Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

erken öğrenmek kesinlikle çok önemli, valla ben yaptırdığım test sayısını hatırlamıyorum ama napayım yapmak zorundayız

keşke kan testinide idrar gibi evde yaptırabilsek dimi:) gittiğim pliklinikteki hemşireler beni tanıyolar artk çok utanç verici:2::2: İnşallah bebişimiz bi olsun da gerisi önemli diil

ay ne güzel olur valla.. polikliniği bırak ben artık eczacıdan utanır hale geldim çünkü korunmadığım zaman bile günüm bir gün geçse ben hemen eczanede soluğu alıyordum tahlil yaptırmak bünyede bağımlılık yapıyo galiba

bencede bizde bağımlılık yaptı çaktırmamak için bebeğe atıyoruz suçu çok kan aldırasım geldi şimdi günüm geciksede test yaptırsamm

nigar50
canım Mustafa BAŞBUĞ yazmıssın fakultedemi özeldemi??bide pıhtılaşma problemınden anlıyormu benım ıcın onemlı olan o.biraz acıklama yaparsan cok ıyı olcak tatlışş.özedlden atamıyorum malesef

ne tahlılı yaptıracan canımmmmmmm

Merhaba canım!Dokrtorlar kanamanın asıl başladığı günü ilk gün olarak kabul etmemiz gerektiğini söylüyorlar!Yine de sen kendini daha ii bilirsin tabi.
Tiroit hamilelikte sıkıntı çıkarabiliyor;doktorun en doğrusunu düşünmüş bencede!Önce onu bi halledin de;diğeri nasılsa sıkıntımız belli,yöntem belli!Zor da olsa bir şekilde çözülecek.

BEn de bayramdan sonra kafamda oluşan tüm sorular için yeniden bir genetik danışmanlık almayı düşünüyorum. :S
Bakalım hakkımzıda hayırlısı!!!

Son düzenleme:
seni çok iyi anlıyorum canım çok geçmiş olsun RABBİM birdaha yaşatmasın lütfen umutsuzluğa kapılma her şeyde bir hayır vardır..

tabi canım ya sağlıksız bi bebek olsaydı hergün üzülecektim rabbim kimseyi böyle imtihan etmesin kimseye yaşatmasın ((

canım ne testinde çıktı sende bozuk gen olduğu.aynen pgtnin maliyeti hiç önemli değil tabiki ama dediğin gibi işte başarısız olursa diye insan korkuyo..ne biliyim bende kendi kendime işte rabbim istesin yeterki diorum öylede verir öylede.oyüzden bikere daha doğal yoldan deneyim diyorum.ama benim durumum biraz daha farklı önceki iki bebeğiminde genetik hastalığı vardı.ilk bebeğimin hasta olacağını söylediler aldırmadım sezeryanla dünyaya getirdim.5,5 ay yaşadı. vefat etti.ikinci bebeğimide en başta eşim olmak üzere tüm dış etkenlerin istememesi sonucunda aldırmak zorunda kaldım normal doğum yaptım oda hastaydı dediler.bu yüzden korkuyorum işte aldırma kararını vermek çok zor günaha girmek beni çok üzüyo. rabbim evlatla imtihan etmez bundan sonra inşallah.bu mübarek günlerin hürmetine rabbim hepimize sağlıklı hayırlı evlatlar nasip eder inşallah...

ben dun kurtaj oldum bebegım oldugu ıcın karnımda bu benım 2 oluyor boyle 2 sıde aynı haftalarda 1 cısı 7 haftalık buda 7 -8 haftalarda dedı doktorum ölmüş ama doplerde 6 hafta gosterıyor öldugunu 2 cısınde follıbol 7 aydır tek bır tane hergun aldım hamıle oldugumda yanı reglım 2 gecınce bebe aspırını başladı doktor ama bu da husran oldu hıç bır tahlıl yapmadan ve dunbende bu bebe aspırınını salı gunu bıraktım bebk ölunce cuma gunu de follıbol ve progestanı bıraktım hamılelıgımın ogrenınce progestanda başlamıştık kurtaj oncesı yapılan kan degerlerımı sorucaktım ne olabılı r dıye sıze KOAGÜLASYONRO ZAMANI :11 PROTROBIN AKT 120.7 INR0.92 APTT 29.9 HEMOGRAM İSE ERITROSIT 4.13 MCH 32.3 MCHC 38.1 RDW14.1 MPV 19.0 MONOSİT3.5 MONOSİT0.26 EOZINOFIL0.02 BASOOFIL 0.06 NE OLABILIR ACABA SIZCEEEEEEEE LUTFEN BILGI VERIN

Allah allah ne tuhaf iş bende hiç birinde sorun çıkmadı diye seviniyordum kortizon ağır bişey aynı durumdan mı bahsediyoruz acaba benim
antikardiyoliipin ıgm pozitif çıktı diğer tüm testler negatif mthfr ler antifosfolipit protein c,s falan....o zaman bu daha ciddi bir durum gibi sanki sonuçlarımı ben hiçbir doktore göstermedim daha peki sen kullandın mı canım kortizon düşüklerinin sebebi bumuymuş yani vucudun bebeği kabul etmemesi mi

merhaba arkdaşlar bende bir bebeğimi 8 haftasında kalp etışları durduğu için aldırmak zounda kaldım sonra tüp denedik olmadı terkrar denicez fakat ben araştımalrım ve bir arkadaşın tavsiyesiyle kanda pırtışama testi yaptrıdım ve homozigot çıktım.Daha yeni öğrendim ilk etepta çok üzüldüm ve ağladım.Henüz hamile değilim fakat mecburen tüp yaptıracaz ve doktroum transferden heemn sonra başlamanız laızm dedi.Önce başlansa olmaz mı?Bu pırtıliamaın genel sağlığımıza olumsuz etkileri nelerdir?

canım çok geçmiş olsun mustafa başbuğ fakültenin bölüm başkanı aynı zamanda özel muayenehaneside var kendisi riskli gebelik uzmanı benimde pıhtılaşma problemim vardı bir git istersen senin problemin neydi?

Merhaba arya,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım herşey senin için iyi olur. Bende senin gibi homozigotum ama tek gende. Sana sormak istediğim birşey var. Neden tüp bebek yaptırıyosun? Hamile kalmayla ilgili mi bir problem yaşadın yoksa bu homozigotla mı ilgili? Çünkü bende ilk öğrendiğimde doktoruma tüp bebek mi denemiliyim diye sormuştum o da alaksı yok, hamile kalabildiğin sürece tüp bebek yöntemi gereksiz demişti. O yüzden merak ettim canım. Bu arada pıhtılaşmanın sağlımıza olumsuz etkilerinide sormuştum ben doktoruma, hiçbir etkisi yok bu yaşlarda, gebelik harici bir problemle karşılaşmıyoruz fakat östrojen hormonu kadını koruyormuş ve menapozla bu hormon azaldıktan sonra kalp krizi riski taşıyanlar grubuna dahil olacağından sürekli coraspin kullanılması gerekiyor dedi. Ama tabiki bu 100% kalp krizi geçireceksin diye bişey değil sadece riskli gruptasın demek. Yani anlayacağın gebelik dışında bir problem yok. Ben şu an öyle bir haldeyimki artık herşeyi bıraksammı diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…