Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

teşekkürler canım yardımların için bende karar verdm hematoloğa gidicem. adetimi bekliyorum sonrasında araştırmalara devam bakalım ... inşallah iyi hberlerimizi paylaşrız buralardan
E,sen testtte negatifi gördün ama hala regl olmadın mı?Günün ne zamandı senin canım?
Ben de sana teşekkür ederim;bildiklerimizi paylaşmak hele ki doktor ağzındna duyduğumuz şeyleri merak edenlere iletmek çok güzzel bişey. :)

Evet!Bana da hematolog sana doktorunun söylediğiyle aynı şeyi söyledi;geçen gün mltm2602'ye de yazmıştım.Onunla durumlarımız aynı.
Büyük bir sorun değil dedi ancak bazı testler istedi(onları da yazmıştım) eğer onlarda da sorun varsa ikisi birleştiğinde sıkıntı oluşturabilir dedi.

aslında birinde bile sorun varsa hepsi için aynı tedavi uygulanıyor anladığım kadarıyla asprin ve heparin sanırım dozajı değişiyo pıhtılaşma faktörleinin sayısına göre

homosistein ne oluyor acaba

homosistein tedavisi çookkk zorlu bir süreç uzun da sürüyor.Genel de MTHFR'lerden herhangi birinde sıkıntı varsa genetikçi homosistein sonuçlarını
görmek istiyor ve kadın doğumcya bununla ilgili bilgi notu yazıyor.Bana öyle olmuştu.Çok kokrup bayağı araştırmıştım;çok şükür temiz çıktı benimki kanda ölçülen bir aminoasit
olduğunu biliyorum.Hani belki pıhtılamşa seviyesinin ne akdar tehlikeli seviyelre ulaşabileceğini ölçmek içindir.Çünkü kalp damar hastalıkalrında da homosistein bakılır hep.

Genel tetkikte zaten protein C S B12 .... hepsi yapılıyor ve herhangi birinde olan düşüklük durumuna göre doktor sana yapılması gereken ekstra testlere karar veriyor.Genetik vs. gibi.

Yukarıdaki mesaj ikinci kez gönderilmiş o yüzden silip bunu yazdım arkadaşlar!
Ben de oluyor bu sizlerde de fark ediyorum;sanırım sitede bir problem var.

Son düzenleme:

doktor sana kan iğnesi olarak hamile kalınca kaçlık önerdi?homozigot daha ciddi ama diğer değerini bilmiyorum.ama bu konuda üzülme bence sebebini buldun diye hatta sevin.senin durumunda olan çok kişi bebek sahibi.

canım senin düşüklerinde kese oluşmuş muydu?ben de 3 düşük yaşadım.hepsinde de keseyi göremedik.5.-6. haftalar civarı kendiliğinden düştü. Gebelik öncesi birşey kullandın mı?

Canım, evet kese oluşuyor ama kalp atımı alınamadan kendiliğinden oldu düşükler..

gebelik öncesi aslında 2 gebeliktede dahil olmak üzere aralıksız folbiol kulladım (yaklaşık 1 yıl). bu hamileliğimde de 4.ayım bitene kadar devam ettim. 2 ay kadar da gebelik öncesi (bu son sağlıklı gebeliğimde) coraspin kullandım. bunuda 5ayım bitene kadar devam ettim. onun dışında adetim gecikir gecikmez hemen kan tahlili yaptırdım. gebelik çıkıncada cleksana başladım.

Allaha'a çok şükür bu günlere geldik. Duam; isteyen herkese bu duyguyu tattırsın. bunları yaşayan bilir. dualarım sizinle.

sizde bana dua edin. bu süreci vakti saati geldiğinde sağlıkla tamamlayayım, minik kurabiyemi kucağıma alayım..

sevgiler.

Arkadaşlar içinizde Lütfi Önderoğluna gidip sağlıcakla çocuğunu kucağına alanlar varmı yada en azından öyle tanıdıkları olanlar. Ben ona gitmeyi düşünüyorum ama Hacettepede doğuma girmiyormuş. Mesa yada Güven hastanesi dediler. Oralarda sanırım biraz tuzlu.
Birde bu forumdada yazıyor. Sinan beksaç var, ama onunda muayenehanesi yokmuş. zaten geriye pek seçenek kalmıyor. En iyi 2 doktorun onlar olduğu söyleniyor. Ama tabi yinede hiç bir şeyin garantisi yok. Allah yardımcımız olsun....

sağolasın canım. inşallah en kısa zamanda alırsın yavrunu kucağına:)

doktor sana kan iğnesi olarak hamile kalınca kaçlık önerdi?homozigot daha ciddi ama diğer değerini bilmiyorum.ama bu konuda üzülme bence sebebini buldun diye hatta sevin.senin durumunda olan çok kişi bebek sahibi.

iğnenin kaçlık olduğunu söylemedi. hamile kalırsam söylicek sanırım. aynı şehirdeyiz bi arkadaşa her dr farklı doz söylemiş
hematologa fln gitmiş. karışık ya

