- 18 Haziran 2011
- 1.872
- 291
- 163
arkadaşlar bende sunu merak edıyorum...bende de pıhtılasma var ve bundan sonrakı gebelıklerımde ıgne aspırın kullancam onu anladım.ancak bunda once benım gebelıklerım hep lekelenmelı kanamalı olmustu ve sureklı ıstırahat etmek zorundaydım.acaba bundan sonradamı ole olacak onu merak edıorum.bılıosunuz ınsanın moralı cok bozuluyor kan geldımı ne renktı falan filan....ayrıca calısıyorum sureklı rapor ızın alammıyorum.bu durumu yasayanlar var mı acaba
arkadaslar soruma cevap beklıyorum yokmu kimsecikler acaba
AMİİİİNNN....canım senın durumun nasıldı anlayamadım dusuk yasamısmıydın.kanamasızmıydı dusuklerın yanı gebelıgınBen böyle birsey yasamadım ama belki de pihtilasma yüzünden kanama oluyordur
ve ilaç kullanınca olmaz insAllah
Ben de kan pıhtılaşması var.Doktorum iğne verdi. aspirin olmazmı dediğimde riske atmayalım aspirin yetersiz gelebilir demişti. ama bi tanıdığımda sabah akşam aspirin alarak tamamladı hamileliğini. Sanırım aspirin yada iğne doktorun verdiği bir karar. Çünkü pıhtılaşma tahlil sonucunda ne kadar oranda pıhtılaşma olduğu yazmıyo.Sadece pıhtılaşma olup olmadığı belirtiliyo. Benim bildiklerim bunlar canım. Geçmiş olsun...
benim bir13 haftalık birde 6 haftalık düşüklerim oldu. Doktorumun tavsiyesi ile kan pıhtılaşması tahlili yaptırdım.yaklaşık 4 haftada çıktı sonuçlarım . şimdi 9 haftalık hamileyim ve kan pıhtılaşması olduğu için clexsan adında hergün bir iğne oluyorum. Doğuma kadar böyle devam edecek. Hamilelik sonlandıktan bir kaç hafta sonra yaptırmıştı benim doktorum.
çok geçmiş olsun bebeklerin için üzüldüm . En kısa zamandada allah çocuğunu kucağına almak nasıp etsin.
Iyi akşamlar...
teşekkür ederim canım bilgilendirme için peki ne düşünüyosun gerçi daha kadın doğumcuna gidecekmişsin ama ? bende br hematologla görüşeyim bari benim testlerimde eksik bu söylediklerini hiç duymadım . yanlış anlamdıysam bu ilaçların bi zararı yok mu dedi hematolog
Hematoloğa göre öncelikle o söylediğim testler yapılmalıymış düşük yaşama vs. problemlerinde!Açıkçası içimi rahatlattı tabiki söyledikleri;ama yine de
o testleri yaptırmadan rahat edemeyeceğim tabiki.
İlaçlara gelince bizim durumda olanlar için şu şekilde;
"genetik sonuçları bu şekilde çıkanlara genelde tedbir olsun diye bu iğneleri veriyor kadın doğumcular;ama aslolan şu ki bilimsel olarak o bebek doğduğunda o iğnelerden dolayı mı doğdu yoksa zaten doğacaktı da mı doğdu bilemezsiniz!" dedi.
canım merhaba hikayeni bilmiyorum ama soruna cevap vermek istedim.
bende istanbuldayım ve zeynep kamilde yaptırdım bütün testlerimi her şeyimi
zaten bi orda var bi cerrahpaşada var bide çapada var.ama ben zeynep kamili çok sevdim orayı tavsiye ederim
kurtajdan sonrakı ne zamanda tahlıllere başladınız arkadaşlar nerede ve ne kadar surede cıktı ucret bılgılendırmesıde yaparsanız ıyı olur canlarrrr
günaydın canım,
sorunu yeni gördüm.. ben 2 düşük yaşadım şu anda hamileyim ve çok şükür 32.haftamızın içindeyiz. 2 düşüğümde ve bu gebeliğimde de hep lekelenme yaşadım illk haftalar. ve bu benim inanılmaz moralimi bozmuştu. 2 düşüğüm 6.hafta civarı kahverengi lekelenme şeklinde olup kendiliğinden düştü. şu anki hamilileliğime; öğrendiğim andan itibaren cleksan ile başladım. coraspin kullanıyordum. sanırım buda etken oldu lekelenmelere. her bünyede olmuyor ama bende oldu..çok üzüldüm, çok ağladım.. ama doktorum moralimi hep ayakta tutmaya çalıştı. 11-12.haftaya kadar ara ara lekelenmeler sürdü.ama çok şükürki 3.hamileliğimde bugünlere geldik.
