E,sen testtte negatifi gördün ama hala regl olmadın mı?Günün ne zamandı senin canım?teşekkürler canım yardımların için bende karar verdm hematoloğa gidicem. adetimi bekliyorum sonrasında araştırmalara devam bakalım ... inşallah iyi hberlerimizi paylaşrız buralardan
pıhtılaşma faktörlerinden en önemsizi buymuş canım. genetik prof.u öle dedi
sokaktan 10 kişi getirsek yarısında vardır dedi.
tabi hepsi ciddi sorunlar ama.
en korkulanı faktör 5 miş, artık bana teselli diye mi söyledi bilmiyorum
pıhtıllaşmayla folik asit ve B12 nin ilgisi var. bende B12 eksikliği çıktı mesela
beslenmeyle bi eksiklik değil, pıhtılaşmadan dolayı oluyomuş.
protein c ve s normaldi
homosistein normaldi.
ama söylediğin diğerlerine bakılmadı. not alıp sormak lazım gidince
pıhtıllaşmayla folik asit ve B12 nin ilgisi var. bende B12 eksikliği çıktı mesela
beslenmeyle bi eksiklik değil, pıhtılaşmadan dolayı oluyomuş.
protein c ve s normaldi
homosistein normaldi.
ama söylediğin diğerlerine bakılmadı. not alıp sormak lazım gidince
homosistein ne oluyor acaba
2 düşüğüm var canım. ikisinin de 8.haftanın içinde kalbi durdu.
sonrasında eşlerin ikisinin de kromozom analizine bakıldı.
bir de benim pıhtılaşma testleri işte.
devlette geç çıkıyo diye özelde yaptırdık..
ben de mthfr 677 homozigot ve pai-1 4g/4g homozigot çıktı.
gebelik öncesi folik asit içmem lazımmış en az 3 ay ve gebelikte de iğne.
durum bu
canım senin düşüklerinde kese oluşmuş muydu?ben de 3 düşük yaşadım.hepsinde de keseyi göremedik.5.-6. haftalar civarı kendiliğinden düştü. Gebelik öncesi birşey kullandın mı?
Canım, evet kese oluşuyor ama kalp atımı alınamadan kendiliğinden oldu düşükler..
gebelik öncesi aslında 2 gebeliktede dahil olmak üzere aralıksız folbiol kulladım (yaklaşık 1 yıl). bu hamileliğimde de 4.ayım bitene kadar devam ettim. 2 ay kadar da gebelik öncesi (bu son sağlıklı gebeliğimde) coraspin kullandım. bunuda 5ayım bitene kadar devam ettim. onun dışında adetim gecikir gecikmez hemen kan tahlili yaptırdım. gebelik çıkıncada cleksana başladım.
Allaha'a çok şükür bu günlere geldik. Duam; isteyen herkese bu duyguyu tattırsın. bunları yaşayan bilir. dualarım sizinle.
sizde bana dua edin. bu süreci vakti saati geldiğinde sağlıkla tamamlayayım, minik kurabiyemi kucağıma alayım..
sevgiler.
doktor sana kan iğnesi olarak hamile kalınca kaçlık önerdi?homozigot daha ciddi ama diğer değerini bilmiyorum.ama bu konuda üzülme bence sebebini buldun diye hatta sevin.senin durumunda olan çok kişi bebek sahibi.
2 düşüğüm var canım. ikisinin de 8.haftanın içinde kalbi durdu.
sonrasında eşlerin ikisinin de kromozom analizine bakıldı.
bir de benim pıhtılaşma testleri işte.
devlette geç çıkıyo diye özelde yaptırdık..
ben de mthfr 677 homozigot ve pai-1 4g/4g homozigot çıktı.
gebelik öncesi folik asit içmem lazımmış en az 3 ay ve gebelikte de iğne.
durum bu
9 aydır ollıbol kullandım hamış oldugumu test yapınca 2 gun gecmıştı bebe aspırınıne başladık ama sonu huzran bugun ıcın kurtaj olacaktım ozel hastanede yer yoktu yarına olucam benım ılkınde baktırmadım asagıdan ultrosona ama kalp atışı olmadı usten bunda baktırdım 5 bucuk haftada az dedı doktor sımdı 10 haftada olması lazımken 7 -8 haftada kese gosterıyo olmuş dedı ilkı 7 haftadaydı bakalım kromozona gondecez
offf cok korkuyorum yaa aynı sıkıntıları tekrar yaşamak cokacı gelıyo.ben pıhtılaşma sorunum oldugunu duyunca sevınmıstım ınanabılıyyomusun...ıgnesıydı hapıydı derken hamılelığım saglıklı olacak bebişime kavuşabılıcem umudu vardı.allah yardımcımız olsun neler gorecegız bılemıyoruz rabbim bu acıları unutturacak saglıklı hayırlı evlatlsar versın ınsallah cevabın ıcın tesekkur ederımgünaydın canım,
sorunu yeni gördüm.. ben 2 düşük yaşadım şu anda hamileyim ve çok şükür 32.haftamızın içindeyiz. 2 düşüğümde ve bu gebeliğimde de hep lekelenme yaşadım illk haftalar. ve bu benim inanılmaz moralimi bozmuştu. 2 düşüğüm 6.hafta civarı kahverengi lekelenme şeklinde olup kendiliğinden düştü. şu anki hamilileliğime; öğrendiğim andan itibaren cleksan ile başladım. coraspin kullanıyordum. sanırım buda etken oldu lekelenmelere. her bünyede olmuyor ama bende oldu..çok üzüldüm, çok ağladım.. ama doktorum moralimi hep ayakta tutmaya çalıştı. 11-12.haftaya kadar ara ara lekelenmeler sürdü.ama çok şükürki 3.hamileliğimde bugünlere geldik.
