Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Testlerımden kımılerının sonucu cıktı....MTHFR1298 heterozıgot mutasyon...bılgısı olan varmı? paylasırsanız sevınırım...

2 gündür kendimi o kadar huzurlu hissediyorumki sanırım buna değer, iğneyi yemekten önce yapıyorum zaman önemlimi bilmiyorum ama içimden yemekten öncce yapmak geliyo...en önemliside ben bebeğim için yapılması gerekeni yapıyorum bunu bilmek çok güzel,gerisi Allah ın bileceği bi son olucak,inşalah hepimiz çektiğimiz sıkıntının karşılığını alır bebeğimizi sağlıklı bi şekilde kucagımıza alırız...

Selam arkadaslar bı çok arkadasım gibi bende uzun zamandır forumu takip ediyordum. Çok faydalı seyler öğrendim emegi gecen tüm arkadaslara teşekkürler. Benim hikayeme gelecek olursak 1 yillik evli olmama
rağmen bir düşük birde kürtaj yasadım ilki 1 aylık evliyken 15 günlük hamileliğim düşükle sonuçlandı. Dr progesteron düşüklüğü var dedi 5 ay sonra tekrar hamile kaldım bu kez hemen progesteron hapı kullandım hersey yolundayken 7 haftalık bebeğimin kalp atışları durmuştu çok zor günlerdi kürtaj oldum ve Dr 3 ay korunmamı soyledl ancak 5 ay oldu hala kararsızım ya yine yasarsam diye korkuyorum birde kürtajdan sonra Dr hamile kalmayı düşündüğüm zaman folic asit kullanmamı hamile kalincada coraspirin bebe aspirini kullanmamı söyledi hiç bir tahlil yapmadan bunu nasıl söyler dedim ezberden is yapıyor gibi geldi bana offff kafam çok karışık kızlar bı akıl verin bana

arkadaşlar bebe asprini ile iğneyi birlikte kullanıyorum zaten yazmıştım endişemde kanın fazla sulanması bu bebeğe zarar verir mi bilmiyorum.
kanın fazla sulanmasıyla morluklar oluşurmu acaba daha bir hafta olması baldırımda küçük morluk oluştu
aytıca pregestan düşük hapıda kullanıyorum

Son düzenleme:

canım endişelenme zararı olsa doktor keser zaten,bende hamileliğimde aynı ilaçları kullanmıştım..
ama yazdığın gibi benimde bacaklarımda morluklar oluyodu zaman zaman..

canım endişelenme zararı olsa doktor keser zaten,bende hamileliğimde aynı ilaçları kullanmıştım..
ama yazdığın gibi benimde bacaklarımda morluklar oluyodu zaman zaman..

teşekkür ederim doktora gitmeme 15 gün var ilk defada yaşadığım için endişeliyim kusura bakmayın
sizlerden gelen yorumlar biraz içim rahatlatıyor Allah razı olsun

canım yaşadıkların için öncelikle geçmiş olsun,ama kararsızlığını yenmelisin doktorumun bana dediğini bende sana söyleyeyim gerçekten çocuk istiyorsan çok ara vermemelisin çünkü zaman çok önemli helede kadınlar için folikasit konusuna gelince hamileliği planlayan her kadın onu içiyor zaten ,onun için teste gerek yok, asprinde kanı sulandırıyor ama sende kan pıhtılaşmasımı var yani bunun için tahlil yaptırdınmı???

teşekkür ederim doktora gitmeme 15 gün var ilk defada yaşadığım için endişeliyim kusura bakmayın
sizlerden gelen yorumlar biraz içim rahatlatıyor Allah razı olsun

rica ederim canım ya,neden kusura bakacakmışız aşkolsun,hepimiz zaten bunun için burdayız..

canım üzülme doktoruna gider öğrenirsin,ama adetin bittiği günden itibaren bir dolu bir boş sıkı çalışmaya gireceksin canım,doktorlarda genelde böyle söylüyor ,sen daha ayrıntılı öğrenirsin zaten hadi bakalım sana iyi çalışmalarsakın canını sıkma

beni de aranıza alır mısınız?temmuz 1 de 2 aylık bebeğin kalp atışlarının durması nedeniyle kürtaj oldum.bu benim ikinci kaybımdı.birincisi 1.5 aylıkken şubatta kendiliğinden düştü.genetik,hormon,eliza,immünoloji,antikardiyolipin testleri yapıldı.faktör 2,faktör 5 testlerim ve diğer yapılan testler temiz çıktı.fakat mthfr 677t heterozigot mutant saptandı.doktorum kanımda pıhtılaşma olduğunu söyledi.bir ay önce folik asit ve coraspin içmeye başladım.ekimde çocuk istiyoruz üç ay doluyor çünkü.yalnız bana ve eşime kromozom tahlilleri yapılmadı.bu mutlaka yapılması gereken bir test mi?yani düşüklerin kesin nedenini öğrenmek adına yapılmalımı?bu hastalığı olan arkadaşlar size yapıldı mı bu test?

