Evet sen kadın değilsin 17 yaşında bi çocuksun daha ve eşin madem seni kaçırma cesareti gösterdi seni herşeyden sakınıp sana aile olması şevkatle “büyütmesi” gerekirdi. Sana abla olarak tavsiyem açıktan oku kuzum gerekirse gizli yap bi sınavlara giriyosun bi meslek edin eline bakma bu hanzonunÇocuk olmuyor ve bu yüzden de diyor sen kadın değilsin çocuk doguramiyorsun
İyi de ne gerek var böyle yaralayarak konuşmaya buraya zaten hatası olan derdi olan çare arayan insanlar yazıyor bir yanlış yapmış ki düzeltmeye çalışıyor umut arıyor. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok hatalar insanlar içindir öğüt vermek yerine böyle konuşarak ne kazandırdınız karşınızdakineBen anne değilim fakat mantıkla söylüyorum bunu.
Sırf baskı uğruna anne babadan kaçan bir kızdan bahsediyoruz,bana göre bariz şımarıklık bu.
Benim babamın yanında olduğum zamanlarda bana da baskı uygulardı,ben neden kaçmadım o zaman? Benim annem de babam da her zaman söyler,ne kadar kavga edersek edelim,senin iyiliğini düşünüyoruz iyi olmanı istiyoruz derler,ki haklılar. Bunca duruma rağmen ben anneme babama karşı gelip evden kaçsam bir da yüzüme bakmazlar,ki bakmasalar da haklı olurlardı. Sevgi görmemek bahane değil,madem sevgi görmüyor sevilmiyor aradığı sevgiyi kocada bulmak yerine ders çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durmaya çalışabilirdi.
Ayakları totosuna vurarak kaçmamalıydı.
Ben Arya hanıma cevap verdim,konu sahibine değil. Ayrıca halamı baz alarak konuştum,konu sahibini değil. Kaldı ki yaptığım yorumlar saygı çerçevesinde ise sizi ilgilendireceğini düşünmüyorum. Bana göre kaçmak şımarıklıktır.İyi de ne gerek var böyle yaralayarak konuşmaya buraya zaten hatası olan derdi olan çare arayan insanlar yazıyor bir yanlış yapmış ki düzeltmeye çalışıyor umut arıyor. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok hatalar insanlar içindir öğüt vermek yerine böyle konuşarak ne kazandırdınız karşınızdakine
İlk yorumunuzdan itibaren baz alarak konuştum kırıcı değilde biraz daha yapıcı olabilirizBen Arya hanıma cevap verdim,konu sahibine değil. Ayrıca halamı baz alarak konuştum,konu sahibini değil. Kaldı ki yaptığım yorumlar saygı çerçevesinde ise sizi ilgilendireceğini düşünmüyorum. Bana göre kaçmak şımarıklıktır.
İyi de ne gerek var böyle yaralayarak konuşmaya buraya zaten hatası olan derdi olan çare arayan insanlar yazıyor bir yanlış yapmış ki düzeltmeye çalışıyor umut arıyor. Kimsenin kimseyi yargılamaya hakkı yok hatalar insanlar içindir öğüt vermek yerine böyle konuşarak ne kazandırdınız karşınızdakine
Çocuk olmuyor ve bu yüzden de diyor sen kadın değilsin çocuk doguramiyorsun
Ailem çok uzakta maalesef ama ailem kabul etmeseler kadın sığınma evine gidecm
Anne baba olmanın sokaktaki insandan ne farkı kaldı o zaman? Ben onca emek verdiğim yavrumu tek hatada sileceğim ha yok öyle bir dünya. Neden izin verecek mişim elin adamının hırpalamasına. Kızarım küserim ama affederim. Kocaya kaçtı diye falan da silmem. Ergenlik dönemi zaten en büyük hataların yapıldığı dönem insan şaşar beşer. Siz de bu kadar keskin konuşmayın derim bu tavır bu zihniyet çocukları hataya sürükleyen zatenEvet yaşım küçük,henüz 21.
Ama gördüğüm gözlemlediğim o kadar olay var ki.
Bizzat kendi ailemden,yaşadıklarımdan yola çıkarak söylüyorum bunu. Ben böyle birşey yapsam ailem bunu şımarıklık olarak görür,beni asla affetmezdi.
