Kizlar.... 2 sorum var lutfen bilgisi olan yardimci olsun.
aranizda kromozom bozuklugu cikan varmi genetik testlerin icinde? Nasil bir tedavi sekli uygulaniyor?
antithrombinIII fazlaligi nedir?
E,sen testtte negatifi gördün ama hala regl olmadın mı?Günün ne zamandı senin canım?
Ben de sana teşekkür ederim;bildiklerimizi paylaşmak hele ki doktor ağzındna duyduğumuz şeyleri merak edenlere iletmek çok güzzel bişey. :)
Evet!Bana da hematolog sana doktorunun söylediğiyle aynı şeyi söyledi;geçen gün mltm2602'ye de yazmıştım.Onunla durumlarımız aynı.
Büyük bir sorun değil dedi ancak bazı testler istedi(onları da yazmıştım) eğer onlarda da sorun varsa ikisi birleştiğinde sıkıntı oluşturabilir dedi.
kromozom bozukluğu derken neyden bahsediyosun canım
pıhtılaşma faktörleri de genlerle ilgili onu mu söylüyosun
yoksa kandan kromozom analizi sonucunda çıkanı mı?
antithrombin3 ü ben de bilmiyorum bana yapılmadı o test
Canim kandan bakilan genetik testi..yani kromozom analizi.
inş bi sorun çıkmamıştır canım yaa..
benim eşimde çıktı dengeli translokasyon..
sonuç ne
canim ne demekki dengeli translokasyon..ilk defa duyuyorum...Bizde esimde sorun yok, benim testlerimde hastane kaybetmismi laboratuvara gondermemismi neyse artik, ortada yok... mecburen tekrar kan verdim dun yeniden yaptirdim yani, bakalim insallah kotu bisey cikmaz... ama sil bastan yine2 ay bekliycem. Allahdan hayirlisi insallah.
Esin icin bisey dedilermi senin, ben asil sunu merak ediyorum, hani bir sorun varsa kromozomlarda yani tedavisi varmi, saglikli bebeklerimizi olabilirmi diye merak ettim..
Kizlar.... 2 sorum var lutfen bilgisi olan yardimci olsun.
aranizda kromozom bozuklugu cikan varmi genetik testlerin icinde? Nasil bir tedavi sekli uygulaniyor?
antithrombinIII fazlaligi nedir?
inş sende de bişey çıkmaz canım..
haklısın pek bilinen bi konu değil.. tedavi olarak tüp bebek öneriyolar, embriyo seçmi yapılıyo sağlıklısı yerleştiriliyo.
bende var canım o dediğin şey bende çıktı malesef
Hangisi canim? AntithrombinIII fazlaligi mi? Ne demek oluyor bu sen bilirsin canim o zaman. Internetten baktim biraz ama kafam daha cok karisti sanki.
Kromozomlarda bisey cikdi mi peki?
yok canım antithrombin fazlalığı yok.bende kromozom translokasyonu çıktı yani bozuk genim var.7 ile 11. kromozomlar yer değiştirmiş.doktorumuz devam edeceksin buna tutana kadar belki sağlıklı bi çocuğun olur dedi.fakat kürtajlar beni mahvediyor ya.hem psikolojik olarak hemde fizyolojik olarak.yada tüp bebek işte pgt yöntemi oda yüzde 10 bi başarı şansı varmış.ama ben hiç umudumu yitrmedim asla.allahıma çok dua aediyorum haktan hayırlısını diliyorum yapacak bir şey yok...
cnm ben ikinci kaybımdan sonra yaptırmıştım gerekli tahlilleri. pıhtılaşma, kromozom falan. bende pıhtılaşma çıktı. dört mutasyonum var hepside heterozigot. son iki hamileliğimde iğne ve aspirin kullandım. ama kaybettik. üç aydır da tedavi görüyorum. şimdi tedavinin devamı için hamile kalmam gerekiyor.
yok canım antithrombin fazlalığı yok.bende kromozom translokasyonu çıktı yani bozuk genim var.7 ile 11. kromozomlar yer değiştirmiş.doktorumuz devam edeceksin buna tutana kadar belki sağlıklı bi çocuğun olur dedi.fakat kürtajlar beni mahvediyor ya.hem psikolojik olarak hemde fizyolojik olarak.yada tüp bebek işte pgt yöntemi oda yüzde 10 bi başarı şansı varmış.ama ben hiç umudumu yitrmedim asla.allahıma çok dua aediyorum haktan hayırlısını diliyorum yapacak bir şey yok...
bende pıhtılaşma var, eşimde de 13-14 dengeli translokasyon.yok canım antithrombin fazlalığı yok.bende kromozom translokasyonu çıktı yani bozuk genim var.7 ile 11. kromozomlar yer değiştirmiş.doktorumuz devam edeceksin buna tutana kadar belki sağlıklı bi çocuğun olur dedi.fakat kürtajlar beni mahvediyor ya.hem psikolojik olarak hemde fizyolojik olarak.yada tüp bebek işte pgt yöntemi oda yüzde 10 bi başarı şansı varmış.ama ben hiç umudumu yitrmedim asla.allahıma çok dua aediyorum haktan hayırlısını diliyorum yapacak bir şey yok...
kromozomda sorun oldugundan tedavisi yok canım. sadece tüp bebekte embriyo seçerek sağlıklıyı yerleştiriyolarcanım kromozom bozukluğunda tedavi oluyor mu? tutana kadar deneyin mi diyorlar
canım ben 3 üncü kürtajımda bebeği ankaraya kromozom incelemesi için gönderdim bebekte genetik problem çıkmıştı diğerlerinde doktor gerek görmedi sadece patolojiye gönderdik onlarda sorun görünmedi.
bizim araştırmalarımız 2 inci kayıptan sonra yapıldı.. genetik ,pıhtılaşma,immünoloji,hormon,troit,vitamin ,testleri vs..
bende MTHFR 677 HETEROZİGOT yani kan pıhtılaşması ve Anti Kardiolipin M çıkmıştı ki buda bağışıklık sistemiyle ilgili bunun için hamileliğimde kortizon kullanmam gerekiyor diğerlerinde sorun yok..kan pıhtılaşması içinde her gün iğne ve corasprin kullanmıştım..
merhaba canım benimde diğer test sonuçlarım bugün çıktı sadece antikardilolipin m ve pai4 g de sorun var kortizon kullanmak gerekiyor demişsin biraz açıklarmısın antikardiyolipin bağışıklık siteminde nasıl bir rahatsızlık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?