ne haber canım nasılsın?bir tek sen ve ben varız galiba topikte
sadece söylediklerim canım et süt tavuk ve bunların ürünleri her türlü hayvansal gıda süt yoğurt peynir sütlü tatlı ayran krema mayonez .. (ağır vejeteryan gibi), ayrıca kuruyemiş özellikle ceviz ve kurubaklagiller fasulye nohut mercimek vs.. bunlar yasak olduğu söylenenler ama bir liste yok elimde malesef. bir de soya ve türevleri, içeriğinde soya ya da sosu yağı özü vs bulunan her türlü gıda yasak. internetten biraz baktım metioninden sınırlı diyet listesi gördüm biryerlerde ama benimkinden farklı. mesela tavuk var ama balık kesinlikle yasak. balığı çok severim sevindim listede olmasına ama mesela patates ya da patlıcan pişirecek olsam içine balık koyamam tavuk lazım en azından . ben de yiyecek birşey bulamıyorum zaten bulantıdan herşeyi seçer oldum bir peyniri rahat yiyebiliyordum bir de arada köfte şimdi ikisi de yok. dün akşam balık yaptı eşim, bugün patates yedik ama yarına ya da bu akşama ne yiyeceğimizi bilemiyorum. Eskiden yiyebildiklerimiz ne büyük nimetmiş... ben mecburen az da olsa peynir yiyorum. günlük 1 fincan süt verdi doktorum bunu zaten kokusundan zorla içiyorum, onun yerine çavdar ekmeği yanında bir parça beyaz peynir olarak tüketiyorum. eşim pazardan ıspanak almış ama yoğurt yasak. yoğurtsuz kabak ve ıspanak yiyemem ki. bir de fasulyeyle patlıcan kalıyor geriye sebze olarak. bir haftalık yemek çeşidi etmez. hayırlısı durumumuza şükretmek lazım yine de. bunları da olsa yiyebiliyor olmak bu sayede sağlıklı kalabilmek de birşey.
merhaba canim
iyi olmaya calisiyorum, bol bol dua ediyorum...
Evet sen ve ben variz, kimse yokdu bayramda herkes yogundu saniirim..
sen nasilsin, hersey yolundamu? Calismalar nasil gidiyor?
opuyorum..
Sevgiler
değerlerin tam olarak ne yanındaysa sonuçların yazabilirmisin?bende mtrfh 677 heterezigotum ,hamileyken clexcane 0.4 ve aspirin kullandım doğuma 2 gün kala bıraktım.çok şükür 14 aylık bir oğlum var ,ama hamileyken diyet falan yapmadık ,burdaki arkadaşlardan çok nadir duydum diyet olayını çoğunluk iğne ile aspirin kullandı,listeyi güncelleyen arkadalar varmı bilmiyoırum ama hepimizin tedavi şekli yeni katılanlar için yazıyordu ,bizler bebekler olunca yoğunluktan girip ne okuyabilir nede yazabilir olduk ,yada başka topiklere kaydık ,umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ,protein s ve protein c değerin ne çıktı ?sadece söylediklerim canım et süt tavuk ve bunların ürünleri her türlü hayvansal gıda süt yoğurt peynir sütlü tatlı ayran krema mayonez .. (ağır vejeteryan gibi), ayrıca kuruyemiş özellikle ceviz ve kurubaklagiller fasulye nohut mercimek vs.. bunlar yasak olduğu söylenenler ama bir liste yok elimde malesef. bir de soya ve türevleri, içeriğinde soya ya da sosu yağı özü vs bulunan her türlü gıda yasak. internetten biraz baktım metioninden sınırlı diyet listesi gördüm biryerlerde ama benimkinden farklı. mesela tavuk var ama balık kesinlikle yasak. balığı çok severim sevindim listede olmasına ama mesela patates ya da patlıcan pişirecek olsam içine balık koyamam tavuk lazım en azından . ben de yiyecek birşey bulamıyorum zaten bulantıdan herşeyi seçer oldum bir peyniri rahat yiyebiliyordum bir de arada köfte şimdi ikisi de yok. dün akşam balık yaptı eşim, bugün patates yedik ama yarına ya da bu akşama ne yiyeceğimizi bilemiyorum. Eskiden yiyebildiklerimiz ne büyük nimetmiş... ben mecburen az da olsa peynir yiyorum. günlük 1 fincan süt verdi doktorum bunu zaten kokusundan zorla içiyorum, onun yerine çavdar ekmeği yanında bir parça beyaz peynir olarak tüketiyorum. eşim pazardan ıspanak almış ama yoğurt yasak. yoğurtsuz kabak ve ıspanak yiyemem ki. bir de fasulyeyle patlıcan kalıyor geriye sebze olarak. bir haftalık yemek çeşidi etmez. hayırlısı durumumuza şükretmek lazım yine de. bunları da olsa yiyebiliyor olmak bu sayede sağlıklı kalabilmek de birşey.
