bir de kızlar benim asıl kafama takılan şu
kürtajdan sonra 3. adetimi oluyorum şu günlerde
karnım ağrıyor ama çok yoğun bi adet gelmiyo..
benim önce lekelenme başlardı birkaç gün o sürerdi sonra karnımın ağrıdığı gün baya yoğun adet olurdum
diğer adetlerde yoğunluk biraz azdı ama olabilir demiştim..
bu ay okadar karın ağrısı çektim ama yoğunluk yok daha..
acaba bi yapışıklık mı oldu
Bende de biraz azalma var sanki, bende rahim filmi cektirmeyi dusunuyorum, gerci doktorlar ultrasoundaki endometrium kalinligindan anliyorlarmis bir yapisikliga egilim varmi diye ama ben yinede cektirmeyi dusunuyorum, seninde icinde bir suphe varsa cektir canim.
Rahim filminden sonra ne kadar beklemeli denemelere baslamak icin, bu onemli, cunku sonucda ilac veriliyorfallopian tuplerine falan. bir fikri olan varmi?
canım ben bu sene ocakta rahim filmi çekilmiştim
sonra da martta hamile kalmıştım..
dr korunma fln söylemedi bana, verilen ilaç su bazlı olduğundan sakıncası olmuyomuş
hatta filmden sonra ihtimal artıyo duymuşsundur
eğer hsg çekinirsen ilacın su bazlı olup olmadığını sor mutlaka
zaten başka türlü de kullanılmıyomuş heralde artık..
en iyisi dr.a sormak
2.kürtajdan sonra testler için fln bi profa gitmiştim ben hsg istedi
elimde var 2.hamilelikten önce çekindim yine çektireyim mi dedim gerek yok dedi
aslında yapışıklık küçük bi ihtimal ama hem adet ağrısı var ama adet kanaması yok..
en iyisi bi dr.a gitmek şu günlerde..
Ben ilk defa burada duyuyorum bu diyeti doktorum hiç bahsetmedi. Benim mthfr 1298 homozigot diğer değerler normal mutasyon yok. Acaba protein değerlerinde bir sorun mu var onunla mı ilgili diyet?
ben de mthfr 677 homozigot um..
B12 eksikliği çıktı bir de. sanırım bu homozigotla ilgiliymiş o da.
bu yüzden denemeden önce en az 3 ay cosarpin, folbiol ve B12 kullanmalısın dedi dr
ve bi diyetten fln bahsetmedi
vitaminleri kullanıyorum, kilo aldırırmış özellikle B12
bi yandan da kilo vermeye çalıştığımdan kilo almıyorum ama
ya bu pıhtılaşma ne karmaşık bi sorun.. dr.lar farklı farklı yaklaşıyo
canim ben zannettim adetsin suanda ama kanama yok diyorsun.... hamilesindir belki... test yaptirdinmi?
evet ya artık hangi doktora güvenicem şaşırdım bahsettiğin vitaminleri bende kullandım gebelik öncesi. ama diyet zor gelio
merhaba canımmmm.. bi bakayım diye girdim topğiğe en üste senin msjın tam da aklımdan geçiyodu azracık napıyo diye.. maşallahh büyümüş de agu yapıyomuş yerim ben onuuuu...
tatlım pzt 10da sezeryan olucammm.. heyecan,korku,inanamama, tedirginlik, sevinç herşey var.. bana bol boll dua et olur mu?
bende de mtfr 677 ve 1298 heterezigot diğer herşey normal çıktı ama bu diyeti saçma buluyorum bi taraftanda uyguluyorum kafam çok karışık
http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...oninden-fakir-diyet-yapan-var-arkadaslar.html
Burada ilgili bir konu buldum. Daha önce de homosistein düzeyine bakılan bir test yaptı mı doktorunuz diye yazmıştım size. Eğer homosistein yüksekse metioninden fakir diyet uygulanıyor. Çünkü homosisteine dönüşen madde metionin.
