Merhaba arya,
Öncelikle çok geçmiş olsun. Umarım herşey senin için iyi olur. Bende senin gibi homozigotum ama tek gende. Sana sormak istediğim birşey var. Neden tüp bebek yaptırıyosun? Hamile kalmayla ilgili mi bir problem yaşadın yoksa bu homozigotla mı ilgili? Çünkü bende ilk öğrendiğimde doktoruma tüp bebek mi denemiliyim diye sormuştum o da alaksı yok, hamile kalabildiğin sürece tüp bebek yöntemi gereksiz demişti. O yüzden merak ettim canım. Bu arada pıhtılaşmanın sağlımıza olumsuz etkilerinide sormuştum ben doktoruma, hiçbir etkisi yok bu yaşlarda, gebelik harici bir problemle karşılaşmıyoruz fakat östrojen hormonu kadını koruyormuş ve menapozla bu hormon azaldıktan sonra kalp krizi riski taşıyanlar grubuna dahil olacağından sürekli coraspin kullanılması gerekiyor dedi. Ama tabiki bu 100% kalp krizi geçireceksin diye bişey değil sadece riskli gruptasın demek. Yani anlayacağın gebelik dışında bir problem yok. Ben şu an öyle bir haldeyimki artık herşeyi bıraksammı diye düşünüyorum
çok şükür bendende gelmiyo şimdi ama arada geldiği de oluyo 2 gün sürüyo sonra kesiliyo bende progestan 100 lük kullanıyorum günde 3 tane birde yatarken vajinadan koyuyorum. inşallah bi gelseler kucağımıza alsak hayal gibi gelicek sanırım Allah herkese nasip etsin evlat sevgisini inşallah.
canım çok geçmiş olsun mustafa başbuğ fakültenin bölüm başkanı aynı zamanda özel muayenehaneside var kendisi riskli gebelik uzmanı benimde pıhtılaşma problemim vardı bir git istersen senin problemin neydi?
canım bende mthfr c677t ve a1298c heterozigot vvar. 2kez kuretaj olmak zorunda kaldım 6ve 7.haftalarda kalp atısları durdugu ıcın.tabi pıhtılaşma oldugunu 2dusukten sonra ogrendım.sımdı ıyı bır doktor ıstıyorum pıhtılasmadan anlayan, onemseyen, ilacını ve dozajlarını ayarlayan benı rıske atmayacak bırını.senın mutasyonların neydı??mustafa bey sana nasıl yardımcı oldu bana ayrıntısıyla anlatırsan cok sevınırım cok teskkur ederım sımdıden
8.haftada 2 düşüğüm var canım, kalbi durdu ikisinin de.
ikincinin genetiği sağlıklı çıktı, pıhtılaşmadan oldu diye yorumladı dr.
4te 1 sağlıklı tutturma iht. varmış, onu bulmuşuz ozaman
biz de karar veremedik, sanırım normal yolla deniycez.
pgt de başarı oranları düşük ama bu spermde yumurtada sorun olan çiftler işin içine girdiğinden sizde sorun yok şansınız yüksek dedi dr.
normal denerseniz düşükleri vs göze alın dedi..
bizim trizami 13 oluyo sağlıksız olursa, sizdeki ne?
allah hayırlısını versin hepimize..
canım çok geçmiş olsun benim ilk gebeliğimde şiddetli preeklemsi nedeniyle 26 haftalık doğum yaptım.İkinci gebelik öncesi mustafa başbuğa gittim yapılan genetik tahlillerimde mthfr 677 homozigot ve protein s düşük çıktı.Gebelik öncesi coraspin folbiol benexol elevit kullandım 2 ay sonra gebe kaldım.Gebelik oluşuncada clexan 0.6lık iğne kullandım ama maalesef 7. haftada karnımda öldü kürtaj olmak zorunda kaldım.Başbuğun bilgisi iyi sayılır ben ankaradada lütfi beye gitmiştim tedavileri aynı sayılır.Mthfrleri pek önemsedi açıkcası ama protein s düşüklüğü yine preeklemsi olursun veya düşükle sonuçlanır demişti benimki düşükle sonuçlandı.Başka kayseride riskli gebelik uzmanı mehmet tayyar var onu pek tavsiye etmem allahım hakkımızda hayırlısın versin
merhaba arkadaşlar.bende sizlerle aynı kaderi yaşadım.1düşük yaptım ardından kan pıhtılaşması olduğu ortaya çıktı doktorum sayesinde.mthfr heterozigot . gebelik öncesi tedavi gördüm bitakım ilaçlarla.hamile kaldım ve 9ay boyunca fraxparin 0.3 kullandım.doktorumu tavsiye ederim bu konuda.büyük doğum başhekim yardımcısıydı ozaman.bilge şener şimşek.çok şükür sağlıklı doğum yaptım 2buçuk yaşında oğlum var.yani sakın umudunuzu yitirmeyin.ne hissettiklerinizi çok iyi anlıyorum.hepinizin yolu açık olsun.bana sorularınız olursa elif_huseyinerbay@hotmail.com olabildiğimce yardımcı olurum.hoşçakalın...
ahh canım geçmiş olsun.4 te bir mi tutma şansı varmış allah allah ne ilginç doktorumuz bize öyle söylemedi çok umutsuz konuştu.neyse her şey allahtan tabi.sizin doktorlarınız bayağı umutlu konuşmuş canım ya.bak bunları okumak iyi geldi bana:)ne zaman korunmayı bırakacaksınız?