Bende heterezigot mutasyonum doğuma kadar aspirin kullandım.Ve şuanda clexane 0,4 kullanıyorum çok şükür 18.haftamızı bitirdik.ALLAH daim eder inşl...Bende diyet fln yapmadım..
seninki çok katı.ben haftada bir kez baklagil ve 2kez et yiyebiliyorum günlük bir kase yoğurt yada sütüm var kuruyemişler yasak deil.peynir yağsız beyaz peynir olacak dedi sınır yok.bana yinede bu diyet çok saçma geliyor tam olarak uygulayamıyorum ama yinede dozu çok aşmıyorum sen kaç haftalık hamilesin.
teşekkür ederim canım bende iyi olmaya çalışıyorum,bu ay çalışmalar yoğun olamadı maalesefama yinede belli olmaz bakalım yumurtlama günlerini azda olsa yakalamaya çalıştık.. biliyorsun annem rahatsızlığından dolayı kalkamıyor,bayram nedeniyle istanbuldan halamgil.almanyadan amcamgil, e birde buradakiler geldi derken babam en büyükleri olduğu için hepsi de yatılı bu arada ben çok yoruldum..doktorda ayın 2 sinde kan tahlili yaptırmamı istemişti bayram tatili nedeniyle hiçbiyer yapmadı pazartesiye kaldı bakalım ne olacak hayırlısı ALLAH tan..senin sonuçlar ne zaman çıkıyor?
o değerleri bilmiyorum maalesef, doktorum anlattı sadece bana verdiği sonuç raporunda mthfr 677t>c heterozigot yazıyor. aspirin vermedi. kanamadan ötürü 3*200 mg progestan alıyorum, aralıklarla lekelenme veya kanama oluyor. kanamaya durumuna bağlı bir kaç günde ya da haftada proluton iğne oluyorum. test sonucunu öğrendiğimizde de 0,4 clexan a başladık, bu da dün oluyor. üçüncü ay bitimine kadar sabah akşam yapmam gerekiyormuş. doktorum acaba benim özel durumuma göre bir tedavi mi uyguluyor anlayamadım. okuduğum kadarıyla heterozigot bozuklukta diyet pek verilmiyor. Allah bizlere de sizin gibi bebeklerine kavuşmak kısmet etsin inşallah. Nisan ayına doğum görünüyor inşallah herşey yolunda giderse. bebeğiniz için tebrik ederim inşallah sağlıkla analı babalı büyüsün iyi bir evlat olsun.değerlerin tam olarak ne yanındaysa sonuçların yazabilirmisin?bende mtrfh 677 heterezigotum ,hamileyken clexcane 0.4 ve aspirin kullandım doğuma 2 gün kala bıraktım.çok şükür 14 aylık bir oğlum var ,ama hamileyken diyet falan yapmadık ,burdaki arkadaşlardan çok nadir duydum diyet olayını çoğunluk iğne ile aspirin kullandı,listeyi güncelleyen arkadalar varmı bilmiyoırum ama hepimizin tedavi şekli yeni katılanlar için yazıyordu ,bizler bebekler olunca yoğunluktan girip ne okuyabilir nede yazabilir olduk ,yada başka topiklere kaydık ,umarım bebeğini sağlıkla kucağına alırsın ,protein s ve protein c değerin ne çıktı ?
