için tüm tahlillerim yapıldı ve bunun sonucunda faktör xııı v34L heterozigot,Fibrinojen 455 G-A homozigot,MTHFR C677T heterozigot oldugum anlaşıldı..yanlız doktorum bu sonuçların düşükleri açıklamadıgını söyledi ve hamilelikte aspirin kullanman yeterli dedi...ama ben yeterli olmucagını düşünüyorum..lütfen bana akıl verin,tekrar aynı şeyleri yaşamaktan korkuyorum..

canım çok üzüldüm,yazının üstünden çok zaman geçmiş,inşallah şu an bir bebeğin vardır..sende bana umut ışığı olursun bende MTHFR 677 heterozigotum,ama doktorum çok önemli bir sebeb olmadıgını düşüklerimi açıklamadıgını söylediler...ama ben bundan sonraki hamileliğimde heparin kullanmak için ısrar etcem..

sağol canım yardımların için ilk gebeliğimdi evet ama o kadar perişan oldum ki o gün doktor testlerini yapalım dedi allah razı olsun iyi ki demiş yoksa bebeğimi besleyemeidğimi fark edemicektim gerçi kendi doktorum izinde ben sonuçlar çıkınca dayanamayıp başka bir doktora gitttim. aspirine başladık iğnelere gebe kalır kalmaz dedi. ancak merakım aspirine ne kadar önce başlanmalıydı hamileysem eğer bu ay geç mi başlamak için aspirine . bide belli bir saatte mi içmeli ? dilerim hepimiz için hayırlısı olsun şu mübarek günlerde allah yüzümüzü güldürsün ...

çok geçmiş olsun canım ALLAH birdaha yaşatmasın,iğnelere hamile olduğunu öğrenir öğrenmez başlıyorsun yani bizler için hamileliği ne kadar erken öğrenirsek o kadar iyi

sağol canım allah kimseye bu acıyı bi daha yaşatmasın gebeliği ne kadar erken öğrenebiliriz adeti beklemiyecek miyim?

canım öncelikle allahım kucagına almayı nasip etsin senin ve tüm hamile olanların..bende de kan pıhtılaşması var mthfr c677t heterozigotum ama doktorum 2 düşüğü açıklamadıgını ve hamilelikte sadece bebe aspirini kullancagımı söyledi,ama bu beni tatmin etmedi malesef..
senin pıhtılaşma faktörün nedir..bana akıl verebilirmisin..

gerçekten iğneler beyin kanaması ve mide kanamasına sebeb oluyomuymuş,bende doktoruma illah kullanayım dicektim ama şuan doktorum derse kullanayım diye düşünüyorum..çok şaşırdım canım ya,sebebsiz düşük yaşıyanlara bile iğne veriyolar,bizim doktor sadece kemik erimesine sebeb oldugunu söylemişti..aklım karıştı açıkcası.

canımm,

aklımdasın. gözünaydın. dualarım seninle. sağlıkla kucağına alırsın oğluşunu inşallah. ayy çok güzel..

kendine çok iyi bak..

görüşmek üzere sevgiler..

wie senden haber almak ne güzel öp azra kuzunnu benim içinde bende aynen senin gibi giremiyorum çoğu zaman çocuklardan fırsat bulamıyorum eee iki çocuk olunca dahada zor oluyor birde kızım kardeşini kıskanıyor durumu idare etmek bi hayli zor evet canlar bende wie ile aynı duyguları paylaşıyorum ve sakın ümidinizi kaybetmeyin sabır ve duaya devam..bir gün sizde gönül meyvelerinizi kucağınıza alıcaksınız.redmask hayırlı haberlerini bekliyoruz canım..

