kızlar merhaba,geçmişi okuyamadım belki sorumun cvbı vardır ama yinede size bi sorum olucak. ben 3 ay önce 7 haftalık bebeğimi kaybettim,ilk gebeliğimdi,dr um patoloji sonucunun temiz çıkmasından şüphelenerek gen testi yaptı ve kan pıhtılaşması olduğunu öğrendik. suan yine hamile kalmaya çalışıyorum 3 aydır olmadı hala,ama birazda korkuyorum acaba iğnelere rağmen bebeğim yine gidermi, hamileliğimin geç belli olursa bebeğimin gelişimi zayıf başlar, iğnelerden sonra normale dönermi peki?
cnm ben hematologa gittim ama herhangi bişey vermedi aspirin filan,ondan biraz çekiniyorum..geçen hamileliğimde 4.haftada öğrenmiştim,gelişimi çok geri kalmıştı.şimdi her şüphelendiğimde test yapıyrum ama o da beni psikolojik olarak kötü etkiliyo,zor bi durumdayım yanicanım çok geçmiş olsun. şuan folbiol ve aspirin kullanıyorsan birkaç gün sorun olmaz tabi mutasyonunu yazarsan arkadaşlar daha fazla yardımcı olucaktır. adetlerin düzenliyse yani gününü biliyorsan öncesinde de idrar testi yaparsan erkenden öğrenirsin benim 5-6 gün kala idrarda çıkar gebelik. sende için rahat etsin diye 2-3 gün kala idrar testi yapabilirsin.
canım senin kaç düşüğün oldu ben bidaha dneyeceğim doğal yolla olursa olur artık bakalım olmazsa da pgt yöntemini deneyeceğiz
bayramdan sonra alman hastanesine gideceğiz görüşeceğiz siz neredesiniz bilmiyorum da istanbulda zaten sayılıymış pgt yapan yerler.
çok zor rabbim yardımcımız olsun
Canım birçok dr. risk almak istemiyor bu konuda kesinlikle kendine bu işten gerçekten anlayan bir dr. bul evet iğne ve asprine başlatan prof. yani bizimle aynı durumda olan birçok kişinin durumunu okudum çoğu iğne kullanıyor corasprinde içmiormusun yani ben bebek düşündüğüm andan itibaren corasprin ve folik asit almaya başlamam gerektiğini söylemişti dr. peki mutasyonlarımız aynımı canım yani mthfr 1298 ve 677 heterozigotmusun sende?canım ben im problemımde senınle aynı gordugum kadarıyla.ben suan tatıldeyım tahlıl sonucumu doktoruma maille gonderddm bana pıhtılaşma sıkıntım olMADIGINI soyledı,sadece folikasit almamı iğne ve hapa gerek olmadıgını belırttı.sana iğneyi ve coraspini tavsiye eden doktor prof.mu??ben adını topıkte duyuyorum ama tanımıyorum bende doktorumu degstrcem bu meseleden anlayan bırını bulmak ıstıyorum.yani profamı gıtmeliyim .kafam allak bullak oldu.aynı stresi acıyı yasatmasın rabbim
cnm ben hematologa gittim ama herhangi bişey vermedi aspirin filan,ondan biraz çekiniyorum..geçen hamileliğimde 4.haftada öğrenmiştim,gelişimi çok geri kalmıştı.şimdi her şüphelendiğimde test yapıyrum ama o da beni psikolojik olarak kötü etkiliyo,zor bi durumdayım yani
cnm sanada çok geçmiş olsun.değerimi ezbere bilmiyorum akşam eve gidince yazayım bende merak ettim,hematolog çok yüksek diil demişti ama kadım doğumcum ciddi dedi bilemedim.inşallah bu hamileliğin sorunsuz geçer sağlıklı bebişini alırsın kucagınapıhtılaşma sonucun ne mesela benim MTHFR a1298c heterozigot diğerleri normal. gebelik öncesi folbiol (zaten bir seneyi geçti kullanıyorum) ve 100 mg ecopirin. bu gebeliğimi beklemiyorduk ben şehir dışındaydım 29. gün idrarda çıktı.yani günüm 1 gün geçmişti.30. gün kanda baktırdım. dr umla görüştüm 3-4 gün içinde dönersen sorun olmaz burda başlarız iğneye dedi. ama benim içim rahat etmedi 31. gün başladım iğneye. şükürler olsun 5+0 kesemizi alttan, 6+0 da kalp atışlarını üstten gördük. 1-2 gün geç başlamayla gelişme geriliği olucağını sanmıyorum. test yapmak seni sitrese sokuyorsa gününü bekle canım. inan hamile kalmak ilaca başlamak en kolayı hergün acaba iyimi diye düşünmekten kafayı yicem.