dicem o ki; Allah'ım ol dedikten sonra oluyor. moralini hep yüksek tut ve dua et. önlemini aldıktan sonra meleğin seninle olacaktır:)..
sevgiler.
canım pıhtılaşma testleri için kan veriyosun, öyle aç tok farketmiyo
kürtajdan sonra bi zamanı da yok, ne zaman verirsen.
ben fakülte hastanesinde yaptırdım, tıbbı genetik bölümüne kan verdim, pıtılaşma 1 haftada genetik sonuçlar da 1 ayda çıktı.
bir de özel genetik merkezinde yaptırmıştım hepsi bir haftada çıkmıştı, özele 400 fln verdik, fakülte ücretsiz yapıyo
nerede oturuyorsunuz neden ozele kan verdınız farklı bır testmıydı acaba sizınkı kac haftadaydı gebelıklerınız sonucunuz ne cıktı merak ettım ınş hayırlı sonuctur
Herkese Merhaba,
Biliyorsunuz bende MTHFR birleşik heterozigot ve PAI-1 4G/4G mevcut.
PAI_1 4G/4G ile ilgili bir araştırma yaptım.
PAI-1 (Plazminojen Aktivatör İnhibitör) mutasyonu:
Temel Bilgi: PAI-1 doku plazminojen aktivatörünü inhibe eder. Doku plazminojeni fibrinolizis sırasında inak
plazminojeni plazmine çevirir. Plazmin fibrin yılımında temel role sahiptir. Bu yolla PAI-1 aktivit
pıhtılaşmayı kontrol altında tutar.
Genotipleri: Homozigot 4G/4G, yüksek risklidir. Heterozigotta (4G/5G) iki gen allelinden b
defektli, diğeri normaldir ve 4G/4G ye göre daha az risklidir. Homozigot 5G/5G ise normal aktive
gösteren formudur.
Klinik etkiler:
4G/4G ve 4G/5G kan PAI-1 seviyesinde artmaya yol açar. Bu artış fibrinolizisi inhibe eder
arterial tromboz riskinde artışa yol açar.
4G/4G ve 4G/5G venöz tromboz riskinde de artışa yol açtığı tespit edilmiştir. Derin ven
tromboz sıklığını arttırır.
4G/4G ve 4G/5G akut myokard enfarktüsü riskini arttırır.
4G/4G ve 4G/5G kroner anjioplasti sonrası restenoz riskinde artışa yol açar.
4G/4G ve 4G/5G gebelik kaybı olasılığını arttırır.
P4G/4G ve 4G/5G genotiplerinde preeklempsi riskinde artış bildiren çalışmalar vardır.
Gebelikte AFP ve HCG yüksekliğinin birlikte görüldüğü olgularda (2 MoM ve üstü)
preeklempsi, eklempsi ve HELLP sendromu olasılığı artar. Defektleri bu hastalarda çok sık
olarak gözlenir.
pıhtılaşma faktörlerinden en önemsizi buymuş canım. genetik prof.u öle dedi
sokaktan 10 kişi getirsek yarısında vardır dedi.
tabi hepsi ciddi sorunlar ama.
en korkulanı faktör 5 miş, artık bana teselli diye mi söyledi bilmiyorum
paı4/g 4/g var bende de diğerleri negatif demek en önemsiziymiş bazı doktorların bu gen hakkında bilgisi bile yok ama yine de iğne öneriyorlar (özellikle devlet hastanesindekilerin) bende bu konuda iyice pimpirik oldum artık. yeni testler yapıldı bana da bunun için şehir dışına gittim buralarda yapılmadığından antikardiyolipin,antifosfolipit,proteinc ve protein s umarım güzel sonuçlar alırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?