- 29 Mart 2018
- 13.208
- 46.527
- 548
- 27
Ben anne değilim fakat mantıkla söylüyorum bunu.Hicte hakli degiller. Cocuk bu, elbette yanlis yapar. Ki cogu kacan kizlar, ailede sevkat, sevgi saygi görmeyen kizlar.
Simdi bu kiz bide cocuk yaparsa tamamen hayati kararir.
Ben bir anne olarak diyorum bunu, daima kizimin arkasinda olurum. Annelik budur cünkü.
K Kewokamin Tavsiyem bu adami birakman. Aranizda büyük ihtimal ile nikah yoktur zaten. Annenlere git, bir süre sonra af ederler seni. Üniversite sinavina gir ve hayatini kurtar. Ergen olarak bir hata yaptin ve neresinden dönersen kardir.
Hayır. Sizin yorumunuza katılarak arkadaşa cevap yazdimBana değil demi cevap :) ikilemde kaldım
Ben de sordum o yüzden daha yaş 17 kaç senedir çekiyorsun diye. Ben ailemle anlaşamazdım. Çok karisirlardi bize . Çok istedim kendi hayatim olsun artik diye. Kaçsam kaçardim ama dogru birsey degildi. 26 yasina kadar öyle böyle iyi kotu dayandik yani. Sonra evlendim kendi hayatimi kurdum çalışıyorum. Çok şükür.Ben anne değilim fakat mantıkla söylüyorum bunu.
Sırf baskı uğruna anne babadan kaçan bir kızdan bahsediyoruz,bana göre bariz şımarıklık bu.
Benim babamın yanında olduğum zamanlarda bana da baskı uygulardı,ben neden kaçmadım o zaman? Benim annem de babam da her zaman söyler,ne kadar kavga edersek edelim,senin iyiliğini düşünüyoruz iyi olmanı istiyoruz derler,ki haklılar. Bunca duruma rağmen ben anneme babama karşı gelip evden kaçsam bir da yüzüme bakmazlar,ki bakmasalar da haklı olurlardı. Sevgi görmemek bahane değil,madem sevgi görmüyor sevilmiyor aradığı sevgiyi kocada bulmak yerine ders çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışabilirdi.
Ayrıca bu benim fikrim,kimseyi alakadar etmez yani.
Ben anne değilim fakat mantıkla söylüyorum bunu.
Sırf baskı uğruna anne babadan kaçan bir kızdan bahsediyoruz,bana göre bariz şımarıklık bu.
Benim babamın yanında olduğum zamanlarda bana da baskı uygulardı,ben neden kaçmadım o zaman? Benim annem de babam da her zaman söyler,ne kadar kavga edersek edelim,senin iyiliğini düşünüyoruz iyi olmanı istiyoruz derler,ki haklılar. Bunca duruma rağmen ben anneme babama karşı gelip evden kaçsam bir da yüzüme bakmazlar,ki bakmasalar da haklı olurlardı. Sevgi görmemek bahane değil,madem sevgi görmüyor sevilmiyor aradığı sevgiyi kocada bulmak yerine ders çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışabilirdi.
Ayakları totosuna vurarak kaçmamalıydı.
Evet yaşım küçük,henüz 21.Herkes ayni degil. Her aile ayni degil. Sen hem baski hem sevgi hisetmis olabilirsin ama kim bilir konu sahibi öyle degildi. Yada cabuk etraftaki etkilenen, hali ile erkekten etkilenen biri olabilir.
Her neyse, hayatin kanunu ise cocuk, evlat hata yapabilir. Sirf hata yapti diye anne baba onu birakmamali, tam tersi, daha siki tutulmali. Bu kiz insani öldürmedi, calmadi, zarar vermedi. Zarari kendineydi. Nasil bir anne cocugunu böyle kabul etmez? Sonucta onun karariydi bu cocugu dünyaya getirmeyi, o halde ne olursa olsun bu cocuga bakmalisin, sevmelisin, ilgilenmelisin.
Belli ki daha cok gencsin, hayati sadece kendi capindan bakabiliyorsun, ki ne hayatlar var, ne sorunlar var bir bilsen. Simdi yazdiklarimi anlamazsin, ama yillar sonra anlarsin bence.
