herkese slm
başıma neler geldi anlatsam kimse inanmaz...
biz bayram tatili için köye gittik
ben merdivenden düştüm ve vajinamın tam kenarına denk geldi
kanamadı git gide şişti...kırıkkalaye gittik ilaç yazdı gönderdi ama ben dayanamadım
ankaraya geldikl dokmtorum izindeydi başka bi doktor baktı abartmıyorum tam iki yumruk büyüklüyüğünde şişlik vardı hayatımda yaşadığım en korkunç gündü hiç böyle bi acı yaşamamıştım ameliyata aldılar beni hemen kan dışarı çıkamamış ve şişmiş tam avuç pıhtıo attık dedi doktor
sonrası yediğim serumlar ve cabası
ama işin iyi tarafı bebeğim çoık iyi allaha şükür hiç bişi yok yavrumda
çok acı çektim çok ağladım ama şlimdi iyiyiz
sizede anlatmak istedim allaha emanet olun bayramınız mübarek olsun...
herkese slm
kanamadı git gide şişti...kırıkkalaye gittik ilaç yazdı gönderdi ama ben dayanamadım
ankaraya geldikl dokmtorum izindeydi başka bi doktor baktı abartmıyorum tam iki yumruk büyüklüyüğünde şişlik vardı hayatımda yaşadığım en korkunç gündü hiç böyle bi acı yaşamamıştım ameliyata aldılar beni hemen kan dışarı çıkamamış ve şişmiş tam avuç pıhtıo attık dedi doktor
canım sübyan için korku için ne olursa istanbul avrupa yakası
geçmiş olsun Allahım seni ve yavrunu tüm kötülüklerden esirgesin inşallahherkese slm
herkese slm
merhabalar. daha önce 6 haftalık bir düşüğüm olmuştu. şimdi 8 haftalık gebeyim. kanamalı olduğum için doktorum pıhtılaşmadan şüphelendi, test verdim ve sonucuna göre MTHFR 677 heterozigot çıktı. bugün doktorum sabah ve akşam 1er tane olmak üzere o.4 mg clexane verdi. bir de diyet listesi. içinizde diyet yapan var mı? bir kaç sayfa okumaya çalıştım ama bu başlık 5000 sayfayı geçmiş mümkün değil o kadar süre ekrana bakamıyorum. diyet listesine göre et, tavuk süt, ve bunların ürünleri yoğurt yumurta vs ve kurubaklagiller soya hepsi yasak. ve bu gebelik süresiyle kısıtlı da değil. doktoruma çok güveniyorum tabi ama bu diyet listesi bana çok ağır geldi. benzer durum yaşamış arkadaşımız var mı? bu arada yeniden ya da ilk kez gebelik için uğraşan arkadaşlarım dualarım sizinle de birlikte, Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. ben de riskli bir gebelik nedeniyle tedirginim.
Merhaba arkadaşlar öncelikle Allahım sağlıklı sıhhatli bebekler nasip etsin sizlere.
geçen gün bi doktor söylemişti limonlu su kan pıhtılaşmasını düzeltiyormuş.bir bardağın yarısına kadar sıkılmış limon suyu üzerinede su konularak devamlı içilmesi gerekiyormuş.İbrahim Saraçoğlu söylemişti.netten bakın bi arkadaşlar.
merhaba canım RABBİM hamileliğini sağlıkla ve hayırlısıyla tamamına erdirsin...bende de MTHFR 677heterozigot ve bağışıklık sistemiyle ilgili sorun var ve 6 kez bebeğimi kaybettim iğne kullandığım halde...şimdi yeniden denemek istiyorum inşallah bu sefer RABBİM sağlıkla ve hayırlıysa nasip eder bana ve tüm isteyenlere..sen diyetten bahsetmişsin bana hiçbir doktor diyet vermemişti..
merhabalar. daha önce 6 haftalık bir düşüğüm olmuştu. şimdi 8 haftalık gebeyim. kanamalı olduğum için doktorum pıhtılaşmadan şüphelendi, test verdim ve sonucuna göre MTHFR 677 heterozigot çıktı. bugün doktorum sabah ve akşam 1er tane olmak üzere o.4 mg clexane verdi. bir de diyet listesi. içinizde diyet yapan var mı? bir kaç sayfa okumaya çalıştım ama bu başlık 5000 sayfayı geçmiş mümkün değil o kadar süre ekrana bakamıyorum. diyet listesine göre et, tavuk süt, ve bunların ürünleri yoğurt yumurta vs ve kurubaklagiller soya hepsi yasak. ve bu gebelik süresiyle kısıtlı da değil. doktoruma çok güveniyorum tabi ama bu diyet listesi bana çok ağır geldi. benzer durum yaşamış arkadaşımız var mı? bu arada yeniden ya da ilk kez gebelik için uğraşan arkadaşlarım dualarım sizinle de birlikte, Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın. ben de riskli bir gebelik nedeniyle tedirginim.
