kararsızım .... aşk evliliğimi (parasızlıkmı) mantık evliliği (servetmi)

valla çok para da dert...

en çirkin, en mulaim adamı bile yoldan cıkarıyor... cevremde maddi durumu cok cok iyi olup da aldatılmayan tek bir kadın yok...

hoş parası olmayan da aldatılıyo ama maddi durumu iyi olan erkegin aldatması daha kolay... cunku onların peşini diger kadınlar bırakmıyo bikere para kokusu aldılar mı...

ama sevgilinle de olcagını sanmıyorum ki senin aklın böle karısabiliosa sen ona asık bile değilsindir.... o yuzden hiç cocugu da kendini de uzme

ikisini de bosver... kafanı dinle...

egitimine ve işine denk az biraz da kalbini pır pır ettirecek biri cıkarsa karsına evlenirsin...

onemli olan hem maddi hem manevi huzuru yakalamıs bir evlilik

dengelerin biri bile kaydı mı bu geneli de etkiliyor... yani ask olmalı bi evlilikte paranın da ne azı ne çogu... huzurumu tadımı kacırmıcak kadar olanı kafi....

bence oncelikle bu durum sizin sevgilinizi ne kadar sevdiginizle ve neleri goze alabileceginizle alakali ki bu soruyu sormaniz bile tahminim sevginizden emin olmadiginizi gosterir..
Ben sunu demek istiyorum benim annem de hep sevdigine degil seni sevenle evlensen daha mutlu olursun derdi..
Ask evlilikleri yapip cok mutlu yasayanlarda var mantik evliligi de..
Her iki durumda da mutsuz olanlar var..
Ben mantik evliligi yaptim ve herkese de tavsiye ederim..
MAntik evliligi derken de hic birsey hissetmeden degil tabiki.. Ben esimi ilk gordugumde elim ayagim titredi mesela.. onun da ayni sekilde .. hata ikram ettigim kahveyi ustune dokmustu
Ailelerimiz tanisiyordu ve bizi birbirimize yok yakistiriyordu.. Normalde annem bana taliplerimi hic soylememesine ragmen esimle alakali fikrimi sorup bi gorus istersen demisti..
Nitekim ilk gordugumdeki hislerimden sonra, bir kac defa daha gorustuk ve evlendik.. Allah bozmasin dunyaya kac defa gelsem de hep esimi secerdim..
Cunku mantik evliligi diye sadece hee mantikli deyip evlenmiosunuz ki.. tabiki sevmeniz de gerek ki nasipse o da icinize giriyor hemen yani..

Ben mantik evliligi ya da gorucu usulu nu daha mantikli buluyorum..
( Gorucu usulu derken aileler bilir tanir.. gencleri birbirine yakistirir ,, gorusursun,, hissedersen biseyler olursa olur.. yoksa eski usul degil.. yanlis anlasilmasin .. ki benimki bu sekildi )
Son olarak da sunu soyleyim eger aileniz varlikli bir aileden geliyorsa yoklukta cok cok cok zorluk cekebilirsiniz ve ya birbirinize destek olup sevginiz daha da artarak yavas yavas herseyi yaparsiniz ya da tamamen yipranir, sogursunuz ve kotu sonuclanabilir.. Kendinizi, sevginizi, siz biliyorsunuz ve bunu sizin olcup tartmaniz gerekir..

cok uzun oldu ozur dilerim

bence sen sinirlendin yorumlarına bak önceki herşey deyin banaane yukarda allah var zaten herşeyi görüyor kalbi kırılmış bir insana istedğinizi söyleyin ben alışkınım bunlara artık dokunmuyor bile ama yinede kimsenin aldatılmasını istemem zor atlatılan birşey .