Yapacak bişi yok. Kendin edip, kendin bulmuşsun.Arkadaşlar bn 19 yaşındayım.iki yıllık evliyim.Esimle kaçarak evlendik ve bu yüzden ailemle konusmuyrz.Esimle en ufak bir tartışma da çık git istemiyrm diyor. Sonra da pişman oluyor.Birde kullandığım hat eşimin adına istediği zaman telefon çağrılarını çıkartıyor . Bana guvenmemesi çok zoruma gidiyor.Sizce ne yapmalıyım?
Evet yaşım küçük,henüz 21.
Ama gördüğüm gözlemlediğim o kadar olay var ki.
Bizzat kendi ailemden,yaşadıklarımdan yola çıkarak söylüyorum bunu. Ben böyle birşey yapsam ailem bunu şımarıklık olarak görür,beni asla affetmezdi.
Keza aynı şekilde,ben bir çocuk dünyaya getiricem,doğumda o kadar acı çekicem yemeyip yediricem giymeyip giydiricem ve o sırf onu koruma iç güdüsüyle hareket edip hareketlerini kısıtladığım için kocaya kaçacak. Büyük konuşmayayım ama hayatta affetmem onu,bir yere sığınsa tamam,başka bir şehre okumaya gitse dönmese ona da tamam,sevgilisiyle hayatını kurmak istese ona da tamam ama tutup kocaya kaçması benim için affedilemeyecek bir durum. Bu yüzden 18 yaş altı hiçbir konuda annenize ailenize baş kaldırın demiyorum,demem. İnsan yaş aldıkça olgunlaşır ve ailesinin tutumunu daha iyi anlar. Mesela benim halam 15 yaşında kocaya kaçtı,abi baskısından dolayı. Eniştem iyi bir insan değildi ve halamdan 10 yaş büyüktü,içkici kumarcı herifin tekiydi. Dayanamayıp kaçtı. Halbuki o kadar zenginliğin,keyifin içinden kaçtı aşiret gibi bid aileye. Evlendi. Kocasının hayatında bir gün bile sigorta girişi yapılmamıştı,hala da öyle. Sürekli halamı döverdi. Babam onu sildi. 20 yıl kadar konuşmadılar,en son halamın kızı evlendiğinde zoraki çabalarla konuşmaya başladılar. O 20 içindeki hiçbir çabası da barışmak için sonuç vermedi,babam ikna olmadı. Size göre gaddar olmak bu ama bana göre gayet doğeu bir davranış.
Arkadaşlar bn 19 yaşındayım.iki yıllık evliyim.Esimle kaçarak evlendik ve bu yüzden ailemle konusmuyrz.Esimle en ufak bir tartışma da çık git istemiyrm diyor. Sonra da pişman oluyor.Birde kullandığım hat eşimin adına istediği zaman telefon çağrılarını çıkartıyor . Bana guvenmemesi çok zoruma gidiyor.Sizce ne yapmalıyım?
Niye güvenmiyormuş ne bekliyor yaniArkadaşlar bn 19 yaşındayım.iki yıllık evliyim.Esimle kaçarak evlendik ve bu yüzden ailemle konusmuyrz.Esimle en ufak bir tartışma da çık git istemiyrm diyor. Sonra da pişman oluyor.Birde kullandığım hat eşimin adına istediği zaman telefon çağrılarını çıkartıyor . Bana guvenmemesi çok zoruma gidiyor.Sizce ne yapmalıyım?
Arkadaşlar bn 19 yaşındayım.iki yıllık evliyim.Esimle kaçarak evlendik ve bu yüzden ailemle konusmuyrz.Esimle en ufak bir tartışma da çık git istemiyrm diyor. Sonra da pişman oluyor.Birde kullandığım hat eşimin adına istediği zaman telefon çağrılarını çıkartıyor . Bana guvenmemesi çok zoruma gidiyor.Sizce ne yapmalıyım?
Gittim defalarca aile büyükleri girdi araya ama yine barismadilar
Çocuk olmuyor ve bu yüzden de diyor sen kadın değilsin çocuk doguramiyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?