cnm sanada çok geçmiş olsun.değerimi ezbere bilmiyorum akşam eve gidince yazayım bende merak ettim,hematolog çok yüksek diil demişti ama kadım doğumcum ciddi dedi bilemedim.inşallah bu hamileliğin sorunsuz geçer sağlıklı bebişini alırsın kucagına
selamlar herkese sizlere doktor kontrolümden biraz bilgi vereyim dedim..yumurtam çatlamış bu hafta çalışmam varhergün corasprin+3 tane folic plus+hamile kalmaya yardımcı duphaston diye bir hap günde 2 tanede ondan içiyorum..adet günüme 5 gün kalada kan tahlili yaptırmamı gebelik çıkarsada cortizona ve iğneye hemen başlamam gerektiğini söyledi bu günlerde ağır iş yapmamam gerektiğini falan gerisi YÜCE RABBİM e kalmış herşeyin hayırlısı bakalım..
Kızlar mthfr 1298 ve mthfr 677 heterozigotum ankarada olsaydım belki daha erken başlamıştım ama ist.da tatildeyken bebişi öğrendik gittiğim prof bana folik asit ve corasprin yeterli senin durumun için dedi ama içim rahat etmedi bugün kendi dr.umu aradım 2 kese görüldü dedim fraxipirin 0.3 +corasprin+folik asit kullanıyorum bugün iğneye başladım diğer ikisini zaten 4 aydır içiyordum yani gebelik öncesi. Kafam öyle karışıktıki çoğu düşük seviye bir düşük sonrası başlanmaz falan dedi ama ben lütfü hocaya güvenerek başladım bugün bu cuma hani dr.lar tatile gitsem 7. hafta olmuş oluyor kalp atışı duyulurmuki karından geçen gittiğimde tam 6.0 dı karından bişe duyulmadı şimdide onun stresi allahım ne zor iş birde bu gittiğim dr.iki kes var ama bazen biri kendiliğinden yok oluyor falan dedi ne bileyim durumlar böle şimdilik hayırlısıyla ankaraya bir gidebilsem bayramdan sonra
cnm inş. planladığın gibi gider herşey, hamile kalmak içinmi dr a gittin? kaç aydır uğraşıyosun? ben 3 aydır deniyorum olmuyo hamile kalmaya yardımcı hap filan yazmışsın,dr a sorsam bende alsam diye düşündüm.selamlar herkese sizlere doktor kontrolümden biraz bilgi vereyim dedim..yumurtam çatlamış bu hafta çalışmam varhergün corasprin+3 tane folic plus+hamile kalmaya yardımcı duphaston diye bir hap günde 2 tanede ondan içiyorum..adet günüme 5 gün kalada kan tahlili yaptırmamı gebelik çıkarsada cortizona ve iğneye hemen başlamam gerektiğini söyledi bu günlerde ağır iş yapmamam gerektiğini falan gerisi YÜCE RABBİM e kalmış herşeyin hayırlısı bakalım..
amin cnm sğl.amin canım. sanada bekletmeden sağlıklı bir bebek nasip etsin rabbim. bende hematoloğa gittim gereken yapılmış bizde aynı tedaviyi veriyoruz dediler. akşam yazarsan aynı mutasyonu olanlar yardımcı olucaklardır.
cnm inş. planladığın gibi gider herşey, hamile kalmak içinmi dr a gittin? kaç aydır uğraşıyosun? ben 3 aydır deniyorum olmuyo hamile kalmaya yardımcı hap filan yazmışsın,dr a sorsam bende alsam diye düşündüm.selamlar herkese sizlere doktor kontrolümden biraz bilgi vereyim dedim..yumurtam çatlamış bu hafta çalışmam varhergün corasprin+3 tane folic plus+hamile kalmaya yardımcı duphaston diye bir hap günde 2 tanede ondan içiyorum..adet günüme 5 gün kalada kan tahlili yaptırmamı gebelik çıkarsada cortizona ve iğneye hemen başlamam gerektiğini söyledi bu günlerde ağır iş yapmamam gerektiğini falan gerisi YÜCE RABBİM e kalmış herşeyin hayırlısı bakalım..