Canım çok üzüldüm kaybın için bende yeniyim forumda. 2 düşüğüm var ama bu konuda ihtisas yaptım sayılır birkaç aydır :) Öncelikle endişelenmene gerek yok coraspin gebelik öncesi sadece önlem olarak alınıyor, esas önemli olan iğnelerin. Coraspinle beraber folik asit alman lazım, folik asit kullanıyormusun? Ayrıca beraberinde B12 vitamini alırsan (benexol) çok daha iyi olur. Çünkü B12 geçişi sağlıyormuş. Hiçbir şey için geç kalmış değilsin esas önemli olan kesenin gözükmesinden sonra. Yanlız en önemli olan şey 1 gün bile gecikmen varsa gidip betahcg baktır sakın ihmal etme çünkü herkesin dediği gibi bizim durmumuzda hamileliğin erken tespit edilmesi çok önemli sonra da doktorun hemen iğnelerine başlayacaktır. Benimki seninle aynı mthfr yanlız ben homozigotum sen benden daha iyi durumdasın yani :) Bendede burdaki herkestede aynı korkular mevcut inan, bir daha yaşarmıyız korkusu. Umarım herşey iyi olur ve güzel ve sağlıklı bir hamilelikten sonra bebeğini kucağına alırsın. Çok öpüyorum seni endişelenme rahat ol ve bizide hemen haberdar et.

canım,

benim teyzem 44 yaşında cillop gibi bir erkek bebiş doğurdu. ilk ve tek çocuğu. şimdi pırıl pırıl 4 yaşında zeki mi zeki çocuk.. teyzeme artık tüp bebek dedikleri vakit kendi geldi bebiş... yaş belki önemli faktör ama olmayacak die bişi yok..sen bol bol dua et.. ve de hiç moralini bozma, yılma.. doktor çok ama çok önemli.. sana desteği, seni dinlemesi ve de çözüm.. sen iste, zemini hazırla gerisi Allah'ın takdiri.

ben iyiyim.çok şükür. cleksan iğnelere devam. 34. haftada bırakabilirz sanırım. ama yinede bakıcaz. ben bırakma taraftarı değilim. ya bişi olursa tedirginliğindeyimm.

bebişe ufak tefek bişiler yeni yeni hazırlıyoruz. hep şu hafta geçsin bu hafta geçsin die die. bizler biraz daha tedirgin yaşıyoruz bu süreci, geçmişte yaşadıklarımız hep ya bişi olursayı yaşatıyor..

kızımın adı kısmetse Maya. biz ısındık isme. kısa ve öz, kullanımını kolay olsun dedik.. umarım ilerde o da beğenir:).

kendine çok iyi bak.

habersizde bırakma.

sevgiler.

teşekkür ederim canım sanada çok geçmiş olsun.iyi ki varsınız ayrıca. sayenizde rahatlıyorum.geçmişe göz attım bende bebeğini kucağına alanları gördükçe umudum arttı. multitabs perinatal diye bi ilaç kullanıyorum hem vitamin hem folik asit b12 var mı içinde bilmiyorum ama yoksada kullanırım. kendi doktorumla görüşemedim henüz sonuçları başka bi doktora gösterdim. her anında haber veririm iyi haberlerinizide merakla bekliyorum

canım benim yaa..sana eski üye diyişim elbetteki öylesin sen o zor süreci stresle sıkıntıyla atlatıp bebişini aldın kucağına ne mutlu sana..RABBİM bağışlasın bebişini yiğenimizi sana..bense daha yolun yarısındayım ve halaa korkularım endişelerim var ve nasip olursa doğuma kadarda böyle gidicek..bide bebeğim geç hareket etti hergün onun korkusu acaba öldümü karnımda neden oynamıyo birsürü soru 20 haftalık oldum hala çok az hissediyorum bebişimi ya çok tembel yada yeri çok rahat..rabbim cümlemize hayırlı olanı nasip etsin olmayanlara bebiş olanlarıda tez zamanda hayırlısıyla kurtarsın ...sana bebişinli hayatında mutluluklar ,kolay gelsin bebeğini hayırlı bir şekilde büyüt inş arada gelip bizleride kontrol etmeyi unutma...

