merhaba canımmmm.. bi bakayım diye girdim topğiğe en üste senin msjın tam da aklımdan geçiyodu azracık napıyo diye.. maşallahh büyümüş de agu yapıyomuş yerim ben onuuuu...
tatlım pzt 10da sezeryan olucammm.. heyecan,korku,inanamama, tedirginlik, sevinç herşey var.. bana bol boll dua et olur mu?
Ben formu 1 yıldır takip ediyorum, bana çok yararlı oldunuz sizin sayenizde yaptırmadığım testleri yaptırdım ve bir sürü bilgi edindim. Tekrar teşekkür ederim. Özellikle Celen35 ve Şen çok teşekkür ederim. Celen35 benim için bir ümit kaynağı olmuştu. Celenin hamileliğini ve devam ettiğini duyduğumda inanın kendim kadar çok sevindim. Allah bağışlasın o kadar uğraştan sonra allah hepimize nasip etsin. Çünkü benimde bebeklerim karnımda ölüyor. 4 tane doğal yoldan gebeliğim var. Bende MTHFR 677 Heterozigotum. Ama maalesef ben başarılı olamadım. Herhalde Kısmet değilmiş. Çok Üzgünüm ve ben bir Üniversite hastanesinde çalışıyorum. Ama son gebeliğim özelde takip edildi. Sanırım benim vucudum atıyor.
Cok gecmis olsun arkadasim, Insallah birdaha ayni acilari yasatmaz rabbim...
Ilk Dusukmuydu bu?
Bende burda okuduklarimdan yardimci olmaya calisayim sana, genelde pihtilasma sorunu olanlar gebe kalmadan once folik asit ve coraspin ya da bebek aspirini kullaniyor.
Hamile oldugunu ogrenir ogrenmez kimisi igneye basliyor, kimiside kalp atislarini duyduktan sonra igneye basliyor.
Tabiki doktoruna danisman en dogrusu ama benim burdaki arkadaslardan ogrendigim kadariyla boyle olmasi lazim.
Zaten yazdiklarini okuyunca diger arkadaslarda cevap verecektir.
Dilerim hakkinda hayirlisi olur.
çok geçmiş olsun canım ALLAH birdaha yaşatmasın,iğnelere hamile olduğunu öğrenir öğrenmez başlıyorsun yani bizler için hamileliği ne kadar erken öğrenirsek o kadar iyi
iyi dileklerin için çok saol arkadaşım...oruçlarımı hayız hali dışında hiç aksatmadığım için nebilim sonradan tutması daha zor olucak diye oruç için direniyorum ama bakalım hayırlısı....ve benimde 2 kürtajdan sonra araştırılma yapıldı ve bendede kan pıhtılaşması kesinleşti..test yaptım gebe olduğumu öğrenir öğrenmez gittim doktora ve hemen clexane 04 mg kullanmaya başladım .. ve şükür sorunsuz bir şekilde 19.cu haftamıza geldik şimdilik herşey yolunda rabbim devamınıda nasip etsin bana ve cümlemize amiiiinn.. sende gebelik varmı :26:
Direk amniyosentez yapmasıda abes değilmi arkadaşım.Ondada düşük tehlikesi var.Ya çocukta hiç bişi yoksa o testten sonrada düşerse.....................
Heterezigot mutasyonlarda aslında iğnede vermiyorlar canım.Benim doktorumda öyle dedi.Herkesde olabilecek bir değer dedi.Ama yinede tedbir amaçlı kullanıyoruz.Doktorum ben 6-7 aylıkken iğneleri keserim dedi.Anneyede zararı varmış.Mide kanaması,beyin kanaması geçiren hastalarım oldu dedi.Ki senin hastalığında bişi yok dedi.Bende korkuyorum.Testlerimide yaptırmıycam zaten.İkili ve üçlü...
merhaba canımmmm.. bi bakayım diye girdim topğiğe en üste senin msjın tam da aklımdan geçiyodu azracık napıyo diye.. maşallahh büyümüş de agu yapıyomuş yerim ben onuuuu...
tatlım pzt 10da sezeryan olucammm.. heyecan,korku,inanamama, tedirginlik, sevinç herşey var.. bana bol boll dua et olur mu?