Keza aynı şekilde,ben bir çocuk dünyaya getiricem,doğumda o kadar acı çekicem yemeyip yediricem giymeyip giydiricem ve o sırf onu koruma iç güdüsüyle hareket edip hareketlerini kısıtladığım için kocaya kaçacak. Büyük konuşmayayım ama hayatta affetmem onu,bir yere sığınsa tamam,başka bir şehre okumaya gitse dönmese ona da tamam,sevgilisiyle hayatını kurmak istese ona da tamam ama tutup kocaya kaçması benim için affedilemeyecek bir durum. Bu yüzden 18 yaş altı hiçbir konuda annenize ailenize baş kaldırın demiyorum,demem. İnsan yaş aldıkça olgunlaşır ve ailesinin tutumunu daha iyi anlar. Mesela benim halam 15 yaşında kocaya kaçtı,abi baskısından dolayı. Eniştem iyi bir insan değildi ve halamdan 10 yaş büyüktü,içkici kumarcı herifin tekiydi. Dayanamayıp kaçtı. Halbuki o kadar zenginliğin,keyifin içinden kaçtı aşiret gibi bid aileye. Evlendi. Kocasının hayatında bir gün bile sigorta girişi yapılmamıştı,hala da öyle. Sürekli halamı döverdi. Babam onu sildi. 20 yıl kadar konuşmadılar,en son halamın kızı evlendiğinde zoraki çabalarla konuşmaya başladılar. O 20 içindeki hiçbir çabası da barışmak için sonuç vermedi,babam ikna olmadı. Size göre gaddar olmak bu ama bana göre gayet doğeu bir davranış.
Anne baba olmanın sokaktaki insandan ne farkı kaldı o zaman? Ben onca emek verdiğim yavrumu tek hatada sileceğim ha yok öyle bir dünya. Neden izin verecek mişim elin adamının hırpalamasına. Kızarım küserim ama affederim. Kocaya kaçtı diye falan da silmem. Ergenlik dönemi zaten en büyük hataların yapıldığı dönem insan şaşar beşer. Siz de bu kadar keskin konuşmayın derim bu tavır bu zihniyet çocukları hataya sürükleyen zaten
İşte o sizin düşünceniz ve yaşam biçiminiz. Bu ise bizim. Ben ailemde böyle gördüm,küçükken öyle ya da böyle koruyorlardı beni,karşı geliyordum. Ama hiç evden kaçmak,onlara korku yaşatmak gibi bir şımarık hatam olmadı,olmaz da. 12 yaşındaki kardeşim yaklaşık 5-6 ay önce kaybolduğunda annemin yüreğinin nasıl yandığını,babamın yana yakıla yurtdışından uçuk bileti aradığını ben gördüm. Hani o aralar elinden telefonu almıştık,biz kaçtığını düşünüp korkuya kapılmıştık. O yüzden bir evladın annesine bu acıyı yaşatıp kocaya kaçmasını sadece ve sadece şımarıklık olarak görüyorum. Anneminde dediği gibi koca güzel birşey olsaydı adı gonca olurdu. Onun yerine okuyup bir şekilde diretip mesleğini eline alabilirdi,reşit olduğunda basıp gidebilirdi,mutluluk kurtuluş koca da mıydı? Kocaya kaçmayı akıl eden birisi bunları da düşünebilirdi. Kocaya kaçanları kolay yolu seçmiş olanlar olarak görüyorum.Anne baba olmanın sokaktaki insandan ne farkı kaldı o zaman? Ben onca emek verdiğim yavrumu tek hatada sileceğim ha yok öyle bir dünya. Neden izin verecek mişim elin adamının hırpalamasına. Kızarım küserim ama affederim. Kocaya kaçtı diye falan da silmem. Ergenlik dönemi zaten en büyük hataların yapıldığı dönem insan şaşar beşer. Siz de bu kadar keskin konuşmayın derim bu tavır bu zihniyet çocukları hataya sürükleyen zaten
Herkes ergenliği aynı şiddette yaşamıyor. Ayrıca demek istediğim çocuğa korku aşılamak sindirmek bak seni silerim haaa mesajı vermek yerine. Seni seviyorum önemsiyorum mesajını vermeli ki onu çok seven anne babasını üzmekten korkmalı onların hayatından hiç çıkmayacağını da bilerekİşte o sizin düşünceniz ve yaşam biçiminiz. Bu ise bizim. Ben ailemde böyle gördüm,küçükken öyle ya da böyle koruyorlardı beni,karşı geliyordum. Ama hiç evden kaçmak,onlara korku yaşatmak gibi bir şımarık hatam olmadı,olmaz da. 12 yaşındaki kardeşim yaklaşık 5-6 ay önce kaybolduğunda annemin yüreğinin nasıl yandığını,babamın yana yakıla yurtdışından uçuk bileti aradığını ben gördüm. Hani o aralar elinden telefonu almıştık,biz kaçtığını düşünüp korkuya kapılmıştık. O yüzden bir evladın annesine bu acıyı yaşatıp kocaya kaçmasını sadece ve sadece şımarıklık olarak görüyorum. Anneminde dediği gibi koca güzel birşey olsaydı adı gonca olurdu. Onun yerine okuyup bir şekilde diretip mesleğini eline alabilirdi,reşit olduğunda basıp gidebilirdi,mutluluk kurtuluş koca da mıydı? Kocaya kaçmayı akıl eden birisi bunları da düşünebilirdi. Kocaya kaçanları kolay yolu seçmiş olanlar olarak görüyorum.