s.a canım sanada çok geçmiş olsun..rabbim gönlüne göre nasip etsin..bizler bu zor süreçlerden geçtik benim tam 7 senem hüsranla geçti ilk 5 senem asla bebek olmadı ve yapılmadık test kalmadı hiçbir sorun çıkmadı..ne bende nede eşimde..sonunda kendiliğinden gebe kaldım şok olmuştum oda boş gebelik olarak sonlandırıldı 1 sene aradan sonra tekrar gebe kaldım oda kese bozulmuş bozuk gebelik olarak adlandırıldı ondada kürtaj oldum bu arada psikolojimi sorma bile alt üst olmuştum..ve doktorum geçmişime bakarak bu pıhtılaşma testlerini yaptırdılar meğerse bendede hiç duymadığım bu mutasyonlar varmış ve bebklerin canlanmasına engel oluyorlarmış.benim faktör V leiden mutasyonu MTHFR (A1298C) mutasyonu heterozigot mutasyonu saplanmıştır..şimdi ben bunlardan hiç bişey anlamıyorum yani senin durumun benimle aynımı değilmi anlamıyorum..ama eğer bu mutasyonlar varsa sende en azından değer olarak bilememde iğne düşük dozdada olsa başlaması lazım burada okuduğum arkadaşlarımın çoğu iğneyle gebeliklerini devam edip bebeklerini kucağına almışlardır..farklı bir doktora daha git için rahatlaması için eğer oda aynı şeyi söylerse ozaman mecbur o şekilde hareket ediceksin..inş herşey yolunda gider arkadaşım..

çok sağol canım ya,çok doğru söylüyosun ben başka doktorlarada danışayım,böyle kendim düşün düşün olmuyo...teşekkür ederim

merhaba arkadaşım öncelikle aramıza hoş geldin..tabiki herkezin sorunu aynı olsada bazılarımızın gittiği yol farklı yani ilaçlar olsun iğnelerin dozları olsun demekki buda mutasyonlara bağlı bir durum..ben hamilelikten önce sadece folikasit kullandım.aspirin falan kullanmadım ve hamile kaldığımı öğrendiğimdede hemen doktora gittim ogün iğneye başladım..clexane 04,ml tabiki bunun yanında progeston yumuşak kapsül düşük önleyici şuan 20 haftalık gebeyim ve şükür bir sorun çıkmadı gebeliğimde..darısı başına ve korkmana gerek yok hamileliğini erkenden tesbit etmeye çalış ve hemen doktora git.herşey gönlünce olsun...

arkadaşlar aranızda hiç diyet yapan yokmu bütün yazıları okuyorum canım çok sıkılıyor doktorum baklagilleri ve hayvansal gıdaları yasakladı sadece haftada bir gün yiyebilirisin dedi benimle aynı durumda olan yokmu mtfhr 677 ve 1298 heterezigot.

allah tamamına erdirsin canım sağlıcakla güzel haberlerini alalım buradan.sizleri okudukça korkumu yeniyorum. allahım tekrar hamile kalmayı bi nasip etsin elimden geleni yapıcam bebeğim için

Ben ilk defa burada duyuyorum bu diyeti doktorum hiç bahsetmedi. Benim mthfr 1298 homozigot diğer değerler normal mutasyon yok. Acaba protein değerlerinde bir sorun mu var onunla mı ilgili diyet?

ben de mthfr 677 homozigot um..
B12 eksikliği çıktı bir de. sanırım bu homozigotla ilgiliymiş o da.
bu yüzden denemeden önce en az 3 ay cosarpin, folbiol ve B12 kullanmalısın dedi dr
ve bi diyetten fln bahsetmedi

vitaminleri kullanıyorum, kilo aldırırmış özellikle B12
bi yandan da kilo vermeye çalıştığımdan kilo almıyorum ama

ya bu pıhtılaşma ne karmaşık bi sorun.. dr.lar farklı farklı yaklaşıyo

bir de kızlar benim asıl kafama takılan şu
kürtajdan sonra 3. adetimi oluyorum şu günlerde
karnım ağrıyor ama çok yoğun bi adet gelmiyo..

benim önce lekelenme başlardı birkaç gün o sürerdi sonra karnımın ağrıdığı gün baya yoğun adet olurdum
diğer adetlerde yoğunluk biraz azdı ama olabilir demiştim..

bu ay okadar karın ağrısı çektim ama yoğunluk yok daha..

acaba bi yapışıklık mı oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…