slmm canlarim bir zamanlar buralarda bir wie vardi diyen herkese slm olsun
nasilsiniz bakim?gecmisi okuyamadim dogum yapan felan oldumu bilmiyorumsizleri cok ozledim hamileyken bu sayfadan hic cikmayan benn simdi kizimdan zaman bulup zor yaziyorum ise bak:)) ama cok ozluyorum sizi
bizi sorarsaniz cok iyiyiz azra hergun buyuyor artik aguu aguu yapmayada basladi cok seker oldu ben konustugum zaman sanki bana cevap veriyor
yigenim de kalbinden amaliyat oldu ama cok sukur iyi simdi sicak yuvasina ve annesinin sefkatli kollarina kavustu cok sukur simdilik benden bu kadarrr sorulariniza her daim acigim ozelden msj atmaniz yeterli
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum. kısaca anlatırsam 18 haziranda kürtaj oldum 7 haftalık bebğime kalp atışı yavaştı. doktorum ilk adetten sonra testlerini yaptırıcaz dedi. 38 gün sonra yani 26 temmuz da adet oldum doktora gittim pıhtılaşma testlerim yapıldı. bende o tarihten sonra korunmayı bıraktım. bugünde öğrendim ki pıhtılaşma problemim var. yanılmıyorsam MTHFR A 1298C HETEROZİGOT sorunum bu. hemen aspirine başladım ama hamile kaldıysam aynı şeyi yaşar mıyım diye bi korkum var. tecrübelerinize yaşanmışlıklara yani sizlere ihtiyacım var. lütfen bana yardım edin aspirin için geç mi kaldım, buay hamileysem yine gelişemezmi iğneye ne zaman başladınız ...
Sevgili Carnationn iyi dileklerin için teşekkür ediyorum.Evet uzun zaman oldu buraya yazmayalı.Biraz kendimi bu hüzünlü ortamdan uzak tutmak istemiştim.Çünkü yazılanları okumak hem içimi acıtıyordu hem de korkuya kapılıp pozitif düşünemiyordum.Pozitif düşünmeyi başarıp yeniden hamile kaldım ama neye yarar? Yine aynı hüsran.Bakalım genetik incelemeler nasıl çıkacak. Tabi benim kayıplarım sadece pıhtılaşmadan kaynaklanmıyordur,yaş ilerledikçe yumurta kalitesi düşüyor ve düşük riski benim yaşımda zaten çok yüksek.ama umut işte :)
Ne kadar uzak kalmak istesem de ben de hamileliğinin muhteşem gelişimini takip ettim.Allah nazarlardan korusun, sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım.İsmini ne koymayı düşünüyorsunuz?
Canım çok üzüldüm kaybın için bende yeniyim forumda. 2 düşüğüm var ama bu konuda ihtisas yaptım sayılır birkaç aydır :) Öncelikle endişelenmene gerek yok coraspin gebelik öncesi sadece önlem olarak alınıyor, esas önemli olan iğnelerin. Coraspinle beraber folik asit alman lazım, folik asit kullanıyormusun? Ayrıca beraberinde B12 vitamini alırsan (benexol) çok daha iyi olur. Çünkü B12 geçişi sağlıyormuş. Hiçbir şey için geç kalmış değilsin esas önemli olan kesenin gözükmesinden sonra. Yanlız en önemli olan şey 1 gün bile gecikmen varsa gidip betahcg baktır sakın ihmal etme çünkü herkesin dediği gibi bizim durmumuzda hamileliğin erken tespit edilmesi çok önemli sonra da doktorun hemen iğnelerine başlayacaktır. Benimki seninle aynı mthfr yanlız ben homozigotum sen benden daha iyi durumdasın yani :) Bendede burdaki herkestede aynı korkular mevcut inan, bir daha yaşarmıyız korkusu. Umarım herşey iyi olur ve güzel ve sağlıklı bir hamilelikten sonra bebeğini kucağına alırsın. Çok öpüyorum seni endişelenme rahat ol ve bizide hemen haberdar et.
Canım benim sitemini okadar iyi anlıyorum kincunku bir zamanlar bende senin gibi düşünüyordum ama Rabb'im izin verirse yavrunu kucağına alırsan bizi çok iyi anliycaksin tatlı bir kosusturma altını değiştir,emzir,gazını cikar sonrada "ee kızıma ee ee ee" zaten onu uyrmaya çalışırken ben bile zor duruyorum ayakta tam uyudu derken bude bakıyorum kızım beşiğin icinde "hahaha uyumadim ki uyumadım ki" yaparcasına oyun oynuyor bizle sonra sil bastan zamanın nadik geçtiğini anlamıyorsun bile bunlar tatlı koşuşturmaca derken bide yigenimin hastalığı çıktı ailece mahvolduk küçücük bedeninde çeşitli aletlerin takılı olduğu düşüncesi acaba bugunde dayanabilecek mı birgün daha yasiycakmi sorusu bana kızını bile unutturdu inanırmisin?rabbimin isine bak ki bu sorular icinde Özge hayata inadına tutuldu çok şükür
Bundan sonra daha sık girmeye calisacam canım ama o kadar stresli bir hamilelik ve dogumun ardından senin eskiler diye bana hitap etmen Çok hoşuma gitti vayy bee bende eski olmuşum dedin kendi kendime :))
canım öncelikle allahım kucagına almayı nasip etsin senin ve tüm hamile olanların..bende de kan pıhtılaşması var mthfr c677t heterozigotum ama doktorum 2 düşüğü açıklamadıgını ve hamilelikte sadece bebe aspirini kullancagımı söyledi,ama bu beni tatmin etmedi malesef..