merhabalar canım geçmiş olsun benmde bir bebk kaybım var sonrasında yapılan testlerde pıhtıaşma çıktı. mthfr 1298 heterozigot ama kimse diyetten bahsetmedi başka bir değerin yüzünden olabilir mi acaba doktorun bu diyeti pıhtılaşmaya mı bağladı. umarım gebeliğin sorunsuz devam eder. allah bizlerede nasip eder ...
amin canım teşekkürler sana ve dileyen tüm anne adaylarına kısa sürede hayırlı sağlıklı hamilelik ve güzel bebekler diliyorum. doktorum pıhtılaşma nedeniyle bu diyeti verdiğini söyledi. pıhtılaşmanın sadece gebelik sürecinde bir problem olmadığını, önlem alınmazsa damar tıkanıklığı tansiyon kalp krizi gibi nedenlerle erken yaşta kötü sonuçlanacağını söyledi ve bu diyeti verdi. isimlerini yanlış hatırlamıyorsam metionin ve homosisteinin folik aside dönüşemediğini ve damarlarımda birikime neden olduğunu söyledi. tabi forumda diyet verilen başka kimseye rastlamamış olmam düşündürmeye başladı. belki henüz çok erken.
sağol canım iyi dieklerin için. pıhtılaşma dediğin şeylere sebep olabilirmiş ama östarejen hormonu koruyormuş normalde menapozdan sonra önlem alınmalıymış diye duymuştum. hematoloğa gidicem önümüzdeki hafta gidince sorarım bu diyet olayınıda sonra da bildiririm sonuçları
sadece söylediklerim canım et süt tavuk ve bunların ürünleri her türlü hayvansal gıda süt yoğurt peynir sütlü tatlı ayran krema mayonez .. (ağır vejeteryan gibi), ayrıca kuruyemiş özellikle ceviz ve kurubaklagiller fasulye nohut mercimek vs.. bunlar yasak olduğu söylenenler ama bir liste yok elimde malesef. bir de soya ve türevleri, içeriğinde soya ya da sosu yağı özü vs bulunan her türlü gıda yasak. internetten biraz baktım metioninden sınırlı diyet listesi gördüm biryerlerde ama benimkinden farklı. mesela tavuk var ama balık kesinlikle yasak. balığı çok severim sevindim listede olmasına ama mesela patates ya da patlıcan pişirecek olsam içine balık koyamam tavuk lazım en azından . ben de yiyecek birşey bulamıyorum zaten bulantıdan herşeyi seçer oldum bir peyniri rahat yiyebiliyordum bir de arada köfte şimdi ikisi de yok. dün akşam balık yaptı eşim, bugün patates yedik ama yarına ya da bu akşama ne yiyeceğimizi bilemiyorum. Eskiden yiyebildiklerimiz ne büyük nimetmiş... ben mecburen az da olsa peynir yiyorum. günlük 1 fincan süt verdi doktorum bunu zaten kokusundan zorla içiyorum, onun yerine çavdar ekmeği yanında bir parça beyaz peynir olarak tüketiyorum. eşim pazardan ıspanak almış ama yoğurt yasak. yoğurtsuz kabak ve ıspanak yiyemem ki. bir de fasulyeyle patlıcan kalıyor geriye sebze olarak. bir haftalık yemek çeşidi etmez. hayırlısı durumumuza şükretmek lazım yine de. bunları da olsa yiyebiliyor olmak bu sayede sağlıklı kalabilmek de birşey.bendede mthfr 677 ve 1298 heterezigot canım tedavimiz aynı.doktorum banada diyet vardı ama çok zorlanıyorum ben.çalışıyorum iş yerinde özellikle yiyecek bişey bulamıyorum senin doktorum kim acaba.bende bu sayfada diyet listesi çok aradım ama dediğin gibi bi süre sonra gözlerim ağrıyo okumaktan bulamadım.kendimce takılıyorum işte.senin belirli bir listen varmı yoksa sadece bunları mı yemiosun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?