Bir de gebe kalmayı mı bekleyeyim dersiniz, yoksa gebe kalmadan önce mi doktora gitmemi önerirsiniz?
Bir de gebe kalmayı mı bekleyeyim dersiniz, yoksa gebe kalmadan önce mi doktora gitmemi önerirsiniz?
677 homozigot mutasyon. apo e 3/3 alleli saptanmış demişsin..bence gebe kalmadan önce doktor seçimini yap.çünkü gebelikten önce tedaviye başlatabilir doktorun.homozigot sonucu erken tedavi gerektiriyor sanırım.iğne falan erken yapmaya başlayabilirsin sen.
Aspirinle başlama ihtimali var mıdır illa iğne mi yapılır?Burda yazılanlardan anladığım kadarıyla homozigotta hep yeterli olmuyor.Cevaplar için teşekkür ederim.
677 homozigot mutasyon. apo e 3/3 alleli saptanmış demişsin..bence gebe kalmadan önce doktor seçimini yap.çünkü gebelikten önce tedaviye başlatabilir doktorun.homozigot sonucu erken tedavi gerektiriyor sanırım.iğne falan erken yapmaya başlayabilirsin sen.
bu gün ev ziyareti yaptım bi veliye ve oğlunun tek olduğunu öğrendim neden dedim başka düşünmedinizmi hocam düşündüm de 3 düşük yaptım deyincee aaaa dedim şaşırdım peki neden dedim.dediki hocam kanım koyu akıyomuş:)yani pıhtılaşma mı dedim.evet evet ondanmmış dedi e çaresi var onun dedim evet dr hamile kalmadan gel dedi bende hamile olunca gittim hep ve bundan dolayı hep düşük oldu dedim.üzüldüm hayırlısı ols dedim.velimmm bilemediki karşısındaki de bu dertten muzdarip((
arkadaşlar daha önce de yazmıştım ama kimse olmadığı için cevap alamamıştım.Ben de 3 gün önce tahlil sonucumu aldım.
mthrf 677 homozigot mutasyon. apo e 3/3 alleli saptanmış.henüz doktora göstermedim ama hamile kalırsam nasıl bir tedavi uygulanır bilgisi olan var mı?daha önceden 2 düşüğüm olmuştu.Herkese sağlıklı gebelik geçirmesini dilerim.
Çok üzüldüm canım çok zor Allah bir daha yaşatmasın.Tabiki ne gerekiyorsa yapacağız.Benim de bebişler o nedenle düşmüş.Ben bu sorunu öğrendiğim günden beri her gece kabus görüyorım güya bebişleirimi emzirmeyi unutuyorum,yok emiyorlar ama memem boş süt yok aç kalıyorlar vs...Allah bir daha yaşatmasın.işte ona doktorun karar vericek.sonucuna göre bi tedavi palanı yapıcak.ama eminim gebelik öncesi kan sulandırcı kullanıcaksın.iğne yada aspirin..iğne olması seni korkutmasın çünkü 1 haftadan sonra alışıosun.hap yutmak gibi bişiy ..kendim yapıorum ben.hiçbi zorluğu yok.bebeğine ii gelicekse önce başla sonradan pişmanlıkların olmasın...çünkü o karnında büyüdüğünde senden kan alamadığını görmek inan insanı çok ama çok çaresiz bırakıo..benm yavrum öyle öldü kocaman bebekken.7aylık.ve elimden bişiy gelmedi.bi tane damarımdan kan gitmedi.keşke sorunumu bilseydim de o kanımı sulandırmak için yıllarca tedavi yapsaydım..elimden öylece kayıp gitmeseydi yavrum.....
apo e 3/3 bana yapmadılar böyle bir test bilemiyorum ne için acaba?
Çok üzüldüm canım çok zor Allah bir daha yaşatmasın.Tabiki ne gerekiyorsa yapacağız.Benim de bebişler o nedenle düşmüş.Ben bu sorunu öğrendiğim günden beri her gece kabus görüyorım güya bebişleirimi emzirmeyi unutuyorum,yok emiyorlar ama memem boş süt yok aç kalıyorlar vs...Allah bir daha yaşatmasın.
arkadaşlar lütfen yardım eder misiniz. iğneyi bir sonraki gebeliğimden önce başlamak istiyorum. ne zaman başlamam gerekiyor korunmayı bıraktıktan hemen sonra mı? eğer gebelik oluşmazsa adet günümde bırakıyor muyum iğneyi?
arkadaşlar ben de 6+4 hamileyim. kalp atışları duyulunca clexane 0.4e başladık. dün ilk defa eşimle beraber kendimiz yaptık.
daha önce bir kürtajım var, 8 haftalık kalbi durmuştu. inşallah bunu sağlıklı kucağıma alabilirim. folbiol kullanıyorum bir de.
gebelik öncesi sadece folbiol kullandım.
bir de herkes benexol yazmış, onu ne için kullanıyosunuz?
beni de listeye ekler misiniz?
mthfr a 1298 heterezigot, çok az protein s düşük.
arkadaşlar ben de 6+4 hamileyim. kalp atışları duyulunca clexane 0.4e başladık. dün ilk defa eşimle beraber kendimiz yaptık.
daha önce bir kürtajım var, 8 haftalık kalbi durmuştu. inşallah bunu sağlıklı kucağıma alabilirim. folbiol kullanıyorum bir de.
gebelik öncesi sadece folbiol kullandım.
bir de herkes benexol yazmış, onu ne için kullanıyosunuz?
beni de listeye ekler misiniz?
mthfr a 1298 heterezigot, çok az protein s düşük.
aspirin kullanmıyorum canım şimdi. iki gece hastende yattım. çok kanamam oldu. ama Allaha şükür şu an iyiyim.sen daha once demistin coraspin kanamaya yol acmisti sende...ondan sonra kullanmadin bu gebeliginde hic ve suandada kullanmiyorsun degilmi canim? Insallah bu bebisine saglikla kavusacaksin... buarada benexol B12 icin olmasi lazim, ben kullanmiyorum ama kullanan arkadaslardan hatirladigim kadariyla....Listeye ekliyorum simdi... (sen, ben, mltm2602, yamanas, umut_ ...biz mthfr1298 heterozigotuz..Birbirimizden tedavi sureclerine ait bilgiler alabiliriz)
sağol canım. teşekkür ederim.gözünaydın canım ALLAH tamamına erdirsin..benexol de bir vitamin hapı ve içerisinde birkaç vitamin içeriyo..ben kullanmadım ama kullananlardan biliyorum,iğneni hergün aynı saatte yapmaya özen göster canım..
aspirin kullanmıyorum canım şimdi. iki gece hastende yattım. çok kanamam oldu. ama Allaha şükür şu an iyiyim.
gebeliğimi yeni öğrenince bir profa gittim. dğerlerinde sorun yok dedi.
şimdi gittiğim doktor ise baba da heterozigot ise bebekte sorun olabilir. tedbiren başlayalım iğneye dedi. başladık işte. ilk sağlık ocağında vurdurduk. 2.sini kendimiz yaptık. doktor göbekten dedi ama, sağlık ocağında dediler ki göbekten enfeksiyon kapan olmuş, o yüzden koldan yapatılar. biz de koldan yapıyoruz. siz nerden yapıyosunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?