biz ekimde düşünüyoruz.rabbim yardımcımız olsun..
ahh canım geçmiş olsun.4 te bir mi tutma şansı varmış allah allah ne ilginç doktorumuz bize öyle söylemedi çok umutsuz konuştu.neyse her şey allahtan tabi.sizin doktorlarınız bayağı umutlu konuşmuş canım ya.bak bunları okumak iyi geldi bana:)ne zaman korunmayı bırakacaksınız?
biz ekimde düşünüyoruz.rabbim yardımcımız olsun..
canım bende mthfr c677t ve a1298c heterozigot vvar. 2kez kuretaj olmak zorunda kaldım 6ve 7.haftalarda kalp atısları durdugu ıcın.tabi pıhtılaşma oldugunu 2dusukten sonra ogrendım.sımdı ıyı bır doktor ıstıyorum pıhtılasmadan anlayan, onemseyen, ilacını ve dozajlarını ayarlayan benı rıske atmayacak bırını.senın mutasyonların neydı??mustafa bey sana nasıl yardımcı oldu bana ayrıntısıyla anlatırsan cok sevınırım cok teskkur ederım sımdıden
amin canım. sende aspirini kestin mi? şimdi de iğne yetersiz gelir diye endişelerim var.
arkadaşlar benım ılk kızım hastanede yattı o zamanlar tırızomı 13 hastası bebek vardı ılk kez duymustum bu hastalıgı dow sendromunun altında olan bır hastalıkmış neyse bız hastaneden cıktık oda cıkmış bızden sonra taburcu telefonla konusuyorduk ben 1 kez gıttım onlara ama hatırlamıyorum evını başka arkadaşa gıtmıştık onu enıstesı goturdu neyse oda bana geldı sonra ama başka bebekle o tırızomı olmuştu benım zıyaretım de baş sahglıgına gıtmıştım 2 bebegı cok saglıklıysdı sordum doktor kont dıye yok dedı dıyecegım bu sıze cocukta anotomık bozukluk vardı yarık dudak damak yoktu yarıktı ama 2 mevlam saglıklı vermıştı 2 sıde erkektı akraba da degılllerdı ama sımdı bırbırımızle gorusmuyoruz onun telı degışmış evınıde hatırlamıyorum bundan 7 sene oncesını anlattım sıze boyle işte allaha kalmış hersey he benım kızımda sendronmluydu benımkıde vefat ettı
canım öncelikle çok üzüldüm başın sağolsun seninde evladını kaybetmişsin.rabbim sabır versin.kaç aylıktı?neyse acını hatırlatmayayım senin
ay bizim doktorumuz o kadar olumsuz konuştuki kendimi hiç bebeğimiz olmayacak anne olamayacağım dıuygusuna kaptırdım iyice.çok dua ediyorum allahtan hayırlısını diliyorum.rabbim isterse verir.hemde 2 tane olmuş.
sagol canım 7-8 haftada durmuş 2 cısı sızın neydı kafam o kadar karısıkkkı hatırlayamadım senın durumunu ben tahlıllıere 1 bucuk ay sonra dedı doktor bakalım hayırlısı
ahh cnm benim rabbim bi daha göstermesin.bebeğini daha doğrusu bebeklerini evlatlarını sağ salim sağlıklı bi şekilde kucağına alırsın
canım bende 2 düşük yaptım ikiside 6 haftalıktı bütün testler yapıldı işte.bende bozuk gen çıktı yani kromozom translokasyonu.bende pıhtılaşma diye bekliyordum sonucu ama malesef bu çıktı...
g olsun canım ne olucak şimdı ya tam ne oldugunu bılmıyorum benım d 7 bucuk yasında kızım vefat ettı dogdugunda kakasını yedı dedıler spastıktı 7 bucu yasına adar yasadı benımde kotu durumum aslını sorarrsan ama profosor nurolaojı doktoru bu doktor hatası dedı tam temızlenmemeış dedı saglıklı olur dedı ve ben 9 sene sonra yapmaya karara verdım yanı 2 sene once ve sımdı 3 cu ıcın o da husran oldu hayırlısı dıyım benımde 7 haftalıktı ılkı bu da doplerde 6 hafta dıyor ama kendı doktorum 7 -8 haftada durmuş gelısım dedı esımede hemsıre tıroıt tahllı yaptırın demış bazı kan degerlerım anormal kurtaj sonrasında aldıgım kurtaja gırmeden almışlardı kanı tabıkı bakalım kromozana yolladık ve de patolojıye oncekıde patolojıye gıttıydı 1 hafta ölu tasımısım mıkrobık cıktıydı sonuç patolojıde bakalım akrabalıkta yok esımle aramızda
hayırlısı olsun canım sımdı bır yerde okudum saglıklıda olabılırmış bebek rıkslı bır durum allah inşallah hıc kımsenın kucagını boş bırakmaz allah gonlune gore versın ınsallah mubarek gecede allah ısteyene versın evlat hayırlısıya yarabbım du yyyyy sesımızı ne olur saglıklı sıhhatlı hayırlı omurlu evlat ver bızlerecanım şimdi de deneyeceğiz işte tutana kadar yada tüp bebek pgt yöntemiyle bakalım allahtan hayırlısı.rabbim seninde acını dindirsin.çok zor bir imtihan ya.sabredenlerden olalım inşallah.umudumu var benim yinedee.bizde akraba değiliz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?