Gerçekten ben bütün yorumları okudum ama hiç bu kadar mantıklı ve farklı açıdan bakan yoruma rastlamadım... Düşündürücü :44:

yok hepsini düşündümmm ....
ben burdan çıksam bile bir iş bulurum muhasebeci olarak nereye başvursam iyi bir referansım var ... ve muhasebyle ilgili bilg birikimimde var ..
en kötüsü alacagım 1.000 eşimde calışıcak 1.000 alıcak 2.000 500 kira ödesem 1.500 milyarla yatırım olmaz ama gecine bilrim ...
ne bileyim parfume 200 milyon vercegime 200 elektrik su faturamı öderimm ....
kuaföre gidecegime kendim yaparımmm ...
sevdiğim yeterki çalışşsın evine ekmek parası getrsin utandırmasın ...
alışverişi çok seviyorummm ...
ama senelerce yetecek kadar ayakkabım elbisem var ...
kardeşim evli oda diyoki evlenince 2. bir tişortu alamıyorsun...
evlenince çok işine yarıcak...:):):):)
tatile gitmeyi veririz ...
1 gece 2 gun tatil koyleri herşey dahil 120 lıra kusadasında nefsimizi köreltiriz ...

parise gidecegime
kuşadasına giderim ...
orayada gidemezsem babamların yazlıgına giderimm ....

Çok iyi bilirimmmmmmmmm

o düşünceyle alakalı bişey senin için olmayabilir ama bi başkası için olabilir canım :)

bence çok saçma, çalışmıyorum ama tatil istiyorum şunu istiyorum bunu istiyorum diye eşe yüklenmeler...oda insan evladı ve herkes sabancının oğlu olarak doğmuyor

benimde diğer zengin müdür mü diye bir secenegim olmasaydı ...
suanda yasadığım ilşkimde mantık evliliği gibi ...
eger calışıp birlikte basaracagımızı dşünebilirsek ve birbirimize güvenirsek ...
buda bir nevi mantık evliliğidir ....

sen sanslıymışın kiii sevebilecgin hali vakti yerinde biriyle yuva kurmusun ...
ama ben odamla kendimi 6 snedir yanayana düşünmedimm ...
iyikide düşünmemeişimm ...
dmekki oyle paraya falanda dğşkün biri değilimmm..
olsaydım çoktan evet der... evlenirdim ...
sadce kanıma giren iş arkadaşlarım olduuu ....
adamın 3 katlı havuzlu evinden fotografla geldiler beynimi yıkadılar....
çok şükür Rabbime .....
ben dogru olana karar verdimm ...

bence çok saçma, çalışmıyorum ama tatil istiyorum şunu istiyorum bunu istiyorum diye eşe yüklenmeler...oda insan evladı ve herkes sabancının oğlu olarak doğmuyor

ama bunu herkez sen ben gibi düşümüyor insanlar şu açıdan bakamıyor işte diyemiyor ben ya kız olmasaydım erkek olsaydım sevgilim beni eş olarak istemeseydi ne olurdu :44: ama akıl arayanlar elbet doğru yolu bulurlar..

benim sevgilimde oyle dedi...
zeynep kendini benim yerime koyy ...
bi kzı seviyosun ve araban yok diyeee alamıyorsun ...
ne kadar calışırsam calışayım tek başım yapamam dedi...
hadi ben senden istesem yapabilrmisin demişti ....

evi olayan hiç kimse evlenmesin ozaman ...
analarımızın babalarımızın hep yatları katlarımı varmış
sıfırdan bi hayat kurmuş çoğuu :):):):)

Bence de kalbinin sesini dinle. Mesela o havuzlu villalarda kimbilir ne mutsuz insanlar yaşıyor ne hikayeler vardır... Ama insan yeter ki yetinmeyi bilsin şükretmeyi bilsin sobalı evinde kestane pişiren çok mutlu insanlar görmedik mi hepimiz? Bence en önce gelen şey sevgi, emek, dürüstlük... Bunlar olmadan paraymış pulmuş geçimimi sağlayacak kadar olsun yeter bana. İnş mutlu olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…