senin pıhtılaşma faktörün nedir..bana akıl verebilirmisin..
s.a canım sanada çok geçmiş olsun..rabbim gönlüne göre nasip etsin..bizler bu zor süreçlerden geçtik benim tam 7 senem hüsranla geçti ilk 5 senem asla bebek olmadı ve yapılmadık test kalmadı hiçbir sorun çıkmadı..ne bende nede eşimde..sonunda kendiliğinden gebe kaldım şok olmuştum oda boş gebelik olarak sonlandırıldı 1 sene aradan sonra tekrar gebe kaldım oda kese bozulmuş bozuk gebelik olarak adlandırıldı ondada kürtaj oldum bu arada psikolojimi sorma bile alt üst olmuştum..ve doktorum geçmişime bakarak bu pıhtılaşma testlerini yaptırdılar meğerse bendede hiç duymadığım bu mutasyonlar varmış ve bebklerin canlanmasına engel oluyorlarmış.benim faktör V leiden mutasyonu MTHFR (A1298C) mutasyonu heterozigot mutasyonu saplanmıştır..şimdi ben bunlardan hiç bişey anlamıyorum yani senin durumun benimle aynımı değilmi anlamıyorum..ama eğer bu mutasyonlar varsa sende en azından değer olarak bilememde iğne düşük dozdada olsa başlaması lazım burada okuduğum arkadaşlarımın çoğu iğneyle gebeliklerini devam edip bebeklerini kucağına almışlardır..farklı bir doktora daha git için rahatlaması için eğer oda aynı şeyi söylerse ozaman mecbur o şekilde hareket ediceksin..inş herşey yolunda gider arkadaşım..
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum. kısaca anlatırsam 18 haziranda kürtaj oldum 7 haftalık bebğime kalp atışı yavaştı. doktorum ilk adetten sonra testlerini yaptırıcaz dedi. 38 gün sonra yani 26 temmuz da adet oldum doktora gittim pıhtılaşma testlerim yapıldı. bende o tarihten sonra korunmayı bıraktım. bugünde öğrendim ki pıhtılaşma problemim var. yanılmıyorsam MTHFR A 1298C HETEROZİGOT sorunum bu. hemen aspirine başladım ama hamile kaldıysam aynı şeyi yaşar mıyım diye bi korkum var. tecrübelerinize yaşanmışlıklara yani sizlere ihtiyacım var. lütfen bana yardım edin aspirin için geç mi kaldım, buay hamileysem yine gelişemezmi iğneye ne zaman başladınız ...
merhaba arkadaşım öncelikle aramıza hoş geldin..tabiki herkezin sorunu aynı olsada bazılarımızın gittiği yol farklı yani ilaçlar olsun iğnelerin dozları olsun demekki buda mutasyonlara bağlı bir durum..ben hamilelikten önce sadece folikasit kullandım.aspirin falan kullanmadım ve hamile kaldığımı öğrendiğimdede hemen doktora gittim ogün iğneye başladım..clexane 04,ml tabiki bunun yanında progeston yumuşak kapsül düşük önleyici şuan 20 haftalık gebeyim ve şükür bir sorun çıkmadı gebeliğimde..darısı başına ve korkmana gerek yok hamileliğini erkenden tesbit etmeye çalış ve hemen doktora git.herşey gönlünce olsun...
arkadaşlar aranızda hiç diyet yapan yokmu bütün yazıları okuyorum canım çok sıkılıyor doktorum baklagilleri ve hayvansal gıdaları yasakladı sadece haftada bir gün yiyebilirisin dedi benimle aynı durumda olan yokmu mtfhr 677 ve 1298 heterezigot.
arkadaşlar aranızda hiç diyet yapan yokmu bütün yazıları okuyorum canım çok sıkılıyor doktorum baklagilleri ve hayvansal gıdaları yasakladı sadece haftada bir gün yiyebilirisin dedi benimle aynı durumda olan yokmu mtfhr 677 ve 1298 heterezigot.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?