hoşgeldin aramıza canım...yaşadıkların için geçmiş olsun aynı mutasyondan bendede var ve benim 6 kaybım var şimdi tekrar düşünüyoruz ve bende folikasit ,corasprin içiyorum hamile kalıncada iğneye ve kortizona başlıcam..kortizon içmemin sebebi benim immünoloji sonuçlarımdada sorun var..bize kromozom analizi yapılmıştı genelde kromozom testlerini doktorlar 3 üncü düşükten sonra yapıyolar ama doktora ısrar edersen 2 inciden sonrada yaptırabilirsin o seni yönlendirir yani doktorun daha iyi bilir canım gerek görürse yaptırırsın...

geçmiş olsun canım kayıpların için üzüldüm ben de de mthfr 677 heterozigot mutasyon var. ilk kaybım 6-7 haftalıktı herhangi bir tahlil yaptırmadım, zaten pek bir bilgim de yoktu. sonraki daha erken bir düşük oldu doktorlar düşük bile demiyor gebelik bozulması. arkadaşlarımdan test yaptıranlar oldu, düşen bebekte herhangi bir kromozom anomalisi olup olmadığını saptamak için. olmaması durumunda düşüğe neden olabilecek diğer faktörler araştırılıyor kan pıhtılaşması, bağışıklık sistemi sorunları vs. şimdiki gebeliğimde trombofili paneli testlerim yapıldı ve bu mutasyon çıktı. doktorum başka test istemedi. şimdi gebelik boyunca iğne kullanıyorum ve diyet yapıyorum. Allah kucağınızı boş bırakmasın inşallah çok beklemeden hayırlısıyla olur.

sana da geçmiş olsun canım allah bir daha yaşatmasın.bana da 3. düşükten sonra yapıyoruz dedi doktor ama ben düşüklerin kesin nedenini öğrenmek istiyorum ona göre bi tedavi olurum içim rahatlar sorunu bulunca.şimdi acaba bu yaptığım testlere rağmen o yapılmayan test yüzünden bi daha kayıp yaşarmıyım diyorum ya sorun o yüzdense diyorum içim rahat etmiyor.doktor kromozom testinin çapada cerrahpaşada yapıldığını söyledi.bana çok uzak.gitmelimiyim bilmiyorum.kafam karışık.
senin immülojide ne çıktı canım?

teşekkür ederim amin canım.allah bebeğini sana bağışlasın inşallah.benim de bebeğimi kürtajdan sonra incelediler patoloji sonucunda bişey çıkmadı.zaten patoloji fazla bilgi vemez dedi doktor.şimdi kromozom analizi yaptırsam mı diyorum ya sorun ondansa diyorum çünkü doktor bundan olduğunu düşünüyoruz ama kesin bundandır diyemiyoruz dedi

canım için rahat değilse ve aklında soru işaretleri kalacaksa yaptır ve için rahatlasın uzak diye düşünme yaşadığımız şeyler daha büyük zaten şimdi yaptırsan anca 1 ayda alırsın belki dahada uzun bir sürede..bennim immünolojide Anti_Kardiolipin_M diye bir mutasyonum yüksek çıktı ve buda vücudun hamileliği kabullenmesine izin vermiyor bakalım artık hayırlısı şimdi tekrar denemeye karar verdik..

hayırlısı tabiki canım inşallah olur hepimizin.bizim üç ay oldu düşük olalı.sizin kaç ay geçti üstünden.bu antikardiyolipin ıgg mi ıgm mi yüksek çıktı.bende negatif yazıyodu.bilmediğim için soruyorum kusura bakma.sen nerde yaptırdın kromozom analizini.

kızlar çok soru soruyorum kusuruma bakmayın rahim filmi çektiren oldu mu aranızda .doktorunuz düşüklerden sonra sizden böyle bişey istedi mi?

arkadaşlar bana sadece şu testler yapıldı=anti kardiyolipin ıgm ve ıgg,antitrombinIII,lupus antikoagulanı(la),protein c ve protein s protein c düşük çıkınca başka test istemedi.trombofoli paneli testleri falan yapılmadı kafam çok karışık ne yapıcam bilmiyorum bütün testlerim yapılsın istiyorum ben mi çok kuşkucuyum doktorlarmı çok rahat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…