Aynen ben de MTHFR birleşik heterozigotum. Homosistein düzeyime bakıldı normal çıktı. Diyet filan da önerin olmadı.
Homosisteine bakılmadıysa doktor her ihtimale karşı yani ya yükselirse diye diyet uygulamış olabilir. Ama bunun yerine homosistein düzeylerinin belli aralıklarla takibi de yapılabilir.
http://www.kadinlarkulubu.com/hamil...oninden-fakir-diyet-yapan-var-arkadaslar.html
Burada ilgili bir konu buldum. Daha önce de homosistein düzeyine bakılan bir test yaptı mı doktorunuz diye yazmıştım size. Eğer homosistein yüksekse metioninden fakir diyet uygulanıyor. Çünkü homosisteine dönüşen madde metionin.
Aynen ben de MTHFR birleşik heterozigotum. Homosistein düzeyime bakıldı normal çıktı. Diyet filan da önerin olmadı.
Homosisteine bakılmadıysa doktor her ihtimale karşı yani ya yükselirse diye diyet uygulamış olabilir. Ama bunun yerine homosistein düzeylerinin belli aralıklarla takibi de yapılabilir.
canım ben biri 18 haftalık diğeri 5,5 haftalık iki düşük yaşadım.bu iki düşükten sonra yapılan testlerde mtfhr 677 heterezigot çıktı.
gittiğim op doktor hamile kalınca iğne olman gerekir dedi. sonra bizim durumumuz riskli gebelik sınıfına girecek ben profa gidip hamile kalınca onunla devam edeyim dedim.(cerahhapaşanın hocalarından çok bilgili bir prof)
o da budurumda iğneye gerek yok diyince kafam karıştı.
sonra burdan takip ettiğimde profların genel yaklaşımının bu şekilde olduğunu öğrendim.
yaş 32, psikoloji sıfır olunca herkes gibi bende riske atmak istemiyorum.
allah hepimizin yüzünü güldürür inşallah
saol tugba araştırmışsın. ben de aydınlandım
homosistein normal çıkmış benim..
kolestrol gibi bişeymiş sanırım bu ama onun bilinmeyen kötü kardeşi.
ozaman araştırmıştım.. demek diyeti bu yüzden veriyolar..
sanırım kilo vererek sağlıklı beslenerek biçok açıdan en iyisni yapıyorum
ben homosistein testi için bi kaç hastaneyi aradım burda yapılmıo dediler sen nerde yaptırdın acaba?kan alınıyo sadeec değilmi.
Başkent Üniversitesi'nde yaptırdım. Üniversite hastanesi bulmak lazım galiba. Evet sadece kan alıyorlar kandan bakılıyor.
evet sorun genlerde ama ben kilolu olmaya hep meyilliyimbendede hiç fazla kilo yok ve hiç bir zamanda kilolu olmadım ve inan o kadar sağlıklı beslenirim ki normal hayatta.ama bunlarla ilgisi yokmuş maalesef.sorun genler işte.
ben homosistein testi için bi kaç hastaneyi aradım burda yapılmıo dediler sen nerde yaptırdın acaba?kan alınıyo sadeec değilmi.
teşekkürler bende yaptırcam en yakın zamanda.evet sorun genlerde ama ben kilolu olmaya hep meyilliyim
sigara da içtim yıllarca
yapabileceğim kötü şeyleri yapmışım yanii
ohh en iisini yapmışsın ben yapmadım ne oldu sonuç aynı:)diyetti yok iğneydi yok vitamindi uğraş dur:)
tıp fakültesi hastanesinde bakılmıştı benim. 1 haftada fln çıkmıştı sonuç
uzun süreli bişey değil
çok saol arkadaşım çok soru soruyorum ama ne kadar bide sonuçlar kaç günde çıkıyo ben doktorumdan habersiz yaptırcam sanırım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?