canım ben çektirdim ama doktor istemedi benim ilk düşüğümde sonra etlik doğum evinde bütün tahliller yapıldı pıtılaşma olduğu anlaşıldı 2. kürtajdan sonra uzun bi süre hamile kalamadım nuri danışmana gittim acaba yapışıklık olabilirmi kürtajlardan dolayı diye o da bakalım içimiz rahat olsun dedi rahmimde perde olduğu anlaşıldı laparoskopi ameliyatıyla aldırdım.[/QUOTE
rahimde perde nasıl oluyormuş ki.o gebeliği engelliyormuymuş.ilk defa duydum.ben de çektirmek istiyorum.zeynep kamilden numara aldım ordaki doktora söylicem bakalım çekecek mi?
canım bendende doktorum karyotıp analizi istedı esımdende ıstedı fakulteye gıttık genetık bolumune.2ay sonraya gun verdıler 2ay sonra gelın kan verın dedıler.sonucu da 1ay sonra cıkıyormuş.ancak ben bayram tatılındeydım gıdemedım kan vermeye.pıhtılasma mutasyonu da cıkınca gerek duymadım ınsallah sıkıntı yoktur.bıldıgım kadarıyla kromozam sayısına bakılıyor genelde cogu normal gorunumlu ınsanlarda sıkıntı cıkmıyormus.senın ve esının ailesınde de genetık rahatsızlık yoksa endıse etme demıstı doktor ben de onemsemedım umarım ılerde pısman olmam.ama hısteroskopıyı yaptırmak ıstıyorum o da cok onemlıymıs anladım.geçmişi okuyamadım bayadır giremiyorum inşallah güzel haberler çoğunluktadır. bende güzel şeyler yazabilmek isterdim. 10 haftalıkken 3. bebeğimide kaybettim malesef kendimi toplamaya çalışıyorum çok yoruldum. bebeğimizin genetik sonuçları çıkmadı henüz. bu sefer kendimizede baktırıcaz. daha önce karyotip baktıran arkadaşlar sonuçlar nasıl değerlendiriliyor nasıl bir yol tedavi izleniyor bilgi verirseniz sevinirim. Allah hepimize kolaylık versin.
canım bendende doktorum karyotıp analizi istedı esımdende ıstedı fakulteye gıttık genetık bolumune.2ay sonraya gun verdıler 2ay sonra gelın kan verın dedıler.sonucu da 1ay sonra cıkıyormuş.ancak ben bayram tatılındeydım gıdemedım kan vermeye.pıhtılasma mutasyonu da cıkınca gerek duymadım ınsallah sıkıntı yoktur.bıldıgım kadarıyla kromozam sayısına bakılıyor genelde cogu normal gorunumlu ınsanlarda sıkıntı cıkmıyormus.senın ve esının ailesınde de genetık rahatsızlık yoksa endıse etme demıstı doktor ben de onemsemedım umarım ılerde pısman olmam.ama hısteroskopıyı yaptırmak ıstıyorum o da cok onemlıymıs anladım.
canım ben ilk kaybımda pıhtılaşma baktırdım. 2. ve 3. de iğne kullandım. bebeği ilk defa genetiğe gönderdik patalojide ilkinde de 3. de de birşey çıkmadı. şimdi sonucu bekliyoruz. bizim burda yakın üniversite ama anlaşmaları yokmuş şuan ekim ayını bekliyoruz. sizde inşallah sadece pıhtılaşma vardır. benim daha önce gittiğim bir aile hekimi bizden eşli karyotip istemişti yaptırmaya fırsat olmadan hamile kaldım. son gebeliğim planlı değildi ama şuan yinede pişmanlık duyuyorum. belki şimdi de bir şey çıkmıycak ama takılıyor yinede insanın aklına. histeroskopi rahim filmi mi oluyor. eğer öyleyse ilk gebelikten önce yaptırmıştım.
merhaba....geçmiş olsun öncelikle.benim de pıhtılaşmadan dolayı 2 düşüğüm var.2.düşükten sonra anlaşldı pıhtılaşma olduğu.şuan gebe kalmayı bekliyorum.her ihtimale karşı karyotip analizi yaptırın derim ben.çünkü zaten özellerde eşlerin ikisine de bakıldığı zaman 800 tl civarında .fakültelerde ücretsiz.ama sıra zor geliyor.aylar sonrasına gün veriyorlar.ben yaptırdım her ihtimale karşı.1 haftaya kadar sonuçlar çıkıyor.allah herkese hayırlı evlatlar nasib etsin.