amin cnm sğl.amin canım. sanada bekletmeden sağlıklı bir bebek nasip etsin rabbim. bende hematoloğa gittim gereken yapılmış bizde aynı tedaviyi veriyoruz dediler. akşam yazarsan aynı mutasyonu olanlar yardımcı olucaklardır.
Rabbim şu mubarek günlerde dualarımızı kabul etsin bir daha hiç birimize yaşatmasın aynı acıları..
bebeğimiz pazartesi bizi korkuttu hafif bir lekelenmem oldu koştur koştur dr a gittik şükür kalbimiz aynı hızla atmaya devam ediyordu. dr uzak olduğu için bayramdan sonraki pazartesi gel dedi. yakınlarda bir dr a daha gitmeyi düşünüyorum. üniversite hastanesine mi gitsem yoksa özelemi?
biz lekelenmeden dolayı aspirini kestik 12. haftadan sonra başlıycakmışız tekrar. şuan folbiol ve 0,4 cleksan kullanıyorum. lekelenme sorunu yaşıyan varmı aranızda?
günaydın canım,
sorunu yeni gördüm.. ben 2 düşük yaşadım şu anda hamileyim ve çok şükür 32.haftamızın içindeyiz. 2 düşüğümde ve bu gebeliğimde de hep lekelenme yaşadım illk haftalar. ve bu benim inanılmaz moralimi bozmuştu. 2 düşüğüm 6.hafta civarı kahverengi lekelenme şeklinde olup kendiliğinden düştü. şu anki hamilileliğime; öğrendiğim andan itibaren cleksan ile başladım. coraspin kullanıyordum. sanırım buda etken oldu lekelenmelere. her bünyede olmuyor ama bende oldu..çok üzüldüm, çok ağladım.. ama doktorum moralimi hep ayakta tutmaya çalıştı. 11-12.haftaya kadar ara ara lekelenmeler sürdü.ama çok şükürki 3.hamileliğimde bugünlere geldik.
dicem o ki; Allah'ım ol dedikten sonra oluyor. moralini hep yüksek tut ve dua et. önlemini aldıktan sonra meleğin seninle olacaktır:)..
sevgiler.
bebeği genetik incelemye biz de yollamıştık, normal bi kız çıktı..
ama eşimde genetik sorun çıktı, 4 te 1 ihtimal sağlıklıyı bulma şansımız varmış, ozaman bulmuşuz ama
sanırım bendeki pıhtılaşmadan dolayı gelişemedi.
sen bebeği genetiğe gönder, eşin ve senin kandan kromozom analizi yapılsın. bir de senin pıhtılaşma testlerin..
inş güzel sonuçlar alırsın
cnm inş. planladığın gibi gider herşey, hamile kalmak içinmi dr a gittin? kaç aydır uğraşıyosun? ben 3 aydır deniyorum olmuyo hamile kalmaya yardımcı hap filan yazmışsın,dr a sorsam bende alsam diye düşündüm.
amin cnm sğl.
ewet canım mutasyonlarımız aynı mthfr c677t ve mthfr a1298c.burda benımle aynı mutasyonu olan hamıle olan bır cok arkadas var heepsi de aspırın igne folik asit b12 vs...alıyor.ben tekrar rıske atmak ıstemıyorum rabbim benım durumumu anlıycak bir doktor cıkarır ınsallah karsıma.hayırlısı bakalımCanım birçok dr. risk almak istemiyor bu konuda kesinlikle kendine bu işten gerçekten anlayan bir dr. bul evet iğne ve asprine başlatan prof. yani bizimle aynı durumda olan birçok kişinin durumunu okudum çoğu iğne kullanıyor corasprinde içmiormusun yani ben bebek düşündüğüm andan itibaren corasprin ve folik asit almaya başlamam gerektiğini söylemişti dr. peki mutasyonlarımız aynımı canım yani mthfr 1298 ve 677 heterozigotmusun sende?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?