Bilmem,ben hiç hayata sürüklenmedim. Üstte de yazdığım gibi aileme en büyük tepkim ergenlikte kollarıma çizikler atmak,bağırıp çağırmaktı. Hiç kocaya kaçıp gitmeyi düşünmedim ama. Onun yerine babam gitti evden. Kendim 2 üniversite kazandım annemin bulunduğu ilde başka bir evde kalıyorum,hatta şuan sınava bir daha hazırlanıyorum.
Aileden bıkıyorsan kurtulmanın çok yolu var ama bunun en basiti kocaya kaçmak.
Konu sahibinin ne yaşadığını bilmiyoruz.Herkes ergenliği aynı şiddette yaşamıyor. Ayrıca demek istediğim çocuğa korku aşılamak sindirmek bak seni silerim haaa mesajı vermek yerine. Seni seviyorum önemsiyorum mesajını vermeli ki onu çok seven anne babasını üzmekten korkmalı onların hayatından hiç çıkmayacağını da bilerek
Telefonun arama motorunu gizli moda al mor çatıyı araştır bi sen canımEşim 29 yaşında .evet şimdiye kadar el kaldırmadı ama maalesef daha kotulerini yaptı .. Tazminat eşyaların yarısını alırsınız demissiniz de çok üzülerek söylüyorum .Evimde yatak odası dışında fazla birşey yok maalesef ama benim için önemli olan eşya değil.KURTULMAK
İşte o sizin düşünceniz ve yaşam biçiminiz. Bu ise bizim. Ben ailemde böyle gördüm,küçükken öyle ya da böyle koruyorlardı beni,karşı geliyordum. Ama hiç evden kaçmak,onlara korku yaşatmak gibi bir şımarık hatam olmadı,olmaz da. 12 yaşındaki kardeşim yaklaşık 5-6 ay önce kaybolduğunda annemin yüreğinin nasıl yandığını,babamın yana yakıla yurtdışından uçuk bileti aradığını ben gördüm. Hani o aralar elinden telefonu almıştık,biz kaçtığını düşünüp korkuya kapılmıştık. O yüzden bir evladın annesine bu acıyı yaşatıp kocaya kaçmasını sadece ve sadece şımarıklık olarak görüyorum. Anneminde dediği gibi koca güzel birşey olsaydı adı gonca olurdu. Onun yerine okuyup bir şekilde diretip mesleğini eline alabilirdi,reşit olduğunda basıp gidebilirdi,mutluluk kurtuluş koca da mıydı? Kocaya kaçmayı akıl eden birisi bunları da düşünebilirdi. Kocaya kaçanları kolay yolu seçmiş olanlar olarak görüyorum.
Bilmem,ben hiç hayata sürüklenmedim. Üstte de yazdığım gibi aileme en büyük tepkim ergenlikte kollarıma çizikler atmak,bağırıp çağırmaktı. Hiç kocaya kaçıp gitmeyi düşünmedim ama. Onun yerine babam gitti evden. Kendim 2 üniversite kazandım annemin bulunduğu ilde başka bir evde kalıyorum,hatta şuan sınava bir daha hazırlanıyorum.
Aileden bıkıyorsan kurtulmanın çok yolu var ama bunun en basiti kocaya kaçmak.
Tabiki öyle.Sevgili genç üye,
Siz neden kendiniz ve halanızı konu sahibi ile kıyaslıyorsunuz ki? Sizin koşullarınız ve aile yapınız ile konu sahibininki çok farklı. Konu sahibinin yaptığını asla doğru bulmuyorum ama bazen koşullar insanları yanlışlara itebiliyor. Okusaydı diyorsunuz, 12 yaşında kızı okuldan almışlar ve çalıştırmışlar. Karşısına bilinçli bir öğretmen, bir sosyal hizmetler görevlisi çıksa idi hayatı bambaşka olurdu ama bu adam çıkmış işte. Kültürel çevresi bu çünkü. Siz aklı başında bir genç kızsınız, bunun büyük bölümü kişisel özelliklerinizden kaynaklanıyordur eminim ama çok az da olsa bir kısmı yaşadığınız sosyal ortamın eseridir. Ne bileyim anneniz aklı başındadır, maddi olanaklarınız iyidir, arkadaşlarınız bilinçlidir misal. İlla ki çevrenizin size bir katkısı vardır. Ya konu sahibinin etrafında bu bilinci edinebileceği hiç kimse yoksa?
Hatalar insanlar içindir, lütfen bunu unutmayın. Sizin yaşlarınızda benim de çok net fikirlerim vardı. Ama zaman insana hiç birşeyin beyaz ve siyah olmadığını gösteriyor. Konu sahibi keşke kaçmasa imiş ama olmuş bir kere. Aileler bağışlayıcı olmalı. Aile olmanın anlamı budur. Siz kendinizden çok emin olsanız da hata yapmanız mümkündür. Bu hata, evden kaçmak olmaz ama başka birşey olur. Hatta sizin için çok doğru olan birşey ailenize göre büyük bir hata olabilir. Hiçbirimiz hatadan münezzeh değiliz. İnsanların birbirine şefkati olmasa hayat çok zor olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?