Bende heterezigot mutasyonum doğuma kadar aspirin kullandım.Ve şuanda clexane 0,4 kullanıyorum çok şükür 18.haftamızı bitirdik.ALLAH daim eder inşl...Bende diyet fln yapmadım..
inşallah sağlıkla kavuşursun, ilk trimesteri atlatmışsınız ne güzel, Allah sağlıklı doğum kısmet etsin.
saglik olsun ama ihmal etme sen yinede calismalariama bayagida misafirleriniz varmis canim, Allah eksikligini hissettirmesin gelenlerin ama yinede yorucu oluyor bayram...hep kosturmaca..
Canim senin doktorun istedigi kan tahlili nicin? iltihab var demistin...onlami alakali...yoksa gebelik icinmi?soylemissindir muhakkkak ama kafa daginik insan unutuyor...
Yazmayi unuttum benim sonuclar ekimin 3. haftasiyani 6 hafta var sanirim
kan tahlili gebelik için canım doktor ne kadar erken öğrenirsek o kadar çabuk iğneye ve kortizona başlarız demişti ama ne yapalım pazartesiye kaldı..inşallah senin sonuçlarda temiz çıkar canım..
Insallah canim amin.
Yarin...Ayyy harika insallah hayirlisiyla guzel haberlerini aliriz burdan, Rabbim en kisa zamanda yuzunu guldursun...evde de idrardan testi yapabilirsin, bazen erken cikiyor biliyorsun.. Dualarim seninle insallah, insallah, insallah.
canım bendede seninle aynı mutasyon var ve bi fazladan protrombin genindede heterozigot mutasyon var ama hiçbi drum böyle bi diyetten bahsetmedi bence drunu değiştir yada değiştirmek istemiyosanda başka bi dra daha git durumunu paylaş...diyetin çok katı bebek nasıl beslenecek sende çok zayıf düşersin . ayrıca kullandığımız iğneler kemik erimesi yapıyor bunun için bol bol yoğurt süt peynir gibi kalsiyum içeren besinleri tüketmemeiz gerekiyor mutlaka başka bi dra daha görün ..homosisteinden bahsetmişsin eğer yüksekse zaten aldığın folik asit ve be grubu vitaminler onu düşürüyor
inşallah rahat ve sağlıklı bir doğum geçirirsiniz ve sağlıklı bebeğinize kavuşursunuz.merhaba kızlar.umarım hepiniz çok iyisinizdir.bizim cuma günü kontrolümüz vardı.bebiş çok şükür iyi.tahmini doğum tarihim 9 eylül.doktor pazar gününden itibaren yani bugün iğneyi kesmemi söyledi.daha hiç doğum belirtisi yok bende.yarın bi daha kontrol var.sezeryan da olabilir,normal doğum da.aklım çok karışık.bebiş de büyüdüğü için hareket alanı daraldı.benim için dua edin.inşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde yavrumu kucağıma alırım.rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar versin.
merhaba kızlar.umarım hepiniz çok iyisinizdir.bizim cuma günü kontrolümüz vardı.bebiş çok şükür iyi.tahmini doğum tarihim 9 eylül.doktor pazar gününden itibaren yani bugün iğneyi kesmemi söyledi.daha hiç doğum belirtisi yok bende.yarın bi daha kontrol var.sezeryan da olabilir,normal doğum da.aklım çok karışık.bebiş de büyüdüğü için hareket alanı daraldı.benim için dua edin.inşallah sağlıklı sıhhatli bir şekilde yavrumu kucağıma alırım.rabbim hepimize sağlıklı sıhhatli evlatlar versin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?