çok sağol canım. bende baktırmadan hamile kalmayı düşünmüyorum. sonuçlara göre tüp bebekte yapabiliriz. şu an çok dikkatli korunuyoruz dr um hemen çocuğa izin vericem dedi ama biz 6 ay kadar zaten düşünmüyoruz sonuç ne çıkarsa çıksın. son bir senede 3 kaybım oldu hem piskolojik hemde fizyolojik dinlenmeye ihtiyacım var. burda sıra falan yok sadece anlaşmalarını yeniliyceklermiş zaten uzun süre bekliycez diye acele etmiyorum ama eşimde özelde baktıralım diyor. amin canım hiçbirimizi daha fazla bekletmesin rabbim.
canım çok geçmiş olsun.bende burda aynı senin gibi güzel haberler vermeye hazırlanırken maalesef 3. bebeğimi 9 haftalıkken kalp atışı durması nedeniyle kaybettim.
yine aynen 1 senede oldu hepsi.
eşimle karyotip analizi ikinci kayıptan sonra yaptırmıştık.46 xx,46xy normal sonuçlar çıktı. ama bebekte kromozom anormali çıktı.öncekilere yaptırmamıştık.
genetik danışmanlık alıp yolumuza devam edeceğiz inşallah allah hepimizin kucağını doldurur.saglıkla bebeklerimize kavuşuruz.
senin kayıpların kaçıncı haftalarda olmuştu.
çok sağol canım. bende baktırmadan hamile kalmayı düşünmüyorum. sonuçlara göre tüp bebekte yapabiliriz. şu an çok dikkatli korunuyoruz dr um hemen çocuğa izin vericem dedi ama biz 6 ay kadar zaten düşünmüyoruz sonuç ne çıkarsa çıksın. son bir senede 3 kaybım oldu hem piskolojik hemde fizyolojik dinlenmeye ihtiyacım var. burda sıra falan yok sadece anlaşmalarını yeniliyceklermiş zaten uzun süre bekliycez diye acele etmiyorum ama eşimde özelde baktıralım diyor. amin canım hiçbirimizi daha fazla bekletmesin rabbim.
merhaba kızlar,
bişey sormak istiyorum size.
ben ilk gebeliğimde bebeğimin 9. haftada kalbi durmuştu ve kürtaj olundu.
ikincisinde önlem olarak bebe aspirini verdi doktorum,beybiprin vardı ozaman ve sağlıklı doğum yaptım.
şimdi tekrar hamileyim ama beybprin yok sanırım artık,şimdi coraspirinmi kullanmam gerekiyor.doktoru arayıp aspirin kullanayımmı tekrar diye sordum ama bunu sormayı unuttum.
şimdi artık coraspirinmi kullanılıyor hep.beybprin 80 mg.di, coraspirin 100 mg.yanlışlık olmasın diye sorayım istedim.
canım çok geçmiş olsun.bende burda aynı senin gibi güzel haberler vermeye hazırlanırken maalesef 3. bebeğimi 9 haftalıkken kalp atışı durması nedeniyle kaybettim.
yine aynen 1 senede oldu hepsi.
eşimle karyotip analizi ikinci kayıptan sonra yaptırmıştık.46 xx,46xy normal sonuçlar çıktı. ama bebekte kromozom anormali çıktı.öncekilere yaptırmamıştık.
genetik danışmanlık alıp yolumuza devam edeceğiz inşallah allah hepimizin kucağını doldurur.saglıkla bebeklerimize kavuşuruz.
senin kayıpların kaçıncı haftalarda olmuştu.
geçmişi okuyamadım bayadır giremiyorum inşallah güzel haberler çoğunluktadır. bende güzel şeyler yazabilmek isterdim. 10 haftalıkken 3. bebeğimide kaybettim malesef kendimi toplamaya çalışıyorum çok yoruldum. bebeğimizin genetik sonuçları çıkmadı henüz. bu sefer kendimizede baktırıcaz. daha önce karyotip baktıran arkadaşlar sonuçlar nasıl değerlendiriliyor nasıl bir yol tedavi izleniyor bilgi verirseniz sevinirim. Allah hepimize kolaylık versin.
canım bendende doktorum karyotıp analizi istedı esımdende ıstedı fakulteye gıttık genetık bolumune.2ay sonraya gun verdıler 2ay sonra gelın kan verın dedıler.sonucu da 1ay sonra cıkıyormuş.ancak ben bayram tatılındeydım gıdemedım kan vermeye.pıhtılasma mutasyonu da cıkınca gerek duymadım ınsallah sıkıntı yoktur.bıldıgım kadarıyla kromozam sayısına bakılıyor genelde cogu normal gorunumlu ınsanlarda sıkıntı cıkmıyormus.senın ve esının ailesınde de genetık rahatsızlık yoksa endıse etme demıstı doktor ben de onemsemedım umarım ılerde pısman olmam.ama hısteroskopıyı yaptırmak ıstıyorum o da cok onemlıymıs anladım.
merhaba kızlar ben bugun fakülteye trombofili paneli testi için gittim kan verdim genetik tes 1 ay sonra değerleri 15 gün sonra belli olacakmış inş hayırlı haberler veririm size
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?