dicem o ki; Allah'ım ol dedikten sonra oluyor. moralini hep yüksek tut ve dua et. önlemini aldıktan sonra meleğin seninle olacaktır:)..
sevgiler.
bebe asprini yetmemiş olabilir.. Ben de coraspine başlamıştım hamile oldugumu öğrenince ama nasip işte..
Rabbim sabır versin, psikolojini kısa sürede toparla yoluna devam et inş.. Allah sağlıklı hayırlı evlatlar versin
canım, evet kese oluşuyor ama kalp atımı alınamadan kendiliğinden oldu düşükler..
Gebelik öncesi aslında 2 gebeliktede dahil olmak üzere aralıksız folbiol kulladım (yaklaşık 1 yıl). Bu hamileliğimde de 4.ayım bitene kadar devam ettim. 2 ay kadar da gebelik öncesi (bu son sağlıklı gebeliğimde) coraspin kullandım. Bunuda 5ayım bitene kadar devam ettim. Onun dışında adetim gecikir gecikmez hemen kan tahlili yaptırdım. Gebelik çıkıncada cleksana başladım.
Allaha'a çok şükür bu günlere geldik. Duam; isteyen herkese bu duyguyu tattırsın. Bunları yaşayan bilir. Dualarım sizinle.
Sizde bana dua edin. Bu süreci vakti saati geldiğinde sağlıkla tamamlayayım, minik kurabiyemi kucağıma alayım..
Sevgiler.
ne kadarlıklardı benımde kese var ama kalp atımı yok bende follıbol kuladım 2 cısınde 7 ay oncesı test yapytıgımdada bebe aspırını ama olmadı yarın kurtaj olmaya gıdecem 2 cısının alttan bakmıştı doktor cok az varla yok arası kalp atımı dedıydı ama 6 haftalarda ölmüş
merhaba canım yarın kürtaj olacakmışsın çok üzüldüm inan,rabbim bir daha yaşatmasın şu anda seni o kadar iyi anlıyorumki çünkü aynı acıyı ben tam 6 kez yaşadım tüm önlemleri almamıza yapılacak her şeyi yapmamıza rağmen ama biz ne yaparsak yapalım yüce yaradan ol demese olmuyor işte..
Nasıl bir duygu ve istekse bu yine denemeye karar verdik,gerisi yüce allah a kalmış ben tedbirimi alıp takdiri rabbim e bırakıcam herzamanki gibi, yani diyeceğim lütfen ümidini kaybetme bizim gibi bu sorunu yaşayıp çocuk sahibi olan çok insan var onlar bizlere umut kaynağı ben her kürtajdan sonra bu son diyordum ama zaman geçinceyine deniyordum ne yapalım her şeyin hayırlısı inşallah rabbim bizlere ve tüm isteyenlere sağlıklı ve hayırlı çocuklar verir..
canım tesekkur ederım onca destek verıcı seyler yazmışsın tabıkı yuce allahın hersey ınsallah allah ısteyen herkese verır dıyorum bende hayırlısıyla senın ne cıktı tahlıllerınde detay bıldırırmısın ben yenı yaptıacam artık bakalım bırde kromozon testıne yolladınmı kurtaj esnasında ben sanırım bu kez yollıycam ılkınde de yolladım patolojıye mıkrobık cıktı ben olu tasımısım 1 hafta sımdı bunu yollıycam kromozona bakalım ama aynı haftalarda bıde ben artık vucut analızıme cıktım varıslerım var az kıllanma ce ne altı ılkınde 2 3 taneydı sımdı bayagı vardı hamıle kaldıgımda bunda avcaba dıorum pkodanmı reglımde duznlı ama sıvılcem nadır cıkar ama aknem var bunları hep yenı araştırdım ben etken mıdıır acaba sence ne cıkar offff sonuççççç ummm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?