9 aydır ollıbol kullandım hamış oldugumu test yapınca 2 gun gecmıştı bebe aspırınıne başladık ama sonu huzran bugun ıcın kurtaj olacaktım ozel hastanede yer yoktu yarına olucam benım ılkınde baktırmadım asagıdan ultrosona ama kalp atışı olmadı usten bunda baktırdım 5 bucuk haftada az dedı doktor sımdı 10 haftada olması lazımken 7 -8 haftada kese gosterıyo olmuş dedı ilkı 7 haftadaydı bakalım kromozona gondecez

bebe asprini yetmemiş olabilir.. ben de coraspine başlamıştım hamile oldugumu öğrenince ama nasip işte..
rabbim sabır versin, psikolojini kısa sürede toparla yoluna devam et inş.. allah sağlıklı hayırlı evlatlar versin

offf cok korkuyorum yaa aynı sıkıntıları tekrar yaşamak cokacı gelıyo.ben pıhtılaşma sorunum oldugunu duyunca sevınmıstım ınanabılıyyomusun...ıgnesıydı hapıydı derken hamılelığım saglıklı olacak bebişime kavuşabılıcem umudu vardı.allah yardımcımız olsun neler gorecegız bılemıyoruz rabbim bu acıları unutturacak saglıklı hayırlı evlatlsar versın ınsallah cevabın ıcın tesekkur ederım

senın test yapılmamıstı degımı benım yapılmadan verdıydı doktor bebe aspırını 100 luk verdı bırde varıs olması bacaklarda kanla ılgılımı bacaklarda mavı kılcal damarlar sen de de varmıydı arkadaşim ay ne bıleyım hersey dusunur oldum reglım duzenlı ama cene altı ve gogus cevresınde kllanma var ben de pko muyum dıyorum bırde cıft rahmım oldugunu oncekı ılk doktorum ultrosonda gormus demıstı ya 2 hamışlıkte aynı haftalara ınsallah kromozon degıldır dıyorum onda hıc sonuc tedavı alınmıyor bılıyorum

ne kadarlıklardı benımde kese var ama kalp atımı yok bende follıbol kuladım 2 cısınde 7 ay oncesı test yapytıgımdada bebe aspırını ama olmadı yarın kurtaj olmaya gıdecem 2 cısının alttan bakmıştı doktor cok az varla yok arası kalp atımı dedıydı ama 6 haftalarda ölmüş

merhaba canım yarın kürtaj olacakmışsın çok üzüldüm inan,RABBİM bir daha yaşatmasın şu anda seni o kadar iyi anlıyorumki çünkü aynı acıyı ben tam 6 kez yaşadım tüm önlemleri almamıza yapılacak her şeyi yapmamıza rağmen ama biz ne yaparsak yapalım yüce yaradan ol demese olmuyor işte..
nasıl bir duygu ve istekse bu yine denemeye karar verdik,gerisi yüce ALLAH a kalmış ben tedbirimi alıp takdiri RABBİM e bırakıcam herzamanki gibi, yani diyeceğim lütfen ümidini kaybetme bizim gibi bu sorunu yaşayıp çocuk sahibi olan çok insan var onlar bizlere umut kaynağı ben her kürtajdan sonra bu son diyordum ama zaman geçinceyine deniyordum ne yapalım her şeyin hayırlısı inşallah RABBİM bizlere ve tüm isteyenlere sağlıklı ve hayırlı çocuklar verir..

canım tesekkur ederım onca destek verıcı seyler yazmışsın tabıkı yuce allahın hersey ınsallah allah ısteyen herkese verır dıyorum bende hayırlısıyla senın ne cıktı tahlıllerınde detay bıldırırmısın ben yenı yaptıacam artık bakalım bırde kromozon testıne yolladınmı kurtaj esnasında ben sanırım bu kez yollıycam ılkınde de yolladım patolojıye mıkrobık cıktı ben olu tasımısım 1 hafta sımdı bunu yollıycam kromozona bakalım ama aynı haftalarda bıde ben artık vucut analızıme cıktım varıslerım var az kıllanma ce ne altı ılkınde 2 3 taneydı sımdı bayagı vardı hamıle kaldıgımda bunda avcaba dıorum pkodanmı reglımde duznlı ama sıvılcem nadır cıkar ama aknem var bunları hep yenı araştırdım ben etken mıdıır acaba sence ne cıkar offff sonuççççç ummm

bebeği genetik incelemye biz de yollamıştık, normal bi kız çıktı..
ama eşimde genetik sorun çıktı, 4 te 1 ihtimal sağlıklıyı bulma şansımız varmış, ozaman bulmuşuz ama
sanırım bendeki pıhtılaşmadan dolayı gelişemedi.

sen bebeği genetiğe gönder, eşin ve senin kandan kromozom analizi yapılsın. bir de senin pıhtılaşma testlerin..
inş güzel sonuçlar alırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…